Arai Honda’nın Ferrari’yi Yakalayacağını Söylediğini Reddediyor

yazar:

kategori:

Belçika GP öncesinde Honda’dan Yasuhisa Arai Belçika’ya getirecekleri güç ünitesinin Ferrari ile aynı güçte olacağını söylemişti.

Ancak Spa’da gerçekler ortaya çıktı ve McLaren-Honda sezonun en kötü performansını çıkardı.

Jenson Button sıralama turunun atabileceğinin en iyisi olduğunu söylerken iki McLaren pilotu sadece Manor’ları geride bırakabildi.

Şimdi de Arai önceki söylediklerini reddediyor: “Ferrari hakkında bir şey söylemedim.”

“Getirdiğimiz güncellemeler umduğumuz kadar etkili olmadı, çünkü burası kolay bir pist değil. Aynı zamanda antrenmanlarda güncellemeleri değerlendirmek için yeterli zamanımız olmadı. İyi çalıştılar, ancak ne yazık ki burada beklediğimiz kadar iyi iş yapmadı. Daha fazla zamana ihtiyacımız var.”

Takım patronu Eric Boullier de McLaren’in berbat durumunun daha uzun sürmemesi gerektiğini söylüyor.

“Honda’ya karşı sabrımızı kaybetmedik ve partnerimiz olarak onlardan memnunuz. Elbette olmak istediğimiz yerden çok uzaktayız, ancak bunu değiştirmek için sıkı çalışıyoruz.”

“Belki Honda motoruna geçmeden önce bir yıl beklemek daha iyiydi.”

“Ancak Ron Dennis ve ben mücadele etmeyi seviyoruz. Takımımız ve iki sürücümüz iyi sonuçları gerçekten hakediyorlar.”


Yorumlar

“Arai Honda’nın Ferrari’yi Yakalayacağını Söylediğini Reddediyor” için 15 yanıt

  1. Avustralya’ya kazanmak icin gidiyoruzda mi demedin?

  2. Misafir çocuğunu dövüp de dövmedim der gibi 😀 Biz zaten böyle bir şey beklemiyorduk güldük geçtik, tabii biraz da heyecan oldu ama kısa sürdü Arai 😀 Alonso ve Button ne derse odur ve bugün de onların dedikleri gibi oldu.

  3. Benim anlamadığım çoğu kişi (bu sitede de var) hondanin mercedesi geçeceğini neye dayanarak iddia ediyordu. Standart motorları bile çok çok iyi olmayan bir firma f1de ne kadar iyi olabilir. Diyelim iyi, en iyiden iyi olmasını neye dayanarak bekliyorsunuz.

  4. Yasuhisa Marabai :))

  5. Adam Ferrari demedi Ferrari Motoru dedi, Manor’un motoruda bir Ferrari motoru ve adamlar bu motoru geride bıraktı 😀 Adam haklı beylerrr 😀

    1. Hahahahahahahaaa ?????

  6. yeter artık arai..anlattığın hikayelerden bıktıkkkk..sezon başında 1.6 litre şahin motoru ile başlasaydık şimdiye kadar çoktan ferrarinin güç ünitesine yaklaşık veriler elde ediyor olabilirdik…sana gelince ron dennis takım patronunu dikkate al bence adam şimdiden honda fantazisinin biteceğini söylüyor…hangi kafa modundasın ron anlamıyorummm…kimin adamısın sen gerçekten mclaren içinmi çalışıyosun yoksa ? daha neler söylerimde…..yıllarını f1 motor sporlarına vermiş biri olarak allah aşkına honda motoru ne yaaaaa neeee….adamlar benzinli motor yapamıyor işte ve düşünsenizse adamlarda dizel hiç yok nerdeyse yani bu ne demek 5 yaşındaki çocuk bile anlar teknolojiii yokkkkk….hepsi bitti şarjlı araba üretmeye kalkıyolar…lütfen yaaa Eric Boullier i tanıyan biri varsa rica edelim de bu sene bu honda işi son bulsun…motorsuz yarışmak honda motoru ile yarışmaktan iyidir..aracı iterek daha iyi sonuçlar alırız

    1. Hahahaha ulan yataktan düştüm 1.6 litre şahin motoru :):);):););)3₺2&-@:!:&2

  7. Öncelikle üzülerek söylemeliyim ki Honda gibi bir dünya devinin bu durumda olması acı verici her F1 sever gibi bende başarılı olmalarını istiyorum çünkü başarı demek rekabet demek rekabet demek daha heycanlı yarışlar demek.

    2003’den beri bu sporun Renault’un aşığıyım geçmiş yıllara bakarım sürekli araştırırım kısacası Honda’nın McLaren ile döneceğini duyuyorduk ama ilk duyduğumda 28 aralık 2012 de Facebook’dan paylaşmıştım ve bu sefer işler ciddiydi McLaren’ci dostlarımla bu konuyu konuşmuştuk harika bir konuydu çünkü McLaren Honda efsanesini bilmeyen yoktur.

    İşler kesinleşti ve motor departmanının faliyette olduğu söylendi 2013 yılında şuna emin olabiliriz ki 2012 yılında alt yapı hazırlığı yapılmış şimdi burada Honda gibi bir dev 2013-2014 yıllarında ne yapmış ki bu kadar batıracak bir türlü düzene girmiyor işler.

    Aşığı olduğum marka’da 2014 de batırdı ama en azından sonunu getirdiler ve mazeretleri vardı 4 yıl üst üste şampiyonluk yaşadılar son ana kadar V8 motor ile ilgilendiler ama Honda ne yaptı motor departmanın da gerek McLaren teknoloji merkezinde ?

    Remi Taffin’de çıkıp açıklamalar yapıyordu bir yarışda olmasa bile diğer yarışda söylediği oluyordu ama maalesef Japon Arai’nin şimdiye kadar yapmış olduğu açıklamalardan biri olmadı tek yaptıkları şimdiye kadar dayanıklılık üzerinde ilerlemeleri.

    Honda motoruna erken mi geçildi kesinlikle hayır zaten F1’e sıfırdan girmiş bir firma iş gücü yok denecek kadar az yeni bir ekiple bu proje üzerinde çalışarak girdiler iki iki buçuk yılda olmuyorsa bazı şeyler üç yıl beklesen ne yazar.

    Yeni motor teknolojisi hepimizin bildiği gibi karmaşık bir yapıya sahip tek başına içten yanmalı motor ile yaz gelmiyor Japon kültürü dışarıdan iş gücü desteğini reddetmeye devam ederde bu durum maalesef bir süre daha sürer beraber emin adımlar atılıp karşılaştırmalar yapılıp gelişim kaydedilmelidir.

    Şasiye gelirsek altına imzamı atarım ki McLaren en kötü döneminde bile ilk on içinde olacak şasi üretmiştir ve 2015 içinde bunu yapmıştır…

  8. Adam şizofrene bagladı

    1. hemde ne bağlama

  9. Harakiri mi yapıcan ne yapacaksan yap bir köşede arai.!

  10. Honda rezil rüsva oldu

    Hondaya sınırsız gelişim hakkı tanınsa Mercedes motorunu yakalayabilecekleri şüpheli

  11. Geçenki haberden sonra saki içtikten sonra konuştuğunu iddia edenler vardı. Haklılarmış heralde 😀

  12. Büyüksün Arai!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir