Pirelli Belçika GP’deki Patlayan Lastiklerle İlgili Verileri Paylaştı

yazar:

kategori:

Pirelli, Belçika GP’de patlayan lastiklerle ilgili yaptığı detaylı açıklamada lastiklerde olağan üstü sayıda kesik olduğunu bulduklarını açıkladı.

Belçika’da antrenmanlarda Nico Rosberg’in, yarışta ise podyuma giden Sebastian Vettel’in lastiğinin patlamasının ardından Pirelli büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Belçika’dan beri Pirelli bu konuyla ilgili FIA’ya tüm ayrıntıları iletti ve FIA ortaya çıkanlardan memnun olduğunu belirtti.

Benzer sorunların bir daha yaşanmaması için Pirelli, bu hafta sonu İtalya’da lastik basınçlarını ve kamber açı sınırlarını arttırdı.

Bugün yapılan açıklamada “2015 sezonunun başından beri Sepang, Barcelona ve Silverstone gibi zorlayıcı pistler dahil toplam 13,748 oluksuz lastik kullanıldı.”

“Ürünün temeline dikkat çekersek hiç bir sorun ortaya çıkmadı.”

“Geride kalan 15 etkinlikte (10 yarış, 5 test seansı) etkinlik başına ortalama sadece 1.2 kesik bulundu. Spa’da ise 63 kesik bulundu…”

“Tüm bunlar Spa’da pist üstündeki anormal sayıdaki parçanın yabancı maddeye denk gelme riskini arttırdığını gösteriyor.”

“Küçük bir parça bile – karbon ya da herhangi bir keskin materyal olsun –  lastiğin ana yapısına zarar vermeden farklı yapısal parçalarını kesebilir. Bu olay normal bir patlamada olan lastik basıncının düşmesi durumuna göre farklı olur.”

“Spa’da Sebastian Vettel’in lastiğinde gördüğümüz bir önceki tür patlamaydı.”

Pirelli ayrıca Belçika’da sıralamalardan sonra lastiklerde çok fazla kesin gördükleri için FIA’dan pistin temizlenmesini istediklerini söyledi. Bu kapsamda bundan sonraki yarışlarda pistin en etkili nasıl temizlenebileceği konusunda FIA ile çalışacaklarını söyledi.

 

 


Yorumlar

“Pirelli Belçika GP’deki Patlayan Lastiklerle İlgili Verileri Paylaştı” için 5 yanıt

  1. Yaniii Pirelli tırttttt. Aynen herşey olabilir ama durduk yere patlaması olamaz.

  2. Sümkürdüğünü yalayan pirelli. Neredesiniz ferrari ve vettel e sallayan gençler

  3. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
    1. Aşınma kaynaklı değilmiş demek ki. Pist şartları sebep olmuş. İlginç.

  4. Demek ki suç Vettel’in pit strtejisinde değilmiş. Araştırma yapmadan adama sallamamak gerekiyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir