Piquet: "2010 İçin F1'den Teklif Gelmişti"

yazar:

kategori:

2008 Singapur GP’deki kaza skandalının merkezindeki Brezilyalı pilot, şimdi NASCAR’daki fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Piquet daha önce bir Toyota Tundra kamyoneti ile test yapmıştı.

Piquet, NASCAR’a geçişisinin, Formula 1’de koltuk bulamadığından kaynaklanmadığını, spordaki politikalardan uzak kalmak istediği için bu yola girdiğini belirtti.

Nelson Piquet: “İsteseydim (Formula 1’de) orada olurdum. Bir takım bana orada olmayı teklif etmişti”

“Oradaki işlerden artık bıkıp usandığımı düşündüm. Kariyerim yeni bir adım atmaya başlamak ve NASCAR’A geçmeye karar verdim”

“Amerika’nın dışındaki bir çok insan için bu bir geri adım. Ama gerçekten bu işten anlayanlar için, belki de araçların teknolojileri açısından geri adımdır, ama kariyer açısından, bu sporun büyüklüğü ile F1’den daha da zor bir adım”

“Yan yana koyup kıyaslarım. İki farklı araç var. Her iki serinin rekabet ve ciddiyet seviyesi çok ama çok yüksek. (F1’deki) oradaki şeylerden bıkmıştım. Kariyerime başlamak için çok ama çok iyi bir fırsatım var ve buradayım”

Piquet’e kimin teklif götürdüğü belli değil ama Brezilyalı pilot, Campos ile yakın bağlantıdaydı.

Piquet, yeni kariyerinde Amerika’da kendisini destekleyen iyi insanlar olduğunu hissediyor.

Piquet: “Bir çok şeyi dengelemem gerekiyordu. Mutluluğumu, imkânlarımı dengelemem gerekiyordu. Bir çok dengelemem gerekiyordu. Benim için en iyisinin NASCAR olduğunu düşündüm”

“En büyük etkenin, burada baana yardım eden, arkamda olan ve beni burada isteyen bir çok insanın olmasıdır. Güvendiğim ve sevdiğim bir çok insan var. Bu yüzden bunların hepsi benim için çok iyi. Benim kararımda bunun büyük bir rol oynadığını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Şaka yapmışlardır yine!

  2. Evet evet geldi bende biliyorum, campos takımı ekibin TIRlarını sürecek şöför arıyodu nelson a teklif ettiler nelson ücreti az bulmuş 😛

  3. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Pit ekibi içinmi gelmişti teklif Nelson gerçi bunun için bile zor ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir