Formula 1 2016’da Türkiye’ye Geri mi Dönüyor?

Formula 1’in 2016 takviminde Türkiye’nin de yer alması için görüşmeler tamamlandı. 

İstanbul Park’ın işletmesini 2013 yılında devralan Intercity’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, düzenlediği basın toplantısında, Londra’da Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone ile görüştüğünü, Türkiye’de yeniden yarışın yapılmasını onun da istediğini aktardı.

Formula 1’in meşruiyetini kaybetmeye başladığını savunan Ak, “Formula 1 motor sporlarının zirvesi ve Batılı bir kültürden ortaya çıkmış bir aktivite. Türkiye de Batı kültürünün içinde ve yarışın buralarda olması gerekir, ama gittikçe uzağa gidiyor; Katar, Bahreyn, Abu Dabi, Rusya, Azerbaycan… Batı’daki ülkelerde bundan dolayı bir seyirci kaybı var” dedi.

Ecclestone’a ‘Türkiye’de bu yarışı yeniden sizinle beraber yapmak için elimizden geleni yapmaya hazırız’ dediğini anlatan Ak, şunları kaydetti:

“Operasyonla alakalı bir sürü talebi vardı. Onların hepsinde kendisiyle anlaştık, el sıkıştık. Nihayetinde bu uluslararası bir aktivite olduğu için hükümetin onay vermesi gerekiyor. Maalesef bu durumdan dolayı seçimi bekler olduk. Kasım ayındaki seçimden sonra hızlı bir karar mekanizması kurulabilirse, tabi bu ülkemiz için çok önemli, bize aralık ayına kadar bir opsiyon verdiler. Çünkü aralık ayında resmi takvim kesinleşecek. Seneye resmi takvime girmek için son imzaya kaldık diyebilirim. İnşallah bunu tamamlar ve Formula 1’i yeniden getiririz.”

Gelinen nokta itibarıyla pistin, bu işe hazır olmasının, altyapıyı tamamen kurmalarının dünyadaki Formula 1 yarışına en hazır pist olarak İstanbul Park’ı öne çıkardığını ifade eden Ak, ayrıca gelecek yıl 2-3 tane daha büyük dünya şampiyonası yarışı İstanbul Park’a getireceklerini söyledi.

Formula 1

Formula 1’in 20’den fazla ülkede yapılan her yarıştan bir ücret aldığını anımsatan Ak, şunları söyledi:

“Biz 7 sene boyunca 13,5 milyon dolar verdik. Bu, o süre boyunca verilen en düşük bedeldi. Bizden sonra en düşük veren Macaristan 22 milyon dolar ödüyordu. Diğerleri de yukarı doğru gidiyor. Şu anki rakamlara göre Macaristan yine 22 milyon dolar, artı komisyon veriyor; 26 milyon dolar civarına çıkıyor. Katar, 90 milyon dolara anlaştı. ABD, Teksas için 42 milyon dolar veriyor. Rusya 40 milyon dolar veriyor ama hiç kimse de seyretmiyor.

Dolayısıyla benim en çok üstünde durduğum şey, bizim ücretimizin yine eski ücret olması şartıydı, yani 13,5 milyon dolar. Hükümetin ödeyeceği rakam bence en fazla bu. Çünkü 7 sene boyunca sadece bu kadar ödedi. Bizim hükümetten daha fazla bir şey talep etmemiz sempatik olmayacaktır. Formula 1’e ‘Üstüne bir şey gerekiyorsa ben ödeyeceğim’ dedim. Bunu kabul ettiler. Hükümet 10 sene önce ödediğini yine öderse yarış burada.”

“İstanbul Park’a 110 milyon lira yatırım yaptık”

İstanbul Park’ı 3 sene önce açık ihaleyle devraldıklarını aktaran Ak, “Bize devrettiklerinde, burası son 3 yılında kullanılmadığından çok kötü durumdaydı. Komple tesisi elden geçirmemiz gerekiyordu. Burası Türkiye’nin otomobil merkezi olsun istedik. İstanbul Park’a 2013 yılından bu yana toplam 110 milyon liralık yatırım yaptık” dedi.

Pisti halka açtıklarını ve her ay bir hafta sonu Pist Günleri düzenlediklerini anlatan Ak, Intercity Sürüş Akademisi ve Porsche Driving Center’ın da önemli projelerinden olduğunu söyledi.

Ev sahipliği yaptıkları ulusal ve uluslararası yarışlara değinen Ak, otomobil sporu tarihinde önemli bir başlangıç yaparak amatör kullanıcılar için “Renault Clio Cup”, orta-iyi kullanıcılar için “Catherham Cup”, en tepe kullanıcılar için “Porsche GT3 Trophy” organizyonunu başlatacaklarını dile getirdi.

Bu kupaların her birinin ayrı bir misyonu olduğunu ifade eden Ak, “Türkiye’de ‘Formula 1’de Türk pilot olmadığı için biz Formula 1’i seyretmiyoruz’ şeklinde kestirme bir cevap veriliyor. ‘Yetişmesi için ‘Gokart’tan başlamalı’ deniliyor. Gokart’tan adam yetiştirip başarılı olacak uluslararası bir sporcu bulmamız hayal. Clio Cup’ta birkaç yetenekli genç keşfedeceğimize inanıyorum. Buradan çıkacak yetenekli arkadaşlar bir sonraki sene daha üst gruplarda daha hızlı arabalarda yarışmaya devam edecekler” yorumunu yaptı.

Vural Ak, Intercity İstanbul Park’ın yalnızca motor sporlarına değil tüm branşlara açık bir spor ve etkinlik kompleksi haline geldiğini kaydetti.

İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) açıldı

İkinci el araç satışına yönelik İstanbul Park Oto Pazarı’nı (İPOP) devreye aldıklarını belirten Ak, “2 bin 200 dönümlük İstanbul Park’ın yaklaşık 70 dönümlük arsasını kullandık. Burada 53 tane dükkan açıldı. 3 bin 100 araba sergilenecek. Ayrıca 4 bin araçlık bir yer daha var. Dolayısıyla 7 bin arabanın sergilendiği bütün Avrupa’nın en büyük açık oto pazarı bugün açıldı” dedi.

Burada ikinci el araç pazarına yeni hizmetler getirdiklerini de anlatan Ak, “Satılan araç beğenilmediğinde 10 gün içinde değiştirilebiliyor.Tüm araçlar için 1 yıl garanti ve ekspertiz raporu hediye ediliyor. Bugünden itibaren hafta sonuna kadar açılışa özel yüzde 10 indirim uygulanacak” diye konuştu.

Vural Ak, Türkiye araç parkının şu anda 20 milyona yaklaştığına işaret ederek, “Kurumsal firmalardaki 4 milyon arabanın sadece 200 bini kiralık. Bu çok az bir rakam. Türkiye’ye benzer ekonomiye sahip ülkelerde bu rakam yüzde 45-50’lere kadar çıkıyor. Türkiye’deki filo kiralama pazarının 2-2,5 milyon olması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

AA


Yorumlar

“Formula 1 2016’da Türkiye’ye Geri mi Dönüyor?” için 59 yanıt

  1. Deniz Bora Ünal avatarı
    Deniz Bora Ünal

    Hukemet tek basina iktidar oldu bakalim olacakmi dedikleri ?

  2. Arkadaşlar mevcut siyasal durum değişmedikçe bu pistte kolay kolay F1 yarışı olmaz. Burada avanta mevzuları var. Bizimkiler f1 de sadece Bernie nin avanta almasını kabul etmedi. Sıkıntı oldu.

    Bence bu tesisi diğer daha alt serilere ev sahipliği yapabilir. Buna ek güney ege yada antalya bölgesinde otel altyapısı ve havalimalraı daha uygun bir şehire f1 in taşınması ülke menfaatleri için daha doğru olacaktır.

    f1 de bunun örnekleri var özellikle orta avrupada sadece f1 turizmi ile ayakta kalan şehir, eyalet vs var.

  3. Mustafa Sar avatarı

    yarış İstanbul’a gelsin tabii. altyapı yok. talep yok. yeniden hayalkırıklığı olur . en iyisi o pistte Yağlı güreş turnuvası yapılabilir.

  4. Mustafa Sar avatarı

    başarılı sporcu mu dediniz. alın size Sofuoğlu. onun yarıştığı seri bile getirilemedi henüz Sofuoğlu’nun yüzüne bakan yok. tutturduk bir Arda Turan gidiyoruz. şampiyon yüz arıyorsanız elinizde sofuoğlundan daha güçlü bir figür yok. Sofuoğlu’na bu pistte idman yapma şansı bile tanınmadı…

  5. Mustafa Sar avatarı

    naçizane görüşlerim var bu konuda. bir kere pist yanlış yere konuşlandırılmıştı . 2005 te piste gitmek 2 saatimi aldı. dönüşümüz 3 saat filan sürdü. pistin maliyetinden herkes nasiplendi. 40 mil USD düşünülen maliyet 160 mil USD oldu. yarış Tanıtımı sonraki yıllar da zul haline geldi. yarış pisti Antalya veya İzmir Pınarbaşı’nda olmalıydı ama bizde ki emlak rantçıları istanbul diye diretti. seyirci konusunda bay E.ye sürekli yalanlar konuşuldu. İTO nun en büyük yatırım hatası oldu. oto üreticilerinden sadece parasal katkı istendi. yerli firmalara hiç bir Dönüşü olmadı. İTO herşeyi biliyorum ayağına herşeye maydonoz oldu. yatırımcı olduğu için belki haklıdır. ama gerçek hiç bir şeyi bilmiyor olmalarıydı. Yarışın Dönmesi çok zor ama imkansız değil. petrolofisi PO fisicella motorsports diye bir gp 2 takımı kurdu. belki tek olumlu girişim buydu ama hükümetin doğan grubuna karşı düşmanca tavrından dolayı PO yu elinden çıkarmak zorunda kalınca tek önemli yerli destekte bitmiş oldu. bu arada tahincioğlu PO ya gerçek yerli pilot oturtmak yerine oğlu Jasonu pilot yaptı. yani bir anlamda oğluna oyuncak bulmuş oldu. PO fisicellamotor sports 1. pilotu C. pantano ile Yarışlar Kazandı ama oğul Jason nal topladı ÇOĞU zaman yarış dışı yada nal toplarken gördük yada tur yerken. bi arada Yarışın yerli yayınları bir rezaletti. Serhan in pistte görev almasından dolayı yarışı alakasız kişiler sundu. düşünün röportajları manken Güzide duran ablamız yapıyordu.bu abla bu spordan ne anlar. olay işi bilmeyenlerin elinde oyuncak oldu. sonrasinda rezaletin biri bin para. piste köpek girdi gp 2 aracı Çarptı öldürdü. yarış sırasında orman Yangını çıktı. otelciler fırsat bu fırsat deyip misafirleri kazıkladı. taksicileri saymıyorum bile…sonuç olarak ülke bu yarışlara hiç de hazır değilmiş. pilotlara Şoför muamelesi yapıldı. seyirciler Alonso yu ıslıkladı. bilet fiyatları yüksek tutuldu. gençler yarışlara gitmesi teşvik edilmedi … daha ne anlatayım ya… bu işlerden bir tek Serhan acar yüzünün AKIYLA çıktı… başta İTO ve hükümet olmak üzere ve basın dahil herkes Sınıfta kaldı. basın konuya gerektiği gibi eğilmedi iki veya üç konu yazar uzman dışında bütün yazarlar işkembeden ahkam kestiler…

  6. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Her yarış öncesi klasik bir sahne vardır. Yarışa 5 dk. kala yaklaşık 10 sn.lik bir F1 tanıtımı girer ve uluslararası yayın pistin üzerindeki helikopter kamerasının çekimi ile başlar,

    Şimdi SPA’da, Monza’da, A1 Ring’te veya aklınıza gelen herhangi başka bir pistin 10 sene öncesi ile şimdiki havadan çekim görüntülerine bakın. Hemen hemen hiçbir fark göremezsiniz.

    Bir de İstanbul Park’ın 2005’teki havadan görüntüsü ile şimdiyi kıyaslayın. Etrafındaki yapılaşmayı görseniz, o pistin “salt” Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak maksadıyla yapılmış olamayacağını anlarsınız.

  7. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    İnşallah tekrar yarışlar olur

  8. Devlette para biter mi ya. Hala yok o varken, pist işi olmaz diyen kafalar var. Zibilyon tane gelir kalemi var devletin. Rahat olun siz. Yeter ki, ortak bir anlayış olsun. Para işi kolay.

  9. Siyaset, mümkün olanı yapma sanatıdır. Bismark’ın bu sözü birçok kitapta geçer. Şimdi bu konuyu zilyon kere açıp kapattık ama sonuç değişmedi ve değişeceğini de sanmıyorum. Formula 1’in devlet desteği olmadan Türkiye’ye geri dönmeyeceği AÇIK. Zaten Vural Ak kendisi diyor -Devlet 13,5M$ versin eğer Barnie daha çok isterse üstünü tamamlarım.. Diye. Şu anda ülke içeride terör, seçim, medya.. dışarıda ise AB,işid,küresel ekonominin etkileri ile uğraşırken hiçbir siyasi parti ne seçimden önce ne de -iktidar kim ya da kimler olursa olsun- seçimden sonra bu konuyu gündemine almaz. Kaldı ki 2003’te kimler hangi verilerle dönemin siyasi iktidarını bu işe para yatırmaya “ikna” ettiyse bir benzerinin de bugün yapılması gerekir. Kim yapabilir, kim ikna edebilir bu sorunun cevabı yok işte. Sonuçta 10 sene evvel de aynı iktidar işbaşındaydı demek ki olay ikna edebilmekte.

  10. Hükümet bunun spor yanında ülke tanıtımı için de önemli olduğunu anlar ve parayı ödemeyi kabul ed…..

    Ne yazıyorum la ben. Pistin temelini kimin attığını hatırlatalım, o kafada adamlar gelmezse bu olmaz.

  11. hukumet parayi buraya yatircagina yer sanirim cogumuz bunu biliyoruz galiba

    1. nasıl bir tutarsızlıktir bu?

  12. Vural Ak hükumete yakın durmaya çalışan bir adam,bir ihtimal bir konsorsiyum ortaya çıkabilir,ama içinde buluduğumuz siyasi ve ekonomik şartları göz önünde bulundurursak öyle olsa bile zor gözüküyo,artı bürokraside cabası.Tabii bu tamamiyle bir PR çalışması da olabilir.Bekleyip görmek lazım.Ne diyeyim umut garibanın ekmeği…

  13. onca para bilet fiyatlarından karşılanmadığı sürece bu iş yürümez. önceki yıllar gibi seyirci ilgi göstermeyeceği için de devlet bedele ortak olmaz ki arkadaşın dediği gibi henüz ortada hükümet yoktur ve kurulacak hükümetlerin f1 vizyonları olmayacaktır.

  14. Bir daha asla gelmeyeceğini herkes biliyor. İnsanları kandırmanın anlamı yok.

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Her sene aynı terane. Şuan Türkiye’den istenen ücret 26 Milyon $. Bu paradan fazlasını verecek başka ülkelerde var ve takvim dolu. Kaldı ki adam 13 Milyon $ her sene cebimden vereceğim diyor. Hiç ciddiye almıyorum bu tür haberleri.

  16. Adam yalancı beyler dağılın. her 2 senede bir aynı lafları yapıyor bu adam , sonra devlet çıkıyor özelleştirdiğimiz bir pistte geliri bile bize ait değilken 15 milyonu neden biz vercekmişiz , vural bey hayallerde yaşıyor uzun lafın kısası. Bu açıklamanın tek sebebi son parafgrafta gizli kendi reklamını yapıyor işte bedavaya.

  17. Önceki hükümet 13.5 milyon ödemeyi reddettiği için pist takvimden düşmüştü. Vurak Ak şimdi hükümet değişirse bir şansımız olur diye ümit ediyor ama ben sanmıyorum bir şey çıkacağını. Olsa dahi 2016 için çok geç olur.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      13,5 milyon $ ödemeyi kabul etmediği için değil, 26 milyon dolar istendiği için kabul etmedi hükümet. Aynı parayı verelim dediler Bernie kabul etmedi.

      1. O hikayenin yarısı. Türkiye takvimden düştüğünde durum tam anlattığın gibiydi. Ancak ertesi sene İstanbul Park’ın işletim hakkını Vural Ak alınca dedi ki, hükümet eskisi gibi 13,5 milyon versin, üstünü ben tamamlarım. Bu konuda Ecclestone ile görüşüldü. Takvimde İstanbul Park’ın dönüşü için yer açıldı. Ama sonra hükümet 13,5 milyon ödemeyi reddedince İstanbul Park geri dönemedi.

  18. CAN sparrow avatarı

    Bizim pistinin 2004 de başlandı yapımına 2005 de ilk GP mizi yaptik superdi o yillar FORMULA 1
    《》 >>> RENAULT F1 Team >>> 《》 First FORMULA 1 racing car 1976… 《》Louis RENAULT LEGENG 1890 <3

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      Ve Türkiyede tarih yazan ilk olarak hem kendi adına hem Mclaren adına
      Formula 1 Türkiye İstanbul Park 2005 Şampiyonu Kimi Raikkonen

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        Allah aşkına Arabaya bak!
        şu ne güzellik!
        işte asıl Formula 1 arabası ve Formula 1 işte bu!

        Formula 1 2005,Turkey,Mclaren,Kimi Raikkonen

  19. monaco vb. ne kadar ödüyor

  20. hiç sanmıyorum ama inş yanılırım.

  21. Konuyla alakasız

    italya da max hız kaç oldu? rekor kırılacak deniliyordu

    1. Geçen seneki 362’yi bile göremedik.

      1. İşin ilginç tarafı turlar geçen seneye göre daha hızlı.

        1. Monza aero pisti değildir, demek ki mekanik tutunma olarak geçen seneye oranla iyileşme var.

      2. sezon boyunca aynı vites oranları ile yarışılıyor takvim de en yavaş monaco ve en hızlı monza sezon içindeki güncellemeleri hesaba katarak akıllıca bir vites oranı seçmek zorunda takımlar FER ve MER isterse monza da DRS ile 370’i tutturur fakat monaco ve singapur da sürünür ve diğer yavaş pistler de maharet en yüksek hız değil o hıza ne kadar süre de ulaştığındır biraz uzun oldu fakat güzel yazdım

        1. Toplam uzunluğu Monza’daki düzlükler kadar olan Monaco’da bile aynı vites oranları kullanılıyor maalesef. Aracın potansiyelini engelleyen bir kuralı nasıl koydular anlamıyorum.

      3. Raikkonen 361 i gördü diğerlerini bilmiyorum

  22. bu pist kimin döneminde yapıldıysa YUH artık yani pist ta ebesinin fizanında

    1. Bir çok pist öyle. Spa ormanların içinde, boyuna yağmur alan, ulaşımı zor bir yerde. Silverstone’un adam akıllı otoparkı bile yok mesela. Sadece Türkiye’ye has bir durum değil.

  23. Biz ki lig tv almayıp kaçak linkten yardıran insanlarız o kadar paramı vericez izlemeye pof

  24. Temcit pilavı dile gelse söver…

  25. Vural Bey habbeyi kubbe yapmış..
    Avrupayı avrupalıyı ve onların kafa yapısı hakkında ya bir fikri yok yada var ama bizi kandırıyor..

    Bernie ne diyecekti..

    Ya vural git işine istanbul mu ..never again..

    Tabikide yuvarlak laflar şunlar bunlar..

    13.5M dolar ile takvime girme şansımız SIFIR..

    Üstünü beyefendi kapayacak mış..

    way way way..

  26. Kimi_in_Rai avatarı

    ”Formula 1’in meşruiyetini kaybetmeye başladığını savunan Ak, “Formula 1 motor sporlarının zirvesi ve Batılı bir kültürden ortaya çıkmış bir aktivite. Türkiye de Batı kültürünün içinde ve yarışın buralarda olması gerekir, ama gittikçe uzağa gidiyor; Katar, Bahreyn, Abu Dabi, Rusya, Azerbaycan… Batı’daki ülkelerde bundan dolayı bir seyirci kaybı var” dedi.”
    Sayın Vural bey Formula 1in seyirci kaybı şu veya diğer ülkelerde düzenlenen ve yapılan Formula 1 yarışlarıyla alakalı değildir.Formula 1de seyirci kaybi Rekabetin olmaması başta olmakla motor sesi, eski hızların olmaması ve b başka sebeplerin sonucur.Sanki Türkiyede Formula 1 yapılarkan İstanbul park Full insanlarla dolmup taşmıştır da bizim haberimiz yokmuş.Herdefa çıkıp söylüyorsunki Formula 1 Türkiyeye getiriyorum felan filan…Kuru lafa karnımız tok …Umarım başarılı işler yapmarak haberlere düşersin,kuru laflarla yok!
    Söylemek istediğim Sayın Vural Ak boş-boş konuşmada işini yap!

  27. Laflamme1010 avatarı

    Diğer bir konu da bu pisti yapmak yerine asla onun gibi olmaz ama Monaco gibi yapabilirmiydik? Bence yapabilirdik. Al sana tanıtım al sana turist. Formula 1 arabası Ayasoyfa’nın önünden geçtiğini hayal edebiliyor musunuz? Milyonlarca duvar kağıdı yapılır sırf bunun için

  28. Laflamme1010 avatarı

    Devlet desteği sadece yarış ücreti olarak değilde tanıtım,ulaşım konaklama gibi bir şekilde olabilir. Kaldı ki özelleştirilmiş olan bir pist için bunu yapmaları da biraz hayalcilik. Mesela Şampiyonlar Ligi finali olur, Dünya Kupası olur devlet kendisi yapmaya can atar ama kabul edelim ki ülkemizde motor sporları seyircisi oluşamıyor. Bunun en önemli nedeni fiyatlar tabiki, F1 ülkemizde düzenlendiği zaman USD/TL farkı makul düzeydeydi.Yarın ülkemizde yarış olsa oturma yeri dahi olmayan yerler en az 250 liradan satışa çıkar.

  29. Yeni silly season konusu.

  30. Hükümet falan belli değil bana zor gibi geliyor. Umarım yanılırım.

  31. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Gelirse eğer türkiyeye taa Adana’dan gelmeye çalışacam.v8’leri ve Schumacher’i göremedik ama inşallah gelirse Hamilton Alonso Raikkonen Vettel gibi pilotları görme fırsatı yakalayacağım

  32. Yusuf Hitay avatarı

    her sene ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorlar aynı haberi.

    maalesef itibar etmiyorum.

    ilki takvimde çok fazla yarış oldu, dahası da geliyor ve bize yer kaldığını sanmıyorum.

    ikincisi aşağı yukarı benzer bir hükümet olacağı için bunlar fazla iyimser konuşmalar.

  33. Bu Vural Ak girişimci bir eleman ama bu konulara kafası hiç çalışmıyor. Hükümet oranın devrini devletin kasasından para çıkmasın diye yaptı. Zaten devlet desteklemediği için herhangi bir GP yapılmıyor. 110 milyon TL yatırımı yanlış yere yaptığı gerçek Vural Ak’ın. Hükümet 13,5 milyon doları hayatta vermez. Gereksiz yere heyecan yapmayın. Anca çılgın bir koalisyon kurulursa bir ihtimalimiz var.

  34. hükümetin 13m ödemesi sanırım pist ve bilet gelirleri devlete ait olunca idi. eğer vural ak diyorsa ki siz bize kafadan 13m verin gerisine (biletlere, reklam ve yayın gelirlerine vesaire) karışmayın biz f1’i getiririz, o iş zor. ülke için karlı bir iş ama bunu devletteki kişilere anlatamazsın.

    bir de katar gibi petrol zenginlerinin sömürülmesi doğal, amerika ise uzaklıktan dolayı o kadar vermek zorunda kalmıştır, rusya da aynı şekilde.

  35. Vural Bey gerçekten girişimlerde bulunmuş olabilir ama bugünkü açıklamalar güzel bir PR çalışmasından ibaret ne yazık ki. Bugün IPOP açılmasaydı bu demeçlerin var olacağını hiç zannetmiyorum.
    Buradaki herkes IstanbulPark’ın takvime girmesini ister. Daha öncede benzer bir durum olmuş, devlet biz zaten özelleştirdik pisti işletmeci isterse yapsın gibi bir tavır almıştı. Hal böyle iken günün siyasetini de göz önüne alınca aralık öncesi hükümet kurulması çok zor. Kurulsa bile o zamana kadar o kadar çok Bürokratik İşlerle “yoğun” olacaklar ki F1’e zaman da ayırmazlar.
    Umarım ben yanılıyorumdur ama her şeye rağmen F1’in geri dönüşünü düşünmesi bile güzel..

  36. Keske gelse ama çok zor.

  37. Eğer Chp’nin başta olduğu bir koalisyon kurulmazsa çok ihtimal vermiyorum gelmesine ama gelirseve yine fahiş fiyatlar olmazsa 15-20 arkadaşı toplayıp gitmeyen ne olsun.

    1. F1 tüm dünyada fahiş fiyatlarla izlenen bir spor. Ucuza bilet hayali kurmak saçma. Pahalı olacak ve senede 1 defa geldiği için bazıları bu fiyatı gözden çıkaracak. Mesela ben.

      1. Ucuz bilet hayali kurmuyorum zaten ama gereğinden fazla da ücretlendirilmemeli normal insanların izleyeceği bölümler. Localar zaten beni ilgilendirmiyor isterse 1 milyon lira olsun yine alıcısı çıkar asıl gerekli olan normal izleyici.

        Biraz reklam yapılsa biraz kamuoyu oluşturulmaya çalışılsa ve seyirciyi ısındırmak adına nispeten alınabilir fiyatlar koyulsa bence öncesinden daha çok izleyen olur ama insanlar cebimi dolduracağım diye sahtekarlık yapıyor dürüstçe işini yapsa hem daha çok sevilecek hem de daha çok para kazanacak adamlar. Tabii bir de Gp haftasonu yarış var diye otel fiyatlarını direk 2-3’l çarpan, uçak biletlerine anlamsız zamlar gömen fırsatçı şirketlere de bir dur denmeli artık.

  38. hükümet kabul etmez ki

  39. Hiç bir hükümet bu ortamda 13,5 milyon doları ödemez. Ben de çok isterim gelmesini ama ne yazık ki imkansız gözüküyor.

  40. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    TRF1.net memleketimizin 1 numaralı f1 sitesi.

    Facebook beğeni = 6342
    Twitter takip = 3868

    1. türkiye f1’in takipçisi 9 bin küsür.

      1. TürkiyeF1 facebokta daha cok begeni ve yorum alıyor Trf1 e göre ama forumculukta ve forumdaki aktive olan kullanıcı sayısı ve bilgili kişi acısından giriş seviyesi telefon gibi kalır Trf1 6s yanında 🙂

        1. Buranın daha doyurucu bir site olduğunu biliyorum ama sadece trf1 rakamlarına bakarak gerçek f1 fan sayısı belirlenemez. Ben bunu demek istedim.

  41. 2010 da izlediğim ilk ve tek yarışta Mclarenim duble yapmış Lewis paşa kazanmıştı. O zamanlar öğrencilik bitmiş askere gitmeye gün sayıyordum. Şimdi evlendik barklandık ekonomik gücümüzü elimize aldık dönsün her sene gidicem seviyorum bu sporu :))

  42. seyirci olmadı malesef o yüzden hükümetin yanaşacağını pek sanmıyorum ki ortada hükümet yok 😀

    ayrıca bu şekilde nereye kadar gidebilir ki ? yarısını devlet yarısını Vural Ak ödedi diyelim ne kadar dayanır herkes biliyor ki seyirci yine az olacak malesef … bu da bu ülkenin kaderi gibi bişey …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir