Hamilton Diskalifiye Edilmekten Endişe Duymuyor

2015 İtalya GP’nin galibi Lewis Hamilton, lastik basıncı incelemesi nedeniyle yarıştan ihraç edilmekten endişe duymadığını söyledi.

Bu hafta sonu tüm antrenman seanslarında, sıralamalarda, yarışta ve en hızlı turlarda zaman tablosunun zirvesinde yer alarak Grand Slam yapan Hamilton, yarıştan sonraki inceleme kararıyla şok yaşadı.

Yarışın hemen ardından gelen bilgilere göre, yarıştan önce lastik basıncı Pirelli’nin belirlediği minimum değerlerden düşük çıkan Mercedes pilotları inceleme altına alındılar. Bu inceleme sonucunda Hamilton’un diskalifiye edilebileceği söyleniyor.

Hamilton “Şu an için bundan dolayı endişeli değilim. Endişelenecek bir durum yok. Harika bir gün, harika bir hafta sonu geçirdim. Şu an için gerçekten buna odaklandım.”

“Olacak şey olacaktır. Elimizden gelen her şeyi yaptık.”

“Formula 1’de maksimuma ulaşmak önemlidir. Her bir pilot, her bir araç için çok fazla sınırlar var. Herkes minimum seviyede olmak istiyor.”

“Biz elimizden geldiği kadar sınırlara yakın olmaya çalışıyoruz. 20 ise 20.1 ya da 20.001 olmaya çalışırız.”

“Formula 1 böyledir. Ve bugün sebebi her ne olursa olsun, 0.3 PSI basıncın araç üzerinde herhangi bir etkisi olmadı. Lastikteki o kadar küçük farkın etkisi olmaz.”

“0.5 ya da 1 PSI gibi daha büyük değerler fark yapar. dedi.

İhraç edilmesi halinde bunun adil olup olmayacağının sorulması üzerine Hamilton “Bunu kanıtlayabilirler. Pirelli özellikle bir lastik üzerinde fark olmadığını kanıtlayabilir. Tüm lastiklerde fark varsa bunu tartışabiliriz.”

“İhraç çok kötü olur. Ancak sonuç olarak bugün kazanmamızın sebebi bu değildi. En hızlı olduğumuz için kazandık.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton Diskalifiye Edilmekten Endişe Duymuyor” için 35 yanıt

  1. daha önce dayanıklılık adı altında güncelleme yapan mercedes’e göz yuman bir yönetim var f1’de. bu adamlar mı hamilton’u ihraç edecek? güldürmeyin. her şey danışıklı. hamilton’a yarış sonunda “olabildiğince hızlı git soru sorma” lafını da sırf heyecan olsun diye yaptılar zaten.

    1. ertugrulsaid avatarı

      Hayatın Boyunca Kaç Defa Formula 1 Yarışını Pistte İzledin…!!!

  2. ertugrulsaid avatarı

    Her Yarıştan Yok İllegal Test Yok İllegal Motor Mıhabbetlerinden Sıkıldım Allah Aşkına Sosyal Medya Üzerinden Eleştiri Yapanların %80 Daha Formula 1 Pistine Gidip Yarış İzlememiştir. Gelip Burda Ahkam Kesiyor. Futbol Takımı Tutar Gibi Spor İzlemeyi Bırakın ve Laf Cambazlığı Yapan ve Kendi Kendine Paronayakça İddiaları Olan Arkadaşlar Önce Formula 1 Tarihini Okusunlar Geçmişte Neler Yaşandığını Öğrensinler Ondan Sonra İllegal Araç İllagal Test Muhabbeti Yapsınlar…

    1. Ne güzel yorum olmuş kardeşim. Şu sitede gerçekleri görebilen f1 takipçilerinin olmasına şükür ediyorum.

  3. Yanlı bir yorum olur mu bilmiyorum ama Hamilton’ın bugünki performansı kusursuzdu ve çok hak etti Monza’da son yıllarda yarış günleri çok iyi olduğunu da söylemek gerekir Kurallar ihraç diyorsa yapacak birşey yok bu Hamilton’ın hatası değil hatası olanlar düşünsün altında Singapur’da sert bir cevap verecek araçta var hayırlısı olsun.

    1. hamiltonAMGTEAM avatarı
      hamiltonAMGTEAM

      varsın gelsin ceza , 25 saniye farkı 0.3 bar’a bağlayanlar utansın

      1. 0.3 bar’a değil, hileli motor ve illegal testlere bağlıyoruz.

        1. hamiltonAMGTEAM avatarı
          hamiltonAMGTEAM

          cevap verilemeyecek kadar çok saçmaladın suan bilmem farkındamısın ?

          1. Hayır, ben herkesin bildiği birşeyi söyledim ve sen verecek cevap bulamadığın için beni saçmalamakla itham ettin.

            1. Hilelli motor diyorsun.Yedek depo soruşturmasından sonra birden Ferrari’nin performansı düşmüştü hatırlıyor musun?

              1. Evet hatırlıyorum, ne dedi bilinmeyen bir düşüş oldu,daha sonra tekrar yükselişe geçti takım

              2. Nedeni olacak

          2. Hamiltonamgteam, Mercedes turbo döneminin en iyi motorunu yaptı. 2014’te şampiyon oldu, 2015’te de olacak. Bunlar herkesin kabul etiği gerçekler. Fakat, yeni dönemde Mercedes’in FIA ile çok yakın olduğu, motorlarla ilgili daha fazla bilgiye sahip olduğu, ülkemizdeki deyimle ihalenin Mercedes’e verildiği de herkesin kabul ettiği bir gerçek. ”Fakat”tan sonra yazdıklarım Mercedes’in başarılarını ortadan kaldırmıyor, Mercedes’in başarıları da sonra yazdıklarımı geçersiz kılmıyor. Mercedes, 2011-2012’den beri turbo dönemine hazırlanıyordu. Yeni dönemden bir umudu olmasa çoktan F1’den çekilmişti.

    2. Aslında kusursuz değildi.Ancak Hamilton özelinde veya başka bir pilot özelinde kişilere karşı saldırgan olmamak gerekir diye düsünüyorum.Açık ara hızlı bir araca sahip olmak Hamilton ın hatası değil.Tıpkı Vettel,Schumacher,Senna gibi.Hatta bu araç belkide Hamilton ın yeteneksel anlamda daha fazlasını göstermesine mani bile olabilir.Çünkü genel olarak önde baslıyor önde bitiriyor rekabet yok onun agresifliğini geçis ustalıklarını haliyle göremiyoruz coğunlukla.Tabiki terside olabilir, eksikleri yönünden zaaflarının ortaya cıkmasına manide oluyor olabilir bu araç.Netice itibariyle burada pilotlar özelinde tartısmaları pek doğru bulmuyorum kimse yenilmez değil.Ancak sporun rekabet duygusu bu dominant araçlar yüzünden sekteye uğruyor, taraftarlara sunacak sağlam rekabet dolu yarışlar izleyemiyoruz.Sonu basından belli olan yarışların,sezonlarında kimseye faydası yok bana göre. işin kural boyutuysa isme cisme bakmadan ne ise onu uygulamak en doğru olandır.

  4. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    pirelli yetkilileri sitedeki yorumlara baksa , bir çok kişiyi mühendis olarak işe alırlar 🙂

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Beni alsınlar işe yorumlarım doğru çıktı 🙂

      1. hamiltonAMGTEAM avatarı
        hamiltonAMGTEAM

        kötü manada birşey söylemedim zaten arkadaşım , bilgili olmak güzeldir tebrik ederim

      2. Yorumların doğru mu çıktı ? ekran görüntüsünü saklıyorum atma ziyaaa

  5. Vettele de isterlerse fazladan +25 puan daha eklesinler değişen birşey olmayacak 🙂

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Burda olay +25 falan değil kulp uydurmaya gerek yok yapılan hileye.Zaten Hamilton ve Mercedes’in 2 şampiyonluğu da alacağını biliyoruz bu yıl.Olay,hangi takım yaparsa yapsın bunun bir bedeli olmalı ve burdakinin de bedeli diskalifiye olmalı diye düşünüyorum.

  6. Bu arada 0.3 psi’nin de etki edeceğini düşünüyorum sonuçta Drag etkisi almadan yol tutuşunu arttırmak da Monza gibi bir pistte avantajdır bence.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Lastik hareket anın da zaten basınc artar.Lastik basıncının hareket anın da düşük olması diğer lastikler değerlerinin iyi olması halin de müthiş turlar atmasına sebeb olur Ör.arka arkaya best lap yapması.Sonlara doğru pit duvarının hamiltona hızlan demesi zaten lastik basıncının arttırması için.

  7. Diskalifiye neyi değistirirki ? raitingler için bir bahane olabilir ancak.Bu araç Hamilton veya başka bir pilotu endişe ettirmeyecek kadar fazlasıyla sampiyonluk için yeterli bir araç iki yarıs diskalifiye verseler gene bir sey değişmez.
    Çünkü Rosberg Hamilton la rekabet edebilecek kalitede bir pilot değil sonuç malum yani.

  8. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    O zaman neymiş rosbergin neden vettele yaklaştığı açık 1.1 PSI.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      + 0.5-1 safsatasına da inanmayın.0.3 Avantaj yaratır.

  9. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Yönetmelikte şöyle bir ibare var: Takımlar otomobillerin kurallara uygunluğunu her an sağlamakla yükümlüdür. Kurala uymayan otomobilin ++avantaj sağlanmadığına dair bir savunma yapması geçerli değildir=Kurala uygun değilsen avantaj sağlasan da sağlamasan da cezaya katlanırsın Serhan acar’ın tweetlerini olduğu gibi kopyaladım ama şöyle birşey de yazmış Şunu da söyleyeyim. Maalesef her sporda olduğu gibi bu tür durumlarda ceza alacak takım / pilotun büyüklüğü (lobisi) de büyük rol oynuyor.

    ama hami nin endişe duymasına da gerek yok nasıl olsa bu sene garanti

  10. Bu adamın giyimi, saçı, dövmeleri beni ilgilendirmez kendi hayatı.
    Hiç kolay şampiyonluğu olmadı gerçekten Kimi de öyle Alonso da ?
    2005-2006 Alonso, 2007 Kimi, 2008 hamilton 2014 de takım arkadaşına karşı takım emri olmadan!
    2009-2013 arasında olanlar malum.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      hami şampiyon olunca takım emri olmadan vettel olunca malum . çifte standarta gerek yok aynı şekilde çirkefliğede

    2. Yusuf Hitay avatarı

      alonso’ nun şampiyonluğunda fisichella’ ya yapılan ayrımcılık. 2008 almanya’ da takım emri gelmişti hamilton lehine. ayrıca takım güncellemeleri öncelikle hamilton’ ın aracına getirmişti sezonun ilerleyen dönemlerinde. kimi’ nin şampiyonluğu zaten massa’ nın yol vermesi sayesinde oldu.

      dolayısıyla şu sporda tertemiz bir şey yok. bu konuya çok kafa yormamak lazım.

  11. Niye endişe etsinki sezon elinde zaten.

    1. Aynen kanka Rosberg de kaldı ayrıca rosberg zaten 2. pilot olmuşta haberi yok bu performans nedir.. Kalan yarışların genel çoğunluğuda Lewisin ipe dizdiği yarışlar kafası rahat ama yazık olur üzülürüm güzel ve temiz sürdü..

  12. Valla benim de böyle birvarabam olsa ben de hiç korkmam hatta verin derim. 50 tane blokaja rağmen polü getirebilen bir araçtan bahsediyoruz burada 25 puan Hamilton’a zarar mı verir Allasen ya!

  13. “İhraç çok kötü olur. Ancak sonuç olarak bugün kazanmamızın sebebi bu değildi. En hızlı olduğumuz için kazandık.” ekleme yapmaya gerek yok…

  14. Ben de Hamilton’ın DSQ olmasından endişe duyuyorum. FIArarri safsataları, Ferrari Belçika’da patlayan lastiğin acısını çıkardı muhabbetleri alevlenecek.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bir şey olmaz dostum istedikleri kadar konuşssunlar.Biz puan derdinde değiliz zaten.Kendilerinin 0.3 PSI ve 1.1 PSI yaptığı hile ile zaten mercedes takımının ne kadar hilekar olduğu açık.Aynısını biz yapsaydık şimdi burada herkes kırıp geçiriyordu bizi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir