Ferrari'den Ayrılan Iley, McLaren'e Geçti

yazar:

kategori:

İngiliz teknik adam, F60 aracının rekabetten uzak kalması sonrasında Temmuz ayında Ferrari’nin aerodinamik ve rüzgâr tüneli başkanlığından ayrılmıştı.

İnanılan o ki 42 yaşındaki Iley, son 6 ay boyunca sözde ücretli zorunlu izindeydi ve Reauters’e konuşan McLaren’den bir sözcü, Iley’in McLaren’de bu ay çalışmaya başladığını söyledi.

Iley’in Ferrari’de şimdiye kadarki görevi, şef tasarımcı Nicholas Tombazis tarafından üstlenilmişti ama tam zamanlı bir aerodinamikçi yerine geirilmiş durumda.

Iley, 2004 senesinde Renault’tan Ferrari’ye geçmişte ve daha öncesinde de McLaren ve Jordan’da çalışmıştı.


Yorumlar

  1. 2008'deki tüm datalar Ferrari aracının daha iyi tur zamanları yaptığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Sadece 2 pistte McLaren aracı da hızlı ve 4 pistte de eşitlik (+-)söz konusu

  2. kaan kaanhan avatarı

    2 sene sonra tombazis gibi ferrariye dönerse şaşırmıcam artık.

  3. 2007 yılında Ferrari nin aracı McLaren den daha hızlı bir araçdı.Alonso nun sezon içi araç gelişiminden elini çekmesiyle bu birazdaha ön plana çıkmakla birlikte sadece Mercedes in yapmış olduğu atakla bu giderildi.2008 de en hızlı araç McLaren deydi.3 senelik çalışmanın bir ürünü olmakla bilrikte Merecedes in gücü bir daha görülüyordu.Ferrari nin buna karşılık verecek kadar geniş çalışması olduğunu sanmıyorum.Artı… Mosley in ,McLaren in 2008 aracıyla ilgili yorumları dikkat çekicidir.McLaren in o kırıntılardan bir araç oluşturmuş olabileceğide ayrıca muammadır.Ross Ferraride Dizayn ekibi olarak görev yapmamaktaydı ama bazı taşların oturmasına etkisi herdaim fazla birisidir.Tombazis ve Costa senelerdir bu araçlarla çalışan insanlardır (Proje ve geliştirme aşamalarında).Sanırım bu insanlar hala bu sitemle çalışıyorlar.Mercedes in F1 de olduğu zamanlardaki araç hazırlama kapasitesi ve etkinliğiyle yarışlardaki başarısı tekerrür ederse diğer takımların işi gayet zor olacak.

  4. McLaren 2009 da sezon başıdaki aracı sonradan nasıl geliştirdiğini herkes görmüşütür, 2007 ve 2008 Ferrari araçları Ross Brawn ın kalan kırıntılarından yapılmıştır 2009 a bakarsak yeni kurallar ve olağan üstü bir çöküş. Yani demek istediğim yemişim bilgi birikimini!

  5. ferrarimi yolladı kendimi gitti acaba?

  6. Yedekte bulunsun fazla adam göz çıkarmaz Mc.Laren için.

  7. Belki bilgi birikimi çok ii dir… Farrari de uzun bir zaman geçirmiş ve 2005 de olmasada 2006,2007 çok hızlılardı.2008 de fena olmamakla birilikte 2009 da sanırım küçük bir dip yapmışlardı.Takımların içini bilemiyoruz ama… belkide başka hikayerlerde olabilir.Ferrari Stepney den sonradır silkiniyor (personel bakımından)…

  8. Ne gerek vardı başarısız olmuş bir adamı transfer etmeye?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir