Brundle: "F1, İnanılmaz Bir Sezona Hazırlanıyor"

yazar:

kategori:

Eski pilot, kaliteli gridin 2010’da harika bir sezon ortaya koyacağına inanıyor.

Brudle: “Yarıştığım zamanlarda bile bu seneki kadar sabırsızlıkla beklediğim sezon bazen olmuyordu”

“Grdidde şu anda bir yarış veya şampiyona kazanabilen 4 dünya şampiyonu var. Schumacher’e karşı Hamilton var . Ayrıca Ferrari’ye karşı bir Schumacher olacak. Bunun yanında Michael Schumacher’den daha iyi olduklarını göstermek için sabırsızlanan genç pilotlar var. Bir çok mücadele olacak. Ayrıca McLaren ile Mercedes (mücadelesi) de var”

“Yoğun rekabetin olacağı bir sene olacak. Gridde yeni takımlar da var. Bu yüzden en azından ilk bir kaç yarşta 26 araç yer alabilir. 2010’da nasıl bir senaryo olacğaını bilemiyoruz”

Schumacher’in eski takım arkadaşı Brundle, Alman piltun yine hızlı olmaması için herhangib ir sebep görmüyor ama sporun yeni nesil pilotlarına karşı işinin kolay olmadığını da ekliyor.

Brundle: “Daha yavaş olmayacaktır. Gençlik dönemlerinden beri zinde ve bunu yapmanın nasıl olduğunu unutmayın; yüzmeye veya bisiklete binmeye benzer”

“İhtiyaçları kaybedersiniz, hızınızı değil. Ve Michael, F1’in bütününe karşı ilgisini kaybetmişti ve şimdi ise sürmek istiyor. Bunu yaptığı için ona saygı duyuyor ve onu takdir ediyorum”

“Önceden olmadığı bir rekabet kalitesi ve derinliğine sahip olduğunu düşünüyorum. İlk kariyerinin büyük bölümünde daima bir kişi ile mücadele ediyordu ama şimdi, nereye bakacağını şaşıracak.”

“Herkesi yenmek isteyen, kendini adamış hızlı gençler var. Sabah erken kalkıp, Hamilton, Alonso gibi pilotları yenmek zorunda olacaksınız.”

McLaren’de Button ve Hamilton mücadelesi sorulduğunda ise Brundle: “Hız ve performans açısından çok ufak bir fark olacağını düşünüyorum.”

“Bir çok açıdan farklı yetenek paketlerine sahipler ama Jenson, yeni takımda yolunu bulmalı, yeni mühendisi ile de. Alışık olduğu insanlar artık etrafında değil. Kim olursanız olun veya ne kadar iyi olursanız olun bu sizin önünüzde bir engeldir.”

“Takımınızda işlerin ilerlemesi için bazı şeyleri öğrenmelisiniz. Bu yüzden Button’un, Hamilton’dan daha çok şey yapması gerekiyor ama (Button), Hamilton’u kendi yerinde yenmek için geldi”

“Eğer lastikleri ve frenleri düşünürseniz bana göre Jenson’un stili biraz daha iyi.”

“Ama lastiklerinizin bittiği, aracınızın yarış sonunda, yarışın basşıan göre 5 saniye yavaş kaldığı ve yakıt yükü nedeniyle yarışın sonunda tamamıyla farklı bir araca sahip olduğunuz durumlarda paramı Lewis’in üzerine basarım”


Yorumlar

  1. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bravo.ayrıca heyecan herkesi sardı bence.

  2. harika gerçekten, adam döktürmüş.

  3. Gayet güzel açıklama Martin'i severim.
    Geçtiğimiz yıl içinde öyle denilmişti ama ben hariç çoğu kişinin beklentileri karşılanamadı sanırım, bu yılın da böyle olma ihtimali var her ne kadar daha fazla değişim olmasına rağmen.
    Yine de büyük bir beklentim var stratejilerin mücadelesini ve çokça yaşanacak kazaları izleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir