GP2’de Evans Lastik Basıncı İhlali Nedeniyle Diskalifiye Edilmişti

yazar:

kategori: ,

2015 İtalya GP’nin galibi Lewis Hamilton’un lastik basıncının minimum basınç önerisinden düşük çıkmasının ardından verilecek karar merakla bekleniyor.

Mercedes takımı, yarışı kazanan Hamilton’a son turlarda çok zorlamasını söylemişti. Yarışın sonunda gelen bilgiler Hamilton ve Rosberg’in yarışa Pirelli’nin belirttiği minimum değerlerden daha düşük değerlerde lastiklerle çıktığı için inceleme altında olduğu yönündeydi.

Hamilton’un bir lastiği sadece 0.3 PSI düşük bulunurken Rosberg’in lastiği 1.1 PSI düşük bulundu ve sonuç olarak inceleme çıktı.

Benzer bir olay bu hafta sonu GP2’de yaşandı. Russian Time pilotu Mitch Evans, lastiklerinin minimum basınç değerinden daha düşük çıktığı için sıralamalardan diskalifiye edilmişti.

Evans ihraç edildiği sıralamalarda 2. olmuştu.

 


Yorumlar

“GP2’de Evans Lastik Basıncı İhlali Nedeniyle Diskalifiye Edilmişti” için 10 yanıt

  1. bence ceza gelmemesi hem avantaj sağlanmamasından, hem de en büyük etken olan pirelli görevlisinin onay vermesinden oldu. yoksa onay almadıktan sonra kendi kafalarına göre 0.1 psi bile düşük olursa diskalifiye kesindir.

    pirelli battaniye varken ölçmüş ve sonuç normal çıkmış, battaniyeyi çıkarınca ısısı düşen lastiğin doğal olarak basıncı da düşmüş, bu sıra bir ölçüm daha yapılmış ve tek bir lastik 0.3 psi inik çıkmış. hamilton’ın hiç suçu yok, mercedes’in biraz var, en büyük suç pirelli görevlisinde.

  2. Mercedes’e zaten ceza gelmeyecek. Ama bu yapan Manor olsaydı çoktan ihraç edilmişlerdi…

  3. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    arkadaş 4 lastik basıncı düşük olur anlarım da , sadece sol arka lastikte basınç düşük çıkıyor , sonuçta bu araçlar 350 km hıza çıkıyor kerblerden geçiyor vs vs ki dün sıralamalardan sonra pirellinin açıklaması vardı lastiklerde yine kesikler bulduk diye pist üzerinde birşey etki etmiş olamaz mı ? saçma mı düşündüm acaba ?

    1. Bence de mercedes deki basınç değişikliği durumu pirellinin yüzünden olabilir geçen hafta Ferrari’ye o lastikle o kadar gitmeseydin banane demişlerdi.O yüzden açıkçası pek de üzülmedim

    2. Bende snin gibi düşünüyorum 4 lastik te olsa tamam avantaj sağlar diyelim ama tek bir lastik teki eksiklik ne kazanc getirecek ki ?

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Firarikimi
        Diğer lastiklerin ısısı ve basıncı iyi olduğu anda yani lastik koruyorken o tek lastiğin getirisi olabilir.Örn.Hamiltonun arka arkaya best lap yapması.
        hamiltonAMGTEAM
        Bence alakası yok kesiklerle felan.Hadi hamiltonu geçelim.Rosbergin 1.1 PSI bu ne demek biliyormusun vetteli 10 la çarpıcaktı o patlamak üzere olan motorla.Ben mercedesin rosbergde eski motor var diye bu avantajı bilerek yarattığını düşünüyorum.Yani anlıcağın hilekar takım mercedes yine durmamış elinden geleni yapmış her zaman olduğu gibi 🙂

        1. 🙂 Fia cezayı da veremedi zaten

        2. Yav siz önce arabayı kaldırabilen bir sürücü bulsanıza.
          :Ö)

          1. elimizde olan bu ne yapalım

        3. yahu ne hikayesi yazıyorsun yeğen sen. rosberg farkı pitten sonra kapatmaya başladı. basıncı düşük lastik başlangıçta olandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir