Raikkonen: Her Zaman Ne Yapıyorsam Aynısını Yaptım

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen İtalya GP’sinin kalkışında neden grid cebinden çıkamadığı konusuna anlam veremiyor ve yarış öncesi prosedürlerinde daha önce yaptıklarının aynısını uyguladığında ısrar ediyor.

“Debriyajı bıraktığımda anti-stall [stop etmeyi önleyen sistem] devreye girdi. Anladığım kadarıyla doğru şeyleri yapıyordum, ancak ikinci debriyajda bir sorun vardı ve doğru yerde değildi.”

“Her şeyi her zaman yaptığım gibi yaptığımdan kesinlikle eminim. Her ne olduysa anti-stall sistemini tetikledi ve ben işleri düzeltene kadar sonuncu sıraya kadar düştüm.”

“Aynı şeyleri yaptım, bu yüzden neden olduğunu açıklayamam. Bunun olması için sadece bazı küçük şanslar var, ancak ne olursa olsun bunun neden olduğunu kesinlikle anlamalıyım ve birşeyleri değiştirmek gerekiyorsa bunu yapmalıyım.”

“Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Elbette oldukça hayal kırıklığı yaşıyordum, ancak yarış fena gitmedi. Beşinci bitirdim, ancak ikinci başlayıp ilk viraja son sırada girerseniz bu iyi olmaz. Bunları öğrenmeli ve daha iyi sonuçlar almanız gerekir.”

“Bence araç tüm haftasonu boyunca oldukça iyiydi. İlk setlerin sonlarında işler biraz aldatıcıydı. Elbette onları başından beri korudum ve bu yüzden savaşamadım. Onları değiştirdikten sonra araç çok iyi oldu ve insanları yakalayıp geçebildim.”

“İyi bir aracımız vardı, ancak kalkışta yarışımızı sekteye uğrattık. Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini yaptık, hayal kırıklığı yaşadık ancak böyle bir şey ilk kez olmuyor. İşleri doğru şekilde yapıyorduk, ancak sorun yaşamaya devam ettik ve yarışta büyük zaman kaybettik. İşleri daha iyi yapmak için denemeye devam etmeliyiz.”


Yorumlar

“Raikkonen: Her Zaman Ne Yapıyorsam Aynısını Yaptım” için 26 yanıt

  1. Arkadaşlar şunu görebiliyoruz sanırım.

    Ferrari yeni şampiyonunu yaratmaya çalışıyor, aynı Fernando gibi, Vettel yeni kahraman Forza Ferrari, Forza Ferrari, Kimi’nin kesinlikle Vettel ile yarışmasına izin verilmeyecek, ve verilmiyorda zaten.Startta Kimi’nin biraz geri kalmasına çalışılmış ancak biraz abartıya kaçtığını gördük bu olayın.Artık bu sezon yaşananların bir açıklaması olamaz, ilk yarışla başlayan saçmalıklıar diğer yarışlarla devam etti ve ardı arkası kesilmedi.

    Burada Ferrari kendi pilotunu sabote edermi diyenler bazı gerçekleri F1’in içinde ne dolaplar döndüğünü 2007 yılında biraz görmüşlerdir.Belki Ferrari bizzat sabote etmiyor olabilir ki bana göre küçük ihtimal, içeriden biri bu işleri ayarlıyor.

    Ben Kimi’nin gösterdiği azimden dolayı onunla fanı olarak gurur duyuyorum, bu kadar saçmalığa rağmen inatla her yarışa asılıyor, aynen devam Kimi, sonunda iyi olan kazanır.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Alonso, santander, omuz gibi araba bunları yazmayı unutmuşsun 😀

      1. Yazamasına gerek yok bak sen de gayet güzel biliyosun hepsini… 🙂

  2. Araç üstü kamerada Raikkonen’in yaptığı her şey normal görünüyor. Raikkonen debriyajı bırakınca araç direkt anti-stall’a geçiyor. Sonra Raikkonen diğer debriyajı kullanıyor ve öyle kalkıyor. Aslında oldukça hızlı reaksiyon veriyor. Sanırım Raikkonen’in ilk kullandığı debriyaj sıkıntılıydı, ondan kalkamadı araç.

  3. boşuna nafile raikonen,den bişe olmaz tıpkı kariyeri boyunca yaptığı iş bu
    istikrarsız sıralama özürlü start özürlü
    kariyeri boyunca hep istikrarsız olmuş bir iyi beş kötü
    takıma araca bir katkısı olmaz aracı hızlıysa hamilton gibi yoksa kayıp
    dikkat edin aracı hızlıysa vettel gibi demiyorum vettel yine takımı için çalışıyor zaten aracı hızlıysa vettelin .. kimse pist üstünde geçemez bunu redbullu yıllarda gördük .

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Tarihin üst üste puan rekorunu kırmış adam istikrarsız :)) Ferrari otomobilinin geçen seneye göre denge konusunda gösterdiği ilerlemenin paydaşlarından biri Raikkonen’dir. Zira Lotus’ta da bunun izleri görülebilir. Her zaman iyi geribildirim verebilecek pilotlardan biridir.

      Özürlü bir pilot F1’de 13 sezon yarışamaz. Git kumda oyna. Buralar sana fazla gelmiş.

      Sonuna da ayrı bir güldüm Vettel pist üstünde geçilmemiş 🙂 Başka kapıya.

    2. İstikrarsız -> 2012 (Vettel onun en çok art arda puan alma rekorunu kırmaya çalışıyor şu an, Lotus’la seneyi 3. bitirdi)
      Sıralama Özürlü -> 2005 (pollere ambargo koyardı hem de yanında Montoya gibi bir dev varken)
      Start Özürlü -> 2006 Catalunya, 2009 Spa (önündeki Barrichello kalkamamışken); yakın zamandan örnek vermek gerekirse 2015 Macaristan (2 GP önce yani)
      Takıma Araca Katkısı Olmaz -> 2014 (şu anki araç Raikkonen’in 2014 GP’lerindeki antrenmanlarda yaptığı aerodinamik çalışmalarla şekillendi; bkz. ABD GP vs.)
      Aracı Hızlıysa Hamilton Gibi Yoksa Kayıp -> 2004, 2009 Spa; tüm 2006 sezonu
      Vettel Yine Takımı İçin Çalışıyor -> 2010 İstanbul
      Aracı Hızlıysa Vettel’in Kimse Pist Üstünde Geçemez -> Vettel’in ilk 2 çizgi dışından kalkarak elde ettiği galibiyet yok

      1. Ayrıca sıralama özürlü lafına ek bilgi vereyim. 10 yıl önce Monza’da polü alan, FIA’nın bu yarış hafta sonunda grafiklerde gösterdiği gibi Montoya değil Raikkonen’dir. Üstelik aracında tek pit stopluk yakıt varken almıştır. 10 sıra grid cezası nedeniyle 11. başlamıştır.

        1. “Sıralama Özürlü -> 2005 (pollere ambargo koyardı hem de yanında Montoya gibi bir dev varken)” montoya gibi bir dev mi? 😀

          sıralamada raikkonen’in iyi olduğunu savunma şimdi bana 🙂 alonso, vettel, massa karşısında sıralamada nerdeydi? puanda demiyorum bak o kısımda 3üne de yenildi. sıralamada bari geçseydi de argümanının bir tutulacak yanı olurdu.

          “Takıma Araca Katkısı Olmaz -> 2014 (şu anki araç Raikkonen’in 2014 GP’lerindeki antrenmanlarda yaptığı aerodinamik çalışmalarla şekillendi”

          buna gülemedim bile. cidden müthiş bir çalışma olmuş.

          1. Raikkonen bir zamanlar en iyisi idi.Şu anda eski formundan uzakta olabilir.Ama bunun temel nedeni moral mantalite ile ilgilidir.
            İnsan kendine filanca pilot iyidir.Falanca pilot kötüdürden başka meşgaleler bulmalıdır.Ben ne yapıyorum?Hayatımda hangi alanlarda gelişebilirim diye sormalıdır.Sahi bir video işi vardı sizin.

            1. Arkadaşın uzun bir yolu var. O da onu bildiğinden hiç başlamıyor yola çıkmaya =)

  4. Onboard görüntülerde bir hatasına rastlamadım. Ne olduğunu gören, anlayan varsa açıklasın lütfen.

  5. sebep anti-stall olsun neyse de… ben sarhoştu da refleks olarak mı gecikti diye düşünüyordum.

    1. Raikkonenin şekerlemeleri meşhurdur.Saati biraz geç çalmış.
      :Ö)

  6. Benim korktuğum şey şimdi bu da halledilir bunun da üstesinden gelinir bu problem artık yaşanmaz , ama sırada ne var ? Ve bu sıra bitip herşey rayına oturunca da sorunsuz bir kimi sorunsuz bir pit yönetimi sorunsuz bir araçta da sorunlu yarışcılar gelir bizi bulur bu böyle kısır döngü arkadaşlar

  7. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Ne olursa olsun Rai’nin morali yerinde eskiden iki kelime bile etmez telsizden zorla cevap verirdi. Şimdi en azından gülebiliyor. Bazen espri bile yapabiliyor. Ferrari için en ideal seçim. Ana bugün güzel bir kalkış fena olmazdı. Dünkü 2.lik bizleri fazla umutlandırmış 🙁

  8. İçim yandı o araç yürümeyince içiiiimmm.

  9. 🙁

  10. spada da aynısı oldu en geriye düştü diye hatırlıyorum. fakat zaten arkalardan kalktığı için farkedilmedi sanki. yanlış mı hatırlıyorum?

    1. Evet spa da iyi kalkmadı ama bukadar da kötü değildi ben bir iki sıra kaybeder diyordum ama berbat bir kalkış yaşadı. Sorunda kendisinde gibi

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Doğrudur.

    3. evet haklısın kimsenin dikkatini çekmemiş anlaşılan ordada ciddi sorun yaşadı yinede olduğu yerde kalmadı sadece yavaş kalktı, normal bi aracın ciddi patinaj yaşaması gbi. sıralama turlarından sonra sadece bundan korktum çünkü spadada yavaş kalktı ve korktuğumdan daha beteri başıma geldi. ama araç garip şekilde 1. vitese geçtiği halde tepki vermiyo mantıklı bi açıklama bekliyrum takımdan.

    4. Strong_Union avatarı

      spada o kadar kötü kalkmadı sadece mclaren ler çok iyi kalktı yoksa önündeki sauber falan uzamadı startta neredeyse aynı kalktılar ilk virajdan sonra saubere takıldı sadece.
      https://www.youtube.com/watch?v=ltjb_dgBZY0
      https://www.youtube.com/watch?v=ltjb_dgBZY0

    5. Volkankanax avatarı

      doğru hatırlıyorsun ama bu yarışta kötü kalkmadı kalkamadı debriyaj rai ye kalkamamaya mal oldu…Alonso na gelince 4 tur zorladı geçemeyince klasik araca yıktı ihaleyi Çekildi 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Şu videodanda anlaşıldığı gibi honda rezil durumda!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir