Schumacher, 3 Numarayı Aldı

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilotun spora geri dönme kararı almasından önce Mercedes GP, Nico Rosberg ile anlaşmış ve onu dünya şampiyonasına 3 numaralı araçla sokmuştu.

Bu durumda 41 yaşındaki Schumacher’e de 4 numaralı araç kalıyor ama Bild gazetesinin haberine göre Alamn pilot, batıl inancı gerekçesi ile Rosberg’den numaraların değiştirilmesini rica etmiş.

Bild, FIA’nın kısa sürede değişikliği onaylayacağını belirtti.

Schumacher: “Ross (Brawn), tek sayılı numaraları tercih ettiğimi bilir.”

Schumacher, 7 dünya şampiyonluğunun tamamında tek sayılı araçları kullanıyordu. Bunlardan beşini 1 numara, birini 3, birini de 5 numara ile kazanmıştı.

4 numaralı yarış aracı, hiç bir zaman F1 şampiyonluğu için sürülmedi ve son 10 senede toplam sadece 7 yarış galibiyeti aldı.

Bununla birlikte Brackley kökenli takıma dına bir sözcü, Schumacher’in bu isteğini, Rosberg’in kabul ettiğini ve FIA’nın onayladığını doğruladı.

Sözcü: “Michael’in tek numara tercihi vardı. Tek sayı olmak istediğini söyledi ve biz de bunu kabul etmekten memnuniyet duyduk”


Yorumlar

  1. tur bindirmeler kıstas değildir ancak pilotun performansını belli eder. size bir soru; yarış tamamlandığında zamanlar açıklanıyordu o da ne? yarışı kazanan pilot, 2. bitiren pilotun sadece 1.2 saniye gerisindeydi. tur bindirmeye 1.2 saniye kala yarış tamamlanmıştı. bunu yapan hangi pilotmu? biraz hafızanızı zorlayın:)))

  2. schumacher düşmanları efsanenin adını abdestsiz almayın ağzınıza.jet man sen önce tarihi bi öğren sonra da f1 tarihini öğren.fransız ihtilali 1789 da oldu.hep söylediğim gibi schumacher pistlerin tozunu alacak sonra rakiplere toz yutturacak daha sonra da bizlerin aklını alacak.dikkat edin aklınız yerinden uçmasın.

  3. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    anti-Schmiciler alın size kanıt artık bundan sonra yazmazsınız umarım.
    ——————————-
    MS says the reason is he prefers odd numbers.

    A look back at his career, he drove to a German F3 title driving a #5, then did all his F1 career with odd numbers. The only excpetion would be the 1991 Belgian Grand Prix, his first, when he drove a #32 Jordan Ford.

    He then switched to Benetton where he used the following numbers:
    1991-1992: #19
    1993-1994: #5
    1995: #1

    His Ferrari years were as follows:
    #1 for 1996, 2001-2005
    #3 for 1998-1999
    #5 for 1997, 2006

    Fast facts: Nico's numbers

    2002: Formula BMW Adac #6
    2003: Formula 3 Euroseries #3 ; One off race Masters #25 ; Macau GP #6
    2004: Formula 3 Euroseries #11 ; One off race Masters #18 ; Macau GP #6
    2005: GP2 #9
    2006: Williams F1 #10
    2007: Williams F1 #16
    2008: Williams F1 #7
    2009: Williams F1 #16

  4. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    =)

  5. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    =)

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bu arada kendini tatmin etmesi : yorumdaki yalanı gibi kendini dipsiz bir yalan çukurunda oyalaması vs gibi.şimdi üzülüp ağlama.lewis kırmızı rengi öğrenmiştir umarım.bir daha klipteki gibi çarparsa ciddi yorum yazarım.

  7. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    hamilton fanlarından daha ezik ne olabilirki.lewis e 666 yakışır 🙂 yada 100 =) haydi git şimdi kendini tatmin et. unutma 2 ,1 den FERRARI mclaren den büyüktür.tıpkı ALONSO.MASSA.KIMI VE SCHUMI nin lewis ten büyük olduğu gibi.neyse yazık sana.

  8. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    şşşşttttttt çok ayıp • Mc Laren ~Mercedes GP yakışmıyor sana.

  9. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    alonso dan daha başarılı olduguna göre o da numara alabilir , Ezikler:] insanlara takılarak ancak bunu belli ediyorsunuz. Senelik dönekler.

  10. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    hamilton a ne numarası vericen.gezici stand up çı insan 😀 ille şu adamın ismini efsanelerin yanına yazacan.ona verilinceye kadar alonso,hakkinen,laudaipetterson var.laf ettin yani! bu arada yarından itibaren heyacan başlıyor.umarım bütün araçlar güzel olur.ve güzel tasarımlar ortaya çıkar.rakibimize başarılar dilerim.

  11. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    konu dışı olacak ama brawn gp nin sitesi değişiyor tamamen Mercedes gp olarak
    isteyenler bakabilir yarın F1 dünyası için büyük gün zaten sitede göreceksiniz.

  12. Sir Jack B kardes her yorumu okumadim ama senin yorumu okudum ve bir cevap vereyim demissin ki Hamilton’a Alonso karşısında şans verilmeseydi şimdi Hamilton bu kadar büyük bir isim olabilecekmiydi kardes alonsoyu bir rakip olarak cok severim cetin gozu kara basarili bir rakip neticede 2 kere dunya sampiyonu olmus bir pilot peki hamilton daha ilk senesinde alonso karsisinda hatta rai ve massa karsisinda bu kadar basarili olmasaydi yani alonsoya gecilip ezilseydi verilen bu destege ragmen ne olurdu demek ki adam yetenekliki alonso gibi bir adamdan alt kalir bir performansi olmadi olabilirdi de ama olmadi bu neyi gosteriyor demekki adam bos degil bunu goz ardi etmeyelim oyle herkesin harci degil alonso gibi bir pilotla bas etmek

  13. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Aslında Schumi Hakkinen Senna Prost Hamilton gibi pilotlara sabit bir numara verilmeli ve onlar ayrıldığında NBA deki gibi o numaralar emekliye ayrılmalı.

  14. hangi pilot taraftarı olduğumu merak edenler için söyleyim.
    favori pilotom ve en sevdiğim pilotum the true shampion ice man kimi raikkonen
    2.side nico rosberg.

  15. atıp tutmak var olmayan şeyleri söylemektir.ama biz gerçekleri söylüyoruz.çünkü pistte ve padokta gördüklerimizi duyduklarımızı söylüyoruz.

  16. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    şimdi M1CHAEL arkadaşımız M.Schumacher hakkında son noktayı koydu kendisini kutlarım.
    ama bakıyorum şimdi anti-Schumiciler başka tarafa kaydı veya kaymak üzere 🙂
    yakında bunlar Pele,Maradona,M.Jordan,R.Federer hakkında atıp tutarlarsa hiç ama hiçççç şaşırmam 🙂
    bir atıp tutmadıkları var o'da ilah yaptıkları rahmetli Senna :))

  17. Sir Jack B.  avatarı

    Formula 1 eskiden zengin centilmenlerin katıldığı bir organizasyonmuş. O zaman da ne kadar spordu tartışılır ama eskiden daha adil bir oyun yada yarış olduğunu tahmin ediyorum. Formula 1 ne zaman bir pazara dönüştü ve bundan Formula1 nasıl etkilendi. Bunu araştırmak gerekiyor. Sanırım Bernie Ecclestone’un bu değişimde önemli bir payı var. Hem iyi hem kötü yönde. 1978’de yasal danışmanı Mosley ile birlikte FOCA’nın başına geçti Formula1’i pazarlamaya başladı. 1993’de Mosley’i FIA’nın başına geçirdi. 1997’de biraz zor kullanarak takımlara Concorde anlaşmasını imzalattı ve deyim yerindeyse bir diktatörlük kurdu. Yani bir noktada para ve politika oyunun adilliğini etkilemeye başladı. Bu tam olarak nerde başladı bilmiyorum ve gerçekten araştırılması gerektiğini düşünüyorum.

    Şuanda spor dediğimiz şey yöneticilerin ve takım patronlarının politik adımlarına odaklı. Güç bu politik oyunların kazananında oluyor ve biz sadece bunların piste yansımasını seyrediyoruz. Ben bunları görebiliyorum işlerin nasıl döndüğünü tahmin edebiliyorum ve artık yaşananları oyunun en önemli bir parçası olarak görüyorum.

    Durum böyle olunca kim daha yetenekli kim kaç kere şampiyon olmuş bunlar benim için çok önemli değil. Tabii ki para bunlara bakıyor ve onları daha güçlü kılıyor. Ama bunun bana bir faydası yok.

    Onun için pist üzerinde ki mücadeleden zevk almaya çalışıyorum.

  18. Söylediğin üzere aklıma geldi yazayım.
    Bir abim demişti; erkek adam ağlamaz (utanır) evet ama adam gibi adam, babayiğit adam her yerde ağlar, hemde öyle bir ağlar ki kalpleri titretir. Üstünede bir pehlivanın her kesin ortasında nasıl hüngür hüngür ağladığını anlatmıştı.
    Bizim atalarımız, dedelerimiz de öyle adamlardı.

  19. Ben sizi anlamaya çalışıyorum. Evet ilahlığa karşıyım. Fakat başarılı olanlar her zaman anılır.

    Tarihin yazmadığı şeyler de var diyorsunuz evet bu F1 harici tüm tarih için geçerli zaten. Peki net veriler, rakamların dışında böyle şeyler doğru şekilde nasıl yorumlanır, yada yorumlanabiliyor mu. Anlık yorumlar olmuyor mu bunlar. İçine şahsi yorum katılmıyor mu. İlk kurtlar vadisinin son bölümünde güzel bir örnek vardı. Bir adam çeşitli aralıklarla hain, kahraman, eşkiya ilan ediliyor. Peki biz Enver paşayı öğrenmek için tarihe nerden bakıcaz. Biz net bilgiye, veriye
    bakmıyorsak söylenecek her şeye anlık veya geçmiş için yorum katılmış olmayacak mı. Bence tarihi böyle yorumlamak gerçeği buldurmaz. Tüm tarih dalları içinde spor tarihi hadi daha kolay çünki rakamlar var. Rakamsal tarihi, istatistikleri olduğu için spor diyoruz zaten o dalların tümüne. Benim dediğim de şudur istatistikler ve hissiyat vardır F1'de diğer gerçek spor türlerinde. Bu yüzden görmek, anlamak daha kolaydır. O yüzden de zaten istatistikler, veriler her şey demektir.

    Peki Formula 1 ve diğer çoğu motorsporu gerçekten spor mudur? Çevremde bunun hararetli tartışmalarını yaptığım oldu.
    Püff spor felan değil, peki niçin spor dendiğinde F1 için sadece pilotların kondisyon, hazırlıklarını ve sonuçta puan ve kupanın verildiğini söylemekden başka denecek birşey yok. İşletimi spor olarak görülmediğinden zaten dünyanın en büyük spor organizasyonunda halen spor olarak değerlendirilmiyor bunlar. Biz bunlara rağmen birazda spor spor diye kendimizi kandırıyoruz aslında. F1 sanayisinin aman ben sporun diye bir tavrı yok, görülemiyor zaten. Söylediklerinde de laftan öteye
    ne kadar gidebiliyor acaba. Bana göre pilotları ve rakamları, istatistik değerlendirmeleri dışında F1 spor felan değil. Mclaren, Ferrari de sportif kuruluşlar değil. İçindeki pilotların çoğunun da aman bu spor diye bir mücadelesi de yok.
    Şunu demeye çalışıyorum saygı, sadakat, eşitlik, iyi niyet beklemeyelim çevremizde gördüğümüz holdinglerden, işletmelerden farkı yok tüm F1 unsurlarının. Bildiğin sanayi, ticaret, ekonomik güç savaşı bu. Hadi büyük markaları geçtim atelyelerin
    aşkı diyeceğim ama onda da öyle çok bir sportiflik yok. Peki soruyorum F1 bir spor mu? Mclaren, Ferrari, Ron, Brawn, Mercedes GP adalete mi değer veriyor, sportifler mi, başarıya
    giden yolda her yolu mübah görmüyorlar mı?

    "Sadece istatistiklere bakarsak hiç şampiyon olamamış yetenekli insanları yok sayarız."
    buna ancak şampiyonluklar yönünden bakarsanız varabilirsiniz. Peki yetenekli insanları neye göre değerlendireceğiz, onları hatırlanır yapan yine istatistikleri, başarıları değil mi? Gilles de aynen öyle, onu da büyük yapan ismini devamlı anılır
    yapan ölümüne kadar ki istatistikleridir. Bakın istatistik başarıdır. Başarı yeteneği gerektirir ama yetenek başarıyı her zaman getirir mi?
    Evet F1'e gelen herkez yeteneklidir fakat biz bazılarına, halen anılanlara yetenekli, çok yetenekli, komple tanımlarını gösterdikleri başarılar yüzünden demiyormuyuz. Alesi belki daha yetenekli ama nerde diğerlerinden üstün tutacağımız verileri. Çok iyi bir zanaatkar olabilirsiniz ama diğer etmenleri sağlayamıyorsanız başarılı olamazsınız.
    Gilles gibi isimleri daha da büyük yapan bence ölümleridir o gün olduğu gibi bugünde. Ben bunlara hissiyat diyorum. Lauda'nında yüzü yandığı için daha farklı görmüştür insanlar hep. Efsaneler diye listeler yapılır hep ki ben bu tabire içten karşıyım. 🙂 Yahu efsane hikaye, olmayan şeyler demektir normalde ama bizler bariz dünyanın gözüne buyum diyenlere de efsane diyip duruyoruz. O listelerde ölenler, anormal olaylarla karşılaşanlar hep farklı değerlendirilir. Senna içinde böyle bence. Ölünce her zaman, herkes için 1 numara oldu. Peki soruyorum Prost da ölseydi yada ölmesi mi gerekiyor. Hadi 2003-04 de Michael ölseydi Senna'yımı en büyük göstereceklerdi Michael'ımı. Ben inanıyorum ki hiper efsane yaparlardı Michael'ı o zaman. Diyeceksiniz ki ama onun çirkeflikleri var. Siz gidin Senna'nın yaptıklarını da bir öğrenin. He zaten Michael'ın örnek aldığı kişi değil mi hınk demiş burnundan düşmüş bazı halleri.:D Kimse kusura bakmasın Senna Prost'tan yarım gömlek
    daha büyük biri değildi. Sadece şampiyonluklara değil diğer istatistiklere de bakın. Michael peki nerde? Rekorlarının bazılarını Senna'dan bazılarını Prost'tan geçerek aldı. Senna çoklarına göre ilah evet zaten yaşarken kendiside öyle
    davranıyordu. Prost'da Michael'da öyle değil, daha alçak gönüllülerdi halen de öyleler. Prost zamanında bunun da etkisini gördü. Siz bilmezsiniz Senna-Prost devrinde çok yorumcu Mclaren'a kızdı Prost'ta yanlış davrandıkları için. Michael 2000 lerde F1'e başlayıp da aynı dereceleri yapsaydı daha farklı görülecekti. Fakat bu adam devlerin döneminden geliyor. Yetenekleriyle başarısını o zamandan göstermeye başlamadı mı? Peki yorum, sevgi, nefret harici Senna Michael'a göre nasıl daha yetenekli? Yada Prost? Beraber yarışıp geçmesi mi gerekiyor illa, yada bu yeterli mi? Yeteneği tartışıp
    durur bazıları ama söz konusu başarı ise Michael şuan her noktasında zirvede ve halen Senna ile Prost muhteremlerinin
    geçilemeyen dereceleri var. İşte onlarda o yüzden çok büyükler.

    Diğer bir konu. Elimde Schumacher gibi her koşulda kazanan, çok yetenekli bir adam olacak ve ben ona oynamıyacağım.
    Kim olursa olsun buna oynar, oynamıyorum diyen sezon sonu için risk aldığını bilmeli. (Geçmiş zaman için konuşuyorum.)
    Ferrari'de böyleydi. Sezon sonu Fairplay değil skor kazanıyor. İrvine'da Rubens'de yetenekli olduklarını zaten gösterdiler
    peki Schumacher'den daha mı fazla idi acaba. Niye göremedi bunu F1'in yöneticileri de bu adama oynadılar hep?
    Açık söylüyorum Rubense daha öncede beyenmiyorsan git dendi açık olarak, konumu belli idi, hatta daha önce gönderilmesi görüşüldü takım içinde ama sonra kaldı. 2 nci adam olarak açık tayin ediliyorsunuz ve siz kabul ediyorsanız daha üstüne söylenebilecek birşey yoktur. Bütün takımlar bunları içerden bir şekilde yapıyor. Ferrari'nin hatası yakalanmaktı.:)
    Aynen Mclaren ve Renault gibi. Ben kabahatleri savunmaya çalışmıyorum çünki bunu kabahat olarak görmüyorum açık olarak. Bu sanayide çok normal böyle şeyler. Bunları David de biliyor Rubens'de. Sezonun başı bile olsa geleceği bilemiyeceğimden bir pilota oynuyorsam imkanım varsa onu öne taşırım tabiki o puanlar bana ileride lazım olduğunda ah etmeyeyim. Bu bir
    tercihti ve onlar uygulamayı seçtiler. Başkaları veya onlarda uygulamayabilirler di. Ben buna pazarda risk yönetimi diyorum.:)
    Ferrari'de daha sonra böyle olmadı evet çünki Schumacher yoktu, o başarılı olan o kadar yıl markayı en öne taşıyan yöneticiler yoktu çünki. Şuda düşünülebilir demekki yeni gelen kişi Schumacher gibi değildi ve onun farkını ortaya koyamadı ki takımın başındaki adamlar ayrımı netleştirmediler. (Ki belli idi.) Ben diğer taraftan Mclaren örneğine baktığımda bu ayrımı yapmamanın neler getirdiğini çok güzel gördüm. Whit. de yönetemedik dedi zaten. Bariz daha başarılı bir adam aldığınızda devamlı ona oynamış olunsaydı sonuç belkide farklı olacaktı. Takım burda kaybeden oldu, bunu şampiyon olamayarak yaşadılar malesef. Onların tercihiydi…
    Ben olsam Schumacher'e, Hakkinen'e oynardım hep, (Ki öyle oldu) yine Alonso'ya oynardım diğeri benim kanımdan yetiştirdiğim biri olmasına
    rağmen.

    Siz bundan hoşlanmayabilirsiniz. Bende belki hoşlanmayabilirim ama anormal görmem. Hoşlanmanızıda beklemiyor zaten kimse ama siz hoşlanmıyorsunuz diye sportif olmayan yapıların bunları yapması Formula 1 yapısında yanlış olmuyor. Koz veya yerme unsuru değildir ama eleştirilebilmeli mutlaka.

    Şu tur bindirme konusuna bende katılmıyorum, F1 dönemleri, araçları, mücadelesi aynı değil. Bu zamanın koşulları farklı bu konuda söyliyim. 🙂

  20. hakkinen'i yererek schumacher'i yüceltmek değildir amacım. bazı arkadaşlara gerçekleri sunmaktır. senna prost mansell fangio hakkinen alonso kimi lewis button hiçbiri schumacher gibi değildir. bakınız en çok yorumlanan konular hep schumacher haberleridir. bu durum heralde schumacher'in büyüklüğünü anlamanız için yardımcı olabilir. son olarak numara verilmez alınır…

  21. michael, hakkinen'i bende severim centilmendir. 14 yaşından schumaher ile karting serisinden iyi bir dostluk kurmuşlardır. yanılmıyorsam 2000 sezonuydu basın açıklamasında schumacher senna'nın rekorunu egale etmişti. gözyaşlarına boğuldu konuşamadı hakkinen hemen müdahale etti bana soru sorun dedi oda duygusallaştı konuşamadı ralf'e bıraktı sözü. schumacher hakkinen duygusal pilotlardır. her ikiside pistte hüngür hüngür ağlayabilecek kadar kendilerine özgüveni vardır.

  22. sir jack b, haklısın macaristanın hemen ardından monzada karşılığını vermiştir

  23. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    jet man fazla uzağa gitmeye gerek yok.. Ne demiş Haug amca; daha çok yeni "21.01.2010 21:19:00" tarihli sitemizde çıkan haberde ne demiş. Bir süzdün mü hiç,ne dediğini anlayabildin mi ?? Bir daha okuyup anlamayı dene bence, olmadı bir daha oku.. Ne bileyim düşünmene yardımcı olur haber okumak, bilgi sahibi yapar…

  24. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    michael schumacher'in tek suçu şimdiye kadar ölmediği için putlaştırılamamış oluşudur. fazla romantiğiz vesselam, adam hala aramızda diye nerden sallayacağınızı şaşırıyorsunuz. geçmişteki şeyler o kadar masalsı geliyor ki çoğu insana; olay sadece bundan ibaret. yoksa takım emiridir 1. 2. pilot olaylarıdır her takımda geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve gayet doğal bi şekilde yetenekli ve hızlının desteklenmesi şeklinde yaşanmaya devam eden ve edecek şeylerdir, işin doğası budur; birileri her zaman daha hızlıdır daha yeteneklidir, kimse babasının hayrına oturmaz o koltukta (jason sözüm sana bebek). olayları tutup schumacher ve ferrari'ye has rezil hareketler olarak göstermek tamamen farklı renklere ve isimlere gönül verirken kendini fazla kaptırıp, fanatikliğe kaymak sonuncu "bizden olmayan öyledir böyledir!" şeklindeki mantıksızlıklardan gelmektedir. (evet sizin tuttuğunuz über eşitlikçi mclaren bile 98 sezonun ilk yarışı avustralya'da yaptı bu takım emri zımbırtısını ama araştırmalarınızda kaçırdınız ve bi kere bile lafını etmediniz onca yıldır. zamanında en az 2002 avusturya kadar mide bulandırmıştı da üstü saçma sapan bahenelerle örtülmüştü.)

  25. bi şey daha schumiden nefret etmiyorm.ama hoşlandığımda söylenemez.nicoyu zıtlık olsun diye değil çok iyi bir pilot olduğu için destekliyorum.nico yu çoğu kimse kayle bile almıyor.ama önümüzdeki yıllarda çok büyük başarılar kazanacak.mercedeste bunu gördüğü için nicoyu aldı.

  26. zaten isyan çıkarsa 1719 fransız ihtilali kadar kanlı olur.ama çıkmayacaktır.nico akıllı çocuk 2 sene daha sıkar dişini schumi abisini idare eder
    bende burda ilan ediyorum bu yıl rosbergi destekliyorum.yüzümü kara çıkarmayacaktır.

  27. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Nico adamsa isyan çıkarsında görelim şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum çıkmadığına göre siz anti-Schumicilerden Nico sizlerden kat be kat saygı gösteriyormuş bu'da size kapak olsun Nico'nun sergilediği davranış.
    boş boş yazmayın daha fazla olurmu amti-Schumiciler.

  28. Nicoyla eşit statü falan; kusura bakmayın ama bunu hiçbir F1 sever yemez.. hele hele Schumi Fanı hiç yemez. yazan bor subaşı kardeş.
    f1 severler hiç yemez schumici arkadaşları bilemem yermi yemezmi. ama büyük patron norbert haug amcacım ın hiç yemez.açıklamaranını okumanı tavsiye ederim.

  29. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Herkes Schumiyi sevsin demiyoruz.. Ama Schumiyi kariyerinde 3/100 lük diliminde yer alan olaylardan dolayı yargılamak ve aşağılamak pek adilane değil arkadaşlar..

    Dediğim gibi içinden gelmiyorsa olmaz zaten;Schuminin yarışma karakteri içinden geliyor ve biz bunu seviyoruz. Dans pisti değil burası, pek centilmen olmasını da bekleyemem. Bence kendisini yeterince frenliyor bile. Ondaki hırsın benzerini sadece Hamilton'da ve Alonso'da görüyorum. Diğerleri bana göre daha sonra geliyor..

    Nicoyla eşit statü falan; kusura bakmayın ama bunu hiçbir F1 sever yemez.. hele hele Schumi Fanı hiç yemez.

  30. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Sir Jack B" Ellerine Saglık Kardesim Cok Güzel Bir Yazı Yazmissin

  31. sir jackb arkadaşı tebrik ederim çok güzel bir yazı olmuş.

  32. Sir Jack B.  avatarı

    Öncelikle şunu belirteyim Schumacher düşmanı olarak algılanmak istemem.

    Eleştirdiğim noktalarda haklı olduğumu düşünüyorum.

    3 yıllık ayrılığın ardından bile şimdiden onu şampiyon ilan eden arkadaşlar var. Herkes onu yenilmez bir ilah gibi görüyor. Ancak ben öyle görmüyorum benim problemim bu sanırım. Yeteneksiz falan asla demiyorum. Tarihin en başarılı ismi olduğundan şüphe yok. İstatistiklerde bu net olarak gözüküyor.

    Ancak istatistikler her şey demek değildir. İstatistiklere bakarak spordan zevk alamam. Benim için pist üzerinde ki mücadele önemlidir. Ayrıca tarihin istatistikler üzerinden yazıldığı da doğrudur ama tarihin yazmadığı şeylerde vardır.

    Sadece istatistiklere bakarsak hiç şampiyon olamamış yetenekli insanları yok sayarız. Mesela Gilles Villeneuve. Yada başka açıdan bakarsak Senna 3 dünya şampiyonluğu kazanmış Prost 4. Prostun Senna’dan daha yetenekli olduğunu iddea edebilirmiyiz. Yada bu ikisinin Schumacher’den daha iyi olmadığını.

    Hamilton’a bakalım F1’e sansasyonel bir giriş yaptı. Çetin bir mücadele ile ilk senesinde neredeyse şampiyon oluyordu. Peki Hamilton 7 şampiyonluk kazanamazsa Schumacher’den dahamı yeteneksiz olacak.

    Hamilton’a Alonso karşısında şans verilmeseydi şimdi Hamilton bu kadar büyük bir isim olabilecekmiydi ? Çok benzer şekilde genç Senna’ya dünya şampiyonu Prost karşısında şans verilmeseydi efsane olabilecekmiydi. Bu iki isim ünlerini şampiyon takım arkadaşlarıyla başa çıkarak duyurdular.

    Şimdi neden Rosberg’e şans verilmesin. 7 dünya şampiyonu olmuş bir pilota karşı oda büyük bir isim olabilir. Belki Rosberg yenilecek ama Schumacher’in bu meydan okumaya pist üzerinde cevap vermesi lazım. Kağıt üstünde değil…

    Ayrıca şuna da cevap vereyim Schumacher ilk yıllarında takım arkadaşlarını yenmiş olabilir. Bu doğal bir şey. Ama ilerleyen yıllarda bunu göremedik. Özellikle Ferrari’de. Bacağı kırıldıktan sonra İrvine’nın yaşadıkları düşündürücü. İrvine şampiyonluk mücadelesi verdikten sonra takımdan gönderilmesi ve yerine Barichellonun geçmesi. Sözleşmesinde bile Rubensin 2. Pilot olduğu yazıyormuş doğruysa. Pist üzerinde de bunun aksine bir şey görmedik zaten. 2002 A1 Ring yarışını izleyenler hatırlar. Son metrelerde nasıl kazanmıştı Schumacher yarışı ? 2005 Amerikada sadece 6 aracın piste çıktığı yarışta bile Rubens’in çabası yerini koru komutuyla durdurulmuştu. Bunlar spor açısından ne kadar iyi? Altın Ferrari dönemlerinde yaşananlar sadece bunlardan da ibaret değil ama o kunuların yeri burası değil. Yoksa Schumacher’in başarılarla dolu kariyeri kadar skandalları da var. Bunları herkes bilmez istatistiklerde yer almaz ama araştırırsanız yazılı kaynaklar mevcuttur.

    Ben pist üzerinde mücadele izlemek istiyorum. 4. 5. Yarışta takım arkadaşı şampiyon olsun diye ona yol veren pilotları değil. Yada takım arkadaşına engel olmasın diye sindirilen pilotları. Bunu yapmak takım açısından o kadar zor değil. Schumacher gittikten sonra Ferrari gayet adil bir şekilde pilotları kontrol edebildi. İlk sezon öyle yada böyle şampiyon oldular ikinci sezon 1 puanla kaybettiler. Bu sene de aynı şeyi yapmalarını bekliyorum. Mclarenden de öyle. Redbull’un zaten böyle bir sıkıntısı yok. Pilotları arasında bir kalite farkı olduğu düşünülsede ikiside eşit statüde yarışıyor ikiside yarış kazanıyor. Sonuçta biri daha başarılı oluyor. Bunu 2004’te 2002’de Ferrari yapamazmıydı. Öte yandan aynı kişiler bundan fayda sağlamak için sporun ruhuna aykırı bir şekilde bir strateji belirliyor. Siz bundan hoşlanabilirsiniz ama ben hoşlanmıyorum.

    “91den beri” arkadaşım. Yazıklarım bilgiye dayalıdır merak etme. Pilotları yedikleri turlara göre değerlendiren birisini ilk kez görüyorum. Bence kullandığın yöntem doğru bir yöntem değil. Çünkü tur yemek sadece pilota bağlı değildir. Araca stratejiye mekanik problemlere daha çok bağlıdır. Demişsin ki “F1 tarihi boyunca şampiyon olduğu yıl şampiyon pilota tur bindiren pilot olmuşmudur araştırın anlarsınız neden schumacher ayrıcalıklı olmuştur. 98 sezonu mika ve mclaren'in uçtuğu sezon macaristan yarışını hatırlayalım. şampiyon pilot şampiyon olduğu yıl tur yemiştir.” Sanırım gözden kaçırdığın bir şey var bunu sana araştırmadan söyleyebilirim. Seninde nasıl bilmediğini merak ediyorum. 2003’de şampiyonluk yarışında olmayan bir araçla genç bir pilot Alonso Macaristan’da Schumacher’e tur bindirmişti. Bu da çok büyük bir olaydı ve o yarış şampiyonanın kaderini değiştirdi ve Schumacher şampiyon oldu. Bu mantıkla gidersek Alonso Hamilton yanında ayrıcalıklı olmak zorundaydı şimdide Massanın yanında ayrıcalıklı olmak zorunda. Öyle mi ?

  33. herkez = herkes 🙂 2 hata.

  34. "Yarıştığı her Takımda 1 numaradır ve bunun değiştirelemez olduğunu defalarca kanıtlamıştır."
    Doğru bir düşünce ve tespit, çünki sağlam dayanakları ve rakamsal ispatı var. Aksi?

    Şimdinin Hakanı bu şahıs daha çocuk denildiği zamanında pistte attığı sadece bisiklet turu sonucu, takımdaki tecrübeli diğer pilotu dereceyle geçmesiyle göstermiştir. Burdan başlayabilirsiniz ispata, incelemeye. Bu ilk başlangıcından sonraki yıllar ile devam edebilirsiniz. Bu şahıs kariyerine nasıl başlamış, nasıl yükselmiş bir inceleyin lütfen.
    (Fikir-bilgi sahipliği) Zaten o yıl F1 padoğunda bunun konuşulduğunu ve hızlı bir şekilde gelen imzaları, yükselişini,
    görüşmelerini bilen bilir. "91den beri" iyi bilmesi lazım mesela. 🙂

    İnkar edilemez gerçekler dediğiniz şeyler sizin veya Schumacher isminden nefret edenlerin şahsi gerçekleridir. Genelde istatistiğe değil yoruma dayalıdır. Oysa gerçek, hakikat, kainat tekdir. Bu adamın tecrübe/yıl oranında berbat olduğu bir yıl olmamıştır. Hadi başlangıcındaki performansı ve ilk yılları tesadüf ki ben tesadüfe değil tevafuğa inanırım. Kariyerinin
    geliştiği ve son bulduğu yarışa kadar ki başarılarıda mı tesadüf. Evet yıl yıl istatistikler size bir şey anlatamıyorsa diyecek daha fazla birşey olmaz. Hani bir tezahurattaki gibi; gerçekleri tarih yazar, tarihi de İSTATİSTİKLER.
    Denecek ki hep istatistik diyorsunuz yok başka elinizde bir şey. E o zaman elde varsa başka net delil, veri
    bu adamın takım arkadaşlarını geçemediğine, hep hilekar olduğuna, F1'in krallarına meydan okumadığına vs vs buyrun. Yine unutulmamalıdır ki F1 ekonomisi(tüm kazançlar) istatistikler üzerinde döner. En önde olanından tutun en geridekine kadar bununla hesap olunur. İsimler istatistikler sonucuyla olur. Kral pilotlar, Mclaren, Ferrari gibi isimlerin niceliği de bu veriler sonucunda değil midir.

    Denecek ki bu adam hiç çok yetenekli biri ile beraber yarışmadı. Evet yarışmadı gibi bakılabilir fakat veri olarak görmek isteyene yarıştığı kişilerin gerçekte yetenekli olduğu görülebilir. (Sadece onun kadar yetenekli değiller di ki zati halinde son 30 yılda kaç kişi var ki o yetenekte? :))
    Takım arkadaşlarını bariz bir şekilde geçtiği ortada iken ve o dev isimleri de geçebiliyorken daha neyin statüsünü
    görmek istiyoruz. Bu adam formul'ü oluşturan diğer 3 etmen tam olduğunda (Senna, Prost dahil herkez için şart.)
    en iyilerden olduğunu defalarca kere göstermiştir gerçekten uzun kariyeri boyunca. Çok çok yetenekli biri ile aynı takımda olması beklenebilir ama beklenmeye devam edecektir. Çünki bu uygulaması zor ve F1'de kolay görülebilecek, takımların her zaman evet dediği birşey değildir. Ayrıca başarının sırrı değildir. Aksine
    zoru seçmektir, risk almaktır. 2 kralla yarışmak hiç bir zaman mantıklı değildir, çok zordur. Taraftarlar için dışardan müthiş görünür ama içerde öyle değildir bunu tüm uygulamalarında ben gördüm. Bir ipte 2 cambaz oynamaz veya zordur. Bir departmanda en iyi olanı hiç kimse çalıştırmaz. Mclaren bunu yakın zamanda denedi ve sizler de gördünüz. Bir nevide başaramadığını kendileri ifade ettiler. Geçmişlerinde de bu oldu. Hani o herkezin örnek verdiği Senna-Prost dönemi. Bunu Mclaren o günlerden sonra sözcüleriyle kullandı ve sonradan gelen taraftarlar da böyle birşey oluşturuldu fakat şu eşit statü lafı, en iyilerin yarışabileceği lafları gerçekmiydi. Sonra ki senelerinde bunun aksini gördük.
    (Ağzı o zaman yanmıştı. Ve aynı hatanın tekrarı belki 2007) Siz o zamanın uff neymiş be deyip videolarını izleyip
    yapmışlar diyebilirsiniz fakat yabancı basının o günki arşivlerini inceleyin öyle sizin sandığınız gibi güllük gülistanlık olmadığını göreceksiniz o günleri yaşamış biri olarak söylüyorum. 2007 ve sonrasında halen yaptığınız o tartışmalar varya işte onlar Mclaren-Senna-Prost zamanında da yapılmıştı ama unutuldu ve sizler bilmiyorsunuz. O yönetim o kadroyu ayırmak gerektiğini o zaman anladı. Yoo öyle değil demeyin lütfen ilk önce basını bir araştırın. Türkçe sitelerde bulamazsınız
    bazı şeyleri. 🙂 88-89-2007 peki başka örnek veya problemsiz olan uygulama? 90 öncesinde takım kazandı ama bence 2007 'de pilotlar değil sadece takım kaybetti ve hatasını anladı.

    Michael'ın retire sözüyle sonuçlanan sezona gelince. Asli olarak 3'lünün ayrılıkları (pit personelinden, teknisyenlerine kadar bazıları ayrıldı) ile sonuçlanan süreç Luca'nın yönetim kurulundaki pozisyonunun değişmesi ile başladı. Fin'li istenmesinin
    arkasında başka şeyler de vardı mutlaka fakat o günki yönetim yukarda saydığım nedenler yüzünden istemedi bunu. Onlara göre Michael'ın yanına başka biri ve Kimi'nin olması başarıyı baltalar, risk ve hatayı getirirdi. Ne Brawn nede Todt bunu istemedi sonuçta süreç içerde pozisyon, yönetim kurulu kavgalarına kadar gitti. Yani şunu diyorum Michael Kimi geliyor diye gitmedi 2004-05 'den beri içerde patlak veren şeylerin sonucunda kariyerini noktalaması gerekti. Aynen diğer yöneticiler gibi.
    Ben Kimi'nin karakteri icabı o günlerde, o yönetime geliceğine inanmıyorum. (Sonrası farklı) Todt'un pozisyonu değişti, Brawn bırakmak zorunda kaldı ve Michael'da mecbur bırakıldı. Bir anektod Jean Todt F1'de yarışan otomobil üreticileri arasında
    pozisyonu bakımından kıyası yoktu. Şöyle ki diğer otomobil markalarında Todt gibi takım patronluğu yapıp da marka içerisinde de pozisyonu dengi bir kişi daha ben bilmiyorum. Bu hem yetkileri, hisseleri, yönetim kurulundaki söz geçerliliği bakımından
    olduğunu bilin istedim. Adam yinede sonunda herşeyi bırakıp ayrıldı. (Bence Luca ve Ferrari pişman oldu, hatayı anladılar, geçmişi yad edip duracak herkez ama bir daha o günler gibisini göremeyecekler.)

    91den beri sana Hakkinen noktasında katılmıyorum. Her zaman dediğim gibi birini yüceltmek için diğerini itle muhatap etmeye gerek yok ki bahsettiğin adam Michael'ın sevdiği, saydığı ve şu günlere kadar yüz yüze olmasa bile görüştüğü değer verdiği onurlu bir kişi.

    Basit biri olarak çalıştığım kurumda zor durumda, yanımda çalışan kişinin durumu gereği ayrılmasından sa ben
    bırakabildiğim için Massa ile o gün ki durumu anlayabiliyorum. Michael'ın o gün söylediklerinden anlayabilirsiniz
    zaten bazı şeyleri.

    Schumacher'i tanıdığımı sanıyorum. O gönlü geniş biridir ve vefa, güven, sadakat, yardım hissiyatının kuvvetli
    olduğunu biliyorum.
    Senna gibi burnu havada biri olmadı hiç bir zaman. Prost'a o yüzden hep daha yakın gösterildi ve bende öyle görürüm.
    O hızlı çıkış gösterdiği gençlik yıllarında Prost'da hakkında çok konuşmadı ama Mansell hakkını vermiştir.
    Senna ile ilgili sözümü de ardından ağlamış ama gördüklerimin de öyle olduğu için söyledim, sadece.

    Bütün bunları bir arkadaşımızın şahsında herkez için yazmak istedim.
    Teşekkürler.

  35. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    iyi olmuş.başarılar dilerim.

  36. F1 tarihi boyunca şampiyon olduğu yıl şampiyon pilota tur bindiren pilot olmuşmudur araştırın anlarsınız neden schumacher ayrıcalıklı olmuştur. 98 sezonu mika ve mclaren'in uçtuğu sezon macaristan yarışını hatırlayalım. şampiyon pilot şampiyon olduğu yıl tur yemiştir. bu ayrıcalık verilmemiştir yeteneği performansıyla ayrıcalığı hakederek kazanmıştır. kariyeri boyunca 91den sezonundan bu yana schumacher beyinlere ve kalplere kazınmıştır. her şampiyon schumacher'le kıyaslanmıştır. hill villeneuve mika alonso raikkonen hamilton button. yeni dönem şampiyonlar alonso kimi lewis, button. hep schumacher'le kıyaslanır. mika hill villeneuve senna prost mansell fangio gibi olucak onun yerine aday denmiyor bu durum schumacher'in ne kadar büyük iddaalı F1 tarihine damga vurmuş olduğunu gösterir. schumacher'i sevin yada sevmeyin onu bu yıl sadece keyifle izlemeye çalışın çünkü eski yıllardaki F1 tadı yok bu kurallarla olmayacakta. gerçek yarışlar o zaman yapılıyordu. schumacher'in F1 tarihinin 1numarası olduğu görmezden gelinemez zira tarih bunu kayıtlara geçmiştir…

  37. sir jack b. her konuya yorum yapmak için yapma. F1 bilginden şüphe ediyorum artık. burdan yorum yaparak pilotlar hakkında hiçbir yere varamayız o yüzden F1'in resmi sitesini aç sezon sezon yarış yarış oku arşivlerden gerçekler ve tarih orda yazıyor burdan sallamanın faydası yok.schumacher gittiği her takımda 1 numara olmuştur kayrılmadan nasılmı. kariyeri boyunca senna mansell hill'e 1, hakkinen'e 13, raikkonen'e 7 alonso'ya 10 tur bindirmiştir. henüz 2.sezonunda şampiyonayı senna'nın önünde bitirmiştir. 1993 yılını4. kalan tüm sezonları ya şampiyon yada ilk 3te bitirmiştir. tur bindirmeleriyle hakkinen'i emekli etmiştir. oğlu hugonun doğumunu bahane ederek F1'i bırakmıştır mika. daha sonra DTM serisine dönmüş vasat performans göstermiştir.schumacher annesinin ölüm haberini aldığı bir pazar sabahı o moralle yarışa çıkmış ve kazanmıştır. schumacher'le diğer pilotları ayıran özelliklerden bir tanesi bu pilot tam profesyonel ve F1 onun hayatı yaşam biçimi. 2000-2004 yılında mika david montoya raikkonen ralf olmuştur. 2006 yılında ferrari tarafından emekli edilmeye zorlanmıştır. 2010 da nihayet aramızda bunun tadını çıkarmaya bakın.

  38. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Benim için eşit statü; eşit lastiklerle yarışması ..bu sene öyle de olacak.

    Gerisi bilinmez,, bilinen ise Schumi Takım arkadaşlarını geride bırakmıştır. Bu kadar sene anlamadıysan bu sene senin için bir fırsat.

    Takımdaki en iyisi Schumidir.. Yıllardır böyle oldu

  39. Sir Jack B.  avatarı

    "Yarıştığı her Takımda 1 numaradır ve bunun değiştirelemez olduğunu defalarca kanıtlamıştır."

    Bora bey nasıl kanıtlamıştır ? Numara değiştirerek mi 🙂 Ben bu yönde bir şey kanıtladığını göremedim. Tabii pist üzerinde. Bilmediğim bir şey varsa öğreneyim.

    Ciddi şüphelerim var eşit statüde yarışmaktan çekindiğine dair.

    Erken emekli olduğunu biliyoruz. Daha doğrusu emekli olmak zorunda bırakıldığını. Ona Raikkonen'le yarışma fırsatı verildi ama o gitmeyi tercih etti. 2 sene Alonso'ya kaybettikten sonra neden bıraktı ? Ona zirvedeyken bırakmak yakışmazmıydı. Neden Raikkonen ile beraber eşit statü de yarışmadı.

    Emekli olurken Massa'yı da düşünmek zorundayım dedi. Yani koskoca efsane 2. pilot olarak kabul edilen bir adam için mi yarışmayı bıraktı?

    Yanlış anlaşılma olmasın ben yenemez edemez demiyorum. Belki yan yana eşit statüde yarışsalar Rosberg'i de yenebilir Alonso'yu da. Ama ben bunu görmek izlemek istiyorum. Derdim bu…

  40. Yavuz Balcı avatarı

    şu Mercedesin ayrılmasına çok sevindim.Yıldızlarda kayar şarkısı aklıma geldi ((:

    McLaren F1 Team yakında geliyor çok şükür..Senelerdir beklediğim an çok yakında..

  41. Yavuz Balcı avatarı

    McLaren Rosberg i almak istese zaten alırdı.ama kendisinin yetenekleri asla üst düzey olamadı.ve rosberg yerine daha iyi ve tecrübeli bir pilot olan button geldi.button lewise rosbergin çıkaracağı zorluktan daha fazlasını çıkarır.antrenman pilotlarıyla McLarenin hiç işi olmamıştır.son 12 senedeki en zayıf pilot heikkiydi.gerisini söylemeye gerek yok.

    ayrıca şumi varken onun dediği olur.rosberg biraz pilotluk öğrensin şumiden.

  42. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Schumi batıl hiçbirşeye inanmaz bence, inandığı tekşey kendi cesareti ve yeteneğidir. Yarıştığı her Takımda 1 numaradır ve bunun değiştirelemez olduğunu defalarca kanıtlamıştır. Nico durumuna geçtiğinde ise yarışmaktan kesinlikle vazgeçecektir.

    Nico, cildini parlatacağına kariyerini parlatsa daha iyi olur düşüncesinseyim

  43. schumaerin fanı olarak söylüyorum… bu üstü kapalı şu demek takıma göre şampiyon olması gereken schumi ve sezon başlamadan 2. pilot belli oldu…

  44. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Değil Rosberg,diğer şampiyon adaylarının karesini bile alsanız Schumi nin yanında ikinci pilot olarak kalır;neden şaşırıyor bazı arkadaşlar bu duruma anlayamıyorum:)))

  45. feel_it61, Avusturya 2002 yarışında 1,5 milyar insan gözleriyle epey çok şey gördü. Neyse ki artık google var, istersen bakabilirsin.

  46. AArank, unutma ki yıldızlar bir gün söner ama çentiğin izi hep kalır. Sizler şimdi yıldızın parıltısına güveniyorsunuz ama McLaren araç satmak ya da reklam yapmak için yarışmıyor, Mercedes'in tam tersine..

  47. vay be bi kapı numarasından nerelere geldik.3 numara schumiye hayırlı olsun 4 numara nicoya hayırlı olsun.
    aferin nico bir kez daha gözüme girdin büyüklerine saygıda kusur etmedin.

  48. AArank, Mercedes tıpkı yarım asır önce olduğu gibi bundan birkaç yıl sonra çekip giderse hiç şaşırma. BMW-Toyota-Honda,Jaguar vs..vs.. gibi fabrika takımları zaman zaman pazar ve reklam derdine bu işe soyunur ve bir süre sonra arkalarına bile bakmadan kaçarlar.

  49. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    "AARank" gerçektende ağzına sağlık.. çok güel ve akıllıca yorum yapmışsın..çok mutlu oldum…

  50. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    "AARank" gerçektende ağzına sağlık.. çok güel ve akıllıca yorum yapmışsın..çok mutlu oldum…

  51. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumi Tek numarali sayıların uğur getirdigini solemek istiyor kısaca o yuzden boyle bir teklifde bulundu iyi de yapmis benim acimdan

  52. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    batıl inançlara inanmam ama inanana da saygı gösteririm. Schumi gibi büyük bir pilot kendini ne kadar rahat hissederse bulunduğu takım için de o kadar iyi olur. Rosberg bunu düşünmüş ve izin vermiştir bence. Vermese bile Ross Brawn'ın ısrarcı olacağını biliyordur. Vermeyip de ne yapsın…

    Geçen bir haber çıkmıştı eğer yanılmıyorsam: SCHUMI 8. ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYOR diye. Rosberg sezonun ilk 3-4 yarışında etkileyici başarılar gösteremezse 2. pilot olacağı kesin. Schumii Kimi'nin de dediği gibi rosberg güçlü bir 2. pilot olarak gelmiştir. hem Alman… biliyorsunuz yakın zamandan beri takımlar biraz milliyetçi davranmaya başladı. Tutup da Kobayaşi'yi getirecekleri yoktu herhâlde.

  53. jet man arkadaşım yazdıklarında bir tane elle tutulur gözle görülür birşey yok.Mantıksız yorumlar yaptıkça millet seni görmezden gelir tabi.Doğaldır!!! Bu arada bu konuya gelecek olursak bu kadar ufak birşey için millet ne kadarda dertlenmiş emin olun sizden başka bu konuyu bu kadar dert etmiyordur Rozinin kendisi bile:)

  54. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    kabul edildiğine sevindim hem Michael için hem Mercedes için hem Rosberg için problemsiz çözüldüğü için rahatladım hayırlısı olsun.

  55. yazılanların hepsine cevap veremeyeceğim yoksa roman yazmak zorunda kalırım.
    1 tanesi 91den beri senin yazdığın pilot ayrımı evet mclaren mercedeste 1.2.pilot ayrımı vardı ama 2.pilot finişe 1 giderken hiç bir zaman kalkıpta dura kardeşim 1.pilota yol ver yada yavaşla hiç bir zaman denmedi ferraride olduğu gibi.mesela coulthard şampiyonada geride kalıp şampiyonluk şansı bitince mikaya kendi isteğiyle yol veriridi.yani bir pilotun şampiyonluk şansı var diğerininde çok az sa şansı az olan şansı çok olana yardım eder.buda doğaldır tabi ama bismillah daha sezen yeni başlamış ahmet mehmete yol ver veli dur bir bitirme yarışı bekle ali seni geçsin o birinci olsun olmaz.

  56. …… herkesss bir zaman gözlerini YILDIZ a çevirecek.Yıldız a bakmak bir özlemdir.Hohag, Filyo,Jet… bırakın çentikleri ve sizde YILDIZ ınızı yakalayın.Saygılarımla…

  57. MSC nin Mercedes ile dönmesinin sebeplerinden biri; her ikisininde (MSC,Mercedes) senelerdir kavuşamama özlemi olarak anlatılabilinir.MSC nin Almanya için ne olduğu yada ne anlamda olduğunun anlaşılması buna cevap olabilir. Bu kadar popüler birisiyle Mercedes in reklamı daha kolay olabilirki; McLaren e inat bu ikilinin bir araya gelişi çok dikkat çekici olmuştur.Aracın geliştirilmesinde en ii pilotların başını çeken MSC ile Mercedes in toyluğunda daha rahat olacağı açıkdır.Bu durumu o kadar basit olarak niteleyenlerin Ferrari nin ALonso gibi bir zorlukla neden çalışmak istediğini irdelemeleri yeterlidir.Gelişim çabalı pilotlar ile daha kolay mesafe alınıyor.

  58. Batıl inançlara saygı duyarım.Sir Jack in açıklamalarının bir kısmı eksik bir kısmı fazla olmasıyla birlikte çok ii olmuş.Mercedes in McLaren deki etkisinin azlığı ve müdahalesinin olmaması sebebiyle ne MSC gelmemişdir.Mercedes in etkisinin azlığı yada az kalabilmesi için McLaren Rosberg ide istememişdir.Rosberg gelse gerçek eşitlik ilkesinin uygulanması gereken anların olması Hamilton un güçsüz kalmasına sebep olabilirdi ki Alonso hadisesindeki kadar rahat davranamazdı (McLaren yönetimi).Rosberg i Alonso kadar kolay harcayamazdı.

  59. jetman mclaren mercedes pilot ayrımı vardı lewis-alonso sezonunu hatırla mika-david 98 sezonunu hatırla hatırlayamadıysan david'in basın açıklamasını araştır internetten yazdıklarının temeli dayanağı olsun havaya yorum yazmayın lütfen

  60. Ferrari'nin en dominant olduğu dönemlerde zaten Schumi domine ediyordu yarışları arkadaşım. Ona kafa tutacak birisi mi vardı? Ha diyeceksiniz ki Ferrari Schumi'yi destekledi, e bırakında desteklesin bi zahmet. Daha yarışmadan Mercedes'te desteklendiğine göre vardır bir hikmeti değil mi?

  61. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    buna batıl inanç denmez.batıl inanç budizm yada hinduizm dir.bu ise çoğu sporcularda gördüğümüz bir olay.dini dili farketmeksizin pek çok ülkede pek çok sporcu kendisine ''şans ''getirdiğine inandığı bir simge yada sembolbu taşımak ve bunu paylaşmak ister.yada bu kendi içinde yaşayıp içinin rahat etmesini ister.öte yandan bahaneyse çok güzel bir bahane.ama schumi 99999999999998888 nolu arac numarasıylada yarışsa schumi mercedes in birinci pilotu.bunu kariyer olarak,ross brawn bazında veya ne şekilde düşünürseniz düşünün.schumi f1 e aman birilerini memnun ediyim diye gelmedi.schumi resmen alonso,massa,lewis,button,vettel e meydan okumak için geldi.hepsiyle ayrı ayrı hesabı var.bu araç numarası veya batıllıkla alakalı değil.kaldıki herkesin batıl inancı var.bırakın adamınkide tek numarası olsun sevgili anti schumiciler.ben açıkçası moto gp deki numara sistemini detekliyorum.

  62. numaranın ne önemi var, schumacher zaten kafadan birinci pilot… Brawn'ın olduğu takımda hele, başka bir ihtimal mi var 🙂

  63. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Jetman ve f1ilyoF1 saçmalıyorsunuz bariz bir şekilde.Kimse elinde Schumi varken Rosberg üzerine oynamaz eğer aptal değilse.Siz ya F1' i bilmiyorsunuz ya da taciz için buradasınız.

  64. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Bazı yorumlardan Schumi' nin Mercedes' e geçmesinin hala sindirilemediğini görüyorum.Kimsenin zoruna gitmesin.Schumi bir Alman ve o artık evinde.Siz ne yazarsanız yazın o büyük bir şampiyon.Ve bu sene yine şampiyonluğun en büyük favorilerinden.

  65. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    jet man hangi pilot destekliyosun bilmiyorum söylediklerin de gördüğün gibi kimsenin umrunda değil antipatik olmaktan vazgeçmelisin ben Kimi F1'de olsaydı onu desteklemeye devam ederdim ama o yokken başta Schumacher sonra da Hamilton ve Vettel benim favorilerim
    Schumacher büyük pilot yaşayan efsane kendine bi iyilik yapıp sende kabullen bence

  66. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Schumacher her zaman diğer pilota üstünlük kurmuştur yada takım tarafından birinci pilot olmuştur bende pilotların eşit olmasını isterim ama Schumacher ve Rosberg ikilisinde bu durum çok farklı aralarında dağlar kadar fark var

  67. Eger ki diger pilotun şampiyonluk şansı varsa tabiki diger pilot ona yol verir lakin bahsettiginiz gibi 1. pilot 2. pilot diye bir statü yoktur eger ki ilk 4 yarışı rosberg kazanırsa schumi tabi ki 2. pilot durumuna düşer buna bile gerek yok yarışlarda kim hızlıysa birinci pilot o olur ama ben daha schumi'den hızlısına raslamadım

  68. aslında brawn vw schumi varken nicoya bunlar yarış kazandırmaz ferrari yıllarında oldupu gibi telsizden aleni değilde önceden nicoya talimat verirler schumiye her şekilde yol ver diye.bunlar şirket olmuş.tabi norbert haug bu konuda ne düşünür onuda bilemem

  69. Sir Jack B.  avatarı

    Mercedes Nico’yu kaç senedir istiyordu. O zaman alabilselerdi Mclaren'de yarıştıracaklardı. 2009’da sezon bitmeden bir Mercedes aracında olacağı kesinleşti ve Mercedes GP duyurulur duyurulmaz Nico'da resmi olarak açıklandı. İkinci pilot olarak alındı diyenler ancak kendini kandırır. Jenson'ın yanında olsaydı dahi bir adaletsizlik yapılamazdı çünkü Rosberg Mercedes’in pilotu. Belki zamanında Mclaren’e gelmeyişinin sebebi de Mercedes’in eşit statü garantisi verememesidir. Mclaren hisselerinin büyük kısmı Mercedes’te olmasına rağmen takım içinde sözleri geçmiyordu. Ayrılığın ana sebeplerinden biriside buydu.

    Mercedes GP de Jenson-Nico, Nick-Nico yada Kimi-Nico ikilileri yarışsaydı eşit statüde yarışacaklarını düşünürdüm. Ancak Michael ile anlaşma yapılırken bazı tavizler verilmiş olabilir. Bu Brawn’ın da işine gelmiştir. Çünkü Brawn başarıya tek pilot sistemiyle ulaşıyor geçen senede bunu uyguladılar.

    Schumacher’in de eşit statüde yarışmasını isterim. Hala umudum vardı ama her gün gelen haberler Schumacherin ayrıcalıklı yarışacağını gösteriyor. Bugün Nico’nun numarasını isteyen yarın daha fazla test günüde ister. Ondan sonra Nico yeteneksiz olur altında aynı araç vardı niye kazanmadı olur. Ama bu işler göründüğü kadar basit değil.

    Şimdiden şampiyonluk adaylarından olan Rosberg’in üstüne bir çizik atalım. Hatta Ferrari’de buna karşılık Massa’nın üstüne çizik atsın. Mclaren’de tek pilotla yarışsın. Hatta Mercedes Mclarene zayıf motor versin direk saf dışı bıraksın onları. Başarı için her yol mubahsa bu da meşru sayılır o zaman değil mi ? Bu yeni bir şey değil Ferrari yapıyordu bunu.

    Neden 7-8 pilotun mücadelesini izlemek varken 3 pilotun mücadelesini izlemek zorunda bırakılıyoruz. Benim kızdığım nokta bu. Ferrari’nin en dominant olduğu dönemlerde bile iki Ferrari’yi mücadele ederken göremedik. Sadece Schumacher’i seyrettik. Çoğu kişide seyretmemeyi tercih etti. Hatta Ferrari taraftarları bile seyretmez olmuştu.

    Bunlar sporun ruhuna aykırı şeyler. Ama ne yazık ki başarı için her yol mubah sayılıyor her yol…

  70. çok güzel bir bahane bulmuşlar

  71. schumi kimi sen schumicimisin kimicimi 2 ismide kullanıyorsun.rütbe olayı ferraride idi mercedeste rütbe sökmez iki pilotda eşittir.ross olsada

  72. Schumii Kimi avatarı

    kâle almayın – oy bile verseniz bu jetmana onun için ödül olur. kendi çalıp kendi oynuyor oguzmen arkadaşımın dediği gibi. doktor kendi haline bırakın demiş zaten.

    haberle ilgili mercedes rosbergle anlaştığı sırada takımın diğer pilotu belli değildi buttonla anlaşılma ihtimali yüksekti. buttonla anlaşma olmayınca FİAya verilmesi gerken listede tek pilotla anlaşıldığı için Rosberg 3 numara olarak verildi. denildiği gibi rosberg 1. pilot olarak alınmadı güçlü bir 2. pilota sahip olmak için alındı. 1.pilotluğa button, o olmaması halinde schumi veya kimi düşünülüyordu. anlaşmayı önce imzaladı diye Schumi gibi birinin önünde mi yer alacak numarada değiştirmeyi rosbergin kendisinin teklif etmesi lazım. kenan doğulunun şarkısında dediği gibi rütbeni bilcen.

  73. yapılan 16 yorum var 10 tanesi senin arkadaşım, daha kimse bi laf etmeden millete cvp veriyorsun. Ben schumacher i tutuyorum, ama senin bu yazdıklarına "ya ben ne büyük kabahat işliomuşum" a döndü olay. Bence kendi pilotunu takip etmelisin…

  74. anlatamadım galiba 25 li puan sistemi ve motor sporlarından bahsediyorum.bi pilotun sürekli yarış bitireceğinin garantisi yok.kaza vs talihsizlikler yaşayabilir.hiç kimse emin olmasın kaldıki gridde 5 tane istekli şampiyon adayı olacak rekabet sırasında çok kazalar yaşanabilir.

  75. şunuda hatırlatıyım moto gp de yıllardır 25 puan sistemi var ve heyden bir sezonda hiç yarış kazanmadan şampiyon olmuştu.

  76. Sen böyle millete salladığın sürece sana kimse cevapta vermez yanıtta..

  77. ayrımcılık olmasın alonsoco-vettelci-buttoncu-hamiltoncu vs vs arkadaşlar sizede söyledim.buyrun yanıtlarınızı yazın

  78. son yazdığımı sadece raikkonen best of1 arkadaşa değil schumici arkadaşlarada yazdım.one-schumi sen bu ihtimali fazla düşünme sonra uykuların kaçar.

  79. raikkonen the best of1
    nasıl olsa rosberg şampiyon olamaz diyorsunda schuminin gelmesi gündemde yokken 1.pilot rosbergti yani mercedes onu şampiyon olması için aldı.niye şampiyon olamasın.( bunu daha öncede yazmıştım ''puan sistemi 25 e dönerse schumide bir kaç yarışta talihsizlik yaşarsa kaza vs''rosbergde şampiyon olur.yetenek dersen var hız dersen var

  80. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Schumacher 3 numarayı alır böyle birini takıma kazandırdıysanız isteklerini yaparsınız Ross da Schumacher'i sever zaten bu sene Mercedes Schumi'nin üzerine oynamalı Rosberg'de ona yardım eder Rosberg büyük bi takıma geldi olacakları kabullenmeli(Williams'da büyük takım ama son senelerde zafere gidecek araçlar üretemiyor)

    2009'da 4 numaralı araç Kimi'deydi 3 numara Massa'daydı kaza yaptı
    3 numara sadece Schumacher'e uğurlu geliyor demekki

    nasıl olsa Rosberg şampiyon olamaz bari 3 numarayı versin de Schumacher şampiyon olsun

  81. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ya siz ikiniz yokmusunuz Alonsocu arkaadaşlar dan bile daha betersiniz bilmem farkındamısınız Alonsocu arkadaşlar bile bu kadar yapmadı be el insaf ya
    ya bir şey soracağım sizi niye bu kadar ilggilendiriyor ki anlam veremiyorum
    adamın batıl inancı var ona bile saygı duymuyorsunuz kalkmış Rosberg bilmem ne diyorsunuz yani bu takıma Kobayashi gelseydi o'damı hakediyor diyecektiniz komik olmayın ne hakkı arkadaşım neeeeeeee başlarım sizin bu anti-Schumiciliğinize haaaaaaaa
    haa şunu anlarım ben Rosberg'inde batıl inancı varsa orasını bilemem işte o zaman size bir yerde hak verirdim
    artık buraya fazla yorum yapmayın hele Schumi hakkında hiç yapmayın istemiyorum sizlerin yorumunu.

  82. ya tamam kardeşim tamam.okey eywallah verin 3 numarayı schumiye sonra bahane bulmasın.vay estek vay köstek diye

  83. takım arkadaşın schumacher ise herşeyi kabul edecek seviyeni bileceksin 😀

  84. one schumi foto olayı hoşuma gitti.schumi fanı olarak seninlede foto çektirmek isterim.

  85. Değişim yapılırsa saygısızlık olur Rosberg e.
    bana bir şeyler çağrıştıyor ama söylemeyim. one-schumi arkadaşla fazla papaz olmayalım.

  86. Değişim yapılırsa saygısızlık olur Rosberg e. Nederlerse desinler Rosberg in isteğiyle olmaz bu değişim(olursa)!

  87. f1ilyo bence rosbergin yerinde sende olsan değiştirirsin.bak şuraya yazdım ross amca schumiyi çok sever onun bir dediğini iki etmez.nicoyada değiştirmesi için baskı yapar.

  88. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    jet man adamımsın sen benim yaaa
    ya bak inadına ben seni Schumi'nin yanınaa götüreceğim beraber resim çektirriz eğer oradada mızmızlanıırsan artık gerisini sen düşün 🙂

  89. (Rosberg in yerinde) Ben olsam değiştirmem!

  90. Saçma…Pilotun veya Arabanın kalitesi Taktığı numaraya göre değişecek değil ya.Schumi kendını bu kadar küçük durmua düşürmemeli
    3.Nico
    4.Schumi

    yoksa efsane korktu mu ???

  91. batıl inançlara inanmam ama
    ''4 numaralı yarış aracı, hiç bir zaman F1 şampiyonluğu için sürülmedi ve son 10 senede toplam sadece 7 yarış galibiyeti aldı.''

    madem böyle bir istatistik var.rosberg sakın değişme.3 numara niconun hakkı önce o geldi takıma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir