Alonso: 105 Sıra Cezasını Pasta İle Kutlamalıyız

yazar:

kategori:

Fernando Alonso takımı McLaren’ın Belçika GP’sinde altıkları rekor 105 sıra grid cezasını bir pasta ile kutlamaları gerektiği şakasını yaptı.

Her iki araçta iki kez motor değiştirilmesi Pazar günkü yarışta 55 ve 50 sıra grid cezası almalarını sağlamıştı.

Ancak Avusturya GP’sinden sonra getirilen yeni kurallar dahilinde pilotların alacakları en ağır ceza gridin sonuna gönderilmek olacak. Gridde geriye düşmede kullanılamayan cezaları yarış içinde telafi etme kuralı kaldırılmıştı.

Alonso: “Bunu pastayla veya başka bir şekilde kutlamalıyız, bence bu bir dünya rekoru!”

Jenson Button ise gridin arkasında olmalarının zaten yeterince kötü olduğunu düşünüyor.

“105 sıra cezası evet, ancak gridin sonunda olduğumuzdan o kadar da kötü değil.”

“Bence kurallar adil, eğer ceza alırsanız arkadan başlarsınız. Gridin arkasından başlamak önlerdeki takımlar için bize göre daha büyük bir cezadır. Bu yüzden gayet adil bir kural olduğunu düşünüyorum.”

McLaren yarış direktörü Eric Boullier yeni ceza sisteminin daha iyi olduğunu düşünüyor.

“Bence kuralları olan her sistemde, ceza alıyorsanız bunun adil olup olmadığını sorgularsınız. Güç ünitenizin yeterince dayanıklı olmadığını cezalandıran bir sistem var ve bunun adil olup olmadığını tartışabilirsiniz.”

“Mühendisler tarafından tasarlanmış bir sistem vardı ve hepimiz yarışa bir dur-kalk cezasıyla başlamak istemediğimiz konusunda ortak kanıya vardık.”

“Gridin en arkasında olmakla hasarı biraz sınırlamış oluyoruz. Ancak grid pozisyonundan daha fazlası olduğunda bu birşeyi değiştirmiyor, zaten en arkadasınız.”


Yorumlar

“Alonso: 105 Sıra Cezasını Pasta İle Kutlamalıyız” için 11 yanıt

  1. Hehe iyiydi alo 😀

  2. dua edin de FIA ceza kuralını değiştirdi. Tek motorluk ceza alsanız bile bugünkü rezil sıralama ile yarın kaç defa pite girip dur kalk tarzı ceza alırdınız hayal edemedim.

  3. Alonso şovunu yapmış yine.

  4. gelişeceklerse 500 sıra cezası da alabilirler. şuanki tüm amaç o motoru adam etmek ve 2016’ya düzgün motorla girmek olmalı. gerçi bana göre honda bu motoru 2016 başında toparlayamayacağını anlayıp 2017’ye “odaklanacak” ya, neyse.

    bence bu demeçle alonso biraz abartmaya başladı. sonuçta takımda kimse 100 sıra cezası alalım da eğlenelim demiyor, herkes çalışıyor. ron dennis ağzının payını verir diyeceğim ama adam da alonso, veteran bir pilot, birşey de diyemiyor adam 🙂

  5. Eğleniyor musun Fernando?

    Sana zerre kadar üzülmüyorum, tek üzüldüğüm McLaren takımı.

    1. Fernando’da Umut_bg neden bana üzülmüyor diyordu. Çok umrundaydın ya birader.

      1. İlk önce ağzındaki ”birader” lafını cebine koy, yoka ben sıkıştırmayayım cebine. Sonrada yoluna bak genç.

        1. Ayıp ayıp yaşından başından utan birader.

  6. Grid cezasında tarih yazdık adeta

  7. Bir yarışta 55 sıra ceza alan ilk ve tek pilot Alonso, bir yarışta 105 sıra ceza alan ilk ve tek takım McLaren 😀 Şimdilik bu rekorlarla idare etmek zorundayız 😀

  8. Ulan Alonso 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir