2015 İtalya GP 1. Antrenman – Hamilton Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan İtalya GP öncesinde gerçekleştirilen ilk antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Tüm seans boyunca liderliği elinden bırakmayan şampiyona lideri Hamilton, Mercedes’in motorda güncellemeyle geldiği Monza’da ilk seansta 1.24.670 yaparak en hızlı isim oldu.

Hamilton’u yarım saniye geriden takım arkadaşı, yeni baba olan Nico Rosberg takip etti.

İlk 2 sıradaki Mercedes pilotlarının arkasında Ferrari’nin evinde ilk defa Ferrari pilotu olarak piste çıkan Sebastian Vettel yer aldı. Vettel en hızlı turdan 1.5 sn daha yavaştı.

Mercedes motorlu Force India oldukça güçlü bir seans geçirdi. Nico Hulkenberg ve Sergio Perez seansı 4 ve 5. sırada tamamladılar. Onların arkasında ise Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen yer aldı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo 7. hızlı isim olurken onun arkasında Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas yer aldılar. Bottas’ın en hızlı turu 2.5 sn daha yavaştı.

Birinci antrenman seansında ilk 10’u tamamlayan isim Sauber’den Felipe Nasr olurken onu Kvyat, Ericsson, Verstappen ve Grosjean’ın yerine piste çıkan Jolyon Palmer takip ettiler.

McLaren pilotları Fernando Alonso ve Jenson Button sadece Manor pilotlarını geçerek 17 ve 18. olabildiler.

Birinci seansta Parabolica’da pist dışına çıkan Sainz bir daha geri dönmezken, Vettel de ilk şikanda spin attı ancak sorunsuz bir şekilde devam edebildi.

CODK9-BWcAAxnN4


Yorumlar

“2015 İtalya GP 1. Antrenman – Hamilton Lider” için 32 yanıt

  1. Abi tamam aynı aracı kullanırken bir yetenek farkı elbette olucak ama aynı araçla 0.4 saniye yemek nedir allah aşkına bu rosberg’e barrichello demek barrichello’ya hakarettir.

    O aracı verstappen kullansa bu kadar ezilmezdi

    1. Buttonda yemis o kadar farki.

  2. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Bide dijiturk aldik yarış izlemek için keşke almaz olaydım ferari McLaren geride olduktan sonra yarış izlemeye gerek yok

  3. Monza gibi bir pistte, Mercedes’in bütün motor hakkını kullanması tabiki extra bir hız getirecektir.Gelişim olarak diğer takımların önündeler.Ancak ben asıl farkın Mercedes aracının lastikleri çok iyi kullanmasında yattığını sanıyorum, bunun da süspansiyon sisteminin, bağlantılı olarak Aero konseptin karmaşık çalışmasında etkisi var.Ferrari’ye oranla bu kadar ileride oluşunun tek sebebi motor olamaz.Diğer takımların bakmayın bizim şasimiz çok iyi demesine, bunlar tamamen saçmalık.2017’ye kadar Mercedes bu farkın azalmasını önler, arkadaşında dediği gibi ers sistemi kalkmadığı sürece Mercedes motorunun yakalanması uzun yıllar sürer.

    Ferrari’nin neden sessiz kaldığını da anlamak güç, umarım birşeyler biliyorlardır..

  4. F-one-Driver avatarı

    Bence mercedes rakiplerine saygı duyduğu için ve sezona ferrari flaş bir başlangıç yaptığı için kozlarını bekletti, takımları gözlemledi, baktı diğer takımlardan bi halt olacağı yok güncellemelerin hepsini çaktı geçti, diğer takımlarla devasa bir fark bekliyorum yarın ben, bugün de sinyallerini aldık, diğer takımlar için artık podyumun 3. basamağı mücadelesi galibiyet mücadelesi demektir, mercedes noktayı koydu.

  5. Çok merak ediyorum rosbergin yerine vettel mercedesi sürseydi nasıl bir şampiyona olurdu rosberg günümüzün baricellosu hiç bir tehtid baskı olusturmuyor

    1. Biz hiç Mark Webber’in yerine Hamilton sürseydi nasıl olurdu diye düşünmedik sende düşünme çok

      1. hamilton vebber,den çokmu iyi
        bu mercedesle yaptıkları ortada hamilton,un
        tam şöyle yapalım o redbula hamiltonu bu mercedese vetteli koyalım
        bu mercedesle vettel kaç yarış kazanırdı herkesin fikri aynıdır eminim şunda
        vettel bu mercedesle yarışların onaltı onyedisini kazanırdı

        1. Peki aynı mercedeste takım arkadaşı Ricardo olursa kaç yarış kazanırdı sizin Vettel ? ?

          1. Ricciardo , hamilton’a tek bir yarış galibiyeti bile göstermez

            1. Yani Ricardo buttondan iyi diyorsun? ? button baya galibiyet göstermişti de ondan diyorum ha gücenmece yok :)))

    2. Webber e Barrichello rolü bile verilmedi. 2010-2013 yıllarında da şu araca da Ham ya da Alo gelsin dediğin oldu mu? 4 yıl şampiyon olurken Webber mi tehdit idi? Tehdit olduğu zaman Webber’e dur diyen Vettel miydi Red Bull muydu? Kafamda deli sorular. 😀

  6. En yakın rakibe 1.6 saniye. Sıralamalarda daha büyük bir hezimet olacak demek ki 🙁

  7. Daha öncede söylediğim gibi. Mercedes ve Hamilton’ın garantilenmiş 3-4 şampiyonluğu daha var. Schumacher’in rekoru sallantıda.

  8. Baktılar ortalık yatıştı kimse bu bataryalardan şikayet etmiyor gerçek yüzümüzü gösterelim dediler resmen. Ferrari evinde bu kadar fark yerken ne hissedecek acaba. Ya farkı açmadan diğerlerin yaklaşmasını bekleyecekler ortalık hareketlenmesin diye ya da farkı daha da açıp ortalığı hareketlendirecekler. O durumda bile Ferrari gibi takımlar artık şu saçmalıklara göz yummaya devam ederse 2017’de de araçlar komple değişse bu saçma bataryalar olduğu sürece Mercedes ortalıkta at koşturur o da yetmez Ferrari’nin atıyla bile koşturur.

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      Sizin gibi yorumcular gercekten az , belki 1 yildan fazladir siteye yorum yazmiyorum fakat ozelestiri yapmaniz cok hosuma gitti , o bu aracta olsa soyle olurdu su bunun koltuguna gecse acik ara sampiyon olur gibi sacma yorumlar ve yorumcular dogmus , tekrar tebrik ederim sizi , saygilar

      1. Saçma yorum ve yorumcular doğmuş öyle mi

  9. Ne güzel ne güzel en yakın rakip takım aracı 1.5 saniye olmuş daha antrenmandan. Bu yarıştan sonra Mercedes artık sezonu bitirmiş okeye dönüyor olacak gibi.

  10. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    ulaşılamayan ciğer misali 🙂

    1. Bu yıl 6 numaralı araçta alonso veya vettel oturuyor olsaydı muhtemelen hamiltonun saç rengi mordu.

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        Halamin biyiklari olsa amcam olurdu , birakin bu isleri arkadasim , keske oyle bir ihtimal olabilse de bizde gorsek kim mor ? Kim lacivert ?

        1. Hemen bıraktım 🙂

          1. hamiltonAMGTEAM avatarı
            hamiltonAMGTEAM

            Yanlis anlama arkadasim amac laf sokma vs bisey degil , bu boyledir yani eminim rb9-rb10-rb11 aracini weberin yerine ham-kimi-alo-but gibi pilotlar kullansaydi vettel 4 yil ust uste sampiyon olamazdi diye dusunen cok arkadasimiz vardir , bu yuzden bu tarz konusmalar yersiz sadece , saygilar

            1. Bir mukabele saygılar , ben 2015 vettelden bahsetmiştim mesela kimi demedim neden çünkü bugün vettel kiminin 2005-2006 da sürdüğü yaşta , yorum antrenmanı izledikten sonra yazdım sinirle artık bıktım kusura baköayın cidden sinirlerimiz yıprandı

              1. hamiltonAMGTEAM avatarı
                hamiltonAMGTEAM

                hiiç problem değil arkadaşım , seviyeli bir şekilde tartışabiliyorsak ne mutlu bize 😉

  11. Hamilton’ın kaskı daha mı sarı bakıyor ne ? 🙂

    1. Bizimkinin saçlarının ışıltısıdır o hahaha ? tepecikli süleyman gibi olmuş Lewis paşa :)))

  12. 3 antremanda da 1 sn den fazla fark yerse 3. sıradaki pilot, yarışta pilotlar artık aynasına bakarlar artık sarışın geliyor mu diye 😀

  13. O değil de bu sefer sıkıntının büyüğü var , ferrari ayarlarda sıkıntı yaşıyor vettel ilk virajda işk şikanı geçerken herhangi bi yere değmeden saçma bir spin attı

    1. Torktur o tork. Nasıl oldu da üşüşmediler şaşırdım doğrusu. Vettel yeteneklerini, reflekslerini falan kaybediyor olmasın. Torku da kontrol edemiyor. Emekli olsun, ona buna çarpar mazallah. (!)

  14. Oy oy 3.ye 1.6 saniye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir