Massa: Williams Daha Güçlü Olmalı

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Belçika GP’sinin takım adına sinir bozucu geçtiğini söyledi.

Brezilyalı pilot 7. sıradan başladığı yarışın ilk bölümünde 10. sıraya kadar gerilemesine karşın yarışın son bölümünde güçlü bir performans ortaya koymuş ve 6. sırada bitiş çizgisine ulaşmıştı.

Felipe Massa “Benim için sinir bozucu bir gün oldu. Yarışın ilk bölümünde yumuşak lastiklerden istediğim verimi alamadım ve bu bana pek çok sıra kaybettirdi. İşler iyi gitmiyordu”

“Ancak orta lastiklere geçtiğimizde işler yeniden yoluna girdi ve hızlandık. Yine de istediğimiz seviyede değildik. Perez’in arkasında takılıp kaldım. Onun düzlük hızı çok yüksekti ve geçmem imkansızdı”

“Altıncı bitirmek böylesi bir hafta sonu için iyi bir sonuç olsa da zor bir gün geçirdiğimizi söylemeliyim. Williams’ın şampiyonadaki yerini korumak için daha fazlasını yapması gerekiyor” dedi.


Yorumlar

“Massa: Williams Daha Güçlü Olmalı” için bir yanıt

  1. yarışın başından itibaren her iki williams aracı da S lastiklerle bi garip gitti, ne hızlı gidebildiler, ne de lastikleri dayandırabildiler. açıkça aracın ayağında eridi gitti lastikler. ancak, M lastiklere geçildikten sonra massa aracın dengesini buldu, oldukça istikrarlı turlarla herhnagi bir düşüm yaşamadan 22 tur gitti aynı setle. üstelik yarış sonuna dek perez’in 0,5-0,8 aralığında gitmesine ve arkasında rai’nin nefesini hissetmesine rağmen. zaten felipe’yi yarışın içinde tutan da durumu kurtarmasını sağlayan da M lastikli stintlerdeki sürüşüydü. bottas için aynı şeyi söylemek mümkün değil ancak. felipe gibi 21. turda M lastik takan bottas, o andan itibaren önü tamamen açık olmasına, lastikleri istediği gibi korumasına ve arkadan hiç bir baskı görmemesine rağmen bir önündeki pilota yaklaşmak bir yana sonradan pit yapan birkaç pilota geçildi bile. hızlı turlar da M lastikli stintteki sürüş farkını gösteriyor. mas-1,54,093 bot-1,54,696. oyun bir kez daha felipe’nin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir