Autosport: Red Bull 2016’da Renault Motoru Kullanmayacak!

Autosport.com’un haberine göre Red Bull Racing 2016 Formula 1 sezonunda anlaşmasının bulunduğu Renault motorlarını kullanmayacak.

Özellikle bu sene iki tarafın arasının iyice gerilmesinin ardından Red Bull kendisine yeni bir motor tedarikçisi aramaya başladı.

Red Bull ve Toro Rosso’nun gelecek sene de Renault motoru için anlaşması bulunuyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da Autosport, takıma yakın isimlerden anlaşmanın tamamlanmayacağını öğrendiğini duyurdu.

Habere göre Red Bull, ortaklıklarının bir sene önce bitmesini talep ettiği bir dökümanı Renault’a sundu ve Renault bu teklifi kabul etti.

Bu gelişme Red Bull pilotları Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat’ın 7. motorlarına geçmelerinin ardından yaşandı.

Bu gelişmeyle birlikte Red Bull’un gelecek sene için sadece Mercedes ve Ferrari seçeneği bulunuyor.

Renault’nun geleceği de henüz netleşmiş değil. Habere göre Renault gelecek sene hiç bir takıma motor tedarik etmek istemiyor. Öyle olunca Red Bull’un diğer takımı Toro Rosso için de motor tedarikçisi bulması gerekiyor.

Renault için ise geriye iki seçenek kalmış gibi görünüyor: Lotus’u alarak yoluna fabrika takımı olarak devam etmek ya da F1’den tamamen ayrılmak…


Yorumlar

“Autosport: Red Bull 2016’da Renault Motoru Kullanmayacak!” için 13 yanıt

  1. tahmin ettiğim gibi oldu.

  2. Newey varken Mercedes-Ferrari motoru farkmetmez.
    Ferrari motoru alsa(eşit motor olmasa bile) ferrariyi ezer geçer, Mercedes ile kapışır.
    Mercedes motoru alırlarsa herkesi ezerler yine.
    Sıralamalarda Q3 te yine ikinci haklarını kullanmadan pole alırlar, kalan herkeste zırlar 😀

  3. duyduğum en güzel haber redbull gitsin başkasına zırlasın tabi zırlayabilirse

  4. Renault hissettiğim kadarıyla güncellemede bekleneni bulamadı. Bu yüzden Red Bull erken ayrılıyor. Renault da tamamen ayrılacak. Bunlar tamamen his.

    1. LOTUS’u satın alır.Bi kaç kişinin de dediği gibirenault motor vermek istemiyor gibi.

    2. Bundan ciddi şekilde şüpheleniyorum.Ortada bir güncelleme olmadığından Lotusu satın aldıklarını açıklayamıyor olabilirler.Adamlar neredeyse bedava verecekler takımı.

  5. Twitterda dediklerinin hepsi neredeyse tutan italyan bir eleman Redbull Ferrari anlaşması kesin gibi diyor. hadi hayırlısı

    1. Haas & Redbull & ToroRosso Ferrari diyorlar.

  6. Renault gelecek sene hiç bir takıma motor tedarik etmek istemiyor.

    Sanki Renault motoru isteyen takım vardı da…

  7. Red Bull inanılmaz sabırsızlık yapıyor Renalt ile ipleri atmadan nornal bir diyalog içinde gelişime devam etseler daha iyi onlar için sonra 2017’de zaten Newey yeni aerodinami kurallarıyla Red Bull’u zirveye taşıyacaktır. Ama şimdi Mercedes’e geçseler Mercedes’in rekabetçi bir motor vereceğini sanmıyorum Ferrari motoru zaten kendisine bile yetmiyor. Sırf biraz daha iyi olacağız diye bunları yapmamalılar.

  8. Aslında vermek lazım.Bütün yarışlarda podyumu kapatırız.

    1. Zevk alırsın yani yarışlardan ?

      1. Şimdi çok alıyom sanki. F1 mi kaldı?İnsanlar bir kaç tur birbirini geçmek için çabalamalı.Hani bazen oluyo ya DRS avantajı geçilmiş olana geçer de tekrar dener.Bu yok olduğundan beri seyir zevki kaçtı gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir