Tombazis: Ferrari 2015 Performansı İçin Bize Teşekkür Etmeli

yazar:

kategori:

Ferrari’nin eski baş tasarımcısı Tombazis, 2015 performansında eski çalışanların parmağının olduğu görüşünde.

Ferrari galibiyetsiz geçen 2014’ün ardından ciddi bir yapılanmaya girerek pek çok önemli isim ile yollarını ayırmış ve yerlerine yeni isimler atanmıştı.

Gönderilen isimlerden birisi de takımda uzun süredir görev yaban Tombazis’di.

Tombazis “Gönderilmeyi beklemiyordum. Herşeyen önce sorumluluklarımı reddetmiyorum ancak 2014 aracında diğerlerine oranla daha az çalıştım”

“İkinci; 2015 aracı, 2008 yılından sonra en çok üzerinde çalıştığım araçtı”

“Aynı zamanda ilk kez rüzgar tünelinden yararlanmıştık. Maranallo’da gelenler tarafından paylaşılmadı ancak bu sezon Mercedes ile yarışamazdık ancak gelişmiş olurduk. Zaten durum görülüyor”

“Ferrari diğer zamanlarda da beni kovabilirdi. Ama şimdi mantıksız şekilde bunu yaptılar. Diğerlerine oranla farklı bir muamele umuyordum. Stefano ve Montezemolo gidince kendimi üzgün hissettim”

“Onlar bana her zaman çok güvendi. Ferrari’den ayrılınca büyük şok oldum. Herkes hata yapar, ancak 2015 aracının performansı eski kadronun elinden çıktı” dedi.

Tombazis, Red Bull’un 4 yıllık şampiyonluk dömenini de değerlendirdi.

Tombazis “2010 yılından bu yana hep Red Bull öndeydi. Fernando onları yenmeye çok yakındı. Şampiyonluk bize yardımcı olurmuydu? Psikolojik açıdan evet. Ancak 2009 yılından bu yana hiç en iyi araca sahip olamadık”

“Newey bir dahi ancak Red Bull’da bizim üzerimde olan baskı yok. Takımdaki ortam çok kötüydü. Bu aslında kafazına silah dayanmış gibi bir his yaratıyor. Bu sorunlar 2009 yılında rüzgar tüneli ile başladı” dedi.

 


Yorumlar

“Tombazis: Ferrari 2015 Performansı İçin Bize Teşekkür Etmeli” için 14 yanıt

  1. Pardon ama neyin teşekkürü onu anlamadım? Çok mu iyi araç var şuan? Her yarışı kazanma adayı her hafta sonu pole alacak bir araba mı var? Takım yada Pilot şampiyonluguna oynayan bir takım mı var? Bu neyin teşekkürü? Araba iyi değil sadece gelişti buda normal. Ayrı bir konu teşekkürü hakeden ekip iyi bir gelişme sağladı evet ama enkaz hala devam ediyor Ferrari bu durum için kimseye teşekkür edemez. Ferrari 2. oldugunda bile oturup düşünmesi gereken bir takım. Aynı şekilde McLaren’de.

  2. ve de bakınız Mauro Forgieri.

  3. Fernando sempatizanları, bakınız Luca Marmorini.

  4. ee geçen sene için sövmeliler mi o zaman? 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      aynen öyle. başarısızlıklar için ne yapmalı Ferrari ? 🙂

  5. Yav hee he biz de yedik! Bu seneki araç zor da olsa galibiyetler alınca hemen ben de nemalanayım demiş belli ki ama yemezler!

    Adama sorarlar onca yıl neredeydiniz de 2015 aracını böyle iyi yaptınız? Cevap basit bu aracın performansının sahibi eski ekip değil, son anda gelip zar zor bir şeyler yapmaya çalışan yeni ekip bence. Zaten bu araç yine eskisi kadar kötü olsaydı şu an “eski ekibin 2015 aracında fazla çalışma fırsatı olmadı” diye demeçler veriyor olacaktın, kaldı ki şu andaki ekip sizin saçma pull rod seçiminiz yüzünden araca ön kanat uyduramıyor herkes kısa buruna geçti Ferrari hala uzun burunda kaldı ki sırf kısa ön kanat’ın 0.5 saniyeye kadar performans artışı sağladığı söyleniyor ama sizin sayenizde kullanılamıyor. Zaten mevcut ekibin asıl performansı 2016 arabasında belli olacak çünkü seneye push rod’a geçecekler o yüzden seneye büyük aero gelişmesi bekliyorum ki bizim özürlü olduğumuz bir konu. Ama merak ediyorum push rod’a geçilip takım eskiden de iyi olduğunda bu arkadaş “push roda geçmek bizim fikrimizdi Ferrari bize teşekkür etmeli hatta takımı üstümüze yapmalı” diyecek mi?

    1. Alper senin dediğin gibi olsaydı,şuan ferrari arkalarda Mclaren ve manorla yarışıyordu.Adamlar gelip de 15 günde yaratmadılar bu aracı.ki yaratmış olsalar bile sanki mercedes gibi araç olmuş gibi hava var.yahu bu takım hala 2.en iyi takım.Başarı nerede?şuan arrivabene sanki öyle bir başarılı ki,yeme de yanında yat. Şükür ki o geldi ve ferrari kurtuldu.

  6. Aldo Costa da zamanında benzer açıklamalarda bulunmuştu. Rüzgar tünelinde sorun olduğunu ve yenileme gerektiğini söylediklerini, ancak Montezemolo’nun kendilerini dinlemediğini söylemişti.

    Şimdi rüzgar tünelini düzelttiler ve aynı (eski) ekibin elinden çıkan aracın halini görüyoruz. Allison henüz çok el atamadığını söylemişti. Bana göre önümüzdeki sezon takımın gerçek halini göreceğiz.

    Mclaren’in de rüzgar tünelinde sorun mu var acaba? 🙂

    1. 2012 de dahil olmak uzere ruzgar tuneliyle pist ustu korelasyonu malesef pek uyusmuyor. Zaten son kazadığı yarış brezilya 2012 ve o yarış için açıklama var aracın neden o kadar hızlı oldugunu anlayamamışlar o yarış için.

  7. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    2010 aracıda dahil baskın özelliği olan bi arac cıkaramadılar Ferrari denince hangi özelliği akla gelirki halbuki redbull diyince cekiş aero viraj performansı baskın bi arac aklımıza gelir hep Ferrari Ros ve Todt tan sonra 2008den bu yana tam dingonun ahırı olmuştu Aracı sağlam bi temel üzerine kurmak yerine hep orasıyla burasıyla oynadılar daha da beter hale getirdiler Hele o2012 deki pullrod ön süspansiyona geçilmesi tam fiyaskodur bence

  8. 2014 aracina digerlerinden daha az calistim ne demek ya siz degilmiyizdiz 2013 singapurdan sonra 2014 aracina calismaya basliyoruz diyen ve yine siz soz vermediniz mi Fernando Alonsoya 2014 yilinda domine olucaz 1 yil daha takimda kal simdi de kalkmis sacma sapan konusuyor valla su aciklamadan sonra seninle bu kadar uzun sure calisan insanlarin IQ seviyesinden suphe ediyorum

  9. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    belkide sizin hatalarınızı düzeltmekten daha iyi olabilecek performansı engellediniz. Hep düz mantık bakmaya alışmış bu adam.

    O kadar haber çıktı araç çok kötü, b versiyonu falan deniyordu. Hataları düzeltmekle uğraşacaklarına kendi tasarımları olsa daha da iyi olurdu.

  10. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Sonuçç nee tombazisss kos koca yıllarrr bence konuşma boşuna..

  11. Tombazis “2010 yılından bu yana hep Red Bull öndeydi. Fernando onları yenmeye çok yakındı. Şampiyonluk bize yardımcı olurmuydu? Psikolojik açıdan evet. Ancak 2009 yılından bu yana hiç en iyi araca sahip olamadık”
    F.Alonso seni bir kez daha tebrik ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir