Lauda “Hamilton Şu Anda Yenilmez Durumda”

Mercedes patronlarından Niki Lauda, şampiyona lideri Lewis Hamilton’un şu anda yenilmez durumda olduğunu söyledi.

Bu sene gerçekleştirilen 11 sıralama seansında 10 kez pole pozisyonunu kazanan Hamilton, 6 galibiyetle şampiyonada 28 puan farkla lider.

Lauda “Şu anda onu yenmek mümkün değil gibi görünüyor çünkü antrenmanlarda inanılmaz, yarışta olağan üstü performans gösterdi ve o yenilmez durumda. Bu yarış bir kez daha Lewis hata yapmazsa önümüzdeki yarışlarda Nico’nun işinin zor olacağını gösterdi.”

“Bu tür şeyler yarış dünyasında olur. Bazıları ilerlerken diğerleri zorlanır. Şu anda böyle bir durum var. Nico onunla savaşmaya çalışacak ve gelecek yarışlarda Lewis ayarlarında küçük bir hata yaparsa Nico tekrar orada olacaktır.” dedi.

Hamilton’un mu ilerlediği yoksa Rosberg’in mi gerilediğinin sorulması üzerine Lauda “Lewis oyununu arttırdı. Bu konuda şüphe yok. Nico deli gibi savaşıyor ancak Lewis özellikle Spa’da oyununu arttırdı. Orada yenilmez olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Lauda “Hamilton Şu Anda Yenilmez Durumda”” için 34 yanıt

  1. ”Lewis ayarlarında küçük bir hata yaparsa Nico tekrar orada olacaktır.” – Lauda Monza’da Lewis’in aracına ne yapacaklarına karar vermiş zaten =) Bakalım o küçük hata nasıl bir senaryo ile gelişecek.

  2. Kariyeri bitmiş Fernando’yu, şu reklam yıldızıyla kıyaslıyorsunuz 🙁
    Nico olmuş test pilotu, Lewis olmuş reklam yıldızı. Alan memnun. Satan memnun. F1 bitmiş. Bırakın Lauda’da işini (reklamlarını) yapsın. Zaten bunun için orada değil mi?

  3. Rosberg gibi şampiyonluk vasıfları tasımayan bir pilotun bu vasıfları tasıyan pilotlarla kıyaslanması son derece yanlıs olur.Griddeki pilotları sınıflandırırken sadece isler iyi gittiğinde ortaya koyduklarıyla değil isler kötü gittiğinde de ortaya neler koyduğuyla irintili olarak değerlendirmek yani komple pilot kavramında değerlendirmek doğru olur.Öteki türlü sana göre, bana göre, sartlara göre gibi bir çok varyasyonunun içinde sağlıklı bir netice elde etmek güc olur.Pilotlar bir çok etkene göre değer kazanıyorlar iyi pilotlar daha iyi pilotlar gibi hız,agresiflik,savunma,kendisi dısındaki tüm faktörleri pozitif anlamda etrafinda toplama becerisi,isler kötü gittiğinde dağılmamak süreklilik gibi bir cok parametre var.Hangi pilot her kosulda güçlü reaksiyonlar verebiliyorsa bu o pilotu elbette farklı bir yere koyan en önemli faktör oluyor.

  4. Şu mercesesi Vettele yada Alonsoya ver bakalım durum bundan farklımı olacak çok yenilmez Hamilton 2009-2010-2011-2012-2013 neredeydi gören varmı tabiya kız arkadaşından ayrılmıştı moreli çok bozuktu demi geçiniz bunları iyi güçlü bir araçla Jenson Buttonda şampiyon oldu %80 çok güçlü bir araç %20 pilotdur Vettellin o güçlü RB 6-7-8 gitti altından o spadan itibaren 9/9 yapan vettelmiydi RB-7 miydi işte kanıtı ferrarideki Vettel ARAÇ ARAÇ İLLEDE GÜÇLÜ ARAÇ…

  5. Evet beyler bayanlar lewis monzada kesin iptal Lauda konuşmuş ya şimdi sıra lewiste 🙂 adam ağzını açıyo patates oluyo kime ne dese

  6. Alonso’ya şu araç verilseydi durumu Rosbergten farklı olmazdı
    Bakın vettel her araçta iş yapar raikkonen ve hamilton karakterleri gereği sadece hızlı araçlarda iş yapabilirler
    Alonso ise yavaş araçta çok harika bir pilot gibi görülebilir fakat hızlı bi araçta eğer takım arkadaşı tek turda hızlı bir pilotsa (vettel) alonsonun pek bir şansı yok hamilton teknturda hızlı olan güçlü bir pilot tabiki rosberg gibi olmaz kapışmaları fakat Alonsonun pol pozisyonu kazanma şansı vettel hamilton gibi pilotlara göre düşük. Ama yavaş bir araçta dağınık bir hamiltonu ve raikkoneni mahveder o ayrı alonsonun o tek tur performansı ile işi çok zor olur ama iyi bir pilot tabiki

    1. Alonso’nun sıralamaları iyi değil dediğin gibi katılıyorum,peki startlarda ne diyorsun ? Alonso 4-5. sırada başladığı yarışta ilk turdan sonra garanti 1 veya 2.sıraya yükseliyor zaten.Bu faktörü unutmayalım bence ! Hala girdde Fernando gibi start analizi yapabilen bir pilot yok.Bu da Alonso’ya zamanında çok şey kattı..İleride Mercedes’e de geçse(Ki çok zor bir ihtimal)o zaman da kötü startlı Hamilton’u böyle geçeceği anlamına gelir.Açık ve net !

      1. Bence çok yanlış düşünüyorsunuz tekturu iyi olmayan pilotu o koltuklara kimse oturtmaz.

  7. ya bu bunak ikide bir niye çıkıp konuşuyor anlamadım.Bi sus ya bernie 1 bu 2

  8. Asıl yenilmeyen ve seneyede muhtemelen yenilmeyecek tek şey Mercedes aracı.
    Lewis de üstüne koyuyor elbet ama araç faktörünü unutmuş Lauda amca.

  9. ya geçen yarış nerdeydi o yenilmez. zaten spa da çok aşırı da önde değildi hani rakibine 30 saniye filan atsa eyvallahta 2 saniye önünde bitirdi. Abartmayı seviyor lauda amca, bide şom ağızlıki maşallah dediği 3 gün yaşıyor. gelecek yarışa kesin bir şey olur bakın ham e rosberge vericem sıradaki yarış tahminde 😀

    1. hamilton öndeyken ne motoru, ne de kendisini zorluyor. sadece nico’nun turlarına cevap veriyor. bir tek monaco’da 20 saniye fark atmıştı, orda da yavaşlayınca lastiklerin soğuma problemi vardı, o yüzden. ve motoru çok zorlayan bir pist de değil.

      yani hamilton 2 saniye önde bitiriyor diye maksimum hızı o sanma. o yarışı 15 saniye farkla da alırdı, zorlamadı. birgün rosberg tek bir atak denemesi yapabilirse (şimdiye kadar yapamadı) o zaman çıkar dersin ki rosberg hızlıydı . spa’da vsc periyodunda rosberg’in 1sn kapatmasına sinirlenen lewis 3’ten 2 saniyeye düşen farkı, rosberg’e ceza kesip 5 saniyenin üstüne çıkarmıştı. yani her yarış öndeyken cebinde tuttuğu bir performans var, rosberg zorlayamadığı için kullanmıyor.

  10. Mclaren de bu kadar hizli olmasada hizli ama genel olarak dayaniksiz bir araç koltuğundaydı Hamilton kosullar su ankine göre daha zorluydu.Su anda isi kolay sampiyon olmaması mucize olur ultra hızlı bir araç ve kendisine denk olmayan bir takım arkadası.Su anki Hamilton mı Mclaren deki Hamilton mı ben kesin olarak Mclarendeki Hamilton a daha fazla saygı duyuyorum.Mclarendeki yılları onun fiziksel performansının yanında zihinsel gücününde yani mental yapısınında test edildiği yıllardı.Ancak su anda mental sorunları örtebilecek bir cok hatayı telafi edebilecek bir araca sahip.Şu anda tam anlamıyla her yönüyle test edilebilir sorgulanabilir durumda değil.

    1. Kücüp bir dipnot;Bu değerlendirmenin içeriğinde Hamiltonın pist dısı yasantısı ve onun pist içerisine ne oranda yansıdığı gibi paremetreler var bu yüzden kıyaslama yaptım.Su anda pekde iyi yasamayan Hamilton ın isler kötü gittiğinde ki bildiğimiz mental yetersizlikleri bu kötü yasantıyla birlikte artabilirdi örn.Mclarende olsaydı.Ancak su anki araç zorlu kosullarda onun psikolojisini mental gücünü test ettirmiyor bu da isini cok cok kolaylastiriyor yani elini kolunu sallaya sallaya yürüyor:)

      1. +1 Yorumunuza kesinlikle katılıyorum.
        Açıkcası bende McLaren’deki Lewisi özlüyorum her anlamda.

      2. güzel bir cumartesi sabahında yorum yapayım 🙂

        dediğiniz “mclaren’deki lewis” 2014’te belçika gp’den sonra 30 puanı kapatacak sakinliğe, zamanında ve yerinde atak yapacak olgunluğa sahip miydi? 2011’deki hamilton 2014 monaco’da yarışı 2. mi bitirirdi, yoksa illaki geçiş deneyip, ardından kaza yapıp, 0 puanla ayrılıp sonraki yarış da ceza mı alırdı?

        mclaren’deki lewis 2014 belçika’da kendisine bilerek çarpılınca takımına “aracı çekelim, ve motoru koruyalım” der miydi? adamın şampiyonluğu hedeflediği ve sakinliğini koruduğu o telsiz mesajından belli. mclaren’deki hamilton ise o anda sadece yarışı düşünürdü. 2010’da son yarışlarda aceleci davranıp kaza yapan lewis daha mı iyiydi?

        ben de pist dışındaki özentiliğini sevmiyorum ve mclaren iyi disipline etmiş ama belki de böyle yaşaması adama yarıyor? belki de mclaren’de fazla enerjiyi böyle saçmalıklar yaparak atamayıp pist içinde atıyordu 🙂 ben mclaren’deki yıllarından çok daha olgun, yeteneğini doğru zamanda doğru yerde kullanan bir hamilton görüyorum. ayrıca şampiyonluğa oynanan bir araçta olur esas mental test. hamilton malesef 2008’den sonra sadece 2012’de şampiyonluk kazanacak araca sahipti, o da gridin en dayanıksız, kendisi de o yıl gridin en şanssız pilotuydu.

        1. Ben Hamilton ın Mclaren yıllarından daha kötü olduğunu söylemedim.Farklı bir sey anlatıyorum.Mclaren deki performansı iyi ve kötü anlamda tamamıyla çıplak bir performanstı.Mercedes de ise onun performansının üzerinde bir araç faktörü var rahatlıkla defolarını örtebilecek bir araç faktörü var.Hamiltonın isler kötü gittiğindeki dağınık görüntüsü bu olgunlaşma ile birlikte ne oranda evrimlesti veya evrimlesemedi bunu görme sansimiz yok su anda.Ve ya tersden bakarsak kendisini zorlayacak bir takım arkadası olmadığı için belkide çok daha fazla performansı var bunu salt hız anlamında söylemiyorum bunuda görmek mümkün değil.Ben araç faktörlerinin bu kadar abartılı bir sekilde sürücünün önüne geçmesine karsı bir insanım.İşlerin kötü gitmesi noktasında belki mental yapısı Hamilton dan daha kuvvetli bir insan olsa farklı düsünürdüm ama bu konuda ki eksikliğini bu araçta hissetmiyor bu büyük avantaj.Tabiki herkesin fikrine görüsüne saygı duyuyorum hepimiz aynı pencereden bakamayız buda benim bakış açım.

    2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Mclarende ki hamilton daha iyiydi.Ama şuan ki olgunluk yoktu.Saf hız olarak kesinlikle mclaren dönemleri 1 numara.

  11. Bilmediğimiz bir şey söyleseydin. 2 yıldır her yarışı kazanıyor zaten, açıkçası galibiyet çekişmesinin olmadığı yarışlar izlemekten sıkıldım.

  12. he cnm aynı aractan alonsoya da verın bakalım kapısma nasıl olurmus gorurler de 🙂

    1. Bu arkadaşın nickinin sonundaki 07 her şeyi anlatıyor aslında 🙂 2007 Mclaren pilot kadrosunu ve o dönem ki takım arkadaşlarının sezon sonundaki durumlarını bi araştır. sonra yöneticilere özelden bu yorumunu kaldırmak istediğine dair mesaj atabilirsin ;)))

      1. 2007 herşeyi hatırlatıyor ancak bahsettiğin adam ne Button ne de Rosberg, Alonso şuan aynı takımda yarışsaydı, büyük ihtimal Hamilton’un 1 2 saçma yarışından sonra Hamilton’a öldürücü darbeyi indirirdi.Ondan sonra bizim Hamilton 2011 modunda takılır, yarış sonları o asık suratını bol bol görürdük.

        Şuan Aynı takımda, takım arkadaşı olarak Alonso’yu yenebilecek pilot yok.Nedeni ise Alonso’nun en iyi performansını takım arkadaşı güçlüyken daha da arttırması, çok arsız bu konuda.Ancak 1. pilot konumunda Vettel ve Kimi’nin yaptığınıda Alonso ve Hamilton yapamıyor.Motivasyonları farklı.

        En çok istediğim çarpışma Hamilton ve Alonso’dur, ancak tekrarı olmaz artık zor.

        1. Nokta !

        2. evet güzel acıklama olmuş bende cok ısterdım turbo motorlu aracla da aynı takımda olsalardı cekısme nasıl olurmus hamıltonun hatasını affetmezdı alonso 🙂

        3. 2017 honda toparlanırsa Hamilton- Alonso ve Mercedes – Honda kapışması olabilir ve belki bunlara Ferrarili Vettelde katılır ama şu kesine yakın ki senin Raikkonen o sezon Wtccde falan olur bu performansla..:(

        4. bunun böyle yazmasının nedeni birşey bildiğinden değil, alonso kimi’yi 2014’te haşat ettiği içindir. “onlar 1. pilot olunca vettel ve kimi’nin yaptığını yapamıyor” bölümü ise düpedüz saçmalık. hamilton ne zaman takımda 1. pilot konumunda yarışmış? vettel’in 1. pilot iken ne yapabildiğini gördük. alonso 2012 ferraride 1. pilot, vettel de rb’de 1. pilottu, 2010’da vettel ve alonso 1. pilot iken yine aynı mevzu. vettel şampiyonlukları çok üstün aracına rağmen zor kurtardı. kimi’yi zaten geç. 1. pilot olarak geldiği ferrari’de sezonun bitimine 4-5 yarış kala massa ile aynı puanda. sıralamada geride. 2008’i açmayacağım.

          şuan hamilton ve alonso aynı takımda olsa çok yakın olacakları dışında ne olacağını kimse bilemez. alonso çok iyi, ancak hamilton da hayatının en kötü sezonunu bile geçirse silinip atılamayacak bir pilot. alonso’nun daha iyi yaptığı şeyler var, ancak geçen sene belçika’dan sonra 30 puan gerideyken aynı araca karşı pist üstündeki geçişleri alonso yapabilir mi soru işareti. bahreyn’de son 10-15 yıldaki f1’in en iyi savunmalardan birini yapabilir mi soru işareti. rosberg’e karşı sıralamada ne derece güçlü olur soru işareti. sıralamada geri kaldığında (-tamamen eşit şartlarda yarışarak- bu pite önde olanın girmesi anlamına da geliyor) rosbergi pist üstünde geçebilir mi bu da soru işareti. alonso çok iyi ama hamilton’a da hakkını vermek lazım. hamilton rosberg’in arkasındayken hiçbir zaman pit yolunda sağa kırıp takıma el hareketleri yapmadı. çatır çatır geçti.

          alonso’nun son iki takım arkadaşı massa ve kimi son derece vasat performanslar sergilediler, ve takımda 2. pilot konumundaydılar. hamilton’ın yarıştığı button ve rosberg ise tamamen aynı imkanlara sahiptiler ve kesinlikle massa-kimi ikilisinden daha iyi performans gösterdiler.

          1. Sıralamalarla pit arasında olan birşeyi unuttun.Start faktörü.Sence Ros startta Fernando’ya karşı ne kadar güçlü olabilir ? Ama şunu da söyliyim,Fernando’nun Rosberg’den tek eksik yanı ”savunma”.Ros bunu gridde en iyi yapan pilot.Ama işte DRS olayı,savunma mekanizmasını da %80 öldürmüş durumda maalesef.Bu da Fernando’nun işine gelir.

            1. savunma ve geçişi en iyi gridde en iyi yapan hamilton rosberg değil. alonso son yıllarda griddeki en iyi startları alan pilot, ancak mercedes gibi hep ilk 2 sırayı alan araçlarda start o kadar önemli değil. neden?

              çok menavra yapmaya gerek kalmıyor. mesela geriden kalkan 2 pilotun arasından aracı iyi konumlandıran çok yer kazanıp diğeriyle farkı açabilir, ancak ilk 2den kalkan pilotlar arasında böyle bir mücadele olmuyor. alonso’nun mclaren hariç her gittiği takımda 1. pilot olduğunu düşünürsek, ve pilotların dediği gibi “bite point”in yani kalkışın mühendisler tarafından ayarlandığını göz önüne alırsak rosberg’den pek de üstün kalkışlar yapacağını sanmıyorum.

          2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            ”vettel şampiyonlukları çok üstün aracına rağmen zor kurtardı” Farklı yarışlar mı izledik ? Adam polden kalkıp yarışı alıyordu neresini zor kurtardı ?

      2. Hepsını ızledım biliyorum zaten alonsoyla aynı yastayız benım gibı hırslı bırısı ve cok zekı hamıltonda en ıyısı dıyorda sen nıye kabul etmıyorsun .. lauda nın dedıgı nico nun becerısı takım arkadasını maglup etmeye yetmıyor ve bundan dolayı en guclu araca sahıp olunca su an ıcın kımse yenemez dıyor nokta 🙂

    2. Rosberg’i zor tutan Hamilton aynı araçla Alonso’dan tur bile yiyebilir. 🙂 Artık yenilmez olan pilotlar değil, yenilmez olan araçlar Niki’ye bunu hatırlatmak lazım. Araçlar arasında eskiden bu kadar uçurum yoktu, drs tarzı saçmalıklar yoktu ve pilotların yarışlarını izleyebiliyorduk.

  13. Nico yine performans düşüklüğü yaşıyor.

    1. Dido sezon genelinde Nico zaten dağınık bu yıl. ispanyada Allah var iyi sürdü startta Lewis sıra kaybedip Vettel’le çekişmese ne olurdu bilemeyiz ama bence o yarışı Nico poleü aldığı an kazanmıştı zaten. Bunun dışında Avusturya’da Lewis darma dağınıktı pit çıkışı çizgiye taşması buna en güzel örnek galibiyeti zaten hak edecek bi performansı yoktu orda. ve Rosberg’in bu sezon kazandığı diğer yarış Monaco? değinmeye gerek bile yok ezildi tüm yarışta zaten… Yani durum şu ki Lewis kendi gibi sürdüğünde Nico bi tarafını da yırtsa yemez ne zamanki Lewis vasat sürüyor o zaman Nico kazanıyor..

  14. Lauda, Hamilton bir veya iki yarış kazanınca bu açıklamayı yapıyor..Ezberlemiş Lauda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir