2011 Monza: Schumacher ve Hamilton’ın Savaşı

yazar:

kategori: ,

Yorumlar

“2011 Monza: Schumacher ve Hamilton’ın Savaşı” için 43 yanıt

  1. Napolyon1453 avatarı

    Bu yarışı canlı izlemiştim. Yorumları da okudum başka saçmalayanlar olacak mı merakla da takip edeceğim.
    Kimisi defans dersi alıyoruz demiş sanki futbol macı izliyor, kimisi dalga geçiş diye..

    Hadi bende yanlı örnek vereyim. Defans dersi almak istiyosan 2014 bahreyn grand prix izle.. Medium lastikle soft lastikli biri arkada nasıl tutulur.. Ataklarına karşı atak nasıl verilir.. Çizgi mücadelesi nasıl olur.. Görrr

    11dakika izlediysen eğer videoyu ki sanmıyorum.. Mercedes düzlükte 2014ün williams ı gibi öyle bir hızlanıyor ki zaten yetişemiyor. Yetişemeyince atak yapamıyor.. Arkadaki pilot atak yapamazsa nasıl olurda öndeki Defans yapmış oluyor ??

    Haaa tabii başlıkta Schumacher varsa kraldır, efsanedir, 1 numaradır falan filan.. Schumacher efsane olabilir saygıda duyarım..

    Fakat sizin gibi yancı at gözlüklü insanlardan da herzaman nefret etmişimdir.

    1. aynı aracı kullanan Button arkadan gelip geçti o yarış Schumiyi. Ama Hamilton a geçirmedi kendini Schumi. Geçemiyor yetişemiyormuş geçen nasıl geçiyor?

      not: biz sana bayılıyorduk.

      1. Napolyon1453 avatarı

        Üstteki videoda button var mı? Eee rosberg schumacher i 3yıl boyunca yendi. Hamiltonda rosbergi .. Eee hamilton schumacher den iyi pilot desem ne alaka yada malca bi tez dersin senin button u olaya sokmanında bundan kalır bi yanı yok.

        Ben schumacher kötü savunma yapamıyor yada sacma bi karalama kampanyası da yürütmüyorum.
        Video da hamilton atak yapamadığı için schumacher savunma bile yapmıyor. Rahat rahat gidiyor. Hatta belki bu durumdan zevk bile almış olabilir ki. Baya uğraşmış.

        Benim sözüm burda ki schumacher den kaynaklı saçma olduğunu düşündüğüm yorumlaraydı.

        1. Senin mantığa göre ham de Button a yenildi aralarında tek yenilmeyen Button olduğuna göre en iyi pilot Button.

          42 yaşında 4 sene F1 e ara verip girsin hamilton takım arkadaşı merhi olsa bile geçilir. Hoş ben o cesareti gösterebileceğini bile düşünmüyorum. Efsane olmak cesaret ister istikrar ister mental olarak zayıf olduğundan sevgilisinden ayrılınca kendini Massa nın sidepodlarına atmakla olmaz bu işler.

          1. Napolyon1453 avatarı

            2 yorum yaptım. İkisinde de schumacher hakkında tek kötü bir cümle etmedim. Kendisi efsanedir belki çoğu insana göre aynı sekilde bana göre gelmiş geçmiş en iyi pilotudur.
            Sen neden sürekli schumacher i öven yorumlar yapıyosun onu da anlamış değilim.

            Ben video yu izledim onun hakkında birşeyler yaptım. Fakat sen video dısında ki her pilotu her olayı değerlendirdin. Özel hayatı bile.
            Saptıracaksak bu konu bitmez. Ya konuya sadık kalalım yada münakaşaya son verelim.

            1. Schumi ye tek kötü söz söylemedim diyorsun da yorumların ortada. Schumi kraldır 1 numaradır filan kinayeli yorumlar. Neyse konuyu kapatalım uzatmanın manası yok artık. F1 li günler.

              1. Napolyon1453 avatarı

                Kinaye yapmadım schmi hakkında ciddi söyledim.
                Sizede F1li günler

  2. SCHUMİ bu yarışlarda bettondaki yıllarında olacakki
    hamilton görecek anyayı konyayı
    SCHUMACHER bir f1,efsanesi .. hamilton bu mercedesle bile zor kazanan sıradan bi adam
    SCHUMACHER f1,e eğlence için döndü yarış için bile değil
    unutmayın bu mercedesi ilerisi için hazırlayan EFSANE SCHUMİ,dir

  3. Nazmi Duman avatarı

    Schumi ‘yi amma abartıyorsunuz yaaa. İstatiksel olarak belkide uzun yıllar geçilemeyecek. Neredeyse her sezon hileli araçlarla yarıştığı herkesçe biliniyor + rosberge karşı 3 sene boyunca ezildiğini unuttunuz galiba ki hamilton o rosbergi rahatlıkla tokatlıyor, + çirkeflik konusunda alonso ve Schumiyi tek geçerim, bu yarışta geçiş esnasında hamiltonu çimlere çıkmak zorunda bıraktığını iyi hatırlıyorum, hangi yarıştaydı bilmem baricelloyo geçiş esnasında duvara çarpıp ölmesine sebep olacaktı bir keresinde. Efsaneliği ve kişiliği konusunda şüpheliyim.

    1. 42 yaşında F1 e dönmüş adam kaç sene aradan sonra bambaşka bir teknolojiye sahip araca biniyor bu bile yürek ister. Hamilton Alonso gibi pilotlar 4 sene ara verip dönsünler F1 e bakalım neler olur. Açık söyleyeyim buna cesaret edebileceklerini bile sanmıyorum. Efsane her zaman yarışmayı seven biri olduğundan bunu kabul etti ve alçak gönüllülükle “bu güne kadar kazanmayı biliyordum artık kaybetmeyi de öğreniyorum” diyebilmiştir. Ve her sene bir öncekinden daha iyi olarak kendini geliştirmişti. F1 in en büyük olarak sadece 2 efsanesi var Senna ve Schumacher.

    2. Hamilton sıradan bir pilot olan Rosberg’i arkasında zor tutuyor farkında değilsin herhalde. Schumacher ve Alonso ile aynı seviyede olamaz. Önce Rosberg üzerinde bir baskı kursun sonra görelim Hamilton efendiyi. Ayrıca Hamilton 26 yaşında iken Schumacher 42 yaşındaydı.

      1. Schumacher ve “Alonso” 🙂 🙂

      2. ReyizHamilton avatarı
        ReyizHamilton

        doğru rosberg i arkasında zor tutuyor her sıralamada,sezonun genelinde görüyoruz zaten.rosberg hiç baskı altında değil.monaco da dip dibe gidiyolardı zaten.

  4. 11 dakikalık bir video ama schumi’nin lewis’i geçilecekken çime ittiği, hamilton’ın şikayet ettiği görüntü yok. işte böyle sinsilikleri sevmiyorum. sonra da millet soruyor nerde ne yapmış diye. yükleyen muhtemelen schumicidir. geçen haberde dediğim gibi tam istedikleri kısımları koyuyorlar. gerçi videoda da mevcut her viraj çıkışından sonra bir sağ-sol yalpa yaptığı.

    7:20 mesela. buna nasıl defans yapıyor denir anlamak zor. bir çizgi mücadelesi yok. toplasan 4 tane sağa dönen daracık virajı var zaten 3 tanesinde geçiş mümkün değil. son virajdan önce sol sağ tekrar sol yapılan rampage kısmında da mümkün değil. lewis drs+kers+hava koridoruyla düzlükte zaten yetişemiyor. son virajdan daha iyi çıkmasına rağmen. schumi’nin sadece gaza basışı mı çok güzel defans? çünkü 11 dakikalık kısmın 10 dakikasında bunu yapması yetiyor. lewis’in aracının top speed’i 15km civarı düşük.

    1. Aynı şeyi ham yapsa rosberge karşı süper defans ders verdi dersin kendi pilotun yapılınca illegal oluyor sadece gaza basıyor oluyor. O aracı tam olması gerektiği anda olması gereken yere koyması bile tecrübedir. Ham akıllı olsa birkaç birşey kapardı Schumiden.

    2. Güzel mücadele.
      Shumi’nin hız ve tecrübe gibi artıları var.
      Ham’ın aero’su daha kuvvetli virajlarda daha hızlı bir aracı var.
      Bu yüzden Handikap biraz Hamilton’da. Pist çok hızlı düzlüklerden oluşuyor.

      Shumi agresif bir defans yapmış, bu defansın ‘tamamen’ hızıyla değil, daha çok aracın yerleşimiyle yapıldığını söyleyebilirim. Viraj girişinde bıraktığı boşluklar çok zor, çıkışlarda sıkıştırmaktan geri kalmıyor, arkasındakinin viraj girişlerde tam yanına gelememesinin avantajını her seferinde kullanmış. KERS stratejilerine her zaman doğru cevap vermiş.
      Ham’da neredeyse herşeyi denemiş. Tek şanssızlığı arada kendini toparlamak için geri çekildiği turda Shumi’nin küçük hatalarını yapması. O kovalarken hata yok, Ham biraz geri çekildiğinde hemen küçük bir blokaj ve ya arkadan kayma görüyoruz.
      Güzel kapışma, Zevkli.

  5. Schumi nin yaptığı bu savunmanın neresi illegal?Beni aydınlatan biri olursa çok sevinirim

  6. yaptığı hataları kabul etmeyip siyahi olduğum için hakemler bana ceza veriyor diyebilecek kadar karaktersiz bir adam bu hamilton. schuminin kılı olamaz gözümde

  7. Beyler yanlız şunu atlamışsınız lewis de tahminimce sert lastik var. lewis iyi şumi kötü yada şumi iyi lewis kötü demiyorum ama videodada görüldüğü üzere lewisde drs açıkken aynı hızda gidiyolar.normal şartlarda mümkünatı yok.

  8. bu mücadeleden sonra öndeki aracın bir defa yön değiştirebilme kuralı gelmişti.

  9. Hamilton’un Schumacher’den öğrenecek çok şeyi var.

  10. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    biri efsane diğeri kestane fazla söze gerek yok.ham nerdeyse yarışı iptal ettirecekti schumi bana yol vermiyo diye

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      ”biri efsane diğeri kestane” tt edilcek yazı 🙂

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        😀

  11. ders ücretini topladınız mı bu bedava bir ders değil 🙂 hadi be şumi kalk ayağa …

  12. Hamiltonun ağladığı yarışlardan biriydi.Macaristan 2015 niconun teması yokken ”nico heat me ” diyip yalan söylemişti hamilton.Kim bilir telsizden ne demiştir monza 2011 de

    1. nico hit me

  13. Yalnız şöyle bir şey var, yıllardır araçlar aşırı yavaşlatıldı deniyor herkes kabul ediyor da, bu yarışa ve öncesine bakarsak Monza’daki start düzlüğünde eskiden araçlar 340’a anca yetişirken geçen sene Ricciardo zank diye 360 küsürü vuruyor yani demek ki motorlar yeterince hızlı. Yani araçların zayıf yanı aerodinami olarak gözüküyor o yüzden bence bu araçlar 2017’deki yeni aero kurallarıyla birleşince Formula 1 hiç olmadığı kadar hızlı olabilir. Tabi bunlar sadece benim gördüklerimi karşılaştırmam, yanlışım varsa biri beni düzeltsin?

    1. maksimum süratin artmasında belki 8 vitese geçilmesi etkili olmuştur ama en büyük etki kesinlikle drsde bu çıkılan hızlar için. ers nin sağladığı güçte var. ayrıca araçlar virajlarda özellikle çok fazla yavaşladı diğer yıllardaki araçlara oranla bana kalsa. tur zamanlarında belli oluyor yavaşlama oranı zaten.

  14. Videonun başlığı “2011 Monza: Schumacher ve Hamilton’ın Savaşı” değil de “2011 Monza: Efsane Schumacher’in Hamilton’la dalga geçişi” olmalı bence …

    1. harika 🙂

  15. Hamilton çok agresif sürüş yapmış ama karşıdaki Schumacher gibi tecrübeli bir isim olunca geçiş yapması mümkün olmamış. Adam bütün virajlarda geçmesi geren yerden geçmiş.

  16. Büyük usta be ne özledik seni 🙁

  17. Savunma dersi vermiş usta ara ara açar izlerim.

    1. Eray Parlak avatarı

      Hemde ne ders ama 🙂 hamilt ve Ross Brawn’ın yalvarışları hala kulaklarımızı çınlatıyor 🙂

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Dur yapma dur 😀

  18. Buralar karışır şimdi. 🙂

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yok yav nie karışsın ne güzel defans dersi alıyoruz 🙂

  19. Eray Parlak avatarı

    Hamilton ve Mclarenin çocuk gibi ağladığı , Schumacherin ise gerçekten harika anlar izlettiği bir yarıştı tadı hala damağımızda 🙂

    1. Aynen ben hep bundan bahsettim en ufak bir terslikte veya bişey elde edemediğinde hemen bi ağlar sağa sola vurur küçük çocuk gibi zırlar lewis hamilton , bunu yapmayan sayılı pilot var gridde

  20. Anne şumi abi bana yol vermiyor . 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir