Marchionne: Monza Mercedes’in Kırılgan Olduğunu Gösterdi

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Sergio Marchionne, Monza’da yaşanan problemlerin Mercedes’in kırılganlığını gösterdiğini düşünüyor.

Red Bull, Mercedes’in yeni motorunu ‘korkutucu’ olarak nitelendirmişti. Ama Rosberg yarış içerisinde motor patlattı ve şampiyonluk umutlarını iyice azalttı.

Monza’da startta son sıraya düşen Raikkonen “Motorda doğru yönde ilerliyoruz. Force India düzlüklerde çok hızlıydı. Onları geçmiş olmamıza çok şaşırdım” dedi.

La Repubblica’ya konuşan Marchionne “Raikkonen başlangıçta utanç verici bir hata yaptım. Ancak bu olaydan sonra harika bir dönüş yaptı”

“Hamilton yenilebilirmiydi? Kimi önde kalsaydı sonucun farklı olup olmayacağından emin değilim. Ancak orada Mercedes’in kırılgan olduğunu gördük” dedi.

Arrivabene, Alonso olsaydı işler farklı olurmuydu sorusuna “Fernando hakkında konuşmak istemiyorum. Onunla güzel bir ilişkimiz var ve başka bir işte onun hakkında yorum yaparım. Ama bu konuda konuşmak istemiyorum. Sadece kendi sürücülerim hakkında konuşacağım ve onlarla durumumuz çok iyi” dedi.


Yorumlar

“Marchionne: Monza Mercedes’in Kırılgan Olduğunu Gösterdi” için 12 yanıt

  1. Basının eline güzel malzeme geçti. Eskiden Montezemolo’nun atarlı açıklamaları prim yapardı, şimdi Marchionne’nin cahilce açıklamaları. Otomotiv dünyasında bile kimse Marchionne’yi kaale almıyor.

  2. Onur Gentas avatarı

    Mercedes bu sene geçen seneye göre daha sorunsuz görünse de göründüğü kadar dayanıklı olmayabilir. Geçen sene takım arkadaşları arasında ciddi bir rekabet vardı, bu sene rekabetten eser yok. Önde olan pilot rahat rahat giderken arkadaki de fazla yakın gitmediği için bir sıkıntı yaşanmıyor. Tabi Marchionne’ne de sadece bir yarışa göre, üstelik eski bir motorla yaşanan sıkıntıdan dolayı bu açıklamayı yapmasıda yanlış olmuş. Ferrari rakibin kırılganlığına odaklanmak yerine onları nasıl yakalarımı düşünmeli. Adamlar hala en az 1 saniye daha hızlılar.

    1. Onur Gentas avatarı

      Tabi Marchionne’ne de= Tabi Marchionne’nin de.

  3. Alonso olsaydi ne olurdu demisler cevap verememis Arrivabene. 🙂 Ne olurdu o da cok iyi biliyor cunku. 😀 Pilotları ezilmesin diye konuşmamış.

  4. Adamlar çok çalışıyorlar ya. Hem torpilliler hem çalışıyorlar, yardıra yardıra gidiyorlar bakalım bunların önünü kim kesecek 🙂

  5. Rosberg kendisi dedi geriye doğru devasa bir attık diye

  6. Mercedes gp avatarı

    Mercedes kırılgan madem biraz hızlanın mercedesi sıkıştırında bu kırılganlıgı avantajınıza çevirin boş boş konuşmayın:)
    SF tamam mercedesin şasi çok iyi ama bu pist motor gücü gerektiren pist ve rosbergin lastigi vettelden 6 tur daha eskiydi

  7. adamlar 6 yarışlık motoru kullanıp üstüne gücü açtılar. ve o da son 2 turda ancak patladı. bence bu kırılganlık değil.

    Raikkonen başlangıçta utanç verici bir hata yaptı. Ancak bu olaydan sonra harika bir dönüş yaptı

    beklediğim “hata sende değil bende” demeci gelmedi ferrari’den. en baştaki adam bile kendi hatası diyor. bu sefer üstlenmediler raikkonen’in hatasını. debriyaj bozuk.

    değil 25 saniye önde bitirebilecek bir araç, mercedes ile eşit araç bile yapsalar en iyi sonuçları vet 2 rai 3 olabilirdi.

  8. Ahahaha kırılganmış. Tüm güncellemelerini harcadıkları ktorda birbproblem çıktı ki onu da çözdüler ve Rosberg’in eski güncellenmemiş motoru 6 yarış çıkartmasına rağmen yarış sonunda güncellenmiş Ferrari motorlu Vettel’le aradaki farkı rahatça kapatan bir Mercedes motoru var ama Marchionne hala kırılganlar diyebiliyor. Büyük başarı.

    1. Yetişiyordu ama şasi farkında yetişiyordu 6 yarış çıkarmış motor diyorsunuzda adamların motoru tam güçde çalışmıyorduki tam güçde çalıştırsalar demekki 3 yarışı çıkaramıyacaklar demekki Ferrarinin motor daha sağlam bazı şeylere çok basit bakıyorsunuz.

      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        yorumun mantıklımı sence? Arkadaş Motor limitlerde geziyordu zaten kaç bin km yaptı..Monza’da tam güç çalıştırdıklarını ama eski olduğu için ömrünü doldurdu dedi toto wolff ayrıca rosberg yeni versiyon motorlar yarışsaydı çoktan 2.idi.Hadi Mercedes şasisi en iyi diye hep önde diye motoru açmıyor peki williams force india lotus bu takımlardamı motor kısık gidiyorlar ? Kimse kusura bakmasın Mercedes her konuda en iyisini yaptı bu sene dayanıklılıktada performans olarakta şasi olarakta Ferrari motoruda dayanıklı ama Mercedes’in bir tık gerisinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir