Yağmur Schumacher'in Test Gününü Etkiledi

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot üç günlük planlanan tesin ilk gününde 52 turu tamamladı ve ardından gelen yapmur daha fazla sürüş yapmasını engelledi.

Kötü havaya rağmen, Schumacher GP’ aracıyla da olsa deneyim elde edebildiği için memnun olduğunu söyledi.

“Bugün uzun zamandan sonra bir F1 aracına yakın olan bir araçla sürüş yapabildiğim için iyi geçti. Hava şartları istediğimiz gibi olmamasına rağmen tüm oldukça iyiydim ve buna değerdi. en başından beri pistte oldukça rahat hissettim kendimi ve takımımıza ve GP’ serisindekilere bana sürüş fırsatını sağladıkları için teşekkür ediyorum.”

Bununla birlikte Bild gazetesinin boynunu sorması üzerine Schumacher “Bu test boynumla ilgili değildi. Ama o konuda da hiç şüphem yok” dedi.

GP2 Serisi Teknik Şefi Didier Perrin da Michael Schumacher’in 2011 araçlarını test etmesinin kendileri için iyi olduğunu ve ondan geri bildirimler aldıklarını belirtti ve önümüzdeki günlerde hava şartlarının daha iyi olmasıyla aracın gelişmesinde ileri adımlar atmayı umduklarını söyledi.

 


Yorumlar

  1. testleri hiç seyretmem ama bu sene kesin izlicem bir yolunu bulup.resmen aşeriyoruz yarış diye..

  2. @M1CHAEL; tesekkurler 😉

    bu arada "arac kotu" genel bir kavram tabi. iyi bir kombinasyona sahip olmayan her arac kotudur. son derece hizli ama son turda vites kutusu, motoru dagilan arac da kotudur neticede. demek istedigim az cok anlasilmistir heralde.

    aslinda mekanik ile aero farkini az cok tahmin ediyordum da iyice emin oldum 😉

  3. Misallar, mekanik düzenlemesi yapılmış bir şahinle daha az yakıt harcarsınız ve daha hızlı viraj dönersiniz.
    Yanınızdan geçen bir kamyonun hava koridori etkisini hissedersiniz!.
    Bir Ferrari Enzo arkasında daha düşük ölçekli bir araç ile stabil gidemezsiniz.

  4. Çok güldüm yaw şefin açıklamasına. Demek iyi olmuş 🙂 geri bildirim almışlar. Neye niyet neye kısmet. İlla birşey kazanıyor insanlar bunlardan. 😀 Faydası çok maşallah.

    Basit olarak; otomobilinizin performans maksatlı Jant, lastiklerini güncellemeniz, süspansiyon ve askı sistemini, yürür aksamını güncellemeniz, Camber, toe açıları vs. ayarlamanız mekanik yol tutuş getirir, mekanik tutuştur. Ve bunun üstüne aracınızın ön tamponunu değiştirip hava kanalları açtırmanız, yine yan kanalların eklenmesi, spoiler'ların
    eklenmesi, taban güncellemesi ve arkaya difüzör kullanımı downforce, bastırma gücü getirir aerodinamik tutuşdur.
    Gerisini siz anlayabilirsiniz.

    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=mekanik+tutu%C5%9F&btnG=Ara&meta=&**=f&oq=

    🙂 bizim yazılar çıkıyor yine.

  5. burak bocek avatarı

    2005 te araç kötü değildi,lastikleri iyi çalıştıramıyordu yani Bridgestone o sene zayıftı Michelin karşısında.Ayrıca Mercedesin takımı almasıyla kaynak olarak epey rahatladılar.Geçen senenin en iyi aracıydı ve çok sağlam bir temelleri vardı.2008in downforce seviyesinin yüzde 90ının yakalamıştı daha sezon başında.Kısaca şampiyonluk savaşında olmaları çok muhtemel

  6. geçen senenin çifte şampiyonu bir takım daha fazla parayla ne kadar kötü olacak.schumi alonso massa ve lewis arasında geçer.nico vettel ve button da eğlenceye can katar

  7. niye canim. araci kotu olursa ne yapabilir ki? 2005'te oyle olmadi mi mesela. zaten aldigi o sezon aldigi tek galibiyet de malum sebeplerdendi.

  8. schumide şampiyon adaylarından biri.yani şampiyonluğu zorlarmı diye bir soru bile tuhaf..

  9. ilk yaris cok onemli olacak. hem schumi, hem de diger pilot ve takimlar icin.

    avustralya olmasina alismisiz malum 🙂 ama bahreyn olmasi, bir yandan iyi de olabilir. kimi arkadaslar ilk yarisin, hatta ilk birkacinin sezonun genelini yansitmayacagini dusunur. ancak kavgadaki ilk yumruk gibidir sampiyonadaki ilk yaris. tesbihte hata olmaz 🙂

    bazi takimlarin test yapacagi bir pist olmasi (veya ihtimaller olacak) ve ayrica frenleri, motoru fazlasiyla etkileyen bir pist olmasi yonuyle, dayanikliligin da bir olcude yansitilacagi bir yaris olacak. dolayisiyla boyle zorlu sartlara daha ilk yarista adapte olabilen bir takimin, aracin pek o kadar basarisiz olacagini dusunmuyorum. bmw sauber'in o kaza olmasa kubica ile avustralya'da 2. olacak olmasina ragmen sezonun cogunda nal toplamasi gibi istisnalari saymazsak tabi :p

    teknik bilgim pek yok. aerodinamik ve mekanik yol tutusun ne kadar onemli oldugu konusunda birileri aydinlatirsa sevinirim.

  10. deniz aydın avatarı

    ama bi de bakarız ki şampiyonluğu da zorlamış… bence eksik…kendine güvenmese , inanmasa asla bu yola çıkmazdı.zaten ilk açıklamasında şampiyonluğa oynamak için geri döndüğünü söyledi.mercedes'te onda bunu görmeseydi anşlaşma imzalamazlardı.kesinlikle en üst sıralarda şampiyonluk mücadelesi verecektir.alonso da ondan pilotluğu öğrenen massa da(massayı çok severim) , hamilton da , button da…..zaten açıklamalarında ondan çekindiklerini doğrudan veya dolaylı bir şekilde dile getirdiler…..BİDE schumacher'in "hiç olmadığım kadar zinde ve motiveyim"demesi………gerisini siz düşünün.

  11. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    En azından ön sıraları zorlamasını bekliyorum. ama bi de bakarız ki şampiyonluğu da zorlamış… henüz çok çok erken ama insan böyle biri hakkında böyle tahminler yapmaktan kendini alamıyor.

  12. deniz aydın avatarı

    inşallah tur dereceleri gp2 araçlarına göre iyidir.her zaman seninleyiz efsane.

  13. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    en üzücü olanda yağmurlu havanın cuma gününe kadar devam edeceği söyleniyor umarım öyle olmaz havanın kapalı olmasına bile razıyım yeterki yağmur damlacıkları inmesin piste.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir