Hamilton, Mercedes’in Red Bull’a Motor Sağlamasını İstemiyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Mercedes’in Red Bull’a motor sağlaması halinde şampiyonluğun riske girebileceğini söylüyor.

Red Bull son yıllardaki başarısını turbo motorlar döneminde sürdüremese de gridin hala en iyi şasisine sahip olduğu düşünülüyor.

Bu durumda gridin en iyi motoruna sahip Mercedes’in, Red Bull’a motor sağlaması halinde yine Red Bull dominasyonu görülebileceği düşünülüyor.

Red Bull’a motor sağlamanın akıllıca olup olmadığı sorusuna Hamilton “Eğer dünya şampiyonluğu hedefliyorsanız muhtemelen olmaz”

“Red Bull çok iyi bir takım. Bu bizim Ferrari’ye motor vermemiz gibi birşey. Buna gerçekten ihtiyacımız yok. Kazanmak için buradayız. Finansal açıdan buna ihtiyacımız yok. Bulunduğumuz durum çok iyi” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Mercedes’in Red Bull’a Motor Sağlamasını İstemiyor” için 29 yanıt

  1. Nazmi Duman avatarı

    2009 yılında mercedes brawngp(eski honda) takımına acıdı motor verdi, adamlar şampiyon oldu, resmen şampiyonluğu hediye ettiler, o sene brawngp ‘ye motor verilmeseydi hamilton veya vettel şampiyon olurdu tahminimce çünkü o sezon ilk bölümde redbull ikinci yarıda ise mclaren üstündü. Hamilton geçmişten ders çıkarmış, yarışmak filan güzel şeylerde 2007 ve 2010 da mantığını kullansaydı şampiyondu.

  2. Aynı motor verilmeyeceğine göre sorun olmaz.Müşteri velinimettir 🙂

    1. adamsın :))) gece gece güldürdün.
      +1111111111111

  3. Kendisine Senna’yı örnek alan Hamilton, kendileri ile mücadele edebilecek bir takım olmasından korkuyor. Bu çocuk Senna’yı çok yanlış tanımış.

  4. Objektif düşünürsek vermemekte haklılar çünkü tokatlarız adamları. Zaten aynı motoruda vermezler. Yine Renault a kalacaz gibi

  5. İşin teknik yönüne bakarsak Redbull un o alıştıgımız arkası dar paketlemeyi Mercedes motoruna yapabilecek mi.Sonuçta Renault ile olan ilişki gibi olmayacak Mercedesle.Lewis açıklamasın da da gayet haklı kim elindeki büyük büyük avantajı rakibine altın tepsiyle sunmak isterki ?

  6. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sizdeki güç ünitesi bizim Redbull’da olsa (müşteri versiyon değil orjinal) her yarış sıralama ve yarışta 1-2 olurduk fire vermeden. Şaside elimize halâ su dökülemez şuan.

  7. işte bunlar hep ayak. istemiyoruz bakın rb kesin çok iyi olur tehlikede olacağız ayakları. sonra redbull’un ipini bağlayacaklar. rb bu kadar aptalsa da hakediyor zaten. belki şuanki durumlarından iyi olurlar ama asla şampiyon olamazlar.

  8. Musteri motoru ile sampiyon olamazsiniz muhabbeti ve Mercedes farkli motor veriyor iddialari ne oluyor bu durumda?

  9. Bunu yapmak akıllıca mı değil mi kişiye kişiye göre değişir ama Hamilton takımda pilot olmaktan başka hangi yetkilere sahip ki buna ihtiyaçları olmadığına karar verebiliyor?

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Fark edersen karar vermiyor.Sadece öyle bir şey olması halin de mercedesin riske gireceğinden bahsediyor.Yani kısacası mercedesin yenileceğinden endişe ediyor.Söylediği sözler mercedesin sadece 2 senedir motorla şampiyon olduğunun kanıtı en iyi şasi felan hikaye….

      1. Yav he he o yüzden zaten Katalunya da fark attılar.

      2. geçen sene en iyi şasinin Mercedes’te olmadığını bir çok kez bir kaç arkadaş dile getirdik. bu sene için böyle bir şey iddia edemiyorum. ama geçen sene Redbull aracında Mercedes motoru olsaydı, Mercedes’ten bıkan arkadaşlar herhalde F1 izlemeyi bırakırdı. Bu sene de son iki yarışa bakınca Redbull takımı baya toparladı. Newey’in sazı eline aldığını düşünüyorum. Ben Mercedes’in yerinde olsam, bırakın motor vermeyi, bu fikri aklımın en ucra köşesinden geçirmezdim. Tek şartla tabi. Newey Mercedes’e gelirse motoru versinler.

        1. Newey-Motor takası düşünüyorlarsa bu aptallık olur. 2017 yılında gelecek yeni kurallarla aracı kim tasarlayacak ki ? Mercedes motoru bile kurtaramaz Newey giderse.

  10. Hani meşrubat takımıydı Redbull, şimdi mi çok iyi takım oldu kavruk efendi?

    1. Hamilton meşrubat takımının bu kadar başarılı olmasını hazmedemiyordu yoksa takımın başarısız kıytırık olduğunu hiç bir zaman savunmadı arada fark var efendi

  11. Tokatlamaya devam şöyle arkadan başlasan da Monza’da Tifosiler önünde Vettel’i geçsen içimizin yağları bi erise iyi olurdu… Zamanında Vettel 9 yarış üst üste kazanırken biz sesimizi çıkarmadan bekledik sizde aynısını yapın arkadaşlar

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Vetteli geçse ? Bu sene pek beceremedi geçmeyi yine gelse yine geçemiyeceğinden eminim 🙂

      1. Malezya’yı diyorsan fazladan pit stop yaptı Hamilton önümüzdeki yıl Ferrari biraz daha şampiyonluk yarıışının içine girebilirse o zaman sen gör Hamilton’ın Hammer’ı şuan ciddiye bile almıyorlardır Ferrari 246 Mercedes 426 puanda

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          30 tur geçemediği geçmem imkansız diyen telsiz mesajlarını hatırlamıyorsun sanırım hatta pitte geçti ferrarinin saçma stratejisi yüzünden.Yarışın ismini hatırlıyamıyorum şuan kusura bakma.

          1. Yav sen ne bakıyorsun laf oyunlarına pitten çıktığında Vettel’in arkasına düşseydi o zaman kendi söylediğine kendisi bile inanmazdı 🙂 demem o ki herkesin bir devri var çamur atmaya gerek yok yimedi mi sarı oğlan falan bunlar çekememezlik ibareleri gereksiz

            1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Anlaşıldı ki bugün hiç bir hamiltonu savunan arkadaşlarla anlaşamayacağız.Laf oyunlarına nerden geldik anlamadım.Ben başkasının lafını göstererek yorum yazmadım.Hamiltonu’da çekememezliğim gibi bir şey yok.Ben doğru şeyleri söyledim.Kimin çekemediği açık ”Tifosiler önünde Vettel’i geçsen içimizin yağları bi erise iyi olurdu”

              1. İşte ben onu senin yazdığına cevaben yazdım Tam olarak çekememezlik durumunda olan her Hamilton haberi altında senin çekememezlik dolu yorumların var bak biz bitane sana cevaben yazdık nasıl oluyormuş iyi mi ?

              2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

                Hani o yorumları copy paste yap bakalım.

  12. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Yimedimi sarı oğlan 🙂

  13. Ferrariye motor vermeye çok güldüm.

  14. bu olayın savaşmakla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyim. elindeki dünya şampiyonluğunu başka bir takıma hediye etmek bana da mantıklı gelmezdi.

  15. Lafa gelince savaşarak şampiyon olmak ister ama. Eski karaoğlan yeni sarı civciv seni 😀

  16. Eee hani hep yarışarak kazanmak istiyordun şampiyon.. Bırak gelsinler ekran şenlensin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir