Villeneuve Formula 1’e Dönmek İstiyor!

yazar:

kategori:

Eski F1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, 44 yaşında yeniden Formula 1’de yarışmak istediğini söyledi.

Kanadalı pilot 2006 yılında BMW Sauber takımdan kovulmuş ve ardından pek çok kez dönmek istediğini söylemesine karşın koltuk bulamamıştı.

Villeneuve “O zaman (2006) yanımda Nick Heidfeld gibi büyük bir pilot vardı. Kovuldum ve çok üzüldüm. Nedeni belirgin değildi. Sporda çok fazla şey elde etmeme rağmen saygısız şekilde kovulmam sinir bozucuydu. Ama bunun hissedarlar ile alakalı olduğunu biliyorum.”

“2011 yılında kendi takımı kurmaya çok yakındım. İnsanların yatırım yapabileceği bir takım olsun istedim. Sponsorları da bulduk ve FIA’ya başvurduk. Ama gerçekleşmedi”

“Kariyerim bittiği zaman buna hazır değildim. Ama bunu yaşayan ilk kişi değildim ve son kişi de olmayacağım”

“44 yaşındayım. Teklif olursa neden dönmeyeyim? Hızlı gitmek modern araçlarda zor değil. Şampiyonada pilotların ciddi bir tecrübeye sahip olması gerekiyor. Şimdi araçlar benim zamanıma oranla çok daha yavaş ve bu yüzden dönüşüm sorun olmaz” dedi.


Yorumlar

“Villeneuve Formula 1’e Dönmek İstiyor!” için 10 yanıt

  1. Bu arada şansa manşa şampiyonluk kazanmış diyen arkadaşa şerh koyuyorum

    Bu arada 1995 indy car şampiyonudur..
    1994 rookie of the year dır..

    1995 indianapolis 500 birincisidir..

    o yıllarda indy yarışlarını izleyenler bilir..
    Pistler çok zorlu mücadele en tepe seviyede idi..1993 1996 yılları arası indy bence motor sporlarının zirvesidir..

    senna prost yılları hikaye kalır..mücadele pistte ki olaylar heyecan had safhadadır..

    ardından f1 e gelmiş ilk yarışında nerede ise birinci olacak derecede sürmüş michael schumacher e 20 puan fark atarak 2. olmuş 1997 de ise yine schumi nin önünde şampiyon olmuştur..

    Sonrasında ferrarinin mclaren in yükselişi kendisinin de williamsın macachrome diye salak saçma bi motor ile çıkması üzerine kariyer baş aşşa gitmiştir..

    Yoksa ferrari ve maclaren e zıplamış olsa idi şansı yaver gitse idin yine schumi ile çekişir idi..
    Pist içinde ve dışında terso birisi değildi..

  2. Uçma vilnööööö

    geri dönersen tur başına 2 sn yersin..

    arkadaş yarım sn derken iyimser davranmış..

  3. Hakkinen de dönsün hatta. Az daha zorlayalım Alain Prost bile yarışabilir.

  4. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Yarislarini tekrar izle zamanında Hamilton gibi sürüyordu bu adam.

  5. Heidfeld kariyeri boyunca nice ünlü pilotu yendi. Hiç hak ettiği muameleyi görmedi.

  6. Schumacher 42 yaşında başarılı olamadıysa (Her sene gelişmesine rağmen) Villeneuve ve diğer pilotların bu başarıyı yakalaması çok zor. Yaş ilerledikçe insanın refleksleri zayıflar. Daha tecrübeli olabilirsiniz. ama bir genç kadar motive, bir genç kadar atik olamazsınız. Tecrübe size yağmur altında veya anormal şartlarda nasıl desem tecrübe gerektiren yerde yardım eder. Mesela takımın güncellemeleri vardır, bunlardan maksimum verim sağlayabilirsiniz. (Zaten çoğu test pilotu genelde yaşlı olur. En azından eskiden yerlerini paralı pilotlar almadan önce.) Normal şartlar altında 20 yaşındaki pilotla, bir 40 yaşındaki pilot aynı değildir. Bir pilotun en iyi çağları 29-33 yaş arasıdır genellikle. Malesef günümüzdeki pilotlar bu yaşları geçmek üzere. Alonso 2-3 yıl içerisinde şampiyonluk yaşamazsa işi çok zor, Button’ın da 1-2 senesi kaldı. Tıpkı Raikkonen gibi. Massa gibi. Schumacher son şampiyonluğunu 2004’de 34 yaşında aldı. 36 yaşına kadar çok hızlıydı. Belki 40 yaşına kadar bu performansı devam ettirebilirdi, ancak insan belli bir yaştan sonra yıpranıyor. Eminim 2010’a kadar devam etse, son yıllarda performansında azalma olurdu. Ama 3 yıllık aranın ardından 40 yaşında F1’e döndüğü zaman her geçen yıl üstüne koydu ve bir çaylak gibi gelişti. Ama elbetteki günümüzdeki Hamilton seviyesinde değildi..

    Herşeyde olduğu gibi Formula 1’de de yaş çok önemli. Heyecan önemli. 44 yaşında dönersin, ama yarışmak için yarışırsın. Başarı elde etmen zordur. Vettel ile normal şartlar altında mücadele etsen bile tur başına yarım saniye yersin. Hamilton ve diğer yeteneklilerde öyle. Ben Alonso’nun, Hamilton’un bu düzeyde ne kadar daha gidebileceğini merak ediyorum. Kaç yaşında performansları düşecek acaba. Veya emekli olacaklar. Onları da 40 yaşında yarışırken görmek isterim tabi, o zaman sporun yaşla alakalı olup olmadığını daha net görürüz

  7. Motor sporları fiziksel ve zihinsel son derece zorlayıcı sporlar.Her sporun olduğu gibi bu spor un da bir yası var.Saliselerin hayati önem taşıdığı bu spor dalında 40 yas üstü aç gençlerle mücadele etmek mümkü değil.O kadar bu spora tutkuyla bağlı pilotlar var bu isler kolay olsaydı 40 yas üstü dünya kadar pilot görürdük yıllar içerisinde.

  8. Bu adamın cidden sorunları var, sağlıklı düşünemiyor..

  9. Dön tabi, tutan mı var? Lakin Maldonado Reyiz faktörünü de es geçme.

    1. cCc Maldonado cCc Reyiz de bekliyormuş Willeneueve gelsin diye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir