Alonso: "Test Günleri Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

Takımlar gelecek aya kadar test yapamayacak ve Bahreyn’de Mart ayında sezonun açılması, en iyi ihtimalle bir pilotun ilk yarış öncesinde 7-8 günlük test şansı var.

2009’da Aralık ayında sadece tecrübesiz pilotlara test yapma şansı tanınmıştı.

Alonso ayrıca 7 günlük testin, sezona başlangış için yeterli olmadığını belirtti.

Alonso: “Test yasağının, çözüm için kolay bir mesele olmadığını düşünüyorum.”

“Şüphesiz şampiyona öncesi 7-8 günlük test, hiç bir pilot için yeterli değil. Bir takıma yeni gelmeniz veya eski takımınızda devam etmeniz önemli değil”

“Şampiyona öncesi 7 günlük test dünyada başka hiç bir sporda yok diye düşünüyorum. Roland Garros önce tenisçinin 7 defa test yapmasını veya dünya kupası öncesi bir futbolcunun 7 dün antrenman yapmasını düşünemiyorum. Bu yüzden sporumuz bu garip bir şey”

“Gelecek ve tasarruf için eğer bu en iyisi ise mutlu olurum, çünkü düşündükleri şey en iyisi”

İspanyol pilot ayrıca Michal Schumacher’in GP2 aracı ile  test yapmasını çok önemli bulmuyor ve Alman pilota herhangi bir avantaj sağlayacağını düşünmüyor.

Alonso: “Michael’in tesi için GP2 aracı çok farklı ve çok iyi bir referans değil. Onun için, araçtan uzak yılların ardından test yapmak, herşeyin yolunda olduğunu, rahat sürüp süremediğini kontrol etmek iyidir.”

“Herhangi bir yanlış veya kurallara aykırılık olduğunu düşünmüyorum. Sadece GP2 aracıyla bir test ve eğer izin verildiyse bence sorun yok”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hahahahahhaha harbiden ha, bi Ayşen Gruda'sı eksik yanında:D bravo sinan!

  2. alonso şener şen gibi vecihi ye benzemiş :))

  3. güzel konuşmuş.umarım bu tavırları devam eder.

  4. yeterli değil tabi. bakalım 7 günde araca ne kadar alışacak. neyseki uyum sorunu çok olmayan bi pilotsun. içim o yüzden rahat

  5. İlk defa bu adama katılıyorum!

  6. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    şimdi anladımmm geleneksel Wroom etkinliklerinde Ferrari pilotlarının perşembe günü basın karşısına geçeceği yazılıyordu söyleniyordu bende diyorum ne olduda Alonso haberleri arka arkata geliyor diye 🙂
    Massa'nın açıklamalarıda vardır mutlaka.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir