Renault’nun Monza’ya Getirdiği Motorlar Tükendi!

yazar:

kategori:

Red Bull-Renault ortaklığında bu hafta sonu ilginç bir olay daha yaşandı. Bu hafta sonu yeni motora geçerek bir sonraki yarış Singapur’da avantaj sağlamak isteyen Red Bull için işler pek planladığı gibi gitmedi.

Motor gücünün pek önemli olmadığı pistlerde aerodinamik açıdan güçlü olmasıyla farkı kapatmayı başaran Red Bull, Singapur’a giderken iki temiz motora sahip olmak ve cezayla karşılaşmamak için Monza’da çifte motor değişikliğine gitmişti. Dün 6. motora geçen Ricciardo’nun aracına bugün 7. motor takılmıştı. Ancak Ricciardo’nun motorunda sorun yaşanmasının ardından Avustralyalı sürücü son antrenman seansında uzun süre garajda kalmak zorunda kaldı.

Red Bull’un takım patronu Christian Horner ilginç bir açıklama yaptı. Yeni motorun gitmesinin ardından eski motora döneceklerini çünkü Renault’nun başka motorunun kalmadığını söyledi.

Böyle olunca Red Bull’un, sıradaki yarışlarda grid cezası almamak için bu hafta sonu hazırladığı çifte motor değişimi planı sekteye uğramış oldu.


Yorumlar

“Renault’nun Monza’ya Getirdiği Motorlar Tükendi!” için 7 yanıt

  1. Renault’nun her motorunda bir sorun çıkmak zorunda. Öyle ki motor dayanmıyor, ellerindekileri tamamen tüketmişler. Toro Rosso’dan ödünç alırlar artık.

  2. Neler tükenmedi ki tükenen tek motor olsa keşke.

  3. Ya yeminle boynuna kavga eden evli çiftler gibisiniz. 🙂 Ayrılın da rahatlayın.

  4. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    şu işe fia bir el atmalı.her yarış 30-40 sıra ceza alan takımlar var nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum..Mercedes’te sıktı artık bu yeni motoru görünce ben bile sıkıldım Mercedes fanı olarak beleş şampiyonluk olmasın son yarışa kadar belli olmasın şampiyon harbiden çok saçmalıyor F1 v8 döneminde gene zevkliydi az çok ara sıra mclaren ferrari redbull hatta mercedes bile yarış kazanıyordu..Bence 2017 kurallarını çok iyi hazırlamaları lazım

  5. Renault Lotus’u bir an önce alsada o sarı canavarı görebilsek yine 🙂

  6. İyi anladık suyunu çıkardınız iyice Renault’u bırakın sizde kurtulun bizde hatta Renault’ta kurtulsun

  7. İlginç.Şimdi ALO ve Honda’cı arkadaşlar bizim motorumuz daha iyi derler tamam. ama renault bu motorlarla yarış kazandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir