Button'la Takım Arkadaşı Olmak Hamilton'ı Heyecenlandırıyor

yazar:

kategori:

BBC’ye konuşan Hamilton, son dünya şampiyonuyla birlikte yarışmak için heyecanlandığını ve birlikte harika iş çıkaracaklarını söylüyor.

“Oldukça heyecanlıyım. Geçen sene yaptığı şey inanılmazdı ve kariyeri boyunca yaptıkları da öyle. Onunla henüz görüşebilme şansım olmadı. İkimiz de ayrı ayrı antrenmanlar yapıyorduk. Ama bu ayın sonunda buluşacağız ve eminim çok iyi olacak.”

“Açıkça görülüyor ki ikimiz de sezona iyi bir şekilde başlamak istiyoruz ve başarılı olmak için birlikte zorlayacağız. Ancak ikimiz de kazanmak istiyoruz ve bunun iyi bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum.”

“Jenson’ın deneyimi oldukça fazla ve ben de dördüncü sezonuma başlayacağım. Bu yüzden ben de deneyim sahibiyim. Birbirimize yardımımızın dokunacağını ve birbiriizden çok şey öğreneceğimzi düşünüyorum.”

“Button’ın takıma gelişini takım adına olumlu bir şey olarak görüyorum. İlk testler için oldukça sabırsızlanıyorum.”

Hamilton, 2009 sezonu boyunca fazlasıyla olgunlaştığını, özellikle yalan skandalı nedeniyle büyük tecrübe kazandığını söylüyor.

“Sezon boyunca birey olarak geliştim. Bazı hatalar yaptım ama bunlar sayesinde kendimi geliştirdim. Hatalardan ders aldım. Ailemden, taraftarlarımdan ve takımımdan çok büyük destek aldım.”

Hamilton son olarak da taraftaların kendilerini harika bir sezon için hazırlamaları gerektiğini belirtiyor.

“Bu sezon Michael, Fernando Alonso var. Kimi ne yazık ki yok ama Jenson, ben ve Felipe Massa var. Bu sene ön sıralarda ne olabileceğini tahmin etmek zor. Son yarışa kadar da tahmin edemeyeceksiniz.”

“7 dünya şampiyonluğu bulunan Michael’in geri dönmesi tüm pilotlar için heyecan verici. Onunla bizimle yarışacak olması bir onur çünkü onun başardıkları inanılmaz şeyler. Onunla aynı pistte olmaktan sadece gurur duyabiliriz ama tabii ki hepimiz onu yenmeyi istiyoruz.”


Yorumlar

  1. bence lewia bu kapışmadan başarılı olarak çıkar ve button seneye yollanabilri belli olmaz

    ha bide şu 0.6 saniye kazantırma işine gelince böyle saçmalıklar olamz mantıklı konuşalım zaten her pilot geri dönüşümleriyle aracı kendine göre ayarlar ve aracı kendine uydurduktan sonra aracı biraz daha ızlandırabilir .
    ama alonso gidir mühendislere bu parçayı buraya değilde buraya takarsanız hava akımını daha iyi düzenler ve aracı tam olarak 0.6 saniye kazanırız :))))))
    öölle şey mi olur yaw tam saçmalık
    her halde alonso f1 de 0.6 sanyenin ne demek olsuğunu bilimiyor …

  2. gerçi lewis in bir demecinde şu parçayı kullanın dedim takım kullandı ondan sonra hızlandık dediğini duymuştum yanlış da hatırlıyor olabilirim:)

  3. konu nerden nereye gelmiş yav lewis in daha çok fırın ekmek yemesi lazım çaylaklıktan kurtulması için çünkü tecrübesizlikten çaylakca hatalar yapıyor.baskı altında hata yapıyor.son yılların en iyi iki pilotu raikkonen ve alonso.kimide gridde olmadığından alonso şampiyon olur.çünkü ferrari nin bu yıl diğerlerinden daha hızlı bir araba yaptığını düşünüyorum

  4. Allah yardımcısı olsun Button'ın…
    Çok zor işi var…:)

  5. Valla Hamilton Button`u cig cig yiyecekmis gibi geliyor bana, Allahtan bu sezon ki kurallar Button`un yaninda olacak, malum Hamilton lastiklerin anasini aglatiyor 🙂

  6. Lewiste 0.5 0.8 sn arasında cebinden çıkarma yapıyor malum az sıralamasını görmedik benzer yakıt yüküyle en yakın rakibine 0.5sn ve üzeri fark yaptığını bkz Abu Dhabi 2009, Kanada 2007,2008 :)) böyle şeyleri ne diye ciddiye alıp konuşuruz anlamıyorum.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşlar yanlış anlamayın ama alonso bu sene şampiyon olamazsa vede üstelik altında iyi bir araçla olamazsa ne hale düşeceğinizin farkında mısınız ?

    2008 geri dönecek dediniz olmadı.
    2009 geri dönecek dediniz olmadı.

    aslında oldu ama hakikaten hep geriye döndü.inşallah 2010 da ileriye gider çünkü alonso olmadan tadı çıkmıyor.

  8. yaaa ama işte alonso 1 tane ya ne yapalım. her takıma yetecek sayıda değil:))

  9. hıhı bu ön kanadı şöyle yapın diyince araç birden hızlanıyor 😀 ne gerek var süper bilgisayarlara cfdlere her takıma bir alonso verdik mi tamam 🙂

  10. aman sakin ol…heyecana gerek yok. zaten büyük ihtimal heyecanlanacak kadar sizleri zorlayacak bir rakipde çıkmayacak. illa bir puan fazla alacağım diye çok zorlama. yerini koru başkalarının hata yapmasını bekle. klasik ispanyol taktiği…mclarenin vereceği araç bu taktikle seni ve buttonu başarılı kılacaktır merak etme…

  11. tamamda 2009'da renault gelişimi durdurdu erkenden, çünkü fark 0.6 saniyeden 3 taneydi 🙂 2008'in ikinci yarısında ise Renault Alonso'nun önderliğinde bir çok başarıya ulaştı… şimdi Alonso o kadar geliştiriyodu madem 2009'da Renault şampiyon olurdu demek hata olur çünkü fark herhangi bir pilotun cebinden çıkartabileceği kadar -normal- değildi… ona rağmen gridde Alonso sayesinde tutundu Renault… Macaristan ve Belçikada ki lastik sorunları olmasa, 2 tane daha podyum elde edilebilirdi… neyse artık önümüze bakalım

  12. alonso dada vardır schumi de de vardır.ama bunları çıkarabilmeleri için iyi araç gerekiyor öncelikle.ve gelişime yatkın.ferrari nin 2009 aracı resmen gelişimini durdurdu ve 2010 a yoğunlaştı.mercedes ve red bull ise son ana kadar geliştirdi.çok olmasa bile önemli değişiklikler var.çok büyük farklar olacağını sanmam

  13. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    renault sezon sonu sıralamalrda q,3 gecemedi 1,7 s yavastı vettelden geirisi sen düşünabi.

  14. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaa iiki 0,6 s dedim tmm özür dilerm arkdşlar.

  15. alonso 0,6 sanıye verıyorsa schumın cebindeki 1 saniyeyi ne yapacağız peki,dua edinde çıkarmasın cebinden 🙂

  16. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ben aşırı fanatikmiyim sizler nesiniz acaba renaulcu arkdşlar. r29 macaristandaki polu ile ve 2 hızlı turu ile övdünüz. renaultu nerdeyse gmklere cıkarcaktınz. siz alonsoya dua edin

  17. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bilmiorm 0,6s davasını f1 racingde serhan acarda söledi.
    (yinde de alonsonun mcalrene kış testlerinde 0,6s getirdiğine dair sözlerini hala hatırlıyoruz) yani 0,6 kesin kazandırıo demiyorm sadece söylentiler böle ama renaulta kesnlikle bişielr kazandrdğı kesn

  18. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    renaulta 0,5 0,6 s veriyordu. renaulta alonso 1s verse bile iş yoktu o aracta ki renautn üretti en kötü aractı o

  19. 0.6 saniye olayı doğrudur değildir onu bilmemde fakat 2010 ve sonrası için bazılarının(lewis,şumi,button,massa vs.) şampiyonluk hayali görmeye devam edeceği kanısındayım:)

  20. biz düşman deil sen aşırı fanatiksin alonso çok iyi bir pilot ama 0.6 sn abartıdan başka bişey deil renault'yada 0.6 sn verseydi şimdi 2009 şampiyonu button deil alonso olurdu

  21. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mpalmer hayalmii :))) renaulta 2009da neler verdi acaba :)) alonso olmasa 2009 da renaultn puanı bile olmıcktı belki. alonso düşmanları sizi :))

  22. 0.6 sn mi? sen hayal görmeye devam ed..

  23. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    can bundy taraflı bi ilk 5 olmuş kesnlikle. hakinenin 1. olması saten herşeyi anlatıyor ama bu senin fikrin saygı duymak lazım :))

  24. en iyi 5 pilot listen kendine göre öyle.bence alonso massa kimi hamiltondan daha iyi.schumi prost ve hakkinen den ışık yılı önde.yani çok taraflı.schumiyide çıkar button yaz tam olsun.

  25. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso mclarene verdiği 0,6 s ferrariyede vercek :)))))

  26. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Malumdur Montoya'nın f1'de adının geçmesinin ve hatırlanmasının tek sebebi Michael'e kafa tutabilmesi idi.

    Eğer Michael'e karşı başarı kazanırsan adın unutulmazlar arasında farklı bir yere kazanır. Bu sayede F1 de en iyi 5. pilot olabilirsin.

    1-Hakkinen
    2-Senna
    3-Prost
    4-Schumacher
    5-Hamilton

    Kim bilir belki daha da iyi bir yer olabilir.

  27. güzel konuşmuş.ama alonso massa ve lewis in arasında hoş bir rekabet var.schumi de dahil olacak ve 4 bilinmeyenli bir denklem ortaya çıkacak.kimi malesef yok.ama sanırım oda üzülüyordur burda olmadığına.

  28. Herkesi onure etmesi güzel.

  29. laf olsun diye söylemiş bence esas 2007 de alonso yu yendim lafından sonra en çok alonso heyecanlandıracak onu .kapanmamış hesapları var.

  30. "Lewis Hamilton, kendsinin ve Jenson Button'ın 2010 sezonu boyunca birbirlerine yardımcı olacaklarını ve aralarındaki dayanışmanın McLareni ileriye taşıyacağını düşünüyor" işte budur kesinlikle katılıyorum Lewis'e..

  31. güzel bi açıklama olmuş. bende button ile olacak mücadelesini merak ediyorum doğrusu. bakalım neler olacak. tahminim lewis ın bu rekabetten üstün ayrılacağı yönünde. ama bellide olmaz tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir