Renault Yeni Motoru Amerika’ya Kadar Erteledi

Renault, motor tedarik ettiği Red Bull ve Toro Rosso takımlarına yeni motorun Amerika GP’den önce gelmeyeceğini açıkladı.

Bu sene henüz motor gelişim haklarını kullanmayan Renault, gelişim haklarını tek seferde kullanacak. Renault normalde bu gelişim haklarını kullandığı gelişmiş motoru Rusya GP’ye getirmeyi planlıyordu ancak son açıklamalara göre henüz testlerde motoru % 100 dayanıklı hale getiremeyen Renault yeni motoru bir sonraki yarış Amerika’ya getirecek.

Remi Taffin “15 yarışa hazır bazı ünitelerimiz olacak ancak gerçek şu ki güncellenmiş motoru henüz % 100 doğrulayamadık.”

“Takvim çok yoğun bu yüzden 15. yarışa söz veremiyoruz. Bunu konuştuk ve hedeflerimiz olması gerekiyor. Yeni hedef 16. yarış.”

“Bu süreçte doğrulama yapmamız gerekiyor. Bu süreçte kestirmeden gidersek hata yaparız. Bu yüzden belki de yarışları tamamlamak daha iyi olur.” dedi.

Taffin, bir süre öncesine kadar sürecin zamanında tamamlanması yönünde beklentilerinin olduğunu ancak artık böyle bir beklentinin kalmadığını söyledi.

Taffin “Yetişmesini beklemiyoruz. Bu yüzden bu konuyu müşterilerimizle konuştuk.”

“Şimdi plana ve zamanlamaya bakarsanız zamanımız yeterli olmayacak çünkü doğrulama süreci tamamen tamamlanmadı. Bu yüzden o yarışta yeni motor gelmiş olsa bile bir sonraki yarışta kullanılacak.” dedi.

Bu hafta sonu Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil KVyat’la birlikte Toro Rosso’dan Carlos Sainz çifte motor değişikliği yaptı. Verstappen’in de değişiklikler nedeniyle cezası bulunuyor.

Teoride bu pilotlar bu hafta sonu yaptıkları değişikliklerle sezonu tamamlayabilecekleri motora sahiplerdi ancak bu teori, Ricciardo’nun yeni motorunun terminal sorunu nedeniyle iflas etmesiyle çürümüş oldu.

Renault yeni motoru Austin’de getirdiğinde kullanacak pilotlar ceza alacaklar. Öyle olunca Renault’nun bu çabasına rağmen takımlar, grid cezası almak istemezlerse ve ellerinde sezonu tamamlayabilecekleri sayıda motor varsa bu motoru kullanmayı reddedebilirler. Ricciardo’nun kullanması ise kesin gibi görünüyor.

Taffin “Bu mümkün, durum böyle. Yeni motoru kullanıp kullanmama onlara kalmış bir şey. Sayılar onlara verilecek. Doğrulama süreci tamamlandıktan sonra motoru kullanabilmeleri için yeşil ışık yanacak.” dedi.

Yeni motorun performansı için Taffin “Dynoda gördüğümüz tabi ki pist üstünde de olacak. Büyük bir adım olacak mı yoksa yeteri kadar büyük olacak mı bilmiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault Yeni Motoru Amerika’ya Kadar Erteledi” için 8 yanıt

  1. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    vallahi redbull renault dan ayrıldığı için pişman olacak gibi bir his var içimde

  2. Daha öncede söylediğim gibi bu saatten sonra renault redbull a güncellenmiş motoru vermeyecek motor testlerde iyi çıkarsa Lotus u alıp devam edecek çıkmazsa gelişim hakkını kullanmayacak redbull dan tazminatı alıp çekilecek

  3. ben olsam hiç vermezdim bunlara iyi gün dostu redbull takımına..

  4. Renault yeni motoru mezara götürecek.

  5. Çıkıp artistik yapmaya benzemez bu iş adamı böyle bekletirler Motorun varlığını da gördüler yokluğunu da hadi şimdi en iyi şasileri kurtarsın kendilerini. Stratejik bir karar fabrika takımına göre alınmış bir karar…

    1. SÜRÜNSÜNLER

    2. Inan şu anda siz nekadar rbr motor vermek istemiyorsanız bizde okadar bu motoru istemiyoruz. Merco en kötü Williams a verdiği motoru bize verse büyük ihtimal 2.takim olurduk.Rbr çok eleştirdiği için bende kızıyorum, ama seneye aynı durumda McLaren olsa onlarda honda ya esip gurleyecek. Birde bu motorları en cok Renault un istediğini düşününce insan dahada sinir oluyor. Beceremediler bu saatten sonrada kural degismedikce isterse fabrika takımı olarak donsun Renault yine şampiyon belli tek teselli fanlarinin sarı mavi renkleri tekrar görmesi olur.

  6. Hiç getirmeyin bu saatten sonra. Alın 2016 ya kendiniz kullanın. Resmen dalga geçiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir