Petrov, F1'e Giriş İçin 15Milyon Avro Veriyor

yazar:

kategori:

Geçen senenin GP2 şampiyonasında Nico Hulkenberg’in arkasında 2. olan 25 yaşındaki Rus pilot, Renault veya Campos’a geçiş ile ilişkilendiriliyor.

Alman Bild gazetesinin haberine göre inanılmaz sponsor desteği ile 15 milyona ulaşan bütçe, yarış başına yaklaşık 800.000 avroya denk geliyor.

Bild, Petrov’un esas destekçilerinin, Moskov kökenli banka Sberbank ve Rusya’nın en büyük şirketi Gazprom olduğunu belirtti.

Michael Schumacher ve Hulkenberg’in menajeri Willi Weber, para ile gelen pilotların F1 için yeni olmadığını söyledi.

Weber: “Sadece 6 veya 7 üst düzey pilot, gerçek para kazanıyor, diğerleri takımlarına para getiriyor. Ve kim buna başlarsa, olağanüstü yetenekleri yoksa kariyeri boyunca bunu sürdürmeli”

Örnek olarak Schumacher, 1991 senesinde Spa’da yarışmak için Eddie Jordan’a 200.000 dolar ödemişti.


Yorumlar

  1. deniz gökhan…
    çok haklısın. bir problemde f1i medya tarafında bilen daha doğrusu anlayarak seyredebilecek yorumlayabilecek insanların çok az oluşu. bugün serhan acarın bu zamana kadar bir gazetede bir köşesi mutlaka olması lazımdı. okay karacan eskiyi bilmiyorum ama geçen sene zaman gazetesinde yazmaya başladı. üstelik kendisine kocaman bir köşe vermişler. orada bol bol f1 haberleri yazıyor. tabii bu da okurların mutlaka ilgisini çekiyordur. aslında f1 i sadece belli bir pistte vın vın dönen bir araç yarışının dışında çok daha nitelikli inanılmaz bir spor dalı olduğunu insanlara anlatmak lazım. Halen işin içinde olmayanlar f1 i basit bir spor olarak algılamakta.
    Bir dönem futbolu ileri derecede takip etmiş seyrederken inanılmaz heyecanlar yaşadığını zannetmiş ben esas heyecanın ne demek olduğunu f1 i anlayarak seyrettiğimde anladım. Bunu çevremize anlatmamız lazım.
    En azından f1 seviyeli bir topluluğun(gerçi buradaki tartışmalarda yapılan hakaretler küçük düşürücü sözler düşüncelerimi tekzip etsede) seyrettiği bir spor dalı. Bulunduğu ölçekle kıyaslarsak futboldan daha fazla para harcanan bir spor dalı. Kullanılan teknoloji uçak endüstrisi teknolojisinden ilham almış bir teknoloji. Çocuğunun belli bir yaşa gelince bir futbol fanatiği olmasından çekinen tüm ailelere tavsiye edilecek bir spor dalı. Küfür yok kavga yok taraftarlar bir arada yarış seyredebiliyor. Anlamak için bol bol okumak incelemek araştırmak lazım. Çocuklarımızın ders çalışmasına yardımcı olabilir. Geçen 10 yaşlarında bir çocuğun sırt çantasında Ferrari amblemi vardı. O kadar çocuk arasında hemen dikkatimi çekti. Çok mutlu oldum. Güzel bir sporla ilgilendiğimizden dolayı kendimizi şanslı hissediyorum. Pilotlarımızın kötü alışkanlıkları ve yaşantıları yok son derece kaliteli insanlar. Gece hayatı olan sigara içen alkol tüketen gayri meşru yaşantısı olan bir sporcunun posterini duvara asan bir çocuk ilerde kimi örnek alacak?
    Bunları göz önünde bulundurup güzel bir sunumla imza kampanyası başlatıp başbakanımıza konuyu bir şekilde basın yoluyla veya başka bir şekilde iletmek lazım. Yarışımız elden giderse bir daha zor gelir.
    Sonuç buradaki her f1 severin kendi çapında ve imkanlarıyla bu sporu tanıtması lazım. Mobilya mağazalarında son dönemlerde Ferrari arabasının renklerinde çocuk odası takıları satılmakta. Dinini iyi seviyede yaşamak ve çocuklarına yaşatmak isteyen hristiyanlar çocuklarına bir hediye aldığı zaman onu klisedeki papaza götürüp herhangi bir sebepten dolayı çocuğunu oraya götürüp papazın elinden çocuğa hediyeyi verdirip dinine ısındırmak adına çok akıllıca bir iş yaparlarmış. Aynı şekilde bizler çevremize ve eğitiminden sorumlu olduğumuz çocuklarımıza bu şekilde hareket edip bu sporu sevdirebiliriz.
    Her şeyin hayırlısı…

  2. katılmıyorum… Gp2'de Can Artam CMS desteği ile, Jason Tahincioğlu ise Petrol Ofisi desteği ile yarıştı… Sonuç ortada, ikisi de beklenen başarıyı gösteremediği, yarış galibiyeti veya podyum elde edemediği için geriye düştü… Tabi doğal olarak sponsor desteklerini de kaybettiler… Sponsorlar sizi desteklerse, ya yeteneğiniz ya milliyetinizden dolayı destekler, ki ikiside sponsor için prim yapan değerlerdir… bizimkiler milliyet bakımından desteği yetenekle birleştiremedikleri için kaybettiler…

    Bence Jason Tahincioğlu'da, Can Artam'da bir noktaya kadar başarılı pilotlardı, yetenkleri de vardı, ne kadar körü körüne eleştirsekte, ama F1 için yeterli olmadıkları da ortaya çıktı malesef, Gp2 zaten Jason için fazlaydı bile… Can ARtam sanırım Monaco'da puan almıştı, yanlış hatırlamıyosam, ama o da o kadar yani…

  3. Petrov'un GP2'deki ilk senesini hatırlıyorum jason tahincioğlu'yla yarışıyodu 🙂 Şimdi F1' girdi girecek…İşte petrov'Da olup jason'da olmayanın farkı ortaya çıkıyo

  4. deniz arkadasım cok haklısın bırak iş adamlarını ülke genelinde f1 e ilgi çok az..buna inanamıyorum aslında bööle müthiş bir organizasyon ve spora ilgi neden az anlamış değilim…sanırım biraz da görsel basının f1 e olan ilgisizliğide bunda sebep…

  5. Arkadaşlar bu haber bizim hiçbir zaman f1 de neden pilotlarımızla yer alamayacağımızı bir kez daha kanıtlıyor.Çok yetenekli gelecek vadeden bir pilot çıkarsak bile Türkiyede bırakın 15 milyon euroyu f1 için 1 milyon euro bile verecek bir işadamı göremiyorum.İlgi yok,lobi yok,f1 takımlarına sponsor olan işadamlarımız yok.Böyle oluncada vagonla para harcadığımız pistle 'bu benim tahminim ve görülen olasılık çünki bir dönem daha sözleşmenin uzatılacağını sanmıyorum'f1 de ancak 7 yıl kalabiliyoruz.Düşününce bu kadar olumuszluğa 7 yıl bile çok…

  6. petrovun renaultta yarıscagı artık sagır sultan bıle bılıyor daha onceden de soylemstm renault gazpromun ılgısını cekmek ıstıyor dıye gazprom renaulta ana sponsor olursa gorun curcunayı gazprom mavı ve beyaz renklerden olusuyor renault sarısyla bırlesınce 2002-2006 arası renklere donus olr kı sanrm butun taraftarlar o goruntuyu gormeyı arzuluyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir