Button, Galibiyetler İçin Hamilton'la Birlikte Çalışacak

yazar:

kategori:

2009 dünya şampiyonu Button, 2008 şampiyonu Hamilton’un zorlu bir rakip olduğunu ama takım içi rekabetin, şampiyonluklardaki şanslarına engel olmayacağını söyledi.

BBC’ye konuşan Button: “Pistte sert rakipleriz. Ama dünya şampiyonluğu için mücadele etmek ve hızlı olmak için birlikte çalışmalıyız. Biz de bunu yapacağız”

Geçen sene BrawnGP ile iki şampiyonluğu da kazanmasının ardından Button, McLaren’i yeni bir meydan okuma için tercih ettiği söylemişti.

Verdiği bu karar, bazı kesimler tarafından eleştirilmişti ama Button, güçlü bir takım arkadaşına sahip olmanın, şampiyonluğu kovalamada bir avantaj olduğunu düşünüyor.

Button: “Lewis, Formula 1’deki kısa kariyerinde çok tecrübe kazandı, ben de öyle.”

“Bu her ikimiz için de olumlu ve olumsuz sonuçlar verd ve eğer bir araya gelirsek bu sezon çok daha güçlü bir paket oluruz”

“Rubens Barrichello olmasaydı ben dünya şampiyonu olmayacaktım”

“Biz aracı oluşturduk ve gelişimler için biz zorladık. Takım olarak birlikte çalıştık ve sene sonunda neler olduğunu gördünüz”

“Değişimin tek yolu, sene başında sıkı çalışarak oluyor.”

Hamilton’un ünvanını koruma çabası, BrawnGP’nin sezon başındaki egemenliği karşısında bozguna uğrayan Hamilton, Button’dan ünvanını geri almaya çalışacak.

McLaren ayrıca İngiliz pilotlarıyla bu seneki şampiyonluğa ciddi aday.

Pistte McLaren aracından bir pilotun daha fazla performans elde edeceğini kabul ederken Button, Hamilton’un küğçük yaşlardan beri McLaren ile ilikide olmasına rağmen takımın bir pilot üzrinde yoğunlaşmayacağını belirtti.

Button: “Umduğumuz başarıları elde etmek için tamamıyla aynı desteği alacağız”

“Bu sene ne olursa olsun ama herşeyden önce rekabetçi olmak için birlikte çalışmalıyız”

“Yakın bir şekilde beraber çalışmaya gerçekten ihtiyacımız var ve Lewis de bunu anlıyor. Heyecan verici bir birliktelik olacak.”

“Yakın bir ilişkimiz var ve aynı doğrultuda çalışacağız”

İlk testlere çıkmadan önce Button, takıma yerleşmeye çalışıyor.

McLaren ile anlaşmasının 1 Ocak itibari ile başlaması sonrasında Button, Woking’deki simulatöre geçmeden önce Finlandiya’da antrenman için bir hafta geçirdi.

Button: “Takıma gelmeden önce ne bekleyeceğimi gerçekten bilmiyordum ve hepimizin bir parça sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Ama şimdiye kadar takımla geçirdiğim zaman harikaydı”

“Simulatörde mühendisimle çalışabiliyorum ve Jakob (Andreasen) ve Dave (Robson) ile gerçekten iyi bir ilişkim var”

“Bu yüzden, bu sezon için ilişkilere iyi bir başlangıç ve iyi bir temel oldu”


Yorumlar

  1. aman öyle öyle olsun.bi tatsızlık çıkmasın. alonso- ile hamiltonın birlikte çalıştıkları gibi olmasında

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ben isterim ki bu 2 genc pilot Mc laren olarak buyuk bir kapisma icersine girsinler heyecan verici bir kapisma tampon tampona mucadele inanin yaris zevkini 10 na katlar aralarina alonso schumi gelse allah daha ne diyim yaris bole olur inanin cok Şahane bir sezon bizi Bekliyor.!

  3. Aynen öle.Sadece yeterki rekabetçi bir araç olsun.Button ve Hamilton arasındaki mücadele gerçekten izlenmeye değer olacak.

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Bu sene Mclaren için zor bir sene olacak. Anladığım kadarıyla Martin 2007 de ki hataları tekrarlatmak istemiyor. İki pilotuda rekabetçi yapabilmek için ciddi bir çalışma varmış gibi görünüyor. Tabii ki birisi ön plana çıkabilir. Ama tercihim baş baş mücadele eden iki Mclaren seyretmek. O zaman belki bazı arkadaşlarımız herşeyin göründüğü kadar basit olmadığını anlarlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir