Klien'in F1 Koltuğu Umutları Sürüyor

yazar:

kategori:

BMW auber’in eski test pilotu Klien, Hinwil kökenli takımla uzun süredir temas halindeydi ama verilen karar onun lehine olmadı.

Tercih ettiği koltuğun dolmuş olmasına rağmen Klien, F1’e dönüşü için iki takımla daha görüşme halinde olduğunu belirtti.

Klien: “Boşta hâlâ bir kaç koltuk var. 2009 sezonu boyunca bir çok takım bana yaklaştı. Bunlardan ikisi ile şu anda ciddi görüşmeler halindeyim”

Klien, görüştüğü takımların kimler olduğunu belirtmedi ama boş koltuklar sadece Renault, Campos ve USF1’de var.

Klien: “Formula 1’de yumurtadan çıkmadan önce civcivleri sayamazsınız. Amacım bu sezon F1’de olmak ve bunu elde etmek için hâlâ şansım var”

Geleceğinin ne zaman netlik kazanacağı konusunda Klien: “Teorik olarak pilotlar hakkında kararlar, Mart ayında Bahreyn’deki ilk yarış öncesinde verilebilir. Aklıselim der ki testler öncesinde pilotlarını belirle. Bu da takımına göre Şubat başı veya ortası”

“Formula 1 şu anda büyük bir yeniden yapılanmanın içinde. Bazı takımlar gitti, yeni takımlar geldi. Bir kaç takım, yeni sahiplerinin elinde, bu da yeni idare, yeni strateji demek”

“Bu takımlarında kararlar almak biraz daha uzun sürer. Ayrıca kışın test olmaması takımların kararlarında acele etmemesine neden oluyor.”

“Esas amaç yarışmak. Testlerin kısıtlanması ile bir test pilotunun görevi, bir süre önceki kadar çekici değil. Yine de bu seçeneği düşünmek zorundasınız. Geçen sezon en az 5 test pilotu, yarış pilotunun yerine geçmek için çağırılmıştı.”

“İstatistik olarak görevin bir anlamı var. Yine de planım yarışmak. Listenin başında bu var. Ve 2010’da gridde olmak için net bir şansım da var”


Yorumlar

  1. Kliend zamanında jaguarla hızlı pistlerde iyi işler çıkaran bir pilottu ama o zamanlar çok kötü işler çıkarıyodu kaza yapıyodu…Belki seneler onu olgunlaştırmıştır neden bi şansı haketmesin ki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir