Button: "İyi Başlangıç Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Geçen sezon görüldüğü gibi sezona iyi başlangıç yapmak, şampiyonluk yolunda ciddi önem taşıyor.

Button: “İlk testte bir temele sahip olursanız bunun üzerini doldurabilirsiniz. Geçen sene Brawn ile bunu yapmıştık. Sezona iyi bir araçla başlamalıyız”

“Eğer yapamazsak, sonuca ulaşabiliriz ama buna ilk yarışta ulşamka çok zor olu. Çünkü 1 ay kalıyor. Olumlu bir test geçirmeyi umuyoruz ve öncesinde yapılacak çok iş var. İlk test öncesinde simulatörde çok bulunuyorum ve fabrikada da çok defalar”

“Bu yüzden ilk teste, ilk yarışmış gibi hazır girmek istiyorum. Çünkü ilk yarışta Lewis’in yanına geldiğimde herhangi bir mazeret istemiyorum. İlk yarışa %100 hazır olmak istiyorum.”

Button, McLAren’in 2009’da gösterdiği gelişimiden büyük cesaret aldı.

Button: “O senenin ardından geçen sene McLaren’in bütün sezonunu çalıştım. Muazzam bir gelişimdi. 2009’da araca koydukları parçaların sayısı oldukça fazlaydı. Bunu yapan başka takım yoktu”

“İnsanlar diyecek ki acaba 2009’a çok mu yoğunlaştılar? Öyle yaptıklarını düşünmüyorum. 2009’da kullandığımız parçaların çoğu, 2010’da da kullanılacak. Bu yüzden doğru olanı yaptıklarını düşünüyorum. Takım adına konuşmak istemiyorum ama 2009’un onlar için iyi bir sene olduğunu düşünüyorum. Çünkü senenin başında sıkıntı yaşadılar ve bana göre bu da onları daha da güçlü hale getirdi.”

“Sene boyunca araca bu kadar parçayı koyup gelişebileceklerini farkettiker. Belki de hepimizin bir uyandırma ziline ihtiyacımız olmuştur. Bu yüzden gelecek sene de iyi olacakları konusunda iyimserim. Benim için her gün, kendimi ve takımı nasıl geliştirebileceğimi düşünmekle geçiyor.”

“Dünya şampiyonu olmuş atletlerin veya sporcuların %70’î, ertesi sene bunu tekrarlayamamış.Olumlu olmalı ve %30’un bunu başardığını düşünmeliyim. Bu ,sezon içinde pek düşünmediğimiz bir şey”

“Etrafımda doğru insanlara sahibim ve bir kaç gün bunun üzerine düşündüm ve çalıştım. İlk yarışa ladar doğru olanları yapacağım”


Yorumlar

  1. Lewis veya Jenson farketmez..
    Nedenini bilmiyorum ama içimde bi McLaren fanatikliği uyandı..umarım Markalarıda Pilotları da şampiyonlukla bitirir.. Gönlümden Lewis geçiyor

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    biz de başarılı olmasını bekliyoruz hem de çok;ama fesatlık düşmanlık olsun diye değil:))

  3. Senin takım arkadaşını yenmeni sabırsızlıkla bekliyorum iyi bir performans bekliyoruz senden umarım başarırsın kalbimiz seninle şampiyon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir