2014’te F1 Takımları 900 Milyon Doları Nasıl Paylaştı?

Yapılan son incelemelere göre Formula 1 takımları 2014 yılında yaklaşık 900 milyon dolar parayı aralarında paylaşırken 4 takım 100 milyon doların üzerinde kazanç elde etti.

Geçen sene 100 milyon dolar barajını aşan takımlar Ferrari, Red Bull, McLaren ve şampiyon Mercedes oldu. Bu 4 takım, geçen sene dağıtılan 863 milyon doların % 59’unu alırken geri kalan bölüm 6 takım arasında paylaşıldı.

Takımlar sıralamasında en arkada yer alan takımlar dahi önemli ödemeler aldılar. Son sıradaki Sauber takımı 46.9 milyon dolar kazandı. Bu rakam Sauber’in bütçesinin yarısını oluşturuyor. Diğer yarı ise Felipe Nasr ile gelen Banco do Brasil ve diğer sponsorlardan sağlanıyor.

Bir çok spor serisinin aksine Formula 1’deki gelir dağılımının nasıl yapıldığı % 100 bilinmiyor. Mayıs ayında Autosport’tan çevirdiğimiz haberde, en çok kazanan takımın Ferrari olduğunu söylemiştik. Ancak Forbes’in haberine göre orada yer alan bilgiler yanlış.

Autosport’a göre takımlar toplam 884 milyon dolar kazanmıştı ancak Daily Telegraph takımların Autosport’un haberine kıyasla 21 milyon dolar daha az kazandığını belirtti. Autosport’un kaynağının yanlış ya da eksik veri paylaştığı düşünülüyor.

 

Autosport’un haberinde Red Bull konusunda hata yapıldığı ve Red Bull’un daha önce açıklanan verilere göre özel anlaşması kapsamında Autosport’ta belirtilene göre yaklaşık 40 milyon dolar daha az aldığı düşünülüyor.

Forbes-prize-money-neat


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir