2015 Belçika GP Sıralama – Pole Pozisyonu 10. Kez Hamilton’un!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 11. yarışı olan Belçika GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama seansında pole pozisyonu Lewis Hamilton’un oldu.

Sıralamaların son seansında 1.47.197 elde eden Hamilton, takım arkadaşı Rosberg’in 0.45 sn önünde yer alarak bu sene 10. pole pozisyonunu kazandı.

Cuma gününü ilk sırada tamamlayan Rosberg, 3. antrenman seansının ardından sıralamalarda da Hamilton’a geçildi ve 2. sırada kaldı.

Mercedes pilotlarının hemen arkasında Williams’tan Valtteri Bottas yer aldı. 3. sırada yer alan Bottas pole pozisyonundan 1.3 sn yavaş kalırken onu bu sene en iyi sıralama seansını geçiren Lotus pilotu Romain Grosjean takip etti.

Force India’dan Sergio Perez, güçlü hafta sonu geçirdiği Belçika’da 5. olurken onu Red Bull’dan Daniel Ricciardo takip etti.

Williams pilotu Felipe Massa seansı 7. sırada tamamlarken onu Lotus’tan Pastor Maldonado takip etti.

Sıralamaların en büyük hayal kırıklığı Ferrari oldu. Son yarışın galibi Sebastian Vettel 9. sırada yer alırken ilk 10’u tamamlayan isim Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr oldu.

Son seans oldukça rekabetçiydi. 3. sıradaki Bottas ile 9. sıradaki Vettel 0.3 sn içerisinde yer aldılar.

Force India’dan Nico Hulkenberg 11. olarak son seansı kıl payı kaçırırken onu Red Bull’dan Daniil Kvyat ve Sauber’den Marcus Ericsson takip ettiler.

2. seansı geçmeyi başaran isimlerden Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ve Toro Rosso’dan Max Verstappen motor sorunu nedeniyle tur zamanı atamadılar ve 14 ile 15. sıralarda kaldılar.

Belçika’da ilk seansta elenen isimler Sauber’den Felipe Nasr ile McLaren ve Manor pilotları oldular. Belçika’da güncellenmiş Honda motoruna sahip olan McLaren pilotları 17 ve 18. sıradan öteye gidemediler ve motor değişimi cezalarıyla yarışa en arkadan başlayacaklar.

CNA_E9TWgAAopm3


Yorumlar

“2015 Belçika GP Sıralama – Pole Pozisyonu 10. Kez Hamilton’un!” için 51 yanıt

  1. 2002 Belçika Schumacher’in Sıralama Turu 1.43.994 şu sese ve hıza bak artık f1 seyrederken televizyonun sesini kısıyorum malesef

  2. zekeri sayin avatarı

    Tifosssss .Ferrari mercoyu geçmiş yarış kazanıp şampiyon olacakmış.merco istemedikleri Ferrari tekerleğine bile yaklaşmaz.tifosslarin kazandığı yarışların birer aldatmaca olduğu öyle asikar ki.neyse seneye bakalım.

  3. tahmin oyununu unutmuşum, beklediğim bir sonuç oldu. monza’da mercedes motorları daha da üstün olabilir bu şekilde.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Mclaren Brezilya da yarışa başlasa tüm takımlar yetişip yine geçecekler onları.

  5. Mercedes 3. Ile 40 Sn farkla yarışı bitirir. Hala vettel perezden bahseden hayal perestler var…

    1. tutturamadın 40 değil, 38 Sn farkla kazandılar…

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yarın yağmur yağarsa Sebastian kazanır merak etmeyin. Mercedesler kazanamayacak. Mclaren ise ceza durumdan dolayı sıkıntı yaşar eğer Macaristan gibi bir yarış olursa Alonso yarın 6.diyorum Williamslar yine sonradan su koyu verirler. Rai içinde yine hüsran bir yarış bekliyor adam sorunsuz bir hafta sonu geçirmedi hep sorun ama puan alabilir. Ilk 3 tahminim 1)vettel 2) lewis 3)ricciardo 4)rosberg 5) Alonso

    1. Mercedesler sorun yasamaz veya yine bir aptallik yapmazlarsa Vettel’e tur bindirirler.
      Yagmur icin bir sey demiyorum.Yagmurda her sey olabilir.

  7. Mclaren Ferrariye yetişeceğine Ferrari Mclarene yetişecek bu gidişle 😀

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      🙂

  8. mclaren honda yeni motorunu fark ettiremedi. nasıl birşey acaba! 11nc yarışa aynı sıralardan başlatan yeni motorun, öncekinden bir farkı yok gözüküyor ya da görünürü bu değildir. 9 ve 10nc sırayı alır diye umuyordum ben. ama yarış sonu alabilirler. olasılıkla tek pitstop yapacaklardır.

    1. Belcikaya getirecekleri elli beygirin kirkdokuzu firar etmis diyorlar.Pole derecesi ile fark nerdeyse dort saniye.

      1. senin beygirin de senden tamamen alakasız hiçbir yardımın veya bağının olmadığı 1000 kişilik bir grubun çalışmasından besleniyormuş diyorlar.

      2. 🙂 İyiydi bu

  9. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Yarin Sergio Perez iyi start alırsa Mercedes’lerin çok can yanar.Force İndia’nın Sektör zamanları hafta boyu yakındı Mercedes’e

  10. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Grosjean’in cezasından ötürü Sebastisn 8.sıradan start alıcak.Yarışta yağmur olursa eğer podyum garanti olur.

  11. Mercedes’te yeni Balina Kuyruğu arka kanadının önemli bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Kaslı duruşu gibi aoerodinamik olarakta etkiliyse bu sezonu kapatmışlardır. 7 gelişim haklarınıda önümüzdeki sezona hazırlık olarak kullanırlar. Pist uzun olsa da 1+ sn önemli bir fark. Hava şartları ve hatalar olmadıkça farkın 0.7 nın altına düşmez diye düşünüyorum. Umarım yanılırım ancak kim yaklaşsa hazırda beklettikleri güncellemeleri yapıyorlar ve ellerindeki hızı da çok reel bir şekilde azar azar harcıyorlar. Arada tek tük çıkan yönetim zaafları dışında oldukça iyi planlanmış bir sezon daha. 2016 da favori olacaklarını düşünüyorum. Soru şu diğerleri gelişecek mi? Diğer takımların Mercedes’i yavaşlatmaktansa hızlanmaya odaklanması gerek. Çünkü Mercedes’in elinde daha fazla güncelleme paketi olduğunu düşünüyorum.

  12. Ferrari’de gerileme olmamıştır ama aracın pist seçtiğide ortada. Yarın Williams’lar gene iyi kalkış yapacaklarmı bakalım merakla bekliyoruz.

  13. Startaki kalkışların değişmesiyle birlikte yarınki kalkışları çok onemli olacaktır. Yine mercedesleri kalkista geçen olursa çok müthiş olur.

  14. Ferrari ön kanadı yapmayı bir türlü beceremedi gitti.2017 de yer etkili araçlar gelirde ön kanadın etkisi azalır,kurtulurlar bu işkenceden.

  15. McLaren’in aldığı 105 grid cezasını sezon boyunca ödeyemeyeceğinin anlaşılması üzerine FIA, haciz için mahkemeye başvurdu.

  16. Bir tahmin oyunun da daha şapa oturmanın mutluluğunu yaşıyorum. 🙂 Yanlız Ferrari’nin q3 performansı neydi öyle. Acaba araçta bi’ sorun falan mı varmış ?

  17. FerrariFanTR avatarı

    Olay sadece beygir gücü degil. Mercedes muhteşem bir downforce da sahip

  18. Hayal kırıklığının dibindeyim yani , 2. çizgiden başlar yarısta mercedeslere sorun cıkarırız diye umarken , içine ettik. hani 15hp vardı mercedesle aramızda ? daha fazla var belli

  19. gro’nun ahı tutmuştur kimi’ye. 3.anteramanda kimi çok büyük kazaya neden oluyordu.
    ros. hiç sevmem ama polü ros. verdim batırdı beni.
    tebrikler ham.

  20. FerrariFanTR avatarı

    Neden 5 yıldır bütün yaz aralarindan sonra hüsran oluyoruz. Monzadan da umudum yok

  21. lotus’un formu da dikkat çekti burda… birde mali sıkıntıları aşsalar çok daha iyi olacaklar… yinede yarış performansları iyi sayılmaz… hamilton yine farkını göstermiş takım arkadaşına yarım saniye fark pes doğrusu !! ferrari ayni ferrari ama en fos mclaren honda lar çıkdı…

  22. Ferrari şu ucuz numaraları niye yapıyor? Açıkça adama desinler senin aracı pek takmıyoruz. Yok yağ arızası yok bilmem ne? Adamı Ferrari’yi desteklemekten utandırırlar. Yazık Raikkonen…

    1. 🙂 Bu da bir bakış açısı..

    2. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      geçenlerde yazmıştınız vettelin aracı da sorun çıkartıyor diye gördük kimin sorun yaşadığını. vettele daha farklı araç veriliyor bu açık. vettel sadece 1 kere sorun yaşadı o da sıralama turunda saedece!

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Alonso değilmiydi o santader de olabilir 😀

  23. Neden hep Kimi’nin arabası bozuluyor? Arabası bozuk,Arabasının hızı yok,Çöplük yani.
    Ey bahtı kara Kimi…!

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      arabada hala santander yazıyor onun nazarı vardır..

      1. O zaman Ece Vahapoğlu’na söyleyelim Kimi’ye 3 kez bir nazar boncuğu göndersin 🙂

        1. Onun göndereceği nazar boncuğu da paklamaz Raikkonen’i. Adam doğuştan cünüp. :D:D

  24. Sezonun ikinci yarısndayız değisen bir sey yok.
    Hamilton rahatlıkla sampiyon olacaktır sonu basından belli olan sezonda.
    Rosberg gene çuvalladı belki potansiyel olarak bazı pistlerde Hamilton la rekabet edebilir ama baskıyı kaldıramıyor ve o kadar çok hatalar yapıyorki malesef sampiyon olabilmek icin yeterli zihinsel güce sahip değil.Bu mücadelede hic sansı yok.En iyi araba ve en iyi konum; ikincilik Rosberg için.
    Ferrari kan kaybediyor orta grubun liderliği tehlike altında.
    Diğer takımlar kural değişikliğiyle ilgili takvimi ileriye atmayı düsünmek yerine akıllarını baslarına almalılar.
    Aksi taktirde bu hegomanya nın sol bulma ihtimali yoktur.Bu araç her kosulda rahatlıkla sampiyon olur.

  25. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    ilk 5 mercedes motorlu araçlar force india ve lotus şaşırttı onun dışında rainin cenabetliği devam ediyor ya da bu adama sabotaj yapılıyor her yarış arıza

  26. Vettele ne oldu minimum 3.olcak gbi gozukuordu

  27. Honda Ferrari’yi yakalamış sayılır. Birisinin 3, diğerinin 8 sıra gerisindeler 🙂

  28. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Burada geri kalacağımızı,pistin uymadığını söylemiştim. Williamslar son seansta ortaya çıktı. Ricardo hayal aleminde yüzmeye devam etsin. Sezon geneli artık herkes aracına göre pistlerde bir çıkacak bir düşecek. Bunun adına kimse gelişim ya da gerileme diyemez ancak ben bu kadar kötü bir tablo beklemiyordum.

    Antreman seanslarında formumuz her ne kadar kötü görünse de q2deki tabloya göre muhtemelen 5.lik bekliyordum. Raikkonenin kırmızı bayrağından sonra lastik durumu bizi kötü etkilemediyse Vettel ya bariz bir hata yaptı ya da araçta işler yolunda gitmedi.

    Pilot farkını da ortaya koyan bir pist olduğunu ayrıca söylemek gerek. Buranın en başarılı isimlerinden Kimi Raikonen adeta 2015 laneti ve Lauda nın laneti ile savaşıyor. Gudubet herif kim için ağzını açsa patates oluyor 🙂 Yarış evveli ilgili haberde yorumda belirtmiştim Kimi için işlerin kötü gidebileceğini. Bütün tahminler tutuyor. Elbette bunu isteyerek söylemiyorum. Kendi takımımın pilotunun kötülüğünü izleyecek değilim.

    McLaren ise ilerleyeceğine gerilemiş. Fark çok fazla ve daha sorunsuz bir seans tamamlayamıyorlar. Son olarak Mercedese tebrikler. Adamlar ayrı bir kulvarda. Fark devasa ve ben olsam tüm kaynakları 2016ya aktarırım. İmkansızı denemek manasız.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ferrari: Oil pressure lost in Kimi’s car. Bir de Grosjeanın 5 sıra penaltısı var. Vettel 8den kalkacak ama kirli taraf.Yarış start prosedürü de değişti. Tam karambol bölgesindeyiz lanet olsun. Umarım yarın önde olmayı aramayız. Mercedes etliye sütlüye karışmadan uçup gidecek gibi duruyor arka taraf karışabilir

    2. “Lauda nın laneti ile savaşıyor” sormayın gitsin Lauda’ya saygımız olmasa burada ağzımıza gelen lafı söyleceğiz ama o da bir yerde susmasını bilmeli. Bizden kimse diyor mu bu yarış Rosberg’in diye 🙂 Vettel’in olayı konsantrasyon kaybı olabilir başka bir şey görünmüyor. Çünkü son tura kadar fena götürmedi. Bu sıralama sürpriz.

  29. Hamilton şovunu yaptı yine sıralamalarda…Lewis kendini Rosberg kadar işine adasa şuan puan olarak çok daha öndeydi…

    Herşey Raikonen’in başına mı gelir? Bir de bu yarış Raikonen’in en sevdiği pist olması sebebiyle kötü oldu..Ferrari bir numaralar çeviriyor olabilir mi 🙂 yine Schumacher zamanlarında ki entrikalar dönüyor olabilir mi takım içerisinde…

  30. Pol çok önemli değil hatta dezavantaj olabilir uzun düzlük için.Başka da dikkat çeken birşey yoktu.Ferrariler gereken performansı gösteremedi, force india bile gelişmiş Ferrari biraz gerilemiş gözüktü, tabi sadece sıralama için geçerli bu performans.

    Yarın yarış ilginç olacak güzel bir yarış olabilir.

  31. İlk 6-7 araç Mercedes. Süper (!)

  32. Ferrarinin bu kadar yavaş kalması bekleniyor muydu geçen sezonki araçla bile daha iyi sıralar elde edilmişti !, her şey aynı 1.lik açısından Hamilton elini kolunu sallaya sallaya kazanıyo sonra gidiyor bi de GTA cılık oynuyor iyice gıcık oldum bu adama, raikkoenin şansı da bu şansızlığı katil edecek artık yaa

    1. İşte bahsettiğimiz şey tam da bu. Ferrari’nin önde olmasının sebebi diğerlerinin ortada olmayışı idi. Mercedes motorlular şapkadan çıkınca Ferrari gerilerde kaldı. Böylesine bir pistte RedBull’a geçiliyorlarsa da muhtemelen bir daha öne geçemezler.

  33. antrenmanlarda rosberg tokatlayacak diyenler nerde?
    ama rosberg çok yakın yea. hamilton çok zorlanıyor. 0.5 saniye fark, 10-1 sıralama skoru, yarışlarda ise sadece hamilton sorun yaşadığında ortaya çıkan bir rosberg. adam daha sezonun yarısında pole kupasını alıp sıralama mücadelesini bitirdi bile.

    bir de vettel bu sene şampiyon olacak. 🙂

  34. o saçma ön kanadı al evine götür allison.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir