Pilotlar Kapalı Kokpit Konusunu Tartışıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’de kokpitlerin geleceği belirsizliğini koruyor.

Son olarak Justin Wilson’ın yaşadığı kazanın ardından yeniden kapalı kokpitler gündeme geldi.

Carlos Sainz “Kask koruma için yeterli değil” dedi.

Jenson Button ise “Kokpitlerin açık kalmasını savunan pilotlar arasındaydım, ancak artık birşeyler değişmeli. Ciddi bir şeyler yapılmalı, sadece kafa korumalıklarını değiştirmek yeterli değil. Artık araçların bir çeşit kanopiye sahip olmaları gerekiyor, çünkü bunun olmasına daha fazla izin veremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Ancak Hulkenberg kapalı kokpitleri desteklemiyor.

Alman pilot “Bana göre kapalı kokpitler olmamalı. Olumlu ve olumsuz yönleri var ancak ben tek koltuklu yarışları açık kokpit şeklinde görüyorum. Anlaşmaları imzaladığımızda bir takım riskler ve tehlikeler olduğunu biliyoruz ancak tehlike motor sporlarının DNA’sında vardır. Her şeyi sterilize edemeyiz. Aşırı koruma ile her şeyi düzeltemeyiz. Bu spor için de iyi değil. Bazı şeyleri daha az çekici hale getirebilir.”

Bottas ise kararsız.

Fin pilot “Gerçekten Formula 1’de kapalı kokpit ya da açık kokpit arasında bir fark yok. Bu sonuçta hala bir araç. Güvenlik için herşeye açığım” dedi.

Vettel “Eğer Justin hala bizimle yaşıyor olsaydı o zaman herkes elini kaldırır ve bunun olmasını istemiyorum derdi. Bu gerçekten üzücü. Kapalı kokpitin hayranı olmasam bile buna bir bakmamız gerekiyor” dedi.

Son olarak Alonso “Bazı çözümlerin Le Mans’da kullandıldığını görüyoruz. FIA’nın bunu arşatırdığından eminim. Eğer bir çözüm bulunacaksa bunu en azından test etmeliyiz” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir