Herbert: "Schumacher İçin Kolay Olmayacak!"

yazar:

kategori:

Schumacher’in 1995 Benetton’dan takım arkadaşı olan Herbert genç pilotların pistte ezeli rakibine kolay pozisyon vermeyeceğine inandığını söyledi.

Autosport INTERNATIONAL röportajında Herbert “Michael’in son yarışından bu yana yarış mantaliteleri değişti. Hamilton, Vettel ve Button gibi pilotlar artık onu daha fazla zorlayacak.” dedi.

“Aynanızda kaskını gördüğünüzde Senna gibi Michael’in da her zaman bir etkisi olurdu. Bana bir milim bile vermeyen sadece birkaç pilot vardı ama şimdi herkesin onun üzerine zorlayıcı olacağını düşünüyorum.”

“Umarım bizi bir parça heyecanlandıracak kadar toz kalkacaktır. Bu bize henüz tükenmediğini gösterecek. Hamilton şimdiye kadar Schumacher ile karşı karşıya gelememesi konusundaki üzüntüsünü anlatmıştı. Şimdi ona bir fırsat doğdu ve sanırım bu yıl çok çılgın olacak.”

Herbert ayrıca kısıtlamalar altındaki geliştirme olanaklarının da Schumacher’i yıldıracağından şüpheleniyor.

“Onun için çok farklı  olacak. Michael’in  çalışma şekli her zaman Fiorano’da test yapmak, analiz etmek, yarışmak, test yapmak, analiz etmek, yarışmak şeklinde olmuştur. Bunlar tamamlandığında da gelişim sağlanırdı. Şimdi ise sadece Şubat ayı var ve yıl boyu başka hiçbir şansı yok.”

“Şu anda daha önceden yaşamadığı birçok farklı şey var ve bu onun için biraz farklı olacak.Michael 41 yaşında ama fiziksel olarak bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü oradaki en zinde kişilerden birisi.”


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Benzetmende kurt kısmı doğru da, çakallar kısmı çok yanlış olmuş. Bu arada artık güçlü takımların hepsinde çok güçlü pilotlar var. Ayrıca senin dediğin gibi herhangi bir pilotun diğerlerine toz yutturması için aracının rakipsiz olması gerekiyor; 2004 Ferrari yada 2009 Brawn gibi.

  2. schumacher pes etmez.kendinle karıştırma.yarışlar başlasın gör.o bir efsane.herkeste bi kuyruk acısı varmış ya.herkes kıskanç.schumacheri kötülüyor.tabi yaş 41 olduya akıllarınca schumacher yeni pilotlara geçilecek bunlarda sevinecek ama öyle olmayacak kurt kocamadı kocamayacak.çakalların maskarası olmayacak.pistlerin tozunu alacak ve rakiplerine de toz yutturacak.bekleyelim görelim.

  3. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bu yıl kim için kolay olacak ki Şumi için kolay olsun. Takım arkadaşları bile hep güçlü. Bir takım açık ara farkla gitse bile, şampiyonluk pilotları için zor olur. Takım arkadaşı yönünden sadece Hamilton ve Vettel şanslı.

  4. Schumii Kimi avatarı

    Doğru olamla birlikte bilinen şeyleri söylemiş. Kimse keimseye yol vermez hatta Hamilton ve Vettel gibi Schumacher'e karşı yarışma imkanı bulamayan pilotlar aşırı şekilde zorlayacaktır. Örneğin hamilton için Schumacherle sezon boyunca başabaş mücadele edip alınan bir şampiyonluk diğerlerinden daha kıymetli olacaktır. Zaten kimse Schumachere kolay olacağını söylemedi ve Schumi de bunu bilerek geri döndü.

    tüm eski takım ardaşaları eski pilotlar vs. bişeyler söylüyorlar ama Schumacher henüz konuşmadı bakalım onun son sözü nasıl olacak. malum Schumi daha çok pistlerde konuşur.

  5. Herbert gibi Schumi'nin eski partner ve rakipleri her ne kadar mantıklı şeyler söylüyorlarmış gibi görünseler de, galiba onu kıskanıyor ve başarısız olmasını istiyorlar..

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    aslında güzel bir noktaya değinmiş.test!alonso da buna değinmişti diğer pilotlarda.baştan araç tasarlat,kersi tasarlat çöpe attır sonra maliyet diye testleri sıfırla.saçmalık.

  7. Berger, Herbert bunlar sevdiğim adamlar. Herbert'i Benetton'dan çok severim zaten. Güzel açıklamalar yapıyor. Bu zamanın o zamanlardan daha zor olduğunu düşünmüyorum ki aksini söylerim. Herbert bugün ki döneme yetişse daha farklı bir kariyeri olacağına inanıyorum. Sayılan isimler var ama bu adamlar Senna, Mansell döneminden geliyor. Geçmiş geleceğin göstergesiyse Mansell'e Senna'ya daha nicelerine kapı bırakmamış bir adam söz konusu. Sadece gerekli olan iyi lastikler ve araç.

    Kısıtlamalar yıldırma değil de katkısını azaltır bu farklı bir psikoloji olur. Michael'ın liderlik vasfının background 'unu oluşturan şeylerden biride gelişim ve testlere direk müdahil olması, verimliliğidir. Bunlar ne derece sağlanabilir bilemiyorum ama bazı şeylerin oluşması için zaman gerekli olabilir.

  8. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    J.Herbert güzel konuşmuş beğendim yani hak veriyorum zorlu bir süreç bekliyor Schumi'yi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir