2015 İtalya GP Sıralamalar – Hamilton 11. Kez Polede, Raikkonen 2.

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 12. yarışı olan İtalya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes’in şampiyona lideri Lewis Hamilton’un oldu.

İtalya öncesinde 11 sıralama seansında 10 pole pozisyonu kazanan Hamilton, bu seriyi sürdürdü ve 3 antrenman seansında en hızlı isim olduğu Monza’da sıralamalarda da en hızlı isim olarak bu sene 11. kez, art arda 7. kez pole pozisyonunu kazandı.

Hamilton’un 1.23.397’lik derecesiyle ilk sırada yer aldığı sıralamalarda kendi evinde yarışan Ferrari’den Kimi Raikkonen 2. olurken takım arkadaşı Sebastian Vettel 3. oldu. İlk hızlı turlarda Vettel öndeydi ancak son haklarda Raikkonen derecesini biraz daha geliştirerek 2. sıraya yükselmeyi başardı. Ferrari Monza’da beklenenden daha güçlüydü ve her iki pilot Hamilton’un sadece 0.2 sn gerisinde kaldı. Raikkonen ise 2013 Çin GP’den sonra sıralamalarda ilk defa ilk çizgide yer alacak.

Son antrenmanlarda motor sorunu yaşayan ve eski motoruna dönmek zorunda kalan Nico Rosberg, sıralamalarda yavaş kaldı. Son anda attığı hızlı turla Rosberg 0.3 sn geride 4. oldu.

Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas seansı 5 ve 6. sıralarda tamamlarken Massa bir kez daha takım arkadaşını geçmeyi başardı.

İyi bir hafta sonu geçiren Force India’da Sergio Perez 7. olurken takım arkadaşı Nico Hulkenberg son seansta motorda sorun yaşadı ancak 9. olmayı başardı.

Lotus’ta son seansa kalmayı başaran tek isim Romain Grosjean seansı 8. sırada tamamladı. Son seansa kalan son isim Sauber pilotu Marcus Ericsson derecesini geliştiremedi ve 10. sırada kaldı.

Lotus pilotu Pastor Maldonado 11. sırada kalarak son seansa kalmayı kıl payı kaçırırken onu Sauber’den Felipe Nasr takip etti.

Bu hafta sonu bol cezalı olan Renault motorlu isimler ikinci seansta tek tur attılar. 13. sıradaki Carlos Sainz’ı Daniil KVyat ve Daniel Ricciardo takip ettiler.

McLaren-Honda pilotları beklendiği gibi ilk seansta sadece Manor pilotlarını geçerek 16 ve 17. oldular ve elendiler. Toro Rosso’da Max Verstappen ise zaman turu atamadı ve son sırada kaldı.

 

COJExToWEAAnI6m


Yorumlar

“2015 İtalya GP Sıralamalar – Hamilton 11. Kez Polede, Raikkonen 2.” için 172 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Mercedes bütün motor gelişim hakkını kullandı ve Ferrari’nin 4 güncelleme hakkı daha mı var sahiden? Eğer öyle ise Mercedes’i son yarışlarda çok baskı altına alırlar.

  2. Mercedes gerçekten heyecanlı bir sıralama turu izletti.

  3. Bizim yaşlı kurtlar Button ve Alonso, startta baya acemiyi tokatlayacak ama lanet uzun düzlükler sayesinde bir kaç dakikada geride kalacaklar :/

    1. MuhammedAlonso avatarı
      MuhammedAlonso

      aynen önlerinde 3 Renault motorlu araç var McLaren ler iyi kalkmıştı burada da devam ederse güzel olur bence ferrarilerden biri güzel kalkarsa mercedeslerden birinin podyum dışında kalıcağına inanıyorum çok karışıcak ortalık yağmur ihtimali nedir

    2. O motorla mi yükselişe gecip acemi tokatlayacak? Motorun ve hızın en önemli faktör olduğu pistte. Bu biraz ironik.

      1. “Startta” bu her zaman yaptıkları birşey.

        1. spadaki start düzlüğüyle umarım monzanın düzlüğü bir tutmadın 😀

          1. Ne olmuş yani McLaren burada start düzlüğünde 345 yaptı Button ile. Dezavantaj durumu yok.

            1. alonsonun 3 sn yiyoz düzlükte açıklamasıyla çelişir bu durum ama

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Tebrikler Ferrari . Sıralama turlarını izleyemedim yarın iş sebebiyle yarışı da izleyemeyeceğim malesef. Ancak bu tabloyu beklemiyordum. Sürpriz oldu benim için. Çok mutluyum gerçekten bu sıralama sonucunda. “Acaba kalan tüm hakları burda kullansak ne kadar gelişim olacaktı “diye demeden duramıyor insan . Kendi evimizde böyle güçlü bir rakibin tek aracını geçmek ve ilk çizgiye çıkabilmek çok mühim. Umarım yarın yarışı kazanma fırsatımız olur. Biz tifosileri kendi evimizde sevindirmek kadar güzeli olamaz Ferrari adına. Yarın yarış bizim olsun yıkarım ortalığı 🙂

    1. sen epey bir süre formula 1’i izleme lütfen 🙂

    2. Bence hiç siteye girme direk bir gün sonra HD türkçe tekrarları seyret ben öyle yapıyorum nadiren kaçırdığım olunca bi haber seyrediyorum

  5. Tebrikler ferrari ,Kimi ve vettel, bu kadr güçlü olacaklarını hiç beklemiyordum doğrusu.Fotoğraf çekimlerini beklerken Kimi nin çenesi düştü iki saniye susmadı :D.Hamilto da tebrikler

  6. Rosberg bir hata mı yaptı? Motorunun eski olduğunu biliyorum ama sonuçta Mercedes motoru güncellemese bu mu olacaktı yani?

    Hamilton ile farkı normal ama Ferrari’lerin bu ikisini ayırmış olmasına şaşırdım. Yarın bir şekilde patlamazlarsa Ferrari yarışı alabilir. Raikkonen bir şekilde patlar zaten. Kaza yapmasa motoru patlar bu adamın.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Rosberg herhangi bir hata yapmadı aksine vettel yaptı hatayı pol bile alırdıkkk.. Dermişimm 🙂

    2. Motor kanada da kullanılmış motor.6 yarış geçirmiş.Aynısının 0 ını bile taksan baya performans artar.

      1. CaptainKiller avatarı
        CaptainKiller

        öyle değil o işler, ham’ın niye artmadı o zaman? Zaten aynı motorla hamiltonun normal yaptığı fark bu. Her sıralamada bu kadar takıyor rosberge.

        1. Ooyy ooyy ne anlatsam boş sana

  7. Bizim takım ve reno motorlular dökülmüş gene…İzleyemedim sırlamaları ama rai ye kocaman bir tebrikler..

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ferrariye sus payı bi podyum verirler Tifosilerin ağzına bi parmak bal çalmak için bi sonraki yarış vanayı sonuna kadar acarlar artık iyice sirke döndü F1 yazık :/

    1. Kardesim ferrari sus payi verilecek kadar kücuk yada çapsız bir takimmi geçiniz bu boş yorumları F1 demek tarih boyunca Ferrari demektir en çok şampiyonluk en güçlü pilotlar en güçlü lobi en çok taraftar en büyük tessis fabrika ve bütçe bu takima sus payi verecen öylemi şakasın galiba

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Ferrariyi küçümsediğimi nerden cıkardın !!!ben gecen seneyle bu seneyi karşılaştırınca bu sene oynanan rezaleti anlattım sadece gecen sene tam performasn bi Mgp nin yanına dahi yaklaşılamadığını gördük vede cok tepki aldı bu durum ama bu sene zaman zaman diğer takımlara özellikle Ferrariye daha yakınmış havası vermeye çalıştırıyorlar demek istediğim bu Ferrari ve Willams ne zaman biraz Mgpyi zorlasa bi sonraki srılama ve yarış tapa gaz gidiyorlar ve bence bu bilinçli yapıyorlar…

  9. Yusuf Hitay avatarı

    ferrari bu performansı yarına taşırsa güzel bir yarış izleyebiliriz. tamam mercedes’in bu yıl asıl olayı motor değil, downforce olarak eziyor diğerlerini ancak fark yine de cidden az. yakın geçmişe ve dünlü performanslara bakılırsa mecvut farkı hamilton zaten oluşturabilirdi gibi geliyor.

    belki yeni motor rosberg’ de sorun yaratınca hamilton’ ın aracında daha temkinli davranmış olabilirler. ama şu bir gerçek ki ferrari’ nin motoru gayet iyi durumda.

    bir sonraki yarış yine farklar artar diye tahmin ediyorum.

    hamilton’ ın favori olduğunu düşündüğüm singapurda da pole olarak ard arda pole alma rekorunu egale edeceğini düşünüyorum.

    bu yılki mercedes, mp4/4′ ten sonra tarihin gördüğü en baskın araçlardan biri.

  10. Ulen ilk defa ferrari hız saklamış zaten takim patronu söylemişti bundan sonra cuma günleri güçlü görünmüycez vettelde mercedes cok önde diyerek baskıyı beklentiyi minumuma indiriyor ferrarinin dana 4 güncellemesi var sezon sonu mercedesi yakalar kısmet 2016 ama 2017 de ferrari kesinlikle çok güçlü olacaktır

  11. Mercedese ve Ferrari ye tebrikler. Özellikle Ferrari yeni güncellemelerle yaklaşmış görünüyor Mercedes e yarın kalkışta yine Ferrari ler öne saldırabilir. Takım arkadaşlarını geride bırakan Massa Perez Grosjean ve Ericsson a da tebrikler. Güzel bir yarış izleriz umarım.

  12. Mehmet ceviz avatarı

    Sıralama ayarı ile bu kadar.
    Daha önce toyota Japonya da yaptı.
    Alonso 2.reno döneminde ispanya da yaptı
    Maksat monza sıralama fotosunda 2 kırmızılı olması için

  13. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Tebrikler Vettel ve kimi ye inşallah yarin duble yaparız.

  14. Ferrarilerin düzlük hızı biraz daha iyi yarın atak yapabilirler Hamilton’a haberiniz olsun 🙂

  15. Onur Gentas avatarı

    Mercedes ve Ferrari pilotlarına tebrikler. Rosberg’i de tebrik etmeyi unutmamak lazım.

    Gönlümüzden geçen Ferrari’nin de yarış içinde olması ama mantık olarak Mercedes’i burada zorlamanın kolay olmayacağıda ortada. O yüzden şimdiden büyük beklentilere girmek yerine olursa sürpriz olsun demek daha doğru olacak diye düşünüyorum.

  16. 2015 monza vs 2004 monza..
    https://youtu.be/bWhY5K89PwI

    F1 in geldiği noktaya bak arkadaş. 1 turda montoya dan 6 saniye fark yiyen hamilton bugünün kral.. Yersen tabi..

    1. zaten 2004 ün yanında öbürünün sesini duyamadım 😀

    2. Hic deme

    3. Senin mantığa göre Rosberg’de Juan Manuel Fangio ya 5 basar yersen tabi.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        mclaren60 bence orada arabaların yavaşlağını ve f1 in kötüye gittiğini belirtmek istemiş ki bana görede öyle(sadece bana göre mi acaba ☺).arabalar hızlanmalı elbette bir limiti olacaktır arabalar hız anlamında limitöre vurduğunda da sesine şekline (güvenlik çerçevesinde) önem verilmeli hatta belki hızından daha önemli biz seyirciler için .

        1. Şuanki kurallar da bu mümkün olsaydı zaten araçlar hızlı olurdu ancak 2017 de 6 sn hızlanma bekleniyor zaten aerodinamik olarak kurallarda esneklik olunca araçlar zaten hızlanıcak. HP olarak zaten çok daha güçlü araçlar şimdikiler. Lastik ve aero yaşanacak gelişim çok rahat hızlandırır yani FIA ya bakıyor mesele pilota değil. @mclaren60 adlı arkadaş bu noktaya değinememiş. Schumacher de gelse veya başka bir efsane pilotda gelse olup olabileceği max 1 sn fazlası belki o bile değil. Yani şuanki F1 de 6sn farkı kapatamazsın ‘Kral’ ını getirsen.

      2. 😀 nokta atış

  17. Ulan o bu değilde keşke Vettel efendinin lastiği patlamasaydı Spa’da da puan almış ve küçücük ihtimali devam ediyor olsaydı

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Aynen öyle.O yüzden baya kızdı.Genel de demeçlerine hareketlerine dikkat eden birisi kamera önün de.O kendi şansını kendi yaratıyor ama bu sefer lastik izin vermedi.

      1. hic bir zaman kufur etmezdi mesela kamera onunde ama spa da cildirdi tamamiyle.sansi yine var ama cok az yani yok diye biliriz

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Kamera önün de canlı yayın da kayıtta değilken küfür ettiği bi video var.Yanında rosberg hamilton felan var.Bir şey oluyor istemsizce f… diyor 🙂

          1. o grip girls olayi 😀 neden kizlar yok diye kufur ediyordu 😀 ben demec olarak diyordum

  18. Alın yarışı, Tifosiler de yıksın Monzayı.

  19. Tebrikler kimi ve Ferrari’ye merco lar sanki dayanıklilık endişesimidir nedir farklar çok yakındı. Kimi büyük ihtimal vettel e geçilebilir eğer Belçika daki start ı tekrarlarsa.bu arada massa sağolsun tokatladi yine sisirilmis pilotu. Biz ise puan derdindeyiz hayırlısı artık

  20. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    hamilton yine iyi iş çıkardı.yarın kimi umarım vettelin önünde bitirir.birde o ferreride ricciardo olacaktı ah ah

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      vah vah tüh yaa kimi vettel oturuyor o koltukta gerçek hızını göremiyoruz arabanın ricciardo olsaydı limitini bilirdik ?

  21. Arkadaşın birine itafen aşağıya cevap yazdım görmezse buradan okusun :
    Sen gerçekten kompleksli , akla ziyan 2 loba sahipsin kusura bakma . Ne demek hava koridorundan faydalandı o zaman vettelin önünde de gro vardı , birincisi rai bir avantaj getirecek mesafede olsa bile düzlükte avantaja dönüşüp virajlarda apex çıkışlarında df dezavantajına sahip olurdu ve vettel gözümle de gördüö 2. Sektörde bi virajda dışa taştı ve orda vettelin geriye düştüğünden adım gibi emindim 3.sektörde bi aksilik olmadığı sürece bunu aşağıda da yazdım . Son olarak Vettel dediğimiz adam Raikkonen’in 2005-06 da sürdüğü yaşta fark olursa da bırakın olsun . Startta umarım bu yazdığın kelimeleri hatırlar parmaklarına bakarsın . Bide ham yarış dışu kalırsa kalanların sonucu vet-ros-rai demiş 🙂 töbe töbe

  22. Mercedes’in dayanıklılıktan çekinerek motora bu kadar yük bindiren bir pistte motoru kıstığını düşünüyorum. Dayanıklılık sorunlarını çözerler ise kullanılan 7 gelişim etkisini yavaş yavaş gösterecektir. Özellikle Singapurda çok güçlü olacaklarını düşünüyorum. Ferrari’nin ise geliştiğni düşünsemde Mercedes’in beklenen hıza çıkmamasından dolayı bu gelişimin büyük boyutlu olduğunu düşünmüyorum. Mercedes’in takımlar şampiyonluğunu nerdeyse garantilemenin verdiği rahatlık ile ve pilotlar şampiyonluğunda da artık eli güçlü olan Hamilton’ı seçmeleri ie herşey rayına oturmuş gözüküyor. Cuma günlerini test havasında kullanıp 2016 ya hazırlanacaklarını düşünüyorum.

    1. Okadar rahat olmazlar ama motor koruma ve dayanıklılık konularına katılıyorum

  23. İsteyen istediğini söylesin ama tablo çok net. Mercedesin gelişim hakkı kalmadı Ferrarinin 4 daha gelişim hakkı var. Ve böylesine sezonun en çok motor tartan pistinde Ferrari ilk defa Mercedeslere bu kadar yakın! Bunu isteyeniniz yutsun istemeyeniniz yutmasın ama gerçekler ortada. Geriye kalan 4 gelişim hakkıyla Ferrari Mercedesi Geçemese bile farkı yok denecek kadar aza çekebilir. Yarın Ferrariler yolda bile kalsa inanın umrumda değil. Bu gelecek sene için inanılmaz bir başarı! Şu saatten sonra artık şunu biliyoruz, makas daralıyor.

  24. Royalhünt hava koridorunun ne olduğunu bile bilmiyor yea…bunu da öğremiş olduk…

    Demek ki neymiş iki araç arasında en az 1 tur olmalıymış hava koridoru sayılmaması için he he…

    Go royal kim tutar seni be!

    1. Hahaha 🙂 o zaman herkes birbirinin hava koridorunda yarın bakalım neler olur . Düşünsene RoyalHunt tüm yarış herkes birbirinin hava koridorunda sv_cheats 1 , impulse101 . Al sana full drs açtık butona kalkışta bi kere basıyosun daha kapanmıyo

      1. Aynen full DRS!

  25. Sekkiz’e var mısınız ? 😀

  26. Yarın Mercedes’ten Lewis ve Ferrari’den Raikkonen araçlarında potansiyel sorun yaşama ihtimali olan sürücüler…
    Umarım sıkıntı yaşamazlar..Keyifli yarış olsun…

  27. Hamilton yarışı çok rahat alır. Ferrari’lerin bir şey yapabileceğini sanmıyorum. Rosberg startta Massa’ya geçilebilir. Podyuma çıkamaz gibi geliyor. Beklenmedik bir şey olacağını sanmıyorum.

  28. öndeki 2 araç açıkça daha hızlı, williams da buraya fazlasıyla uyuyor ama öndeki ikili ile rekabet etmek imkansızdı bugün. felipe 2 tane birbirinin aynısı süper tur attı q2 ve q3’de. 1,23,983 ve 1,23,940. aracın sonuna dayanmış belli ki. ilk sektörün en hızlı ismi 26,945 ile williams kullanan felipe oluşuna bakarsak, williams’ın sorununun düzlük hızı ve (ilk şikan çıkışına bakarak) çekiş olmadığı belli. ama orta bölümdeki lezmolar, ascari ve parabolica gibi yüksek hızlı virajlar aracı engelliyor. bu da aracın bir türlü çözülemeyen DF sorununa işaret ediyor.
    felipe’nin çok hızlı olduğu günde maalesef ferrari işleri karıştırdı. bırakın williams’ı, mercedeslere kafa tutar haldeler. bu durumun monza gibi williams’ın iyi olması beklenen bir pistte gerçekleşmesi de sezonun geri kalanı için açıkça bir mer-fer mücadelesinden başka bir şey kalmadığını gösteriyor.
    12 m. pound bottas’ın önünde, temiz tarafta, olabilecek max cepte güzel bir start pozisyonu. felipe’nin dünkü M lastikli stinti gayet rekabetçiydi. bir podyum gelir mi bilmem ama gelmemesi için hiç bir neden yok. tebrikler..
    q2’deki turunu tekrarlayabilmiş olsa 2. cebi alacak olan vettel q3’de rai’nin gersinde kaldı. ama rai’nin 2. cebi almasına da (sebepsiz) sevindim. biraz morale ihtiyacı var açıkça. ferrari pilotlarına da tebrikler.
    en yeni mercedes motoru ile ancak 0,25 saniye fark atabildi hamilton. hem de sezonun en hızlı ve motor isteyen pistinde. tehlike çanları çalmalı, eğer fark sadece motordan kaynaklı olsaydı burada bu kadar yaklaşan ferrari, diğer dolambaçlı pistlerde mercedesle çok daha rahat baş edebilirdi. edemediğine göre fark bir çoklarının kabul ettiği, bir çoklarının da reddettiği gibi mercedes’in motor avantajının yanında açıkça şasisinin de en başarılı araç olması. inanmayanlar bir sonraki motor istemeyen singapur pistinin 30 virajını iyi izlesin ve motor pistinde ferrari’ye bu kadar yakalanan mercedes’in orada nasıl fark açtığına baksın.
    rosberg için de-facto biten şampiyonanın resmi olarak da bittiği gündür bugün. geçmiş olsun, game over ros.

  29. sayın admin yorum yazıyorum çıkmıyor

  30. Bügun Sonunda Mercedesleri zorlayabilen takım ve takımlar olması güzel.renault motorlulara gelirsek redbull yükselebilir tabi motor vb sorunlar olmazsa STR pilotları max yükselir belki ve Mclaren honda buna en güzel açıklama Alonsonun Q3te elendikten sonraki ”surat ifadesi” herşeyi anlatıyor zaten.Umarım Ferrariler iyi iş çıkarıp mercedese bi şeyler yapabilirler.eglenceli bir yarış olucak umarım

    1. Umarım Renault seneye bomba gibi döner ve kadrosuna Alonso’yu katar eski günlerdeki gibi yarışlar izleriz. Böylesine yetenekli bir pilotun üst sıralarda Hamilton, Vettel ve Kimi ile yarışması gerekirken Honda’nın toparlanmasını bekliyorlar ki boşuna bekliyorlar. Honda seneye yine düzgün bir motor veremezse bıraksın gitsinler.

      1. yani 🙂 Renault bi şeyler yapabilir umarım. çünkü hem button a hem alonso’ya yazık oluyor

  31. arkadaşlar ben f.alonso ve gro taraftarıyım kimi’yi tabrik ederim İnşallah yarın podyumun birinci basamağında olurlar.
    tek korktuğum Ferrarinin b..tan strateji yaparak kimiyi podyumdan etmesi

  32. Kimi’yi özlemişiz buralarda görmeyeli, ferrariler iyi iş çıkardı, yarın iyi bir startla 1-2 olursa ferrari duble yapıp bitirirse çok harika olur.

    Birde şu yorumlarımı silmeyin lütfen ya, arkadaşa su verin rahatlasın biraz demenin neyi yanlış 😀

  33. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    eğer kimi yarın hamilton’u avlarsa ve gerçekten şanslı bir yarış çıkarırsa umarım bir sorunla karşılaşmaz yarışı kazanabilir neden bilmiyorum ama bu yarışı kimi’nin kazanmasını istiyorum umarım kazanır. umarım ferrari duble yapar. Alonso içinse çok zor ama sanki ilk 10 da olacağız gibi hissediyorum.

  34. Özledik be kimi gerisini de getirr

  35. Ferrari harika bir iş çıkarttı.Mercedes 7 gelişim hakkıyla bu kadar gelişmişse bir işe yaramamış gelişim hakları ama mercedes kurnaz takımdır ben de çözemedim ne yaptıklarını.Yarın inşallah startta ferrariler geçer ya da hamiltonun motoru arızalanır.4 gelişim hakkı daha var ferrarinin adam akıllı kullanırlarsa gelecek sene için motor dezavantajını ortadan kaldırabiliriz.Kimiyede vettele de tebrikler çok iyi iş yaptılar aslanlar.

  36. Duble yapmamizi engelleyecek tek sey lastik veya fren sorunu gibi bir sey olur.Onun disinda sikinti cikmaz diye dusunuyorum.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yarın startta mercedeslere by by yapacağız 🙂

      1. Yalnız o biraz zor olabilir çünkü Monza’da ilk şikan çok dar ve inanılmaz bir hızla kalkmadığımız sürece Hamilton ilk sırayı vermez.

        1. ya alırsa ferrariler? ya diğer mercedes? ya williamslar ? sanki Ham uçarak kalkş yapıyor.:)

          1. İşte o yüzden diyorum Macaristan’da falan ilk viraj gepgeniş olduğu için en ufak hatada geçip gidiyorlar ama burada yavaş da kalksa öndekini geçmek için çok alan kalmıyor.

            1. Yarış heyecanlı geçer umarım.

        2. Ham Silverstone’daki gibi kalkış yaparsa ve Mercedes pit stratejisinde bir hata yaparsa ilk sırayı kaptırma ihtimali var. Umarım böyle olur ve biraz heyecanlı bir yarış izleriz. Ferrari kendi evinde kazanabilir belki de.

        3. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          İki yarıştır görünen o ki yeni kuralla vettel ciddi anlam da iyi kalkıyor.Geçen yarışta gerilerden baya iyi kalkıp mercedesin arkasına gelmişti ama viraja 0 kaldığı için geri düşmüştü.Bura da neler olur bilinmez ama ben yine de geçeceğimizi düşünüyorum.

      2. Lewiste de ortası yok ya sürünür ya roketler startta

  37. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton‘a tebrikler yine en iyisini yaptı..Ferrari‘ler iyi iş çıkardı.inşallah yarışı kazanırlar yarında her yer kıpkırmızı Ferrari bayraklarına döner monza’da Hamilton bir aksilik çıkmazsa yarın kazanır gibime geliyor.Bu arada Rosberg‘in kullandığı motor taa Kanada‘dan kalma motor..Yani motor hem eski versiyon hemde çok yarış geçirdi bu motorla acaba kaç km kaybetti düzlükte merak ettim.Yarın güzel bir yarış olacak gibime geliyor..İyi olan kazansın Ferrari‘lerden biri kazanacaksada Raikkonen Kazansın..

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      Thank YoU FoR [b]Raikkonen[/b] 🙂

  38. Bunu gerçekten beklemiyordum 😀 Mercedes neler çeviriyor anlamadım ama Ferrari 1-2 gelişim hakkı daha kullanabilseydi sonuç daha da güzel olabilirdi.

  39. Rosberg’in motor değişikliği bize ilk sırayı getirdi. Tebrikler Kimi, hatasız sürdü ve Vettel, çok küçük bir hata yaptı ancak yapmasa da pole alamazdı. Ferrari’lerden bu performansı beklemiyordum açıkçası. Gelişim hakları belliki işe yaramış, beklediğim fark 1sn idi ama gerçekçi fark 0.5 saniye gibi görünüyor. Güzel bir haber.
    İlginç olan Hamilton turunu geliştirmedi 1.23.100 temposu vardı ama gelmedi.
    Yarın iyi kalkış lazım bize. 2. şikana kadar geçemezsek daha yakalayamayız.
    Değinmeden geçemeyeceğim. Hamilton çok umarsızdı, heyecanını kaybetmiş gibi. Zorlanmamanın keyfini abartıyor. Şu saçını göstermemek için çocuk çocuk hareketleri bi bitmedi. Fanlarına sabırlar.Kimin çocuğuysa yazık.

  40. Mercedes dayanıklılık problemi yaşamamak için performanstan feragat etmiş olabilir mi? 7 güncelleme hakkını kullanan Mercedes 0.3 saniye gelişmiş olamaz heralde? Dün oldukça güçlülerdi. Ancak Rosberg eski motorla Lewis’ten sadece 0.3 saniye yavaş kaldı. Bence Mercedes sorun yaşamamak adına dayanıklılığı ön planda tutmuş olabilir. Eğer güncellenmiş güç ünitesinden tam performans alıyorlarsa 7 güncelleme hakkı boşa gitmiş. Williams da güncellenmemiş motor ile 0.5 saniye geride kaldı. Bir gariplik var sanki bu işte.

    Ancak Ferrari ne olursa olsun harika bir iş çıkartmış. Yarışta daha güçlü olmalarını bekliyorum. Taraftar desteği ile Hamilton’u zorlayabilirler.

    1. bildiğim kadarıyla güncel motoru sadece kendileri kullanıyor

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        yani ? adamda aynısını dedi ?

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          😀

    2. Ben dünde yazdım bence ortalık karışmasın diye çok aşırıya kaçmadan yavaş yavaş artıracaklar performanslarını. Tabi hala ne yaptıklarını anlamak zor.

      1. yani 🙂 tek anlayabildiğim ki bu düşünceye sahip bi kitle var; takım HAMILTON u şampiyon yapmak istiyor

        1. Çünkü öteki küçük enişte başaramıycak gibi

          1. bence alakası yok ben takımın ham’ı tuttuğunu düşünüyorum ki bu öyle

    3. 0.3 saniye az bir şey değil. Muhtemelen galibiyeti kazandıracak bu fark. 7 güncelleme hakkının birden kullanılmasına değdi bence.

  41. Serhan Acar: Hamilton geliyor ve bu sene Cumartesilerinin patronu benim diyor!!!
    Güzel sıralama günü oldu Rai iyi iş yaptı yalnız bizim Lewis biraz burktu sanki gerek telsizden birinci olduğunu söylediklerinde gerek araçtan inerken gerek basın toplantısında. Hatta fotoğraf çekimine de geç geldi nerdesin Didem sence Rihannayla mı bozuklar kanka? 🙂

    Ha unutmadan Rosberg bitmiş ?

    1. Nicole Rihanna ile olmaması için sürekli mesaj atıyormuş Lewise.Rihanna bu durumdan çok rahatsızmış Lewis için tek kadın olmak istiyormuş Nicole izin vermiyormuş bu duruma 😀 Helal benim Nicole’me o paçozla olmasına asla izin vermesin diyorum.

      1. Rihanna bana kevaşe gibi geliyor Nicole daha hojdur gerçi Lewis pistte kazandıktan sonra benana ?

  42. beklediğim gibi bir tur derecesi gelmedi. ama önemli olan Ferrari’lerin Lewis’e yakın olması. yarın umarım startla birlikte zevkli başlayan ve böyle biten bir yarış izleriz. ilk 3’e tebrikler. Özellikle Kimi’nin çok iyi bir sonuca ihtiyacı var. bu yarışla beraber umarım Vettel’in üstünde baskı oluşturabilir.

  43. hamilton zaten polü alacaktı, ancak rosberg’in eski motora dönmesi buna gölge düşürdü. ama yarın tahminim hamilton’ın patlayacağı. vet-ros-rai şeklinde bitebilir.

    start tahminim: hamilton sırasını muhtemelen kaptırmaz, kimi yine pasif kalır, vettel kesinlikle hemen kimi’yi geçmeye çalışacaktır. rosberg de bundan faydalanabilir. bir de bakmışsın “hemiltonu awlayacaz la hey la hey” derken 2. turda 4.lüğe düşmüşsün, podyumu kaçırmışsın. olur öyle.

    motor ve araç konusunda ise bence hamilton’ın aynı araçta vettel-kimi ikilisine atacağı fark 0.3 zaten. sanırım ferrari ya çok gelişti ve rosberg kötü tur attı, ya da mercedes’in motor güncellemesi pek de yarar sağlamadı.

    iyi ki raikkonen tüm sezonda takım arkadaşını (sanırım) 2. kez sıralamada geçti, yorumlara bak. buna bu kadar sevinmek kimi’nin durumunun ne kadar gülünç olduğunu gösteriyor. arada 100 puan mıydı fark? üstüne vettel’in hava koridorundaydı.

    1. temenniler… sanki kimi startta sıra kaybetmekle ünlüymüş gibi.

      sen değil miydin kokpitler komple camla kapatılsın diyen 🙂 bir de dayanıklı cam videoları koyarak güya mantıklı şeyler konuştuğunu ısrarla iddia eden… geçen gün yayınlanan tasarımın aynısından bahsedeni de aptal yerine koyan?

      hala yazabiliyorsun bir de utanmadan.

      1. hala da kanopi ile kapatılsın diyorum, var mı bir sorun? o mercedes’in çözümünün de gayet aptalca olduğunu görmemek mümkün değil. muhtemelen unutamamışsın ukte yapmış, haklı olduğunu sanıp gelmişsin.

        ben alonso kimiyi ezecek de dedim, sen aksini söyledin ve ne oldu? vettel durumunda ne oldu? burda kimi’nin 1 sıralamada öne geçmesinin verdiği cesaretle yazıyorsun 🙂

        1. mercedes’e bi mail at dahi çocuk. artık cevap olarak smiley yollarlar herhalde. zira sen mantıklı açıklamalardan anlamıyorsun 🙂

          yine geçenlerde başka biri apexle ilgili paint çizimimle kendi çapında dalga geçmiş. fia’nın aynı şeyi vektörel çizim yaparak yayınlaması gerek galiba. gerçi yok, anlamayan anlamıyor, onun da faydası olmaz.

          yarın macaristan gibi bir start olursa sen şimdiden bahanelerini hazırla. bırak şimdi alonso’yu, zavallı adam 17. başlıyor konuya dahil etme şimdi…

          1. macaristandaki kötü startın nedeninin hava sıcaklığı ve 2. ısınma turunun atılması olduğunu bilmiyorsun sanırım bebe. alonso isterse 35. başlasın, raikkonen’den çok daha üstün pilottur. adamın altına şöyle hafiften iyi araç verseler ferrari’nin pasif pilotlarını tavşan gibi avlayacak. ödün patlıyor honda iyi motor yapacak diye.

            o mercedes’in “çözümü”nün massa’nın kazası gibi bir olayda hiçbir faydası olmaz. massa’ya çarpandan çok daha büyük bir parça bile ordan rahatlıkla geçip pilota çarpabilir. bunu kavramak için 1 saniye düşünmek yeterli. er geç koyacaklar o şeffaf malzemeyi oraya, o zaman yine ortadan kaybolacaksın.

            o çizimini de ferrari’ye gönder, raikkonen ve vettel kullansın 🙂

    2. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ya vettel hata yaptı ondan geçti desen yorumuna eyvallah diyecem de gitmişsin hava koridoruna girmişsin cidden sen sıkıntılısın arkadaşım.

      1. 2,5 saniye gerisinde olsa bile hava koridoru yarar sağlıyor. 2,5 saniye de 300km/sa hızla giden araçlarda yaklaşık 300 metre ara demek.

        “vettel hata yaptı deseydin” mi? işte bakış açısı bu. vettel hatasından kendi sorumludur. raikkonen’e vettel’de olmayan avantajı sağlayan bu değil. biraz geniş açıdan bakın şu olaylara.

        vettel hata yaptı deseydin adlı mükemmel argümanına karşılık benim de şöyle demem lazım “ya vettel sıralamada geçiyor ama kimi de yavaş sürdü o yüzden, hızlı sürse geçerdi”

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Hava koridoru var diyelim.Teorik olarak böyle bi avantaj için pit duvarı izin vermesi lazım.Pilotta salak değil ya rakibini sırtına alıcak kendinden faydalanmasını sağlayacak.Şimdi ferrari arka arkaya çıkmalarını söyleyip vetteli önden raikoneni arkasından gitmesini ve faydalanması söyledi diyelim.Hani raikonen 2.pilottu size göre.Eğer ferrari 1.pilotu vettel ise arka da onun faydalanması lazımdı ki ferrarinin ne kadar 1.pilota odaklandığını bilmeyen yoktur ?

          1. ferrari’nin şuanki pilotlarının arkadaşız, kankayız evleneceğiz gibi laflarla içten içten alonso’yu yerdikleri açıklamalara ne oldu? rakip değil vettel ile raikkonen, onlar kardeş. 🙂

            neredeyse tüm takım arkadaşları art arda çıktı zaten sırf bu muhabbet yüzünden. demek ki bugün sonraki turu atma sırası raikkonen’deymiş.

            1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Tamam sen haklısın dostum.

    3. Aşırı Vettelizm mi yoksa HAMMERcı olabılırsın ama bilmiyorum hava koridoru olayına gelirsek araları baya açıktı

      1. 2,5 saniye gerisinde olsa bile hava koridoru yarar sağlıyor. 2,5 saniye de 300km/sa hızla giden araçlar yaklaşık 300 metre ara demek.

        yukarıdaki de “vettel hata yaptı deseydin” demiş. işte bakış açısı bu. vettel hatasından kendi sorumludur. raikkonen’e vettel’de olmayan avantajı sağlayan bu değil. biraz geniş açıdan bakın şu olaylara.

        1. abi 300m diyorsun. ve hava koridorun benim bildiğim dip dibe olunca işe yarıyo 0.5-1.0 sn arası olması lazım.

          1. dip dibe olduğunda etkisi çok daha artıyor. ama 300m geriden gelen bir aracın da kazandığı avantaj var.

        2. EE ? Df etkisi nerde kardeş

    4. cgdsny_Ferr avatarı

      hesabını birine mi sattın? eskiden daha olgun yorumların vardı… 🙁

      1. böyle bir yerde olgun yorumları devam ettirmek mümkün mü? 🙂 kurunun yanında yaş da yanıyor. kimi 2. oldu diye yorumlara bak, anlarsın.

        1. cgdsny_Ferr avatarı

          🙂 🙂 🙂 😉

    5. Unstoppable avatarı

      Gerçektende benden kat kat bilgisi olduğuna inandığım insanlar hava koridoruna inanıyor ya yok daha neler artık ya arada 4 saniye fark vardı nereye hava koridoru yapıyor bu adamlar ya illaki çok afedersiniz bok atacaksınız raiye skydaki adamların aklına gelmiyor hava koridoru bi sizin aklınıza geliyor zaten

    6. Unstoppable avatarı

      Ahaha yeni birşey daha farkettim yorumda deniyor ki aynı araçta atacağı fark zaten 0.3 sn hamiltonun.
      Demekkiiiii ferrari o kadar gelişmiş ki şu an mercedesten daha iyi yoksa bu olay ne mümkün
      gerçektende fanatizm kötü birşey Allah korusun bizleri 😀

      1. anlaşılan ingilizce pek yok. sky’da adamların tüm Q3 muhabbeti hava koridorundan ibaretti zaten. özellikle massa ve bottas arasında.

        ciddiye alıp cevap veriyorum dikkatli oku: hamilton sıralamada zaten rosberg’den üstün. sezon başından beri 10-1 sıralama skoru. burda da aynı araçla muhtemelen 0.2 ve üstü fark atardı diyelim. şuan ham-ros farkı 0.3 koca mercedes güncellemesi araca sadece 0.1 mi ekledi, bir düşün bakalım. ya da rosberg eski motor kullanmasına rağmen 0.1 saniye mi kaybetti, bunu da düşün.

        1. Kardeşim boşuna uğraşma anlatamıyorsun, ortalama 200 km/s giden araçların hava koridoru yaratması için 30 40 metre falan fark olması gerektiği falan sanılıyor sanırım ama bu araçların kanatları inanılmaz bir miktarda havayı yarıyor.

        2. Unstoppable avatarı

          Kardeş bana konu dağıtma ingilizce seviyemi senle tartışacak değilim ben sana rai vettl arasındaki hava koridoru muhabbeti geçmedi bi sen mi biliyon diyorum sen gelmiş massa bottas diyorsun lan f1 sıralaması bu illaki hava koridoru muhabbeti geçecek sen bi sn lik rai vet ava koridoru muhabbeti duyduysan bişi bilmiyorum

          2 2.olarak ben sana ferrari arayı kapattı demiyorum sen kalkmış diyorsun ki aynı araçta atacakları fark bu ben onu soruyorum sana

        3. Aslında; Vettel’in Q2 turu Raikkonen’in Q3 turundan hızlı. Bununla gelsen daha fazla etkili olurdu bak, hava koridoru işi pek yemedi sanki.

    7. Geldi yine torkunu sevdiğimin…

    8. Sen gerçekten kompleksli , akla ziyan 2 loba sahipsin kusura bakma . Ne demek hava koridorundan faydalandı o zaman vettelin önünde de gro vardı , birincisi rai bir avantaj getirecek mesafede olsa bile düzlükte avantaja dönüşüp virajlarda apex çıkışlarında df dezavantajına sahip olurdu ve vettel gözümle de gördüö 2. Sektörde bi virajda dışa taştı ve orda vettelin geriye düştüğünden adım gibi emindim 3.sektörde bi aksilik olmadığı sürece bunu aşağıda da yazdım . Son olarak Vettel dediğimiz adam Raikkonen’in 2005-06 da sürdüğü yaşta fark olursa da bırakın olsun . Startta umarım bu yazdığın kelimeleri hatırlar parmaklarına bakarsın . Bide ham yarış dışu kalırsa kalanların sonucu vet-ros-rai demiş 🙂 töbe töbe

      1. Startta umarım bu yazdığın kelimeleri hatırlar parmaklarına bakarsın

        ee, ne oldu şimdi?

  44. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Arkadaşlar rosbergin yeni motorun da bir sıkıntı çıkmış takım da riske atmamak için eski motoru kullanıyor.

    1. Türkçenin berbat olduğunu daha önce söylemiş miydim?

  45. Lewis’in başına yarın güncel güç ünitesi ile birşey gelirse şaşırmam..

    1. Benim de aklimdan gecmedi deil

    2. Gelmesi Temennim.

      1. Gelmesi gerçekten temennimiz az hoplayıp zıplayalım yeter artık 🙂

  46. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Mercedes ya heyecan olsun diye vanayı kıstı ya da güncel motoru kullanmadılar herhalde. Ya da Ferrari’nin aero parçaları iyi çalıştı.. İlginç bir sezon olmaya başladı.. Monza gibi bir motor pistinde farkların bu kadar yakın olması garip geldi. Mercedes motorlular , Ferrari ve Ericson dışında ilk 10’a giren olmaması da manidar. Renault’nun bu kadar kötü olduğunu sanmıyorum. Bence Lotus ile anlaştıkları için Redbullgillerle oyun oynuyorlar..

    1. Sonunda Mercedesleri zorlayabilen takım ve takımlar olması güzel.renault motorlulara gelirsek redbull yükselebilir tabi motor patlamazsa. Honda ve Mclaren buna en güzel kelime Alonsonun Q3te elendikten sonraki ”surat ifadesi” herşeyi anlatıyor zaten Umarım Ferrariler iyi iş çıkarıp mercedese bi şeyler yapabilirler

      1. Raikkonen F1 Team avatarı
        Raikkonen F1 Team

        Aradaki farkta Pirelli faktörü de var bence bu arada. Soft lastik seçilmesi Ferrari’ye avantaj sağlamış olabilir. Yarın lastik kullanımı nedeniyle Ferrari’nin 1-2 bitirme ihtimali de yok değil.. Ham’ın güncel motorunun sıkıntı çıkarma ihtimali de mevcut tabii. Ros’da sinyallerini verdi.. Ama Mercedes ilerleyen yarışlarda motoru dayanıklılık bahanesiyle 1-2 jeton daha güncelleyip farkı da açabilir bu da ayrı bir mesele.

        1. yani ferrari bu kadar yaklaştı mercedeste bi şeyler daha yapar.ama umarım ferrari dahada zorlayabilir lastiklerde Soft’lar ferrari için biçilmez kaftan.

        2. cgdsny_Ferr avatarı

          hangi jeton 🙂

  47. MyN1Fernando avatarı

    Bravo Kimi bravo Vettel bravo Ferrari.Rosberg 2.sırayı alsaydı harbiden sağlam lafımı yiyecekti F1’in Umut Bulut’u 🙂 Şükürler olsun ki Hamilton’ın arkasında onu zorlamayacak silik birisi yok.Start çok kritik olacak.

  48. FerrariFanTR avatarı

    O onu bu bunu gecmis umrumda değil suan. Mercedesin bütün guncelleme haklarini kullandigi haftada polden sadece 0.2 sn uzagiz. Tebrikler Kimi Tebrikler Sebastian

  49. Rosberg neden bu kadar geri kaldı

    1. Galiba eski bir motor takmışlar performansı düşük

  50. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    kimi geliyo go kimi go 🙂 bu arada rosberge niye eski motor verildi bilen var mı ?

    1. Yeni güç ünitesin de sorun çıktı. Bu konu haberler içerisinde de var zaten.

    2. Yeni güç ünitesinde sorun çıktı. Bu konu haberler içerisinde de var zaten.

  51. Ulan sarı saçlı kavruk oğlan öyle bir tartıldım ki o tartı da sanki namaza durmuş gibi durdun 🙂

    Mercedes 7 gelişim hakkını keyfine kullanmamış anlaşılan. Ferrari’den yana bir bildikleri olsa gerek.

    Rosberg için kötü oldu yeni motor olmaması. Lakin olsa da çok da bir şey değişirmiş gibi gelmedi aradaki ufak farklara bakınca.

    Verstappen ergeninin arka kapak bile ergen atarı yapıp uçtu ya!

    1. “Tartıldın”

      Klavye azizliği.

  52. Yarın startta Ferrariler Hamilton’u yer ilk metrelerde ama ilk virajda Vettel Raikkonen’in içine dalarsa sıkıntı çıkabilir,Rosberg de Williams’lara av olur.Rosberg’in eski motorda olması kötü bi durum takım içi dengeler için artık belli ki Hamilton’u tamamen şampiyonluğa koşturmak istiyolar

    1. ve sonra da uyanırsın.

      1. Temennim olduğunu söylemedim.

  53. Mersoların zorlanması hoşuma gitti. Ferrari takımını tebrik etmek lazım iyi iş çıkardılar, özellikle de Kimi.

  54. Mercedes’in yeni motoru 0.3 sn daha hızlı gibi görünüyor dersek doğru mu olur bilemem. Zaten Hamilton eşit şartlarda da bu farkı yaratıyordu. Yeni motorun eskisinden farkı yok dersek yine doğru olmaz. 😀 Garip bir tablo.

  55. mercedes tam zamanında yapöış güncellemeyi
    ferrari sağlam fark kapatmış

  56. Geliyoruuzzz laan hamıltona startı dar etmemiz lazım insan seviniyor 2-3 kimin 2 kimin 3 olduğundan önemsiz olarak.

  57. Adam sene başından beri kontrat istiyormuş, biz anlamamışız. 🙂

  58. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    startta 2 ferrari ilk iki sırayı alır mı? çok güzel bir senaryo ☺

  59. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Öncelikle şu resimle başlayalım şaşırtmadın yine bombalara devammm 🙂

    Ferrariden bir şey sezmeseler 7 hakkı kullanmazlardı bundan eminim.Ferrariler çok iyi tur attılar.Raikoneni tebrik ederim kırdı artık sıralama şansızlığını 😀 Sebastiandan daha iyi tur bekledim ama 2.sektör de hata yaptı.Yarın startta hamilton tokat manyağı olcak sağlı sollu izleyelim ve görelim 🙂

    1. Başkalarına erken konuşmuş diye laf atarken aynı yanlışı kendin yapıyorsun. Mercedes 30 yarışı geçti ders veriyor yine de tabi bir umut neyse. Startta geçer sevinirsin artık olmadı yarışı kazanır sevinirsin artık. Bu sene bitti beyler 2016 ya odaklanın mantığıyla Cuma günlerini test gününe çeviriyorlar. Sizin gençler tribüne oynamaya devam etsin.

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Yanlız o inatla aynı yorumu yapıyor sezon başından beri.İkisinin arasın da çok fark var kardeşim.

        1. Boşver sonuçta nasıl olsa pistte alınan sonuçları görüyor ve hatasını anlıyordur. Bak mesela bende Cuma günü 1.5 sn farkı gördüğümde böyle olursa polde 3. ye en az 1 sn fark yarışta da 5. ye kadar tur bindirme bekliyordum ancak yanılmışım 😀 Sonuçlar çok net gösteriyor. 1.5 abartıda olsa hala 0.5-1 arası bir fark olduğu düşüncesindeyim orası ayrı tabi. Bunların sütten ağzı yandı o yuzden motoru üfleleye üfleye kısıyorlar patlar falan sonra.

          1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            İnsanlar yanılabilir ama bunlar çok farklı neyse.Bende düşünmüyor değilim.Zaten sezon başından beri 0.3-0.9 arasın da geziniyor.Ama asla 1 sn ve üstünde düşünmüyorum.Temennim kısmamış olmaları 😀

  60. Kimi_in_Rai avatarı

    Oleyyy kimi raikkonen 2 oldu ! ! !
    Yes yes yes
    İnşallah yarın iyi bir sonuc elde ederiz!
    Tüm kimi fanlarına tebrikler!

  61. Torku kontrol edemedi 😀

  62. Kimi Vettel’in hava koridorunun ekmeğini yedi biraz 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      yesin böyle sürsün can kurban 🙂

    2. Bırakın bu işleri vettel dışarı taştı hangi taraf anlayamadım ama hata yaptı gözümle de gördüm ikinci sektörde ve dedim ki geçtik vetteli o şikan kaybettirdi asıl raikkonen df etkisinden dolayı iyi yolda tuttu arabayı

    3. Bırakın bu işleri vettel dışarı taştı hangi taraf anlayamadım ama hata yaptı gözümle de gördüm ikinci sektörde ve dedim ki geçtik vetteli o şikan kaybettirdi asıl raikkonen df etkisinden dolayı iyi yolda tuttu arabayı

    4. Vettel de Grosjean’ınkini yedi o zaman 😀

      1. Tamam o da yemiştir bir şey dediğm yok Kimi’ye 😀 zaten Vettel hata yapmasa yine de ilk 3’te ikisi olacaktı. Ama artık yarışı beklemek lazım tabi ilk şikan çok dar olduğu için son yarışlarda yaşanan start olaylarını bu sefer göremeyebiliriz.

      2. Raikkonen, Vettel’in hava koridorundan yararlanamayacak kadar uzaktaydı, bence. Grosjean’la ilgili de bir fikrim yok. 😀

    5. Unstoppable avatarı

      Kusura bakma ama alakası bile yok aralarında 4 saniyelik bir fark var hangi hava koridoru bu ?

      1. Q3’teki son turlarının neredeyse hepsini ikili olarak attılar tüm kamera görüntülerinde birlikte görünüyorlar tahminen 2.5 3 saniye civari bir fark var ki yarış başında başka bir takım, takım arkadaşınla arada 5 saniyenin altında fark bırak ki hava koridorundan yararlanabilsin dedi.

        1. Unstoppable avatarı

          tabi o da senin görüşün ama bence böyle bir pistte o hava koridorunu tutturmakla alakalı olması az çünkü ondan önceki turlarını daha yakın atmışlardı son tura oranla

          1. Kardeşim bu benim uydurduğum bir şey değil Monza’da mümkün olduğu kadar az drag istendiği için takımlar iki aracı arka arkaya koyup drag ve downforce’u düşürme yoluna gidebiliyor. Bu seansta yanlış hatırlamıyorsam williams da yaptı bunu Ferrari de Kimi’ye hava koridoru sağladı. Araları da dediğm gibi hava koridoruna yetecek kadar yakındı bu araçlar 250 300 km/s hızlarla rüzgarı yarıyor arkadaki araç gelene kadar boşluk bırakması hiç de zor değil.

  63. tork mork buralar karışacak vaziyet alın 🙂 nice job kimi nice job 🙂

    1. haha 🙂 aynen

  64. Rai, İtalyanlara bende buradayım dedi..

  65. ferrariler gayet iyi gözüküyor…

  66. Rosberg’in motor değişikliği büyük fark yaratmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir