2015 İtalya GP – Hamilton vs Raikkonen Pole Turu Kıyaslaması

2015 İtalya GP – Hamilton vs Raikkonen Pole Turu Kıyaslaması

 


Yorumlar

“2015 İtalya GP – Hamilton vs Raikkonen Pole Turu Kıyaslaması” için 5 yanıt

  1. Aslında bu sürüşle Polü Kimi’nin alması lazım ama Hamilton motoru sayesinde kurtulmuş yoksa o kadar blokajdan, apexi kaçırmadan sonra Polü kimse alamaz normal bir araçta.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Yanlış. Blokaj illa zaman kaybettirecek diye bir kural yok. Hamilton 2. şikanda bir ondalık almış kendi sürüşüyle. Önemli olan virajlara yeterince hız taşımaktır. 2. şikanda sınırları zorlayarak bunu çok iyi yapmış. Tabi otomobilin diğerlerine göre virajlarda biraz daha oraya buraya atılabilir bir yapısı olduğunu da söylemek lazım. Bunun avantajını da iyi bir şekilde kullanıyor açıkçası.

      Kalan 0,2 de Mercedes motoru diyebiliriz.

      1. Bence tam tersi oluyor, Kimi şikanı Hamilton’a göre çok daha iyi dönüyor.Hamilton frenajı hafif kaçırıyor, viraj içine hafif arkayla oynayarak giriyor ancak viraj çıkışında Kimi momentumu kaybetmiyor.Bence kalan 0.3 fark tamamen Mercedes’in Aero performansıyla ilgili.Hamilton’un altındaki araç daha iyisini yapabilirdi, mesela 7 ve 8 virajlarda Kimi çok daha iyi alıyor ancak araç farkı var.

        1. Mercedes pilotları hata yapsa dahi bu hataları telafi edebilecek bir araca sahipler.Mercedes e öncelikle cok yakın olmak ve kusursuz bir tur atmak şart.Buradada mevcut fark pilotajla kapanmayacak kadar gene büyük.

  2. aradaki fark sanki sadece araçlrın rengi. arclarda ses olmayınca böyle müzikle idare edioz.en azından eski araçların seslerini adapte etseniz :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir