2015 MotoGP Silverstone – Rossi Kazandı ve Tekrar Liderliğe Yükseldi

2015 MotoGP Şampiyonası’nın İngiltere’nin Silverstone pistinde gerçekleştirilen 12. yarışını Yamaha sürücüsü Valentino Rossi kazandı.

Yağmur altında gerçekleştirilen yarışta bir çok isim düşerken, 4. sıradan başlayan Rossi ilk bölümde liderliğe yükselmesinin ardından damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Bu zaferle Rossi, bu sene 4. zaferini kazanarak şampiyonada tekrar liderliğe yükselmiş oldu.

Heyecan dolu yarışta Pramac Ducati’den Danio Petrucci yarışın kahramanlarından birisi oldu. Yarışa 18. sıradan başlayan ve yarışın en hızlı isimlerinden birisi olan Petrucci, sürekli yükselerek fabrika takımı sürücülerini geçmeyi başardı. Son turlarda lider Rossi ile farkı azaltmayı başaran Petrucci 2. sırada damalı bayrağı gördü. Böylece Petrucci MotoGP’de ilk defa podyuma çıktı ve en iyi sonucunu aldı.

Silverstone’da podyumu tamamlayan isim Ducati’den Andrea Dovizoso oldu. Dovizioso uzun süre Petrucci’yi takip etse de geçmeyi başaramadı ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Son yarıştaki galibiyeti ile Rossi ile puanı eşitleyen ve ilk sıraya yükselen Jorge Lorenzo, ilk turlarda liderliğe yükselse de beklendiği gibi yağmur altında yavaş kaldı ve yarışı 4. sırada tamamlayarak tekrar ikinci sıraya gerilemiş oldu.

Rossi ile galibiyet mücadelesi veren Honda sürücüsü Marc Marquez, farkı iyice kapattığı dönemde düşerek yarışa erken veda ederken takım arkadaşı Dani Pedrosa Lorenzo’nun arkasında 5. oldu.

Scott Redding’in 6. olduğu yarışta Redd Bradley Smith 7., Andrea Iannone 8. oldu.

 

Pos Rider Team Bike Gap
1 Valentino Rossi Yamaha Yamaha 46m15.617s
2 Danilo Petrucci Pramac Racing Ducati 3.010s
3 Andrea Dovizioso Ducati Ducati 4.117s
4 Jorge Lorenzo Yamaha Yamaha 5.726s
5 Daniel Pedrosa Honda Honda 11.132s
6 Scott Redding Marc VDS Honda 25.467s
7 Bradley Smith Tech 3 Yamaha 26.717s
8 Andrea Iannone Ducati Ducati 29.393s
9 Aleix Espargaro Suzuki Suzuki 38.815s
10 Alvaro Bautista Aprilia Gresini Aprilia 41.712s
11 Maverick Vinales Suzuki Suzuki 44.776s
12 Nicky Hayden Aspar Honda 52.489s
13 Hector Barbera Avintia Racing Ducati 1m11.211s
14 Mike Di Meglio Avintia Racing Ducati 1m15.292s
15 Alex de Angelis IodaRacing Project ART/Aprilia 1m17.863s
16 Loris Baz Forward Racing Yamaha Forward 1m19.310s
17 Eugene Laverty Aspar Honda 1m19.735s
18 Claudio Corti Forward Racing Yamaha Forward 1m58.086s
19 Karel Abraham AB Motoracing Honda 1 Lap
Pol Espargaro Tech 3 Yamaha Retirement
Marc Marquez Honda Honda Retirement
Stefan Bradl Aprilia Gresini Aprilia Retirement
Cal Crutchlow LCR Honda Retirement
Jack Miller LCR Honda Retirement
Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati Retirement

Yorumlar

“2015 MotoGP Silverstone – Rossi Kazandı ve Tekrar Liderliğe Yükseldi” için 20 yanıt

  1. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    DOKTORRR !!!!

  2. Muammer UYAR avatarı

    Pazar günü gelen yağmur doktor un avantajına oldu ve tecrübesini konuşturdu.Marquez herhalde bi anlık hataya kurban gitti.Lorenzo nun yağmur Performansı kötüdür ama yine kaskın kurbanı oldu. Yarış sonrası kaskının içi komple buğu olmuştu takıma gösteriyordu. Yarışı kazanamazdı ama podyum kesindi. Sonuç olarak şampiyonluk hala ortada Rossi sadece zaman Kazandı bu hafta yağmur sayesinde.Lorenzo ve Marquez çok hızlı

  3. Marquez ne yaptın sen yaw

  4. motogp’yi internetten izleyememek beni sinir ediyor. youtube da engelliyor motogp ve wsbk’nın yarış videolarını. totalsportek olmasa özet video bile izleyemeyeceğiz.

  5. Petrucci pistteki en iyi pilottu kesinlikle.

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    evet Lorenzo vettel gibi 1.başlayıp öyle bitirenlerden ama vettel yağmurda daha iyi doğru ama şuda vettel de çok mücadeleci değil adamın bir tek Alonso ile Silverstone da mücadelesini Hatırlıyorum ? Pedrosa için gerçekten haklısınız biraz cesaret olsa kesinlikle 1 kez dünya şampiyonu olmuştu ama cesaret yok korkarım düşüncesimidir nedir hamle yapamıyor adam. Stoner olsa da bu sezon hiçbir şey yapamazdı çünkü adam 2 Yıldır aktif olarak motor kullanmıyor sadece arada Honda ile test birde 3 hafta önce suzuka da yarıştı onda da kaza yaptı. Ama muhteşem yarışçıydı yalan yok. Rossi’yi gerçek anlamda yenen tek yarışçıydı. Vale Kazanınca bir kez daha vale’ci arkadaşların yorumlarını okumak gerçekten güzel. Bu sporun doktora ihtiyacı var 4 sene daha yaşarsa motogp ‘den ayrılmaz. Herkese iyi günler 🙂

    1. vettele sallamışsın ama nafile vettel şuan yarışanlar arasında en kalitelisi
      inanmıyorsan 2008 yılını izle toro rosso,daki yılını
      redbulu saymıyorum daha biraz az alçaktan uçun arkadaşım

  7. merak ediyorum şu pedrosa denen şahıs ne iş yapar
    ve hondanın bu adamla ne gibi bir bağı varda bir türlü gitmiyor bu takımdan yahuuu
    adam bildiğin hint fakiri hondanın üstüne köpek koy bu adamdan iyi iş yapar
    getirin şu STONER,i dertler bitsin bu pedrosa denen adama daha ne kadar tahammül edilecek

  8. Yarışçının kazandığı, strateji yapanların kaybettiği bir gün gün oldu..

  9. Doktor doktor doktor. İyi yarıştı cidden marqueze yazık oldu tecrübe eksikliği yağmurda Rossi yle aşık atmak kolay değil tabi. Petrucci yi beğendim adam Senna gibi yağmurda kendini gösterdi cidden tebrikler. Lorenzo bizim F1 in vettel i gibi 1. ciliği alınca giden cinsten gerçi vettel yağmur performansı lorenzodan kat kat iyidir. Eğlenceliydi yarış.

  10. doktor varken başka kimse olmaz, kimseye de gerek olmaz. tek kişilik ordu, tek kişilik orkestra, tek kişilik koca motogp okulu gibi. helal olsun. arkadan gelenler feyiz alsınlar. rossi 60 yaşına kadar inmesin motorundan.
    doktor’un rüzgarı marquez’in aklını almaya yetiyor, yine yerlerde. şaka bi yana iyi mücadeleydi ve son turlarda bir atak deneyip öyle düşmesini bekliyordum marquez’den ama bu sefer fazla uzatmadan attı kendini yerlere, nasıl olsa sonu belli mi dedi nedir 🙂
    şöyle anlarda lorenzo’nun, 200 derece soğukta kalmış gibi duran itici olan surat ifadesini görmeye bayılıyorum. rossi’yi hazmedememe yerine bir şeyler öğrenmeye çalışsa belki biraz öğrenir sürüş yapmayı, mücadeleci olmayı, küstüm oynamıyorum dememeyi.
    son olarak, biri Allah rızası için pedrosa denen ne idüğü belirsizin elinden şu güzelim honda’yı bi alsın, nolur. adam yıllardır resmen israf ediyor makineyi, diyor ki ben bu kadarım benden daha birşey beklemeyiiiinnnn diye haykırıyor her turunda.
    ingiliz toprağında italyan çıkarması vardı bugün, italyan milli marşını dinlemek de çok güzeldi. ilk podyumunu alan petrucci’ye ve dovi’ye de tebrikler.

  11. Marquez düşene kadar harika bir yarış oldu, ilk turlarda ki karmaşa ve cesur ataklar baya iyiydi, Lcr Honda sürücüleri Miller ve Crutchlow harika işler yaptılar ve Miller’in o çaylak dalışı olmasa muhtemelen ikiside podyumda olacaktı, Lcr takımı için çok yazık oldu. Bugün pilotaj farkını da biraz gördük, Rossi ve Lorenzo gününde olursa iyi, ama Marquez motoru kötü her zaman iyi. Pedrosa gerçekten sıradan bir pilot, keşke Stoner olsa onun yerinde, muhteşem kapışmalar izlerdik..

    1. *Motoru kötü değilse her zaman iyi*

  12. marq fendi rossi yamur adam sen onla dans edebilirmisin

  13. Bence Lorenzo , Rossi veya Marquez kadar savaşcı değil o gün gününde olursa hızlı yoksa değil daha düz bir sürücü.Yarışta yağmuru görünce gözlerim capirossi yi aramadı değil 🙂 Rossi sıralama performansı bundan kötü olmaz yarış performansı böle devam ederse şampiyonluğun en önemli adayı.Pedrosa yerine Stoner devam etseydi çok daha zevkli şampiyona görebilirdik.

  14. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    yeniden DOKTOR kazandı. çok güzel bir yarış oldu. tebrikler doktor artık şampiyonluğa 6 yarış kaldı biraz daha dayan şampiyon. marc belkide kazanabilirdi ama her zaman ki basit hatalar ve yine yarış dışı çifte dünya şampiyonu olsan da hatalar yapılıyormuş demek ki. lorenzo neden iyi bir yarışçı olmadığını bir kez daha gösterdi. dostum sen 1. başlarsın 1.bitirirsin ama mücadele oldumu işte orada senden çok daha iyiler var. son olarak danilo petrucci hayatının yarışını çıkardı muhteşem bir mücadele ve haklı bir podyum. tabi crutchlow şansız bir kaza podyumdan oldu sonuç olarak güzel bir yarış ve kazanan efsane 😀

  15. helal olsun be rossi !

  16. Sinir oldum o kadar tur takip et Rossi’yi sonra düş olacak şeymi 🙁 puan farkı da baya açıldı

    1. Rossi şampiyon Didem 😀

      1. evet didem hondayı severim ama rossi boyle giderse alır basını gider 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir