Honda “Renault’nun 25 Beygir Önünde, Mercedes’in 50 Beygir Gerisindeyiz”

yazar:

kategori:

Honda’nın Motor Sporları Patronu Yasuhisa Arai, Belçika’da yaptıkları güncellemelenin ardından Renault’nun 25 beygir önüne geçtiklerini ancak Mercedes’in 40-50 beygir arkasında yer aldıklarını söyledi.

Belçika’ya içten yanmalı motorda gelişimle gelen Honda, uzun düzlükleri olan Spa’da bu gelişimi pek pist üstünde gösteremedi.

Arai “İçten yanmalı motor konusunda henüz Ferrari’yi yakalayamadık.”

“Ferrari’nin 30 beygir gerisinde, Mercedes’in 40-50 beygir gerisinde ancak Renault’nun 25 beygir önündeyiz.”

“Motorumuz Ferrari’nin biraz gerisinde ancak Renault takımından çok daha iyi durumda. Mercedes ise hala çok ileride.”

“Ancak sezonun 2. yarısında kendimize güveniyorum. Tepedeki iki takımı yakalamaya çalışacağız.”

“Tepedeki takımları yakalamak zor olabilir çünkü onlar iyi dayanıklılığa ve iyi içten yanmalı motor özelliklerine sahipler.”

“Ancak sezon sonuna kadar tepedeki takımlara yakın olmamızı istiyorum.” dedi.

McLaren bu sene aerodinamik açıdan 0 beden sloganıyla aracını hazırlamıştı. Honda bu zayıf yapıya göre güç ünitesini tasarlamak zorunda kaldı.

Arai “Paket çok ince bu yüzden tabi ki daha büyük olmasını isterdik ancak kompakt olması daha iyi.”

“Bu konuda sıfır beden olması nedeniyle zorlanıyoruz.”

“Gelecek sene de bu paket olacak bu yüzden gelişmek için zorlayacağız.” dedi.

 


Yorumlar

“Honda “Renault’nun 25 Beygir Önünde, Mercedes’in 50 Beygir Gerisindeyiz”” için 29 yanıt

  1. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Üreticiler ya da sporun içindekiler gibi tam olarak hangi motorun nerede olduğunu bilemeyiz ama bu açıklamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Mercedes ile Renault arasında 75 hp fark olsa Red Bull aero ile de olsa bu kadar performans gösteremez. Spa’da Kvyat’ın ve Verstappen’in geçişleri sadece lastik farkı ve aero ile açıklanamaz bence. Renault seneye takım olarak geri dönerse gerçek durumu o zaman göreceğiz 🙂

  2. Bu sene içten yanmalı motoru Mercedes seviyesine falan getirmeye çalışacaklar sanırım. Seneye de hakların çoğunu kullanarak ERS sorununu tamamen çözerek iyi bir seviyeye gelmeyi düşünüyorlardır herhalde.

  3. Arai de bu sake’yi fazla kaçırdı.
    tüm güç ünitesini kasdettin desen anlayacağım(onda da geride olduğunuz bariz)
    Mercedes’in Ferrari’nin ve Renault’un ve içten yanmalı motorunu nasıl ne zaman ölçtün de karşılaştırma yapıyorsun.
    Bilinen şey üreticinin kendi dışında kimse net olarak ICE gücünü bilmiyor

  4. bu haberi aslında geçen hafta @kemal-sengul yapmıştı ancak autosportta daha yeni yapılınca, birileri çıkar da o haberi niye yapmadınız der diye ben bir daha yaptım.

    içeriğe gelince şuna açıklık getirmekte fayda var. F1 araçlarında artık sadece motor değil, güç ünitesi var. Güç üretimi sadece içten yanmalı motordan sağlanmıyor. ERS’nin güç ünitesinin ürettiği güçte katkısı göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Şu anda maksimum kaç beygire ulaştılar bilmiyorum ancak geçen sene açıklanan bilgiler şu şekildeydi:

    İçten yanmalı motordan yaklaşık 600 HP
    ERS (enerji dönüşüm sistemi) yaklaşık 160 HP

    İçten yanmalı motorlarda Honda dediği gibi Renault’u geçmiş olabilir son güncellemesiyle. Ancak daha önce de söylemiştim. ERS işe yaramıyorsa içten yanmalı motorda en iyi motora da sahip olsan işe yaramaz. McLaren pilotlarının yarışta, özellikle düzlüğü bol olan yarışlarda bu kadar geride kalmasının sebebi de bu. ERS’nin yeteri kadar enerji üretememesi nedeniyle düzlükte bariz yavaş kalıyorlar.

    1. Abim benimde anlamadığım bu adam içten yanmalı motoru ve ERS’yi nasıl ayırt ettide içten yanmada güçlüyüz diyor tamam güçlü olabilirler en iyi motorda ortaya çıkabilir zamanla ama şuanda dayanıklılığı yeni yeni çözmüşken nasıl oluyor’da güçlüyüz diyebiliyor… Bir arada çıktı Ferrari ile aynı olacağız dedi ama hiç biri de çıkmadı. Honda’nın McLaren’e yaptığını Renault Red Bull’a yapsaydı kesin keserlerdi 🙂

      1. Takımlar telemetrinin kitabını yazmış durumdalar. Kendilerinin ve rakiplerinin araçlarını GPS ile virajdan viraja, düzlükten düzlüğe karşılaştırabiliyorlar. Üst düzey takımlar tüm araçların güçlü ve zayıf yanlarını bilirler. Bence böyle konuşabilmeleri normal.

        1. Abi kesinlikle öyle motor sesinden bir mana çıkartan bir daldır F1 ama ICE ve ERS sistemini ayırtıp güç farkını açıklamak bana biraz sallama geliyor. Komple motor olarak güçlüyüz dese anlarım.

  5. Arai reiz çıkmış gene piyasaya,gecen de bir röportaj yapmışlardı sonra yok ben öyle demedim diye kıvırmıştı…

    Ikı gun sonra cıkar ben oyle bısey demedim der gine…

    Renoyu 25 bg gectik diyorsun yarısı 1 tur geriden bitirıyorsun…Renonun beygırler Arap,sizinkiler Pony galiba…

  6. Boyu 10 metre
    -Ziyyaaaaa
    10 metre değilse de 5 metre var
    -Ziyaaaaaaaa
    Çektim çakıyı açtıım atladım aslanın üstüne , karnına taktaktaktkatkaktaktaktak bacaklarını ayırdım aslanın

  7. Ziyaaaaaaa

  8. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Renault’un gelişim puanlarını kullanmadığını bilmeyen zavallı Arai ve alamet-i farikaları 🙂

  9. Yine mi piste çıktın sen

  10. Daha geçen 20 bg öndeydi bu gün 25 bg olmuş Monza’ya kadar bu olmayan avantaj 35 bg olur Ron gözünün üstüne İrlandalı gibi yumruğu geçirir.

    GPS verileri vardır bunu kimse inkar etmiyor lakin bu adam çıkıp içten yanmalı motorda öndeyiz diyor bu GPS içten yanmalı motorun gücünü ayrı MGU-K-MGU-H gibi eksta bileşenlerin gücünü ayrı yarımı veriyor ? İçten yanmalı motorun gücücünün %100 olarak güç çıkışını karşılaştırmak için yan yana iki dyno testinde test edersin ve farkı belirlersin böyle sallamakla olmaz bence.

    Spa’da yada geçmiş yarışlarda gördük McLaren pilotlarının halini çekiş desen çekiş yok yakıt ekonomisi desen yakıt ekonomosi yok güç desen güç yok düzlükte hız desen hız yok sonra çık şundan şu kadar gerideyiz şundan şu kadar öndeyiz bırak kardeşim bu işleri. Honda’nın motor yapmasını McLaren sever biri olarak herkes ister ama maalesef kış testlerinden beri durum vaziyet ortada. Manor gibi küçük takımdan düzlükte 10 km’h daha yavaşsan 2014 Ferrari motorundan o zaman oturup düşüneceksin.

    Monza’da düzlükte ne yapacaklar çok merak ediyorum…

  11. Bu yıl böyle geçecek anlaşılan 2 ileri 1 geri küçük adımlarla önemli olan gelecek yıl; rakiplerin hatalarıyla veya yarış şartlarıyla değilde kendi gücü ile puan alabilen bir takım izleyebilirsek devamı gelecektir Mclaren motor partneri değiştirerek çok doğru bir adım attı sanırım bu konuda herkes hemfikirdir Bunu kabul ettiğimize göre Mclaren doğru yolda demektir Bugün Honda olmazsa yarın Ford olur

  12. Akşam akşam güldürdü beni Arai,anladık güçlüsünüz de bu beygirleri neden yarışta göremiyoruz,otlamaya mı gönderdiniz.

  13. Anlaşıldı ki Honda MGU-X sorunlarını bu sezon çözemeyecek. Seneye gelişim kuponları ile birlikte turboyu da güncellerler ve hiç olmazsa Renault ayarına çıkabilirler. Daha üstü ne olur söylemek zor.

    Bu aralar şasiye de laf atmaya başladılar, çerezleri hazırladım heyecanla takip ediyorum.

    1. Reno ayarına çıksa yine iyi adamlar podyuma yakın işler yapıyor en azından.

      1. şasi ve aero anlamında geliştik biraz etkisi ondan. sochiyi bekliyom eğer sağlam güncelleme gelirse renodan ozaman anlarız durumu

  14. O zaman nerde bu beygirler…

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Hara’ya yollami$lar geli$$inler diye :))

  15. Geçen yarış yarışı tamamlayabilen Renault motorlu araçlar liderle aynı turda yarışı bitirmiş sizin 2 aracınızda 1 tur geride bitirmişsiniz nasıl 25 beygir önünde oluyorsunuz anlamıyorum 😀 Acaba dikkatleri şasiye çekip topu Mclaren’e mi atmaya çalışıyor 😀

  16. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İçimiz de irlandalı yok mu dayak atsın şuna 🙂

  17. Alooo Arai amca Güç ünitesi diye bir zımbırtı var artık MGU-H , MGU-K falan var içinde hani sadece motorla yarışmıyorsun F1 patronusun falan yani bilmen lazım bunları. Hani diyorum milleti Ferrari’ye yetiştik diye kandıracağına şu elektrik ünitelerini adam gibi yapıp herkese icraatle cevap verseniz?

  18. Motor konusunda haklı olabilirler ama bir bütün olarak ele alırsak güç ünitesi diğerleri kadar iyi değil. MGU-H ve MGU-K ‘dan verim alamıyoruz. Bunu düzeltsin ilk önce Arai efendi.

  19. Yine şaka yaptı bizim Arai :))) Yersen

  20. Foto dan anladığımıza göre bir iki yarışa kalmaz ron amca samuray arai yi boğar 😀

  21. Seni şakacı şirin seni,yine yaptın espirini :)))
    Onu anladıkta ERS yi ne zaman geliştireceksiniz birde onu söyleyin. Millet bataryaları şarj edip kullanıyor. Sen bütün tur boyunca şarjla uğraşıyorsun hacı cavcav.

  22. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    Eskiden inanıyordum ama artık bunlara inancım kalmadı,belkide japon diye çinli yi kakaladılar meclarene.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Çin malı kullanıyorlardır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir