McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı

yazar:

kategori:

McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı

Yıllar önceki birlikteliği tekrar hayata geçiren McLaren ve Honda ikilisi sezona çok büyük umutlarla girdi. Sezon öncesinde de iddialı açıklamalar geliyordu iki cepheden de. Beklentiyi yüksek tutup taraftarlarını bir hayli umutlandırdılar. Kış testlerinde araç vaktini pistten çok pitte geçirdi. Güç ünitesinde ciddi sorunlar olduğu apaçık ortadaydı. Araç ne kadar sıfır beden olsa da partneri patates çuvalıydı.

Yükseklerden uçan uçak bir anda yere çakılıverdi tabiri caizse. Sezona galibiyet hatta şampiyonluk parolasıyla başlayan takım, ilk yarışta tur yiyerek 11.sırada finişe gelebildi. Finişe gelmek bile onlar için bir başarı sayılırdı. Kış testlerinde 1 yarış denemesi bile yapamayan takım, yarışı tamamlamıştı. Taraftarlardan gelen tepkiler takımda bir moral bozukluğu yarattı. Ama taraftarlar sonuna kadar haklıydı. Gerek takım patronu Ron Dennis, gerek Honda’nın patronu Arai çok iddialı konuşmuşlardı. Beklentiler ve icraatlar birbirini tutmayınca sancılı süreç başlamış oldu.

Her hafta sonu verilen demeçlerde gelişiyoruz, gelişeceğiz, çok çalışıyoruz gibi kelimeler kullanılıyordu. Ama takım sezonun başından bu yana gözle görülür şekilde bir gelişme kaydetse de, öndekileri yakalamaya yetmiyordu maalesef. Ancak q2’ye kalma mücadelesi, yarış içinde de tur yememe mücadelesi veriyordu takımın iki şampiyonu.

İlk etapta İspanya GP’yi hedeflediler. Düzenli olarak q3’e kalıp, puan mücadelesi vereceklerini iddia ettiler. Ama ne yazık ki bunu da başaramadılar. Sıralamalarda en hızlı 7.takım olabildiler. Diğer bir deyişle en yavaş 3.takım. McLaren gibi köklü bir takımın, Formula 1’in en başarılı 3 takımından birinin düştüğü durum herkesi üzüyordu.

İlk puanlar motor gücünün daha az ön planda olduğu Monaco Gp’de geldi. Her iki araçla da puan almaya doğru giderken, takımın çifte şampiyonu Fernando Alonso yolda kaldı. Puan almaya bu kadar yakınken yarış dışı kalmak kötü oldu. Ama damalı bayrağı 8.sırada gören Jenson Button, bu sezonki ilk puanlarını takımına kazandırdı. 4 puan da olsa sezona kâbus gibi bir şekilde başlayan McLaren için iyi bir sonuçtu.

Silverstone’da şartları da iyi değerlendiren ve kusursuz bir sürüş yapan Fernando Alonso, damalı bayrağı 10.sırada görerek kendi adına sezonun ilk puanlarını kazandı. Takımın 5.puanına imzasını attı.

Hungaroring’e gelindiğinde antrenmanlarda iki araç da çok iyi göründü. Bunun sebebi de motor gücünün bu pistte de daha az önemli olmasıydı. Yani şaside sıkıntı yoktu. Bütün antrenmanlarda Fernando Alonso aracını düzenli şekilde ilk 10’a yerleştirdi. Sıralamalarda q3’e kalmak mümkün görünüyordu ancak Honda motoru yine buna izin vermedi. Dayanıklılık sorunlarıyla boğuşan takım, Hungaroring’te ancak 15 ve 16.sıralara yerleşebildi.  Yarışın başlangıcı tam bir sürpriz oldu. Ferrari pilotları startla birlikte en öne fırladılar. Arka taraflarda işler karıştı. Ve yine hiçbir hata yapmadan sadece yarışına odaklanan Fernando Alonso ve Jenson Button ikilisi, takımlarına bu sezonki ilk çifte puanı kazandırdılar. Mucize gibi bir sonuçla Alonso 5, Button 9.sırada yarışı tamamladı. Yaz tatiline büyük bir moral ile girdiler.

Artık gözler Spa-Francorchamps pistinde yapılacak belki de sezonun en önemli yarışına çevrildi. Yaz arasındaki çalışmaların meyvesini alıp alamadıklarını anlayacaklardı. Ve Honda cephesinden alışılagelmiş şekilde yine iddialı bir açıklama geldi. Arai Spa’da Ferrari ile yarışabileceklerini söyledi. Önce taraftarları biraz heyecanlandırdı ama antrenman derecelerine bakıldığında bu demeçlerin yine boş demeçler olduğu anlaşıldı. Honda çuvallamaya devam ediyordu. Sıralamalarda hemen ilk bölümde iki McLaren pilotu da elendi. Sancılı süreç kaldığı yerden devam ediyordu. Alınan ‘’rekor’’ ceza ile birlikte gridin sonundan başlayacaklardı.  İyi bir startla 13 ve 14.sıraya çıktılar. Yarışın başından sonuna kadar hiçbir varlık gösteremeden kendi hallerinde yarışı tamamladılar. Beklentiler ve icraatlar yine birbirini tutmadı.

Bakalım bu bilmecenin gerçek cevabını ne zaman öğreneceğiz?

Yeni bir yazıda görüşmek dileğiyle…

Not: İlk kez yazdığım için metnin akışında sorunlar olabilir, affola.



Yorumlar

“McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı” için 8 yanıt

  1. monza sonrası gorunen tek bırsey var.
    bu motor ıstenılen gucu veremıyor.vıraj cıkısı otomobıl hızlanamıyor uzun duzluklerde asfalt uzerınde surunuyoruz.

    mercedes ten ers dahıl 110 beygır gerıdeyız.

    1. Monza sonrası dediğim hemen yazacağım anlamına gelmez. 1 yarışlık analiz mi olur? İlerleyen zamanlarda tekrar yazacağım 2.kısmını.

  2. Eline sağlık güzel öztlemiş şin. 2016 da fazla bir değişiklik olmayacağnı var sayar isek Mclaren in umutları 2017 mi kaldı dersiniz??

    1. 2016’da şampiyonluk için savaşırlar mı bilemem ama ERS sorunu çözülürse rekabetçi bir araç çıkar ortaya diye düşünüyorum

  3. Kimi_in_Rai avatarı

    Ellerine sağlık! Devamını bekliyoruz 🙂 …

    1. İnşallah devamını da yazacağım Monza’dan sonra 🙂

  4. Kendi fikir ve düşümcelerinizi katmamanız eksik olmuş, bu sadece Mclaren için sezonun kronolojisi gibi bir şey olmuş.

    1. Bu söylediklerinizden gerekli dersi çıkaracağım, teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir