Ferrari: Vettel Takıma İstikrar Getirdi

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Maurizio Arrivabene’ye göre Sebastian Vettel takıma sadece hız getirmedi, aynı zamanda perde arkasındaki politik durumları da sakinleştirdi.

Bu sene Ferrari’ye katılan dört kez dünya şampiyonu pilot takımı tekrar zafere taşımıştı.

Arrivabene Vettel’in karakterinin fabrikadakileri de etkilediğini söyledi.

“Takım bir araya geliyor. Vettel bize tekrar heyecan getirdi. Bir çok kez bana işleri yürütmemde yardımcı oldu ve en önemlisi takım arkadaşıyla çok iyi yardımlaşıyor.”

“Kimi Raikkonen’i bu yüzden takımda tutmaya devam edeceğiz. Takımın istikrarı şu an harika durumda.”

“Seb harika bir şampiyon, ancak aynı zamanda takımı daha istikrarlı hale getirmemize yardımcı oluyor. Bize bunu başarmamız için çok fazla yardım ediyor.”

“İtalya’daki yarıştan sonra gördünüz, Seb’e bakın. Her zaman gülümsüyor ve olumlu yaklaşıyor. Böyle olunca da şikayet etmem gereken durumlarda biraz daha esnek oluyorum.”

Arrivabene bunları dile getirirken Vettel’i takımın eski pilotu Fernando Alonso ile karşılaştırmadığının altını çizdi.

“Elbette Fernando hakkında konuşmuyorum. Onunla bu işi yapmazken tanıştım ve iyi bir ilişkimiz vardı.”

“Onun hakkında konuşmak istemiyorum. Şimdiki sürücülerim hakkında konuşurum ve şu an ikisiyle de gayet mutluyum.”


Yorumlar

“Ferrari: Vettel Takıma İstikrar Getirdi” için 35 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    HAM ilk şampiyonluğunu Timo Glock’un ikramına borçludur son virajda. Vay be ne ikram ama…

  2. Mustafa Sar avatarı

    Alonso rakibinin aracını doğum günü hediyesi olarak isteyince FERRARİ’den doğal olarak kovulmuştur. RAİ neden gönderildi tam dlarak hatırlayamıyorum. Sanırım araç ayarları konusunda fikir ayrılıkları olmuştu. Ayrılışına üzülmüştüm. Benim için önemli olan FERRARİ. Pilotun kim olduğunun bir önemi yok. Ama en azından BADOER olmasın.

  3. Vettel tipik bir alman, tıpkı Lauda gibi. Iskolik disiplinli kazanamasa bile normal sartlarda isinin en iyisini yapan. Lewis tipik bir ingiliz. Hunt gibi mesela. Parti adami. Kirmizilari giyen bir ferrari pilotundan herkes beklenti icindeyken medyanin gozu uzerinde iken hey ben yaris kazaniyorum swh swh bana da bakin kafasinda. Disipline gelemiyor baski altindayken sicip siviyor. Bence fazla abartilmis aciklamalar. 2008 deki gibi liderlik cekismesi olsa hamilton vettel hatta vettel alonso versusu bile yapilabilir. Ama su asamada sacma alonsocular ve kirmizi dusmanlari vettele cok yukleniyor adam 30 beygir daha yavas aracla 2 yaris kazandi. Flash mi bu adam quicksilver mi ne bekliyorsunuz anlayamadim ki

  4. Mustafa Sar avatarı

    karanlıkta kalacak bir konu var..
    ferrari 4 yıl boyunca arkada kalmasının sebebi takımı Alonso’nun etrafında kurması mıydı?
    MASSA bu dönemde neden bu kadar sönük kaldı..
    Alonso geçimsiz bir kişi olduğu sır değil. bu geçimsizlik 2007 macristan gp si ile su yüzüne çıkmıştı.
    hatırlayanlar iyi bilir. Alonso Hamilton’un sıralamalarda geriye düşmesi için son lastik değişiminde 10 sn. kalkış yapamama numarası yapmış ve Hamilton’un sanırım elenmesine yol açmıştı. Kendisi de sıra cezası almıştı. FERRARİ Alonso’nun 2008 Singapur Gp Rezaletini bildiği halde takıma alması tam bir rezalet… Huylu huyunda vaz geçmiyor. Ama yine de Alonso’ya helal olsun. Geçimsiz olmasına geçimsiz ama 2010 ve 2012 sezonlarında çok büyük işler yaptı. 2010 sezonu şampiyonluğu kaçırmasında kendisinin hataları minimum düzeydeyken FERRARİ büyük stratejik hata yaptı. Tabii Alonso Büyük pilotsa Petrov’u neden geçemedi diye sorulabilir. Bunu da Alonso yanıtlamalı. Bence Alonso bir Senna değil. Schumacher hiç değil.. Ama üst düzey pilot …

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Alonso Hamilton’un sıralamalarda geriye düşmesi için son lastik değişiminde 10 sn. kalkış yapamama numarası yapmış ve Hamilton’un sanırım elenmesine yol açmıştı.

      Elenmesine yol açmadı. Hamilton kendisine yol vermeyince Alonso’da pitte ekstradan bekleyerek Hamilton’ın son turunu atmasına engel oldu. Alonso son turuyla polü aldı, Hamilton ise liderken son turu atamadığı için 2. oldu. FIA’da Alonso’ya 5 sıra ceza verdi. Alonso’nun yaptığı saçma bir işti. O zamanlar daha gençti ve çok aşırı tepkiler veriyordu. Şimdi daha sakin ve makul tepkiler veriyor.

    2. Mustafa Sar avatarı

      Zaten yazarken söylemiştim. O nedenle “sanırım” isaresini kullandım… Üzerinden kocaman 7 yıl geçmiş. İnsan dün ne içtiğini unutuyor… Aaaaaa bakın 1 şey daha hatırladım alonso ile ilgili. 2007 de alonso şantaj yapmasaydı Mc Laren bilgi çalma olayını itiraf edermiydi. Hiç sanmam. Ne günlerdi ama yani.. bizans entrikalarını en iyi alonso bilir. Alonso yarış kazansın diye Nelson piquet jr ceza aldı ama yarışı kazanan alo ceza almadı…

  5. Haber içeriğini güzelce okuyanla sadece haber başlığını okuyup yorum yazanları ayıran bir haber daha. Amacım ikilik çıkarmak değil ama, buradaki yorumları inceleyip çok şey elde edebilirsiniz.

    Vettel’in disiplini ve takımla iyi çalışması Red Bull’da da söyleniyordu. Anlaşılan Ferrari de bunu farketmiş. Son paragraflar aptalca tartışmalar çıkmasın diye belirtilmiş ama…

    1. yine “ben çok zekiyim herkes az zeki” babında yorum yapmış. geçenlerde birine sıkıntın varsa direk bana yaz derken şimdi yine gizliden saldırmışsın ya cevap vereyim; ben tüm haberleri sonuna kadar okurum. bunu da okudum, nasıl bir yorum atacağımı da sana soracak değilim, arriva’nın alonso hakkında konuşmuyorum demesi de doğru olduğu anlamına gelmez. bal gibi alonso hakkında konuşuyor.

      “takım bir araya geliyor” = alonso varken bir arada değildik.
      “vettel tekrar heyecan getirdi” = alonso varken heyecanımızı kaybetmiştik.
      “takım arkadaşıyla çok iyi anlaşıyor” = alonso anlaşmıyordu.
      “seb hep olumlu yaklaşıyor” = alonso hep şikayet ediyordu.

      bunların hepsi açık açık bir gönderme. bunu anlamayana ben şaşarım zaten.

      şu alttan alttan laf göndermelerine karşılık son cevabım budur, bundan sonra istediğin kadar uğraş kaale almayacağım.

      1. Ben gizliden saldırmadım. Sen veya başka birini kastedecek olsaydım doğrudan altına yazardım. Birden fazla kişi söz konusu olduğu için ortaya yazdım. Şahsına alınmana şaşırdım.

        Durum böyleyken;

        şu alttan alttan laf göndermelerine karşılık son cevabım budur, bundan sonra istediğin kadar uğraş kaale almayacağım.

        Çok makbule geçer, şimdiden teşekkür ederim.

  6. zekeri sayin avatarı

    Hamilton ve Alonsoyu iyi olmayan araçlarla bile fark yaratırken gördük.Vetteli hiç böyle görmedik.Karakterine birşey diyemeyeceğim.Ama birinci pilot muamelesi görmediğinden Ricardo ayarında bile olmadığını girmiş olduk.Abartmaya gerek yok.

  7. alonso dediğiniz abartı pilotu hem hamlton hem vettel istatiksel olarak geçti.Kendisinin en yakın rakibi Button yani dengi.

  8. Alonso geldiğinde Schumi den iyi demişlerdi, gittikten sonra topa tuttular.
    Schumi den iyisi Senna oluyor ki F1 pilotu demek Schumi-Senna demek.
    Şimdi de Vettel, yakında o da Schumi den iyi derler 😀

    1. Hatta Senna dan!

  9. Yorumlara bakıyorum yine herkes sevdiği pilotu yüceltip diğerlerini yerin dibine sokmuş. Okuması çok eğlenceli oluyor. 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Hemşehrim Ankaralısın heralde ☺

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel iyi hızlı pilot ama o kadar Hamilton,Alonso,Raikkonen,Schumacher bu seviyede bir pilot değil.Şanslı bir pilot hızlı araçlarla yarışma fırsatı yakaladı..2014’te Ricciardo’ya geçildiğinde Vettel’in sesini duymuyoduk hiç.Ferrari’ye geçince Raikkonen’i de puan anlamında geçince biraz havalanma falan olmuyor değil..Vettel takıma istikrar getirdi çok saçma olmuş Alonso’nun Ferrari üzerinde emeği çok.2 kez direkten döndü ve Alonso sayesinde kaç kez 2. oldu markalar şampiyonluğunda Ferrari..Vettel’i yavaş bir araçla görmeyi çok isterim.Red Bull’da bu senede kalsa eminim böyle gülemezdi..Şimdi Vettel’ciler bana sövebillir ama bu yazdıklarım Vettel’i sevmediğimden değil..sempatik pozitif bir pilot ama ekstrası yok

    1. Sadece işini iyi yapan, disiplinli, iyi bir pilot. Tıpkı Rosberg gibi ama ikisinin de ekstrası yok.

    2. Kısmen katılıyorum söylediklerine. Gerçekten Red Bull’da padişah gibiydi. Yanında devamlı yönetim tarafından ezilen bir pilot altında ise aşırı baskın bir araç vardı. Raikkonen ve Alonso gibilerin şanssızlığı altlarında hiçbir zaman Hamilton ve Vettel gibi baskın araçlara sahip olamayışlarıdır. Kariyerlerinin ufak bir kısmında altlarında iyi bir araç oldu. Zaten şampiyonlukları da öyle geldi. 4 şampiyonluğu filan var ama ilk 2 çizgi hariç kalkıp da kazandığı yarış yok Vettel’in. Red Bull değil başka bir takımda olmuş olsa Hulkenberg gibi büyük takımlarda koltuk arayan pilotlardan biri olurdu bence.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Red bullda padişah gibiydi fakat geçen seneye kadar rb vetteli ortada bıraktı b şasi c şasi takım emirleri … ayrıca ilk iki çizgi dışından zaferi yok diyorsun galibiyetler her zaman böyle olmuştur zaten 4. 5. çizgi ve gerisinden başlayanın kazanması için ekstrem olaylar güvenlik aracı periyotları ve en önemlisi yağmur yağmasu gerekir ki zaten son dönemlerde yağmurlu yarışı unuttuk yanlış hatırlamıyorsam öyle galibiyeti en son alonso malezyada 10.kalkıp kazanmıştı ki o yarış yağmurluydu. Bana göre ise vettel ilk virajı önde döndüğünde sennadan bu yana 3 pilottan biri ama trafiğin içindeyken tempo problemleri yaşayan bir pilot.mesela bu mercedese vetteli oturt bana göre hami alonso kimi fark etmez 20 sn fark atar yarış sonunda ama sauberi sürsün ericsona geçilebilir yani değişik bir pilot ?

        1. 2013 Avustralya -> Raikkonen (7’den 1’e)

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            Eyvallah bende sonradan gördüm

  11. bunları de de sonra alonso lafı çakınca “alonso hiç çekemiyor yea”

    keşke hiç gelmeseydi de kimi ve massa ikilisiyle sürünseydiniz 2010’dan 2013’e kadar. ferrari’de zaten krallığın yollar ayrılana kadar. alonso gitti bunlar söyleniyor, raikkonen kovulduğunda da bunlar söylenmişti alonso takıma liderlik ediyor, kimi içine kapanıktı vs. vettel gidince de yeni pilotla karşılaştırılıp aynı şeyler söylenecek.

  12. Her takım kendi pilotunu över. Normal açıklamalar bunlar.

  13. Vettel karizmatik bir pilot değil kendi halinde az konuşan bir pilot hatta fazla asosyal denilebilir bana göre en büyük eksikliğide bu.Ancak tam bir işkolik olduğu kesin.Belki albenisi fazla olmayan bir pilot ama bir sekilde ipleri eline aldığında bunu en iyi sekilde değerlendirebilecek kaliteye sahip.

  14. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettele güvendiğini hatta sana yardım ettiğini söylememişsin ama kimiyi istikrar için takımda tuttukta ne demek eyyamcı olma başkan kimiyi yedirmeyiz

  15. Sınav kağıdımın boş kalmaması için çabalarken ben 🙂

  16. Vettel’i getirmek değil de Alonso’yu yollamak takıma istikrar kazandırmış olmasın? Açıklamalarında Vettel’i öven hiçbir kısım yok bence. Takım arkadaşıyla iyi anlaşıyor ve devamlı gülümsüyor oluşunun neresi övülesi anlamadım. Bunlar zaten olması gereken şeyler. Hatta gülmese de olur, ama o tribüne oynamayı seviyor. “Forza Ferrari” diye her yarış telsizden haykırması filan. Tamamı laga luga bu övgülerin. Bence Alonso’ya taş atmış Arrivabene.

    1. Alonso yollanmadı. Alonso kendisi ayrıldı. Saptırmayalım.

      1. Alonso kovulamaz ancak kendi isterse istifa eder bunu öğrenelim artık.

        1. Aferin çabuk öğreniyorsun. Alonso’nun sözleşmesinde ”Ferrari takımlar şampiyonasında ilk 3 dışında kalırsa Alonso istediği zaman ayrılır” maddesi bulunduğunu da öğreteyim sana güzel kardeşim.

      2. Nereye yollanmadı ressmen kovuldu alonso.

      3. Alonso’yu anası doğurmadı, kendi kendini arştan indirdi!

        Alonso kendisi ayrılmış olsa bile Ferrari gidişinden hep mutlu oldu. Bu yüzden önüne hiç engel konmadı. “Beni kovamazsınız, ben istifa ederim” tarzında bir hadise.

        1. aeroformula avatarı

          James Alison, bikac ay önce Alonso’yu takimda tutmak için ikna etmeye çalıştığını 2015 te 14 gibi olmicak dedigini ama alonsonun ayni seyleri duymaktan sıkıldığını açıkladı. Haberi aratirsaniz burda da bulabilirsiniz.

          1. Bırak arkadaşım onlar gerçeklere değil gerçek olmayan yalanlara inanıyorlar. Daha önce de söyledim boş ver kendi hallerine bırak 🙂

          2. Bu konuda karar merci Allison değil takım yönetimidir. Allison aracı tasarlamaktan sorumlu. O istediği kadar ikna etmeye çalışabilir, yönetim gayet memnundu Alonso’nun ayrılışından.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir