Williams, Formula 1 Bütçesinde Çılgınlık Yapmayacak

yazar:

kategori:

Williams takımı, gridde daha yukarılara çıkmak için daha önceden rakiplerinden bazılarının yaptıkları hataya kapılarak bütçe konusunda çılgınlık yapmayacağını açıkladı.

Grove kökenli takım geçen sene ilk 6 ayın ardından 20 milyon poundluk bir zarar açıklamıştı. Bu sene ise takım operasyon harcamalarında düşüşü başardı ve sadece 2.5 milyon poundluk bir zarar açıkladı.

Ancak takımın 26 milyon poundluk borcunu 19 milyon pounda düşürmesi  cesaret getirdi ve takımın gelirleri aldığı sonuçlarla birlikte gelen sponsor gelirleri ve FOM gelirleriyle arttı.

Tüm bunlara rağmen Williams, mevcut pozisyonunun farkında olarak Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi devasa bütçeler harcayan takımlarla harcama yarışına girmeyeceğini açıkladı. Zamanında liderlik mücadelesi veren Lotus takımı bunu yapmaya kalkışmış, daha sonra ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşamıştı.

Williams CEO’su Mike O’Driscoll “İlk dönem sonuçlarımızla kapılıp gitmediğimizi gösterdik.”

“Geçen sene takımlar şampiyonasında 3. olmamıza bakarak, 1 ya da 2. olabileceğimizi düşünerek ekstra % 20, % 30 harcama yapmadık.”

“Frank ve Patrick çok güçlü bir zemin oluşturdu. Harika tesislerimiz var.”

“Tüm bunlar insanların çalışmasına, açık liderliğe ve organizasyondaki yapı yönetimine bağlı. Zaten organizasyonda olan büyük yetenekli insanları tamamlaması için doğru insanları getirmek için çok zaman harcadık. Bunların sonucunu görüyoruz.”

“Aşırı harcama yaparak kendimizi kaptırma gibi bir planımız yok. Williams, boyundan büyük işler yapması konusunda uzun bir geçmişe sahip.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir