Webber, Vettel’e Destek Verdi

yazar:

kategori:

Makr Webber, Belçika’da patlayan lastik nedeniyle Vettel’e destek verirken Pirelli’yi eleştirdi.

Açık sözlülüğüyle bilinen Webber “Sebastian bu konuda yüzde 100 haklı. Patlama, bir lastiği çok uzun süre kullanmanın cezası olmamalı”

“Yeterince adil olunmalı. Lastiklerin bir sürücü için yeterince güvenli olup olmadığından emin olunması gerekiyor”

“Formula 1’de pek çok şey test ediliyor. Güvenliğe çok önem veriliyor. Kokpit testleri, çarpışma testleri ve diğer testler. Yani sıradan bir lastiğin güvensizliğine göz yumulmamalı”

“Sebastian yarışı üçüncü sırada bitirseydi, o zaman bizim lastiklerimiz çok iyi diyeceklerdi. Pirelli 40 turluk bir limit koymuş ve eğer bu doğruysa 28. turda lastik patlamamalı. Aradaki 12 turluk fark nerede?”

“Pirelli bugüne kadar sadece çok şanslıydı” dedi.


Yorumlar

“Webber, Vettel’e Destek Verdi” için 7 yanıt

  1. Bizim secenegimiz yok.El mahkum fazladan pit stop yapmaya.

    Ha lastikler dandik ise patlayan cok olacaktir.Silverstone veya Amerika Gp gibi bir rezalet daha olabilir.
    Ya da gelsin uc dort pitstop.

  2. Webber ne düşünüyorsa onu söylüyor. Haklı olanı savunuyor, kim olduğuna bakmaksızın. Destekleyeceği son kişinin Vettel olduğunu hepimiz biliyoruz ama haklı haklıdır.

  3. Webber’i bu yüzden seviyoruz.

  4. Bilmediğimden soruyorum, mercedes motorlu takımlar neden prellinin kalitesiz lastiklerinden memnun olusunlar ki? Özellikle mercedes aracı lastikleri çok aşındırıyor, prellinin daha sağlam veya sert lastikler üretmesi mercedesin daha hoşuna gider.

  5. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Prelli bugüne kadar gerçekten çok şanslıydı.Vettelin’de söylediği gibi prellinin kalitesizliği var ama bir şekil de pilotlar ve takımlar arasın da buna göz yumuluyor..Gerçi mercedes motorlu takımlar neden itiraz etsin ?

    1. Niye mi itiraz etsin?Prelli Ferrari iyi lastik koruyor diye sizi memnun etmek icin yumusak lastikleri getiriyor.Bkz Monza lastikleri icin ovgu aldi haberi.Lastik patlatma korkusundan fazla pit stop yapiyoruz.Malezyayi oyle kaybettik.Vettel biraz daha hizli olup lastik patlatmasaydi Spada oyle olacakti.

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Kim kimi memnun ediyor ya ? Yürek yemiş prelli bu kararla monza da lastik patlamassa Ferrariyi suçlucaklar kendini övecekler.Ferrarinin de lastiği iyi koruduğu felan yok sen geç onları.Lastik bile ısıtamıyoruz hemen çoğu pistte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir