Basın: De la Rosa Sauber Pilotu Olabilir

yazar:

kategori:

Gazeteye göre Peter Sauber ile yakın ilişkileri bulunduğu söylenen de le Rosa’nın açıklanması Hinwil’de deprem etkisi yaratacak.

Gelecek ay 39 yaşına girecek olan İspanyol pilot en son 2002’de Jaguer ile tam zamanlı olarak F1’de yarışmıştı.

McLaren’in test ve yedek pilotu olarak görev yapan tecrübeli pilota, takımın 2009 ayının sonuna kadar F1 görevi konusunda karar vermesi için zaman verdiği söyleniyor.

İsviçre gazetesi NZZ de Peter Sauber’in ‘deneyimli ve bilgili’ bir pilot isteğine dikkat çekiyor.

Öte yandan Nick Heidfeld’in ise seçenekler arasında olmadığı haberleri yer alıyor basında.


Yorumlar

  1. 3F_technology_46 avatarı
    3F_technology_46

    nick le anlaşmaları lazım mantık olarak.nick lotus,mercedes i kaçırdı.aslında sauber le anlaşmassa renault var ve kubica yla hep iyi takım arkdaşıydı.ama de la rosa nın yeni bir badoer olacağını sanıyorum.o kadar geride kalmasada belli bir süre sonra bocalar.hali kazırda zaten 7inci sıranın gerisi için yarışacak sauber.

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bence bu kararın altında sauberin kobayashi'den bir süper star yaratmak…heidfeld'in hala şampiyonluk hayalleri var,büyük hedefleri var.Ancak de la Rosa'nın amacı tekrar yarışma zevkini tatmak.Bu sırada hem takıma araç gelişiminde yol gösterecek hem de kobayashi'ye tecrübelerini aktaracak ve onun gelişmesini hızlandıracaktır. Bence heidfeld şu anda en çok koltuk bulması gerekenlerden biri. Ancak sauber için uygun değil. çünkü ne takımın isteği ne de heidfeld'in isteği uymuyor birbirine..Umarım de la Rosa sauber'e heidfeld'de renault'ya geçer…

  3. ne yalan söyleyeyim Arrows tayken ve yine Jaguarda bana f1 sevdiren E.ırvine ile fovori pilotum de le rosa olmuştu hatta f1 tarihinde en orjinal isim de kendisinde olduğuna inandığım pilot:) ama eğer bir shumi değilsen gelmenin hiç bir önemi yok bencede N.Heidfeld ile anlaşması daha mantıklı geliyor.

  4. "İsviçre gazetesi NZZ de Peter Sauber'in 'deneyimli ve bilgili' bir pilot isteğine dikkat çekiyor."

    Pedro De La Rosa da Nick Heidfeld'de oldukça deneyimli. Kanımca Nick, yarış performansı olarak daha üstün ama Pedro da başarılı olacak bu konuda. 2 pilot hakkında da oldukça olumlu düşüncelerim var ama Sauber yerinde olsaydım, Heidfeld'i seçerdim. Ama Pedro'nun da yarış koltuğu bulmasını hep istemişimdir. Sonuçta 90lı yıllardan geriye az kişi kaldı…

  5. sauber mecbur kalabilir.çünkü sponsor sorunları var.hatta petrovu bile nicke tercih edebilir çünkü gelirken sponsor getirecek.nick için yazık oldu mercedes için bazı takımlarla anlaşma yapmaması normaldi ama tutmadı.belki renault olur toro rosso da olabilir ama kesin bulur bi koltuk diye düşünüyorum ya da temenni ediyorum ama bulur bulur:)

  6. faal olarak yarışan, istikrarlı bir şekilde yarış tamamlayan, aracı rekabetçi olduğu sürece düzenli puan alan, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan sadece işini yapan ve takımı fazlasıyla tanıyan nick heidfeld dururken başka bir pilot alırsa sauber, hem çok yanlış yapar, hem de çok ayıp. heidfeld şu an yarışan bir çok pilotu cebinden çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir