Kubica Testlere Yalnız Başlayabilir

yazar:

kategori:

Robert Kubica, takımın şu anda açıklanmış tek pilotu. Renault, yeni aracı R30’u, 31 Ocak’ta, sonraki gün başlayacak olan ilk testlerin öncesinde tanıtacak ama Boullier, Kubica’nın testlere yanlız başlayabileceğini söyledi.

Renault’un pilot planları için Boullier: “Açıkçası henüz karar verilmedik.”

“Pazardaki mümkün olan bir çok pilota bakıyoruz. Bunlardan ikisi tecrübeli, ikisi çaylak. (pilotları tam belli olmayan) kurulu tek takımız ve durum, Temmuz’dakine göre çok farklı. o zaman herkesle görüşebiliyordunuz”

“Bu yüzden şimdi iki şeye yoğunlaşıyoruz. Çok önemli olan ilki; takıma huzuru ve moralleri geri getirmeliyiz. İkincisi; sponsor arıyoruz. Kararımızı vermek için bunların yerli yerine oturmasını bekliyoruz.”

“Test öncesinde kararı vermek isteriz. Olmazsa, Robert gelişmeye yalnız başlayacak.”

Boullier, SBM Sauber’de Kubica’nın takım arkadşaı Heidfeld’in adaylar arasında olduğunu doğruladı.

Boullier: “Hayır dersek yalan olur. Bu kesinlikle farklı bir soru. Çünkü Robert’ke uzun yıllar geçirdi. Soru işareti ise, onları tekrar bir araya getirmek isteyip istemememiz. Ama listede”

“Pazarda pek fazla pilotun boşta olmadığı bir durumdayız. Formula 1 tecrübesi olan pilotlar ve Formula 1’e geçebilecek yeterlikte ve başarılı çaylaklardan bahsediyorum. Kilit nokta, pilot performansı ve pilot gelişimi”

Boullier, Gerard Lopez’in pilot menajerlik şirketi Gravity’nin, seçimlerinde önceliğe sahip olmayacağını belirtti. Gravity içinde Ho-Pin Tung ve Jerome D’Ambrosio bulunuyor.

Boullier: “Kesinlikle hayır. İfadelerimden bazıları, nasında Gravity aleyhine kullanıldı. Gravity pilotlarına ayrıcalık tanımam çılgınlık olur. Renault F1 takımının patronu olarak Renault F1’in menfaatlerini korumalıyım, Gravity’nin değil”

Boullier ayrıca ikinci koltuk için Fransız bir pilotla anlaşmak zorunda olmadıklarını ifade etti.

Boullier: “Ulus tamamıyla açık. Şu yıllardır bir politika oldu: Renault ve hatta Total, takımın sportif politikasına müdahale etmedi”

“Bu yüzden takım adına en iyiye karar vermek tamamıyla takıma kalmış. Pilot Fransız olabilir ama Rus, Alman, Çin, Avusturyalı vs de olabilir”

Boullier, 2010 için spora giriş yapma yolu arayan GP2 pilotu Vitaly Petrov’un kesinlikle ihtimaller dahilinde olduğunu doğruladı”


Yorumlar

  1. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bence nick olmalı.usf1 de petrov u alsın.

  2. MagicAlonso avatarı

    heildfeld in olma ihtimali çok yüksek bence bu iyi de olur hem tecrübeli hemde istikrarlı olmadı grosjean ı alabilirler

  3. syn eric cok politik konusmus ancak üstünde önemli durulması gereken bir nokta varki f1 de test yasak ve siz bir çaylak pilot koyacaksanız takıma ve bu pilot test yapamadan sezona baslyacaksa hem pılotun basını yemıs hemde takımın alacagı puanların ıcıne etmıs olursunuz eğer takıma katılcak ısım tecrubelı bıle olsa genede aracla teste cıkmalı bknz giancarlo fisichella ornegıne araçtan araca gecmek bıle alısmayı gerektıryor bence petrov yada grosjeandan bırısı olacak takımn ıkncı pılotu ancak grosjean benım secımım potansıyelını yansıtamadı ayrıca petrovu gp2 de maglup etmeyıde basardı umarım grosjean ıkncı pılot olur

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Parayı başka biyerden bulabilirlerse Heidfeld ihtimali kuvvetli. Bulamazsa sponsora yatırım yapacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir