Ferrari, Red Bull’a Motor Vermekten Korkmuyor

yazar:

kategori: ,

Ferrari patronu Maurizio Arrivabene, Red Bull’a motor sağlamaktan korkmadıklarını söylüyor.

Red Bull’un Renault motoru kullanmak istediğini biliniyor, fakat Mercedes Red Bull’a motor sağlarsa dominasyonunun bitmesinden korkuyor. Bu durumda Red Bull için tek şeçenek Ferrari kalıyor.

Şuanda Sauber ve Manor’a motor sağlayan Ferrari’nin patronu Arrivabene, motor sağlamaları halinde güçlü olabilecekleri Red Bull’dan çekinmiyor.

Arrivabene “Diğer insanlar hakkında konuşmak çok zor. Teoride onların baş tasarımcısı (Newey) gibi büyük isimleri var ve onlara motora verirsek rekabeçti olabilecek hatta korkunç bir şasi inşa edebilecek güce sahip olabilirler”

“Ancak benimde kendi ekibim var. Mühendislerim ve aerodinamikçerim kendi işlerini iyi biliyorlar. Bu nedenle bir sorun yok. Güçlü bir rakip ile yarışmak güzel olacak”

“Elbette bu demek değil ki yarın sabah Red Bull veya Toro Rosso bizim motorlarımızı kullanacak”

“Ama herhangi bir takıma motor vermekten korkmuyoruz”

“Bu Ferrari rekabet ruhuna aykırı. Biz herkesle savaşırız” dedi.

Red Bull ile beraber Toro Rosso’nun da Ferrari’ye geçmesi bekleniyor ve Toro Rosso daha önce Ferrari motoru kullandığı için İtalyan takımla aralarında iyi bir ilişki bulunuyor.

Tost yine de 2016 için Renault ile anlaşmalarına sadık kalmak istiyor.

Tost “Bildiğiniz gibi Renault ile sözleşmemiz var ve buna uymak istiyoruz”

“Ferrari ile iyi bir ilişkimiz var ama bu gelecekte onlarla ortaklık yapacağımız anlamına gelmez”

“Gelecek bize neler gösterek göreceğiz. Ama şuanda Renault ile anlaşmamız var” dedi.

Ve bu durum Manor’un gelecek sezon Mercedes motoruna geçeceği anlamına gelebilir.

Ekip şuanda Ferrari’nin 2014 motorunu kullanıyor ve 2016 için farklı seçeneklere bakıyor. Eğer Mercedes’te bir boşluk olursa Manor artık pole pozisyonunda.


Yorumlar

“Ferrari, Red Bull’a Motor Vermekten Korkmuyor” için 31 yanıt

  1. Tabiki korkmamalı. Çünkü zaten çok üstün bir motor yapmayalı yıllar oldu. Bu sene ki motorun da çok rekabetçi olacağını düşünmüyorum. Açıkçası motor kısıtlamaları ortadan kalkmadan ferrari nin sadece yeterli bir araç üretebileceğini düşünüyorum. Bir ferrari taraftarı olarak bu beni üzmeye devam etsede düşüncem budur.

  2. Ferrari tur başına 1 sn yer fakat Ferrari için önemlisi çok müşteriye motor verip teknoloji geliştirmek yeni binek araçlarında turbo kullanacak

  3. laflamme1010 avatarı

    Bu motor verme olayına oldum olası akıl erdiremiyorum zaten. Bir tek Renault Redbull ilişkisi kabul edilebilir. Sen kendi aracını komple yapamayacaksan F1 de olmanın bir anlamı yok bence. Formula 1’in daha rekabetçi olması için yol aracı üreten firmalarda işe dahil Olmalı. Belki Audi, Ford, ya da tekrar toyota mesela.

  4. Mustafa Sar avatarı

    ayranı yok içmeye… tahteravalli ile gider…
    bu atasözü sanki bu haber için söylenmiş..
    FERRARİ önce Mercedes ile başa çıkabilecek bir motor üretsin
    sonrası kolay…
    bizim direktör asıl sorunlara eğilsin. mavi boncuklar da bir gün biter.
    bakın dominicalli olayı…
    takım italyan dominicalli italyan
    ama bu durum koltuğunu korumasına yetmedi.
    demek ki lafı bırakıp icraat yapmak gerekir..

  5. Ferrari ne zaman müşterilerine kendi motorunu vermiş? Eskiden Sauber’e verilen motorların model numaraları bile değişiyordu. Bir alt seri veriliyordu. Böylesi bir rakibe asla güncel motor vermezler. Daha doğrusu motor aynısı olur ama yazılımı bi tık aşağıda olur.

    FIA’nın bu duruma bir el atması lazım. Üreticilerden alınan motorların aynı performansta olduğunun garanti edilebilmesi gerekiyor.

    1. Valla ne derece doğru ama ferrari redbulla aynı motoru vermeyi taahhüt etmiş. Ama katılıyorum FIA nın bu olaya el atması ve motor performanslarının aynı oldugunu garanti altına alması lazım. Ferrariciyim ama Madem motor veriyon aynısı olmalı yok tırsıyorsak vermemeliyiz.

      1. Diğer haberde de yazdım da, ticari olarak düşünüldüğünde vermeleri de, vermemeleri de doğru olabilir. Vermezlerse ellerine güç vermezler, verirlerse ne verdiklerini bildikleri için kontrol altında tutabilirler.

        Ama sportif olarak konuşacak olursak herkesin eşit şartlarda yarışması gerekiyor. Parasını ödediğin şeyin daha kötü olması kabul edilemez.

  6. ertugrulsaid avatarı

    Red Bull’a Şuan Hangi Takım Motor Verirse Versin Kendi Ayağıan Kurşun Sıkar. Newey Gibi Bir Tehdit Varken Motor Vermek İntihar Etmek Gibi Bir Şey… 🙂

  7. Cesur ve rekabetten çekinmeyen takım böyle olunur işte, boş laflarla değil.

  8. Mercedes motoru alırlarsa Manor artık McLaren’i geçebilir 😀

  9. Da bişi sorcam. ferrari+redbull+tororrosso+sauber+haas… manor olmasa bile 5 takım oluyor.. sınır 4 takım değil mi?

    1. ertugrulsaid avatarı

      Yanlış Hatırlamıyorsam Eğer Toro Rosso Wosvagen’e Satışı İçin Görüşüldü Ama Sonradan Olmadı ve Sanırım Toro Rosso Renault Motoru ile Yola Devam Edecekler…

  10. 2016’da sezon içi güncelleme sonradan değişiklik olmazsa olmayacak.Bu durumda önceki versiyon gibi bir durumda yok. 2016da başa çıkabilirler.Gücü kıssanızda kısmasanızda kıstınız muhabbeti olacak.
    2017’de daha fazla aero gelince Red Bull ortalığın tozunu attırır.Totota ve Reno müşteri takımlarına karşı yenik duruma düşmüştü.Mercedes Ve Ferrari bunu kaldıramaz.
    Red Bull Hondaya doğru gider.Mclaren ile ipler gerilmiş durumda.

  11. Biz Ferrari’yiz. Biz herkesle savaşırız.

  12. Kardeşim her şey para değilmi her sporcunun hocanın teknisyenin vs bir bedeli vardır newey sen ne zaman ferrariye geleceksin hacı

  13. Mercedes Manor a motor verirse Mclaren in gecebilecegi araba kalmicak lan iyice rezil olucaz 😀

  14. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ferrarinin mercedes gibi avantajı olmadığı gibi kaybedecek bir şeyimiz de yok.O yüzden motorun verilmesi normal mercedesin vermemesi de normal.Ben yine de redbula motor verilmemesi yanayım çok çektik yine aynı şeyleri yaşamak istemiyoruz 🙂

    1. McLaren icin Ferrari motoruna gecsin diyorsun da neden Red Bull gecince istemiyorsun acaba, yoksa sasinin gucu RB ye kafa tutamaz diye mi ? ben olsam ben de onaylamazsim Renault a kafa tutarken bana mi sordunuz? 4 yil sampiyon olurken gelip 1 gun sordun mu yardima ihtiyac var mi su garaj da bir isin ucundan da biz tutalim diye? Simdi gelmisler talibiz motorunuza. Bu nasil istir boyle ?

      1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Aslın da evet şasimiz kötü herkes biliyor.Ayrıca ben hala redbulun en iyi mühendislere sahip olduğu kanısındayım.Takımlar kendi çıkarları uğruna çalışır bu her zaman böyleydi.Yanlız redbulu durdurmak için bir çok yasak vb. şeyler yaptılar ama durdurulmadı adamlar.Şuan öyle mi ? kesinlikle hayır! O DÖNEM FIA kural kuraldır demiyordu.Şimdi herşey farklı mercedes lobisinin gücü ve FIAMERCEDES oluşu ferrariyi dahi yakıyor.

  15. Bence Ferrari motoruna karşılık Newey’i istemeliler. Allison’a fazla güvenme karşıda aynı motora sahip bir Newey olursa 😀

    1. [ÇⓐğR|]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bana kalsa redbulun tüm pit duvarını ferrariye alırım 🙂

      1. O da güzel 😀

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          ross brawn ve adrian newey i getirsinler newey ross brawn allison bu adamların yaptığı arabanın kazanmaması güç iş olur hatta ross patron olsun 🙂 bunu biz düşünürken ferrari neden düşünmez yani takımın kaynaklar sınırsız f1 in efsane takımısın ikna et bir şekilde bu adamları bir orta yol bul getir

          1. Keşke olsa 🙂 Brawn F1’e dönerse ya Mercedes’e ya da direk F1 yönetimiyle ilgili bir göreve döner diye düşünüyorum ama F1 burası her şey olabilir 🙂

            1. Bob bell manor’a gittiyse ross brawn çok rahat gelir ferrari’ye ?

  16. Yalnız şu halimizle şasimiz oldukça kötü, ön kanat zaten çalışmıyor ve tek tük rekabetçi olduğumuz pistlerde de şansımız çok olursa ancak kazanıyoruz şimdi Ferrari Red Bull’ a arkadan iş çevirmeden biz ne kullanıyorsak onu verirse kendi ayağımıza sıkmak olur bu. Red Bull’da eşit motor olması halinde Ferrari’yi kesinlikle tokat manyağı yapar, Mercedesle şampiyonluk yarışına bile girer belki.

  17. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    rbr tekrar domine etsinde görürüm ben seni, gücü kısık motor verirsiniz sonra 😀

  18. Yusuf Hitay avatarı

    güncel motoru sauber’ e yaptıkları gibi aylar sonra vermeleri durumunda sıkıntı olmaz.

    aynı şeyi mercedes de yapabilirdi, neden vermek istemediler anlamadım.

    doğrudan rakibine kendi motorunu vermek bence gayet avantajlı bir olay.

    1. şuanda mercedes f1,de tek başına at koşturuyor kimseylede uzlaşmalarıı yok
      yine redbullu yıllarda ferrari mclaren yarışlar kazanıyordu şimdi onlarda yok oldu
      korkuyorlar çünkü orada ADRİAN NEWEY var gerçi yine orada ama korkuları NEWEY MERCEDESİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir