Ferrari, Yakıt Tasarrufu Üzerine Çalışıyor

yazar:

kategori:

İtalyan takımın V8 motoru söylenene göre Mercedes ve özellikle de Renault’a göre daha çok yakıt tüketiyor ve bu, yakıt ikmâlinin kaldırıldığı 2010’da daha da önem kazanıyor.

Yakıt harcaması konusunda Marca’ya konuşan Domenicali: “Bahreyn’den önce hazır olacağız.”

“Bu sene (yakıt) harcamasının temel olacağına inanıyorum. Shell ile bunun üzerine çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Beklentilerimiz var ve doğru yönde ilerliyoruz”

 


Yorumlar

  1. ferrari spa da 20 tur başına mefcoya göre yaklaşık 8-9 kilo fazla benzin harcıyodu ondan sonra yakıt tasarufu üzerine çalışıyorlardı zaten inşallah sorunun hallederler

  2. şuanda renault motoruu en az yakıt harcayan motor performans olarakda mercoya en yakın motor

  3. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    daha sezonun başlamasına 2 ay var.bu sorunları çözmek için testlerde odaklanırlarsa sorun kalmaz.bakalım tasarımlar nasıl olacak.umarım güzel ve büyük araçlar çıkar ortaya

  4. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Ben Mercedes in en çok yakıt tüketen motor olduğunu sanıyordum. Ferrari nin özellikle Mercedes'in gerisinde kalması kötü bir haber. Çünkü güç olarak ta Mercedesin gerisindeydiler. Umarım en verimli iki motordan biri Ferrari de olur bu sene.

  5. Geçen sene son yarışlara doğru daha hafif olan Alonso nun beklenenden daha geç pitlere girdiğini görüyordum.Belki yavaş olmasından yada zorlamamasından ötürü fazla yakıt harcamıyor diyorudum.Sanırım geçen sene Renault un RS leri bu seneyi göze alan yakut tasarrufuyla ilgili çalışmalara başlamışdı.Zaten RedBull da yakıt tasarrufundan bahsederek Renault ile çalışmaya dewam edeceğiz dedi.Tasarrufla performans ve sağlamlık nasıl bir orantıda gidecek….???

  6. burak bocek avatarı

    Bu sıralama en çok harcayandan az harcayana göre yapılmıştır belirteyimde:9

  7. burak bocek avatarı

    Bir kaynaktan bakmıştım geçen sezon Bmw-Ferari-Mercedes-Renault diye gidiyordu benzin harcaması.Doğruysa Ferrari'nin o zaman pitstoplar sonucu benzini kalmıyordu:)Ancak güncellenmiş verileri incelerken perfonmansı düşürmeden benzin tassarrufu yapıldığı ve sorunu çözdüklerini okudum.Şimdi bir parça güç arttırabilirsek çok iyi olucak.Şuan Mercedes ten sonra en iyi motor.Ama zaten sezon başı perfonmanslar abuk subuk şekilde eşitlenecektir kimse fark yaratamayacaktır açık bulamazsa.Bunun yanında Ferrari,özellikle airbox ve motor kapak tasarımında çok agresif ve yenilikçi çözümler üretmiş.Bakalım nasıl bir arça çıkacak ortaya?

  8. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    bir takım az bir farkla ön plana çıkacak ama kim hangi takım bekleyip göreceğiz.

  9. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrari sağlam geliyor gercekten. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir