Pirelli Belçika’da Daha Fazla Lastik Kesiği Buldu

yazar:

kategori:

Pirelli Belçika GP haftasonunun ardından diğer araçların lastiklerinde de lastik hasarı bulduklarını ve Nico Rosberg ve Sebastian Vettel’in lastik patlamalarını araştırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Rosberg’in lastiğini kesen parça bulunamamıştı ve Mercedes de soruna sebep olabileceği düşüncesiyle aracın tabanını tekrar gözden geçirmişti. Ancak tasarımla ilgili hiçbir soruna rastlanmadı.

Yarışta Vettel’in de lastiği patladı, ancak Pirelli henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

İtalyan üretici Vettel’in lastiğin aşırı aşınmadan dolayı patladığından şüpheleniyor, lastik 28 tur yol katetmişti.

Ancak antrenman seanslarından sonra başka lastiklerde de kesiklere rastlandı ve bu kesiklerin Rosberg’in başına gelenler kadar büyük bir olaya yol açabileceği belirtiliyor.

Genel olarak arka lastiklerde görülen sorunlar karşısında Pirelli henüz hasarın sebebini bulabilmiş değil.

Yarıştan önce Pirelli FIA’dan pist yüzeyinin ve kaçış alanlarının temizlenmesini istemiş. Endişelerden birisi pist dışında birikmiş araç parçalarının buna yol açmış olması.

Spa-Francorchamps’ta sürücüler sık sık kaçış alanlarına çıkmak zorunda kalıyorlar, özellikle de Eau Rouge’un çıkışında önceki temaslardan kalan parçalar hasara neden olmuş olabilir.

Ancak Vettel’in olayında Pirelli sorunun aşınma kaynaklı olduğu üzerinde duruyor: “Rosberg’inki dışarıdan kesikti, bu seferki basitçe aşınma kaynaklı.”

“Görüntülere bakarsanız lastik yapısının aslında hala yerinde olduğunu görürsünüz. Cuma günü olan şey lastik kesiğiydi.”


Yorumlar

“Pirelli Belçika’da Daha Fazla Lastik Kesiği Buldu” için 7 yanıt

  1. VurguncanKarayel avatarı
    VurguncanKarayel

    ben bu olaya biraz şüheli bakıyorum, pirelli protesto etmek içinmi acaba böyle birşey yaptı? bilemiyorumda şüpheli bir olay olduğu kesin.

    1. VurguncanKarayel avatarı
      VurguncanKarayel

      Bu arada protesto dediğim olay geçenlerde konuştuğu para konusuydu, ben gerçektende bu olaydan şüpheliyim sebestian vettel sırf onların oktan hatası yüzünden elendi..

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yanılmıyorsam 2004 yılında yine Spa’da Bus Stop bölümünde (tabi o zamanlar viraj tamamen farklıydı) aşırı kerb kullanımından patlayan bir iki lastik vardı.

  3. Önceden de bazı takımların Pirelli lastiklerini ömürlerinin ötesinde kullandığını gördük. Ama hiçbir zaman patlamıyordı. Sadece büyük performans kaybı yaşanıyordu aşınmadan dolayı.

    Bu seferki durum farklı. Vettel’in lastiğinde de kesik bulunursa hiç şaşırmayacağım.

    Bu arada Bosak’ın Spa’da kendiliğinden patlayan lastiği hakkında hâlâ bir açıklama yok.

  4. Ne olursa olsun en iç katman patlamamalı, lastiklerin bir kaç katmandan oluştuğunu biliyoruz, en içe koyarsın adam gibi hamuru 15-20 sn yavaş olur ama patlamaz. En başta güvenliği düşünerek bunu yapmalıydınız zaten F1’e girdiğinizde. Yılların lastik üreticisisiniz ve binlerce mühendisiniz var, biz mi akıl vereceğiz?! Ohoo…

  5. Spa’nın belalı bir pist olduğunu biliyoruz. Eau Rouge/Raidillon, Pouhon ve Blanchimont sağ lastiklerin çok yüke bindiği yerler. Kötü bir diferansiyel kilit ayarının tetiklediği yanlış lastik seçimi olabilir.

    Aslında Pirelli Vettel olayında kesik diyerek çok rahat sıyrılabileceği durumda aşınma diyor. Bir bildikleri olduğunu düşünüyorum. Yoksa kolayına kaçarlardı.

  6. start düzlüğüne açılan yağmur oluklarından kaynaklanmasın,gerçi bu oluklar gecen sene açıldı bir sorun almamıştı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir