İTO İstanbulPark'ı Devlete Bırakıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’e evsahipliği yapan İstanbul Park’ın inşasını İstanbul Ticaret Odası üstlenmiş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi’nin katılımıyla kurulan şirket, pisti 2023’e kadar Ecclestone’a kiralamıştı.

Ancak Ecclestone da sürekli zarar eden pistin işletme anlaşmasını geçen sene feshetmek için başvuruda bulundu. Buna göre Ecclestone ile olan anlaşma 2011 yılında bitmesi bekleniyor.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş,  pisti İTO’nun işletmeyi düşünmediğini söyledi.

“İTO olarak, Formula 1 pistini, 2011 – 2023 yılla arasında işletme düşüncemiz yok. TOBB Başkanımız da aynı görüşte” dedi. Konuyu F1’in patronu Bernie Ecclestone’a da ilettiklerini belirten Yalçıntaş, pistin mal sahibinin Vakıflar Genel Müdürlüğü olduğunu belirterek “Biz burayı yap-işlet-devret modeli ile almıştık. Zaten 2023 yılında Vakıflar’a devredilecek” diye konuştu. Formula1 pistine bugüne kadar 200 milyon doların üzerinde yatırım yaptıklarını vurgulayan Yalçıntaş “İşletmenin devredilmesi ile ilgili konuyla ilgili bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde de Ecclestone’un yarışların devam edebilmesi için devletten daha fazla ücret istediği gündeme gelmişti.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Arkadaslar herkes destek olsun f1 kaybetmeyelim adam akıllı bir spor aktivetimiz var oda elimizden gitmesin ben gecen sene gittim bu senede gidicem bileti alacam yakında bilet fiatlari kaca dusmus bilen ler varmi ?

  2. Ben devletin F1'i elinde tutmak isteyeceğine inanıyorum..Zaten biz istemesekte bulgaristan vb. olanları görüyoruz…F1!in türkiyede kalması için bülent arınç'ın bizzat çalışmaları var… Umarım türkiyede motor sesleri yükselmeye devam eder

  3. en iyisi gidelimm bu sene yarışa neler olacağı belli değil

  4. reklam çok önemli. ito hiç reklam yapmıyor. devlet reklam yapar ama nasıl reklam yapar bilemiyorum. çoklu reklam afişleri yapar heralde, şöyle bir şey bekliyorum:

    üst tarafta schumacher mercedes kullanıyor gelin pistimize yarışı izleyin sloganı, alt tarafta buğdayınızı toprak mahsülleri ofisine verin, traktör resmi var, tor tor tor gidiyor.
    üstte en hızlı araç altta ise en yavaş araç:)

    güzel şeyler bekliyorum bakalım 🙂

  5. Yani isterse bastirir parayi bos tribune bile olsa yaptirir yarislari. Ulkenin tum dunyaya reklami bile yeterli bir sebep olabilir Basbakan icin..

  6. Gökhan Kamil arkadasim Basbakanin bu konuya zamaninda ne kadar ilgi ve destek verdigini gorduk, sadece o zaman ki ilgi ve destegini umuyoruz tekrar. bunun siyasetle falan alakasi yok, danismanlarinin her konuda oldugu gibi fikirlerini alacaktir ama karari kendisi verir..

  7. Diğer ülkelerde fiyatlar çok yüksek.

    Avrupa'nın en fakir ülkesi Macaristan'da en ucuz 3 günlük bilet 250-EURO!!! Açık alan sadece Pazar günü bile 98-EURO

  8. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Başbakan filan değil. Propaganda yapmayın, bilmeden konuşmayın… Ne bilsin o bu işleri. Etrafındaki danışmanlara bakar.. Daha çok şey yazılır da siyesi içirikli yorumlara izin vermiyoruz…

    Ayrıca bir şey yapılacaksa, istenen paranın öndenip, ver-kurtul yapılması değil; Bay E ile konuşulup ücretin düşürülmesi gerekir. Bizim de tabi bu sene düşen bilet fiyatlarıyla pisti doldurmamız gerek.

    Diğer ülkelerdeki fiyatlar nedir bilmiyorum ama komşu ülkeler ve hatta daha uzaklardaki seyircileri de çekmesini umuyorum. Böylelikle de yarışı elimizde tutabiliriz. Bol turist çekersek; hem turistin parasıyla organizasyonu finanse ederiz, hem turiste ülkeyi tanıtırız hem de yarışı elimizde tutarız. Yeterki akıllı bir proje ve irade olsun..

  9. başbakanımıza güvenelim o zaman.

  10. Mc Laren aynen katiliyorum, devam ederse Basbakan sayesinde devam eder..

  11. Nihayet. Bu SÜPER bir haber. Formula 1'in devamı için bir umut ışığı. Artık iş bizlere, Serhan Acar'a ve TRT'ye düşüyor.

  12. Şu ana kadar işletmey iyi yapılamadığına göre el değiştirme olayı kesinlikle gerekliydi. Zarar etmekten korkmayan bir kuruma devredildi bana göre o yüzden fiyat anlamında pek sorun çıkmayacaktır ama reklam tanıtım ne boyutta olacak orası çok önemli. Umarım becerebilirler.

  13. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    devam ederse de başbakan sayesinde devam eder. bilginiz olsun.

  14. İş devlete kaldıysa yarışların devam etmesi pek mümkün gözükmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir