Alonso: Ferrari Mercedes’in 100 Puan Gerisindeyken Mutlu Olmamalı

yazar:

kategori: ,

McLaren pilotu Fernando Alonso, Ferrari’nin mutlu olabilmesi için herhangi bir nedeni olmadığını düşünüyor.

İtalyan takım Alonso ile 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğa çok yaklaşmış ancak alamamıştı.

Turbo motorlar dönemine de kötü başlayan İtalyan takım, bu yıl iki galibiyet aldı ve Monza’daki yarışa ikinci ve üçüncü sıradan başlayacak.

Alonso, Ferrari’nin iyi bir iş yapıp yapmadığı sorusuna “İyi yapmak neyle karşılaştırdığınıza bağlı olarak görecelidir”

“Bize göre gerçekten iyi iş çıkarıyorlar ancak birlikte geçitiğimiz 5 sene boyunca yaptıklarımıza göre daha iyi iş çıkarmıyorlar”

“Monza’ya birkaç yıl şampiyona lideri olarak geldik. Ancak onlar şuanda Mercedes’in 100 puan gerisinde üçüncü sırada”

“Onlara tebrikler. Ancak Ferrari Mercedes’in 100 puan gerisinde olmaktan mutlu olamaz diye düşünüyorum” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Ferrari Mercedes’in 100 Puan Gerisindeyken Mutlu Olmamalı” için 70 yanıt

  1. Lauda vs. Alonso

    Ferrari zaten 100 puan geride olduğundan değil, felaket gibi geçen koskoca bir sezonun ardından kaydettiği aşamadan, yaptığı işlerin pist üzerinde sonuç vermesinden memnun. Bunun farkına varabilecek biri olmasına rağmen Fernando, kesinlikle iyi niyetli değil. Dolayısıyla fırsatını bulduğu ilk anda saygınlığını yitirecek (en azından bir kesimin gözünde) sözler söylemekten kendini alamıyor. Oysa beri taraftan günümüz F1’in zirvesinde yer alan rakibin önemli isimlerinden, geçmişte Ferrari ile şampiyonluklar da yaşamış bir başka isim Lauda bakın ne diyor; (Rosberg’in Monza sıralama turları perfomansına ilişkin açıklamalarının sonunda) ‘Sürpriz olan Ferrari’nin performansıydı. Gerçekten maksimum hızları iyiydi ve motor gelişimleri şaşırtıcı şekilde yeterliydi. Başından bugüne kadar motor konusunda yaptıkları etkileyici.” Neyse ki Ferrari’nin yaptığı işe saygı duyan daha saygın rakipler var ve onların söyledikleri kesinlikle daha önemli.

    1. Ne yapsın adam sırf Ferrari’cilerin gözünden düşmemek için (çok da umurunda sanki) onlara mavi boncuk mu dağıtsın?

  2. Alonso sorulan sorular karşısında fikirlerini ifade etmiş.Ancak Ferrari de daha fazlasını yapma isteği ideali gerçeleşmedi bu da Alonso da doğal olarak bazı izler bıraktı.Zihinsel olarak çok rahat olduğunu düsünmüyorum hem geçmis, hemde su anki zorluklar Alonsoyu etkiliyor olmalı.Geçmişi tamamıyla geride bırakıp pozitif bir bakış açısıyla, olgunlukla önünü bakmalı Alonso.

  3. ismail fatih alkan avatarı
    ismail fatih alkan

    Arkadaşlar. Biz jos denen herif konuşuncada tepki verebiliyoruz. Neden mi ? Çünkü şampiyon olamasanda büyük işler yaptığın takım hakkında her sorulan soruya antipatik gelecek kadar kötü cevaplar veriyorsun. Neden diye sorarlar sen iki kere bu işe yaklaştın ama takım ama kendi hatan şampiyon olamadın. Eee her eline fırsat gelince takım için neden konuşuyorsun. Neden kimi çıkıp yada vettel çıkıp red bull yada lotus için benzer konuşmalar yapmıyorlar. İşte bu noktada Akdeniz kanı ortaya çıkıyor. Takım hata yapıp beni şampiyon yapamadı bende elime gecen fırsatta sallayayım nasıl olsa kimse bişey demiyor diyorsun. Ben eminim bu iş boyle giderse takımdan bu adama saygı duyan kimse kalmayacak…..

    1. soru sorulmuş adama işte ne diyosun birader sen ya

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Alonsoya ne soruldu da böyle söyledi bilemiyorum ancak haberin geneline bakınca pek kötü bir şey yok. Aynı durum McLaren adına da geçerli. Son zamanlara göre McLaren ne başarıyor,ne kadar ilerlerdi ? Bu soruların cevabını verebiliyor mu yada bu durumdam memnun mu ? Kağıt üzerinde yine şampiyonluk gelmeyeceği için değişen pek bir şey yokmuş gibi görünse de 2014-2015 arası ciddi bir fark var aslında. Neyse Alonso artık Ferrari ile gündememe gelmemeli. Kendisine bol şans kariyerinin devamında.Hep söyledim 3.şampiyonluk almadan bırakmamalı.

    1. Keşke bütün Ferrari’ciler senin gibi mantıklı ve olgun yorumlar yapabilse.

      1. 14Sulonso keşke sende burak karaküdük arkadaşımızı kendine rol model alabilsen

        1. Etki-tepki yasası vardır bilir misin arkadaşım? Ya da adamına göre muamele.

  5. Ah be reis ne geçirmiş öyle ya hiç sormayın şu an Tifosi olarak oturduk bu her yarış Ferrari’ye tur bindiren adama nasıl karşılık veririz diye marar kara düşünüyoruz 😀 Alonso da bu arada McLaren’le işine baksın kimin neye sevineceğine karar vermeye kalkışmasın zira şu an Sinem Kobal’ın Arda Barça’ya gittikten sonra yaşadıklarını kendisi yaşıyor 😀

  6. Unstoppable avatarı

    Bence yine konuşan alonso olunca biraz fazla tepki oluşmuş ama bence o kadar da yanlış şeyler söylemiyor yani her ne kadar ferrari taraftarlarının zoruna gidecek laflar olsa da bence zaten asıl sıkıntı bu lafların zoruna gitmemesi olurdu çünkü ferrarinin büyüklüğü bunu gerektirir diye düşünüyorum.
    kişilik testine de lüzum yok adam istemese cevaplayabilir mi evet gazeteciler istemeseler sormayabilirler mi yine evet ancak bu işin bi magazinsel boyutu da olmak zorunda mı yine ve maalesef evet 😀

    1. Unstoppable avatarı

      bu arada baş ağrımdan dolayı yorum çok saçma bir türkçeyle yazılmış anlayanlar anlamayanlara iletsin
      özür dilerim 😀

  7. gazetecinin işi soru sorup gündem yaratmak önemli olan ceveplayabilmek.Ama görüyoruz ki Alonso bu konuda sınıfta kalıyor.

    1. konusan alonso olunca siz azıyonuz burda neden anlamıyorum adamın dediğinde yanlış bişey de yok,sorulan soruya kendi fikrince cevap vermiş olay bu

      1. Arrivabene, Alonso olsaydı işler farklı olurmuydu sorusuna “Fernando hakkında konuşmak istemiyorum. Onunla güzel bir ilişkimiz var ve başka bir işte onun hakkında yorum yaparım. Ama bu konuda konuşmak istemiyorum. Sadece kendi sürücülerim hakkında konuşacağım ve onlarla durumumuz çok iyi” dedi.
        OLAY BUDUR.

  8. alonso haklı
    bence

  9. alonso haklı
    bence

  10. Sende çok konuşmamalısın ama Herkes her istediğini alamıyor işte Alonso. Manorlara dikkat baya geliştirler 😉 Ferrari tur bindirirken gurur yapıp yarışmaya çalışıyor mu acaba dikkat edicem tabi ekranda görürsem 😀

    1. Niye ? Babanın oğlumu Fernando ? O adamın ne kadar konuşacağı, nerede ne yapacağı senin haddine mi ? Merak etme, o Honda motoru biraz daha güçlü olsaydı, senin pilotları yerinde dibine de sokardı Fernando.

  11. Ferrari’nin bu pozisyonuna mutlu olmamalı diyor ise, kendisi yerin dibine girmeli. Manor’lar ile yarışmak nedir?

  12. Ne hazımsız insanmışsın arkadaş, Babaannemin bir benzetmesi vardı ” yılan dilli” diye, tam Alonso’ya göre..

    1. Hazımsız derken biraz düşünmelisin. Ferrari Alonso’yu göndermiş olsa ve Alonso gönderildiği için böyle demeçler vermiş olsa tamam dediğin doğru derim. Ama Alonso Ferrari’yi bırakabilecek kadar büyük bir pilottur. Hazımsızlık gibi bir durumu da olamaz. O gridin en iyisi. Hadi hayırlı işler.

      1. Aha aha aha, Montezemolo’nun “Başkanla görüştük ve Alonso’yu takım içinde yarattığı negatif politik karanlık hava nedeniyle gönderme kararı aldık” demecini hatırlatırım 😉

        1. Ama nedense takımdan da bir kişi çıkıp Alonso’yu gönderdik diyemiyor(!) Çünkü böyle bir durum yok. Mattiacci ayrılırken, Vettel benim veda hediyem dedi o kadar. Sıkışınca güzel uyduruyorsunuz onu anladım.

  13. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Alonso kendini avutuyor bu seneki arac önceki senelere göre daha iyi ve Alonso kendine yediremiyor

  14. Keşke bugün Ferrari’de olsaydı.Şuan ki durumda bugün Polü %100 almıştı.Senin yerin bambaşka dostum bu sporda.

  15. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Alonso aslında bu tür sorulara cevap vermemesi gerekiyor sonuçta oradan ayrılmış birisi olarak arkasına bakmaması lazım. ama şuda evet bende ferrari’nin 2-3 almasına seviniyorum umarım yarışıda kazanırlar ama gerçek var ki 100 küsür bir fark var ortada ve mercedes gerçekten çok güçlü. Alonso Ferrari’de dünya şampiyonluğu yaşayamadığı için üzgün şampiyon olup bu takımdan ayrılsaydı böyle açıklamalar yapmazdı diğer bir endişeside vettel’in ferrari’de şampiyon olabileceği korkusunu yaşıyor. ama formula 1 tarihinin gördüğü en büyük yarışçılardansın senin yaptıklarını modern zamanda hiç bir pilot yapamaz (schumacher hariç) vettel 4 hamilton 3-4-5 belkide 6 olacak eğer mercedes böyle devam ederse ama gerçek bir şey var ki en önemli yarışçılardansın şuan zaten en iyi sensin o yüzden böyle açıklamalar gerçekten gerekli değil. Formula 1 izleyen birisi olarak tek dileğim umarım Renault geri döner ve 2005-2006 yıllarında ki gibi şampiyonluklar yaşaman senin gibi yarışçıya gerçekten 2 şampiyonluk az. koskoca ALONSO 16-17-18 olur mu arkadaş…

  16. alonso takımın toplam puan durumunu, “takımlar şampiyonası”nı ne zamandan beridir takip eder olmuş acaba?
    geçen sene bu zamanlar kendisinin topladığı 120 puana karşılık, bu sene vettel’in 160 puan topladığını söylemek işine gelmiyor da, bunu gizlemeye çalışıp takımlar şampiyonasına dem vurarak laf sokmaya çalışıyor olmasın?
    ayrıca, ben vettel’in “takım arkadaşımın iki katı puan alıp 160 puan topladım, araç gitmiyor ben sırtlıyorum” tadında bir sözünü duymadım hiç. geçen sene senin topladığın 120 puan senin başarındı da araç gitmiyordu ya, bu sene seninkinden %30 puan fazla toplayan vettel’in başarısı bizzat vettel tarafından takıma mal ediliyor, ferrari neden sevinmesin?
    hayır, şimdi vettel çıkıp “geçen sene bu zamana göre geçen senenin lider pilotundan %30 fazla puan aldım, alonso’nun dediği gibi ferrari gelişmemişse eğer, o zaman ben alonso’dan %30 daha iyiyim” derse ne yapacan 🙂

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Alonso, Ferrari’nin iyi bir iş yapıp yapmadığı sorusuna “İyi yapmak neyle karşılaştırdığınıza bağlı olarak görecelidir”

    Alonso durduk yere Ferrari açıklaması yapmıyor. Adama soru soruyorlar o da cevap veriyor. Sitede Alonso’nun sürekli Ferrari ile ilgili açıklama yaptığını düşünen bir tayfa var. Muhabirler Ferrari ile ilgili soru soruyorlar o da cevaplıyor, hepsi bu.

  18. Alonso söylediklerinde haklı. Soran da konuşulsun diye soruyor, çünkü önceki sorulara konuşulacak cevaplar vermiş. Raikkonen’e sorsalar bana ne der geçer, bir daha da sormazlar. Belli ki Alonso’nun söyleyecek sözleri var.

    Alonso ve Honda önümüzdeki sezona dominasyonla başlarlarsa söylediklerimizi bize yutturur. Podyuma çıkması filan yetmeyecek.

    Ferrari’ye gelince, Manor dahil herkes kazanmak için yarışır. Ferrari de kazanamadığı için mutlu değildir zaten. Ancak geçen sene Ferrari yarış kazanamamıştı, bu sene kazanıyorlar. Yarışlarda daha yakınlar ve bu yarışta Mercedes’leri bir şekilde ayırdılar. Gelişmediklerini söylemek de yanlış olur.

    Muhabirin yerinde olsam şunu sorardım: “Önümüzdeki sezon Ferrari’nin mi şampiyon olma olasılığı yüksek, yoksa Honda’nın mı?”

  19. Arkadaşlar gazeteciler aynı soruları tekrar tekrar soruyor bu adam ne yapsın şimdi ? Doğruları söylemek suç olmamalı. Kendisine şampiyon olacak bir araba verilmedi bu yüzden bu açıklamalarını doğru buluyorum. Bir şekilde kinini nefretini kusuyor.

  20. Alonso’nun ki “Züğürt Tesellsi” olmuş..

  21. Talihsiz bir açıklama, bu çocuğa üzülüyorum.

  22. Harbiden Sana Ne 😀 Honda’ya bak sen. Şuna Ferrari’yi soruyorlar ondan sonra buda başlıyor konuşmaya. Aslında soranda da hata var. Sorsana düzlüklerde akıp giden Honda’yı.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Sormaları doğal.Bir suç teşkil etmiyorlar.Gazeteciler polemik yaratan soruları sormaya ve cevaplarını almayı çok severler.Aslın da senin önüne yem atarlar sen de bunu yutarsın 🙂

      1. Alo bu soruları yutmayacak kadar tecrübeli 😀 Bu tarz konuşmaları yaptığını daha önce çok gördük. Çoğu zaman kıyaslama yapar bu örnekteki gibi. Seviyor böyle konuşmayı bir şekilde kendini mi rahatlatıyor artık bilmiyorum o kadar yakından tanımıyorum arkadaşı 😀

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Yani emrecim çok tecrübeli pilot demi 🙂 O zaman ne oluyor ? Bu gerçekleri veya doğruları konuşmak mı oluyor ?

          1. Doğru veya Gerçek diye adlandırmak yanlış olur. Çoğu zaman Öznel konuştuğu için o Onun doğrusudur. Yukarıdaki demecinde Nesnel bir doğru olarak “Ferrari, Mercedes’in 100 puan gerisinde” bu herkese göre doğru.

            “birlikte geçitiğimiz 5 sene boyunca yaptıklarımıza göre daha iyi iş çıkarmıyorlar”
            Buysa onun doğrusu. Neye göre daha iyi iş çıkarmıyorlar. Uzar gider bu o zamanlar böyle bir Mercedes yoktu o yüzden rekabet etmek daha kolaydı “bana göre.” Ama onun için öyle değil o yüzden Onun fikri.

            Yani kısaca bunu Gerçekleri veya Doğruları konuşmak diye adlandırmak yanlış olur. Daha çok kendi düşüncelerini aktarması işte 😀 İçinde doğruluğu da var osu da var busu da var 😀

            1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Yani benim dikkat etmek istediğim nokta;bazı arkadaşların sürekli gerçekleri konuşuyor yanılgısına düşmesi.Madem sen tecrübeli pilotsun konuşmak istemiyorum de geç.Bilerek isteyerek laf sokuyor resmen 🙂

              1. Dediğim gibi seviyor böyle konuşmayı.

    2. Demekki neymiş f1 de pilot kadar arac da önemliymiş.

  23. FerrariFanTR avatarı

    Tamam soruları muhabirler soruyor eyvallah. Ya arkadaşım ”Ben artik Mclaren pilotuyum bu konu hakkinda artik konuşmak istemiyorum” demek bu kadar mi zor be kardeşim. Bak bakalim bi daha Ferrari ile alakali sorular geliyor mu?. Tifosilerin gözünde bence hala degerin var ama bunu baltalama be Alonso

    1. Sana mi soracak hangi konu hakkında konuşup konusmayacagini

  24. Yav he he Alonso. 🙂

  25. Geçen sene Montezemolo’nun bile ipinin çekildiği Monza’da Ferrari’nin bugünkü performansına bakınca helal olsun demekten başka bir şey diyemiyorum.

    “Alonso olsaydı bugün Ferrari poledeydi”

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Abdullah Çeliğin profili hacklemişler 😀

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Hayır Alonso cebindeki 2.5 saniye ile aracın suyunu çıkararak pole u almıştı yoksa Vettel ve Raikkonen kim ki süper güç alonso karşısında

  26. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Yaw düz mantıkla yorum yapar olmuş millet Alonso dur bugun Ferrari hakkında su demeci vereyim yarın sunu vereyim mi diyo!!

    Adama bişeyler soruyorlar ve laf Ferrariye gelince muhakkak bişeyler söyler daha gecen Seb Mclaren hakıında demeci yokmuydu bu sitede !!pilotlar eski takımları hakkında konusamaz diye bi kural mı var

    Tabi Ferrarinin şuanki durumundan memnun olan varsa o ayrı

  27. McLaren’de yarışan bir pilotun şu demeçleri vermesi cidden talihsizlik. Ferrari beni ilgilendirmiyor artık, McLaren’e odaklıyım demek bu kadar zor mu ?

  28. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Fernando hala kendi “büyüklüğünün” derdinde.

  29. Ee bugün gridin unuttuğu diğer yaşlı kurdun da gerisinde kaldın az formunu toplamaya bak fernando reyis

  30. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ne zaman Alonso Ferrari ile ilgili yorum yapsa hep Alonso’ya karşı saldırıyorlar.2012 yılında Ferrari Spa’ya 50 puan farkla geldi ama Alonso’yu şampiyon yapamadılar..yine 2. yine 2. ferrari adam yanlış bişey söylemiyor ama şimdiden burayı doldurur holiganlar

    1. Gerçekleri duymak hoşlarına gitmiyor. Çünkü onlar gerçekleşmeyecek yalanlarla mutlu oluyorlar. 🙂

    2. “Ne zaman Alonso Ferrari ile ilgili yorum yapsa hep Alonso’ya karşı saldırıyorlar” zaten sıkıntı burada şimdi Ferrariden herhangi düzeyde bir yetkili çıkıp Alonso ve Honda hakkında konuşsa hoş olur mu olmaz o zaman Alonso da 5 yıl yarıştığı takımda şampiyon olamasa da yaptığı işin karşılığı olan ücreti aldığını hatırlayacak durması gerektiğini bilip arkasına bakmayacak. 2012 içinde RBR’nin lastikle ilgili yaptığı baskıyı hatırlatmak da fayda görüyorum. Holigan’ın kelime anlamını bilmediğin belli burada hepimiz F1 ile ilgilendiğimiz için bulunuyoruz lütfen sizin görüşünüzü benimsemeyen insanlara anlamını bilmediğiniz yakıştırmalarda bulunmayınız.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        sen niye üstüne alınıyon birader..Varsa üstüne alınan yazsın kimin taraftar kimin holigan olduğu belli gelipte yok anlamını bilmediğin kelimeyi yazma yok şu yok bu kendini öyle görmüyorsun madem niye cevap yazıyon

        1. Holigan tanımı fanatizm besleyen kişilere ve çevresine zarar vermekte herhangi bir sakınca görmeyen taraftarlar için kullanılır. Yani sen farkında olmadan anlamını bilmediğin bir kelimeyi kullanıp insanlara hakaret ediyorsun anlayabileceğin seviye indirgemeye çalışırsam burada yazan arkadaşlardan hangisi sana ya da herhangi birine ne gibi bir zarar verdide sen hedefi belli olmayan yakıştırmalarda buluna biliyorsun. Yorum yazma meselesine gelirsek buraya herhangi bir fikir beyan ediyorsan bunun eleştirilebilme olasılığını hesaba katman gerekiyor

          1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
            Schumi Nerde Ben Orda

            sende her bka atlamasan güzel olacak baktımda yorumlarda sataşıyorsun millete ben ister holigan ister fan derim seni ilgilendirmez seni etiketlemedik bişey yapmadık niye atlıyorun yoruma bide sen ne kadar zamandır bu siteye üyesinki benim hakkımda ne biliyorsun

  31. Buralar az sonra değerlenir. Reis yine iyi geçirmiş. Gerçekler acıtır Ferrari’ciler. 🙂

    1. Iyi geçirmemiş mclaren honda beceriksizliğini sindirememiş.

  32. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    alo’nun laf atmaları komik olmaya başladı. Macaristanda diğer takımlar yarış dışı kaldı diye puan alınca sevinen takımının haline baksın önce.

    Kaldı ki turbo motorlar dönemine çok kötü performans ve berbat bi motorla başlamış ferrarinin bu durumu toparlaması takdiri hakediyor. Onlarda 2. olduğu için değil yaptıkları işlerin,güncellemelerin sonuç vermesine seviniyorlar. Diğer yönetimin yıkımlarını toparlamak kolay değil. Yeni elemanlar sağlam değil bozuk bir temelin üzerine geldiler ve o temeli yıkıp sıfırdan bir temel yapmak kolay iş değil.

    Renault ve honda’nın durumunu görünce daha da iyi anlaşılıyor. Bir senede bu kadar gelişim ve performans kimse beklemiyordu. Özellikle diğer rakiplerin motorda yaptıkları hamleler hiçbir işe yaramazken ferrari nin yaptığı her hamle ileri dönük gözle görülür performans sağladı.

    1. Renaultun 12 hakı var bunu unutma

  33. Sende bunu dile getirmemelisin bence seni ilgilendiren bi durum yok

  34. Alo uğraşma oğlum Ferrari yle sen McLarene yoğunlaş.

  35. Ferrariyi özlemiş alonso

    1. Hayırdır bu aralar bir de sen türedin. Her yoruma atlıyorsun. Şu sitede kendini ön plana atmak isteyen herkes Alonso’ya sallıyor.

      1. Ne alaka?

        1. Yani açıkça bi düşün abi sen böyle diyor olsaydın ? Ne düşünürdün ben cevapliyayim sende alonso gibi düşünüyor olurdun

  36. vay arkadaş sen puan aldığına seviniyosunda adamlar kendi evinde ilk çizgiyi alıyor sevinmesinmi? yoksa tekrar ferrariye iş mi atıyorsun geri alsınlar diye 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir