Honda 2016’da Sorunları Çözmek İçin Güç Ünitesi Yapısını Değiştirecek

yazar:

kategori:

Honda, 2015’te güç ünitesinde yaşadığı sorunları ve performans eksikliğini çözmek için 2016’da güç ünitesi yapısında değişiklik yapmak zorunda olduklarını söyledi.

İçten yanmalı motorda liderlere yakın olduğu konusunda ısrarcı olan Honda, enerji geri dönüşümünde ise çok geride olduğunu kabul ediyor.

Yasuhisa Arai “Ne yazık ki düzlüklerdeki enerji kullanımının düşük olması hızımızdaki sebep ve bu iyi bir şey değil.”

“Güç ünitesinin zayıf yanını çoktan bulduk bu yüzden gelecek sezon gelişimi üzerinde çalışmaya çoktan başladık.”

“Şu anda bu sezon kullanacağımız diğer güncelleme haklarından bahsedemem. Ancak zayıf olan nokta enerji dönüşümünden elde edilen güç.”

“Bu çok zor çünkü yapısal bir sorun var. Tabi ki bunu gelecek sene için değiştirmek istiyoruz ancak öncelikle her yarışta enerji geri dönüşümünde küçük de olsa kazanç sağlamak istiyoruz.”

“Doğru yoldayız ancak sonuçlar o kadar iyi değil. Umarım sezonun geri kalanında elimizden gelenin en iyisini yaparız. Gelecek yarışlarda motor gelişim haklarını kullanmak istiyoruz.”

“Daha fazla beygir ve iki şampiyon pilotumuzu kontrol etmek için çok çaba sergiliyoruz ancak ne yazık ki sadece beygir gücü değil, MGU-K’nın güç üretimi de sorun.”

“Bu pist güç ünitemiz için çok zordu çünkü MGU-K 120 kw ancak MGU-H düzlükte daha uzun süre kullanılıyor bu yüzden bizim için çok zordu.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Honda 2016’da Sorunları Çözmek İçin Güç Ünitesi Yapısını Değiştirecek” için 12 yanıt

  1. Anladığımız kadarıyla turbo kompresörü olması gerekenden küçük ve MGU-K düzgün çalışmıyor. Zaten sezon öncesinde MGU-K sıkıntısı olmuştu, Mclaren’in ünite ile devam etmişlerdi.

    Ferrari de geçen sene küçük turbo sıkıntısı yaşamıştı, bu sene büyüttü. Honda da iyi bir atılım yapacaktır.

  2. MyN1Fernando avatarı

    Daha kötü yaparlar diyenleri ?

  3. Verstappen’in geçişlerinden şunu gördük. Honda Reno’dan beygir gücü olarak önde falan değil. Kimseyi kandırmasınlar.

    1. Ayrıca Button birinde karşı atağa kalktı. Drs ile birlikte hava koridorundan çıktığında adeta nefesi kesildi ve geçemedi.

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Sorun beygir gücü değil ki. Honda’nın dediği içten yanmalı motorun gücü. ERS olmadan içten yanmalı motorun gücü tek başına yeterli değil. Honda’yı falan savunmuyorum, burada Honda’yı en çok eleştirenlerden birisiyim ama ERS’yi tam kullanamıyor McLaren. Onun için düzlükte geride kalıyor. Honda’nın dediği içten yanmalı motorun gücü Renault’dan daha fazla olması. O da yeterli olmuyor işte. Honda’da bunu aşabilmek için yapısal bir değişikliğe gidecek 2016’da. Ferrari’de böyle gelişti zaten.

      1. ERS’de geri olabilirsin de, hem DRS hem de hava kordonundan faydalanıyorken geride kalmaman lazım, motor gücünde sıkıntı yaşamadığın sürece.

        1. Sana şöyle bir örnek vereyim. Hani kers kullanılıyordu ya bilirsin. Daha düzlüğün yarısındayken kersi bitirdin. Geri kalanında rakibin kers kullanıyor, sen kullanamıyorsun. İşte böyle bir şey.

  4. Bu sene zaten puan kazanamıyoruz doğru düzgün. Şimdiden başlasınlar gelecek senenin güç ünitesini tasarlamaya hatta bir şekilde denemeleri lazım. Mercedes 2016 motorunu Monza’da denedi bile örnek alsınlar.

  5. Yandık ki ne yandık. 2016 nın menüsü de hazır. Motorun yapısı değişecek, ona alışıyoruz, sorunları çözüyoruz diye diye geçirecekler. 2017 yılında ne olur Allah bilir.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      İçten yanmalı motorda değil ERS sisteminde bir değişiklik olacak. ERS’yi adam gibi kullanamıyoruz. 2015 kadar kötü olacağımızı sanmıyorum. 2015 bizim için adeta dip oldu.

      1. Dibi görmeden zirveye çıkamazsın diye söz var ya hani, biz dibin de dibini gördük. 2016 artık yükseliş yılı olsun tek umudum bu.

        1. McLaren F1 (TEE) avatarı
          McLaren F1 (TEE)

          Ferrari’de sezon başında motorda yapısal değişikliklere gitti ve ciddi manada hızlandı. Honda’nın bunu yapabilecek tecrübesi, maddi gücü ve donanımı var. Zaten dayanıklılığı ciddi manada arttırdık. Önümüzdeki sezon iyi olacağımızı, en azından bu sezondan çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir