Mercedes Red Bull’a Motor Vermiyor; Tek Seçenek Ferrari!

Son çıkan haberlere göre Renault ile yollarını bu sene sonunda ayıracak olan Red Bull’a Mercedes’ten olumsuz haber geldi. Şampiyon takım için artık tek seçenek Ferrari motoru.

Dün akşam Autosport’ta çıkan haberde, Red Bull’un Renault ile bir senelik anlaşması daha olmasına rağmen bu sene sonunda ayrılmak için anlaşmaya vardığı iddia edilmişti. Haberde Red Bull için Mercedes ve Ferrari seçenekleri olduğu söylenmişti ancak Motorsport.com, Mercedes seçeneğinin de artık hesap dışına çıktığını söyledi.

Mercedes’in üst yönetimi, Red Bull’a motor sağlamalarının Formula 1 takımları için iyi olmayacağını düşünmeleri gerekçesiyle böyle bir hamleyi reddediyor.

Red Bull’a yakın kaynaklar, Red Bull’un Mercedes takımının isteksizliğine rağmen kazanma potansiyeli olmalarının Mercedes için çekici olabileceğine inandıklarını söylüyorlar ancak görünen o ki bu ihtimal hesap dışına çıktı.

Ancak İtalya’da olan Dieter Zetsche, bu konuyu Toto Wolff ve Niki Lauda ile görüştü ve Red Bull ihtimaline artık soğuk bakıyor. Onun desteği olmadan Red Bull resmi bir girişimde bulunamıyor.

Gelen bilgiler, Red Bull’un Mercedes motoruna geçmesi halinde Mercedes’in elindeki avantajı kaybedebileceği riski nedeniyle artık bu seçeneğe olumlu baktığı yönünde.

Öyle olunca Red Bull için tek seçenek Ferrari kalıyor.

 


Yorumlar

“Mercedes Red Bull’a Motor Vermiyor; Tek Seçenek Ferrari!” için 23 yanıt

  1. Çünkü mercedes mühendislik ve parasal manada kendisine rakip olarak sadece red bull u görüyor. fırsat bulduğunda mercedesi kendi silahıyla vurabileceğini biliyor. son derece rasyonel bir hamle.

  2. Mustafa Sar avatarı

    Sanırım geçen sene bir yarış sırasında Serhan Acar anlatmıştı. Mercedes GP ile Williams arasında motor anlaşmasında Williams’ın motoru tam güç kullanabilmesi için (her bir pozisyon için) ekstra yetki alması gerektiğini söylemişti. Mercedes böylece Williams’ın kendileri ile başa baş mücadele edememesini garantilemiş oluyormuş.
    Aynı tedbiri Red Bull için FERRARİ de alacaktır sanırım. yada Red Bull’a vereceği motor kendi kullanacağı motorun bir tık altı da olabilir. Böyle bir önlem almadan motor verirse ve Red Bull Ferrari motoru ile FERRARİ yi yenerse bu çok büyük rezalet olur.
    Daha açık ifade ile Ferrari takımında herkesin koltuğunu devirir..

  3. honda nın kapısını calsınlar

    1. son sıralar şampiyonluğu için mi? 🙂

  4. laflamme1010 avatarı

    Arkadaşlar bu motor alma işi Ortaklık şeklinde olabilir mi? Mesela Redbull’a motor verme karlılığında Ferrari Ücretin yanı sıra Redbull’un şasi tasarımından yararlanmak isteyebilirler mi?

  5. Mercedes de diğer üreticiler gibi sadece kendisini düşünen ödleklerden. Ferrari aynı motoru vermez, Renault kendi takımı dışında kimseye motor vermek istemiyor. Gördüğünüz gibi hepsi aynı. Fabrika takımlarını bu yüzden sevmiyorum.

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bu ödleklik değil.Fabrika takımlarının kendi ile yarışacak takımlara motor vermemesi normal.Sonuçta bi şampiyonluk savaşı var.Bunun dışın da F1 dışı etkenler çok ki FERRARİ ve MERCEDES şuan en iyi iki motora sahip.Motorun böyle önemli olduğu sene de aynısını vermemesi doğal karşılancak bir şey.

      1. Ticari olarak Mercedes’in motor vermemesi de doğru, Ferrari’nin eski motor verme ihtimali de. Renault’nun Red Bull’a motor vermek istemeyişi de doğru.

        Ama ticari bir sektörden önce adı spor olan bir organizasyonun içindeyiz. Burada farklı bir ahlak işlemeli.

        1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Dünyada hangi spor da ahlak işliyor ? Ayrıca daha da derinlere girip çok şey yazıcam da kısacasını söyleyeyim.F1 söz de spor ya bunları yöneten bir yapı var.Onların gerçek hedefleri,sporu spor gibi görmek değil.Muazzam bir servet sahibi olmak ve harcamak, aşırı, doymak bilmez ve çılgın bir arzuya sahip oldukları halde, sadece daha fazla para kazanmak.Ve dünyada ki her spor,star vb insanlara hitap eden organizasyonların asıl altta yatan amacı bu.Kısacası illimünati ilkelerine uyan vesaire şeyler.. @xtrabit-racing

          1. Ahlak işlemiyor diye bahsetmeyecek değiliz. Fabrika takımlarını sevmememin sebebi bu. Örnek olarak Williams’ı alabilirsin. Kaç sene süründüler ama ayakta kaldılar, bırakıp gitmediler. Üreticilerden hangisi kazanamayınca kaçmayacak? (Ferrari ayrı tabi, onlar F1 ile yürüyorlar, hem kaçmazlar, hem kaçamazlar.)

            1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Tabiki de bahsedilebilir.Williams için kalmalarının tek sebebi bence sahibinin F1 tutkusu.Reno yeni kurallar hoşuna gitmesse ayrılacak bir örneği söylediğinin.Ferrarinin fabrika takımı olmasından ziyade bu spordan kaçdığını düşünemiyorum.Muhtemelen F1 yerle bir olur.Mesela Ferrari ile aynı kefeye koyulan Mclaren için aynısını söyleyemem ayrılırsalar bence bi yıkım olmaz.

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      En azından biz motor veriyoruz Günay 🙂 Hem Horner ve Red Bull aynı motor olmasa da Williamsa tedarik edilen kadar iyi bir motor olmaz ise yaygarayı koparır. O yüzden ben kötü bir motor vereceklerini sanmam. Saubere verilen gibi olabilir yada güncellemeler sonra verilebilir. Alkışla bizi 😀

      1. Güncel ve eşit motor verilecekse eyvallah derim, laflarımı da yerim, çıkar alkışlarım da 😀 Gördüğün gibi bu durumda marka ayırt etmeden konuşuyorum.

  6. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Kimseden korkmuyoruz,Gelene merhaba gidene elvedaaaa

  7. RBR Ferrari motorunun aynısını alırsa Ferrari’ye tur başına 1 sn fark atar ve eminimki Ferrari önümüzdeki sene Mercedes’e göre 20 30 beygir güçlü ünite üretecek

  8. Olmazsa Honda ya geçsin nasıl olsa şasileri çok iyi,hemde Honda motoru Renault dan güçlüymüş,Arai öyle diyor,gayet mantıklı bence hiç düşünmesin Red bull un çok saygıdeğer patronları.

  9. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari son dönemlerde rekabetçi veya şampiyonluğa oynayacak bi takıma motor vermedi.Böyle bir durumda nasıl davranacağını kimse bilmiyor.REdbull da belki buna güveniyordur ama Yarın bi gün Bir REdbull Aracı bir Ferrari nin aynasında gözükürse neler olacak merakla bekliyorum o günü 🙂

  10. Müşteri motoru ile şampiyonluk çok zor, hele motoru satan Ferrari ise imkânsız. Yeni partneri bulmadan Renault’yu sallarsanız ahan da böyle kalırsınız ortada. Ferrari size aynı motoru vermez.

  11. Ferrari kaz gibi bi yolsun şimdi sizi , başka seçeneğiniz kalmadı

  12. Redbullun Ferrari motoru icin performans kaygısı yok , tek dertleri birebir aynı motoru alıp alamayacakları meselesi zaten.

  13. Bence Ferrari’nin motoru kötü sayılmaz. Sauber bile rekabetçiydi bu hafta.

  14. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    redbull önümüzdeki sezon güncellenen ferrari motoru ile kafaya oynar. Ferrari motor farkını büyük ölçüde kapattı ama şasi farkını kapatamadı tabi yeni yönetimin aracını sebeye görmek lazım. RBR şasisi hala en iyisi. Bu adamların önceki senelerde de tek eksiği düzlük hızıydı ama bu kadar güç farkı yoktu, düzlük hızı olan bi motorda takınca eksikleri kalmayacak. Zaten aero olarak farklı sınıfta bir araç, ferrari veya mercedes motoru kullanması lider iki takımın kendi bacağına sıkması olacaktır.

    Honda veya renault’un lider takımlar seviyesinde motor yapabileceğini kimse zannetmiyor, tüm f1 camiası umudunu yitirdi.

    1. Kafaya oynar ne 😀 Kafadan zirveye oynar olacaktı sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir